Vår på riktigt

Idag har jag vårkänslor! Våren e här på riktigt o jag njuter av den. Sitter här vid datorn me min kaffe och iklädd träningskläder redo o på språng för en lång och härlig vårpromenad. Balkongdörren e öppen o släpper in lite lagom kylig men frisk luft. Idag blir det en dag i sundhetens tecken me PW och yoga. Kan verkligen behöva strecha efter dessa dagar på jobbet i kaos. Emmis kom in igår och skulle hälsa men vi hann inte snacka alls. Det va folk överallt och alla ska ha sina nya vårkläder samtidigt. Men jag förstår dem. Det e härligt att gå ut o shoppa en dag som denna, kanske ta en fika på en av uteserveringarna som precis öppnat. Spana på folk som går förbi. Känna citypulsen o storstadslivet.

Jag o K tog ett par öl på söder efter jobbet igår för att kunna snacka eftersom vi aldrig hinner det på jobbet. Det va en del att ta igen och vi hade en trevlig kväll på Little Persia. Avslappnat och mysigt ställe men vi kände oss dock som två tanter bland alla 18-åringar.  Men det e ju sälskapet som e det viktiga. K ringde en kompis som har skönhetssalong och bokade in en tid för vaxning åt mej så idag ska jag bli av me vinterpälsen (inget skämt jag lovar....). En dag full av aktivitet väntar. Datorn verkar va odödlig. Kaffet som hamnade på tangenterna igår verkar inte ha gjort nån skada. Måste dock ändå kolla ut en ny. Det e dags för det på allvar.

Lovely - vårglad! :)

En härlig vårdag

Jag vill önska er alla läsare en härlig dag vad ni än skall ta er för. Kanske jobba, plugga eller va mammalediga. Det e soligt och fint ute vad jag ser här från mitt skrivbord i vardagsrummet. Himlen e klarblå och luften som kommer in genom det öppna förnstret e frisk. Jag e ledig i två dagar nu och då skall jag verkligen ta hand om mej själv och sova ut. Nice! Vetskapen om att jag snart e ledig gör att allt kommer kännas bättre och lättare idag på jobbet. Det kommer säkert bli lite kaos igen men då får det väl bli det då. Har träningsvärk idag i magen efter mitt och Malous tidiga träningspass igår morse. Jag tycker vi e värda en applåd som gick upp tidigt och möttes upp 6.30 för en promenad och sedan gick vi till gymmet för ett pass Core där man tränar mage och rygg. Kan vi behöva som springer runt och sliter i en galen butik om dagarna.
Skall ha min nya väska idag som jag tröstshoppade igår efter jobbet. Hade sett den i en tidning och även två kunder som gick o bar på den. Trodde så klart att den skulle vara slutmen nejdå den hänge där och väntade på mej och log när jag plockade upp den från sin hängare och betalade den. Nu bor den hemma hos mej och trivs ypperligt. Och idag ska dn få följa me mej till Slavfabriken. Oj!! Spillde precis kaffe över datorn...men den verkar fortsätta fungera. Ett tecken på att det VERKLIGEN e dags att skaffa ny. Får väl ringa någon av mina stackars bröder idag för lite tips om vilken jag skall införskaffa.   

Lovely - full av vårkänslor

Slavfabriken

Jag e relativt utsövd idag men orkade inte ta mej upp för en PW som jag planerat. Dock e det ju bara onsdag så det e gott om andra tillfällen kvar denna vecka. Just nu hoppas jag att vi går ut i strejk. Det skulle va riktigt skönt att va ledig hela påsken. På grund av jobbet hade jag ingen aptit igår och hade svårt att somna igår. ag brukar vara duktig på att lämna jobbet på just jobbet och inte tänka på arbetsuppgifterna på fritiden men nu blev det tydligen ett undantag. Visst jag gör mitt bästa och det gör vi alla sedan går det inte mera. Det finns ju ett stopp någonstans för ur mycket man orkar och pallar me. Ibland känns det som att vi stämplar in i en slavfabrik där vi slavar skall producera så mycket pengar som möjligt på så få personal som det går. Och sedan blir en efter en sjuka vilket inte alls e konstigt och så får de friska jobba för tre. Nu tänker jag inte på något sätt låta bitter och nedstämd men det detta e et faktum. Jag gillar när det e tempo och mycket att göra men inte när situationen blir ohållbar och inte går att greppa. Dags att byta jobb helt enkelt.

Lovely - hårt arbetande

Det sjunkande skeppet (jobbet höll på att rasa samman idag)

Det har vart totalt kaus idag på jobbet. Ett kaus me stort K.....Det började bra och jag var på mycket gott humör men sedan höll allt frammåt eftermiddagen och eskalerade till ngt sjukt. Massor av folk överallt och lite personal, en ekvation som inte går att lösa. Det heter tydligen att all extrapersonal har tentaperiod. Jasså, läser de alla på samma kurs alt program kanske?Hmmm, skulle inte tro det. Jag har då aldrig under mina tre år inom universitetsvärlden hört talas om någon "tentaperiod". Jovisst, om man hade en stundande tenta så hade man ju inte tid över att jobba extra precis innan men att alla dessa personer skulle ha tenta exakt samma tidpunkt ter sej fär mej som ngt mycket märkligt. Antingen handlar det om att spara pengar, vilket ofta e poppis, eller så kanske dessa extringar helt enkelt inte vill jobba just nu. Jag vet inte men jobbigt blev det alla fall.

Mötte upp Tess efter jobbet som vart på kurs här i Sthlm. Vi var båda lika trötta men hade en mycket trevlig fikastund på härligt turistiska Drottninggatan. Vi planerar nu en ny resa, kanske i september. Resmålet e inte fastställt men det lutar starkt emot Prag där ingen av oss varit men både vill åka dit. Den omtalade staden Prag. Efter att ha följt henne till Centralen och sagt adjö åkte jag hem, bytte om till myskläder och kröp upp i min gosiga soffa med en stor portion smarrig glass. inväntade Desperate och kl blev 21. Men vänta nu, ngt stämde inte....HOCKEY!!!! Jag surnade till! Varför skall sporten förstöra för mej just idag? Kan någon svara på den frågan? Nej,jag trodde väl det. Typiskt att sporten skall ta över sändningstiden för min favvoserie. Ja som sett fram emot detta hela dagen. Nåväl. Jag stängde av TV:n och ägnade en kort stund till att surfa lite på nätet. Nu e jag dock så trött så ögonen går i kors och jag bara måste decka i min säng. Kanske skulle ta o koka ett ägg först?

Lovely - den utarbetade

Mysmode

Jag har funderat ett tag över detta "mode" att visa sej i offentligheten iklädd säckiga mysbyxor, oftast mörkblå eller ljusgrå. När jag gick på mellanstadiet va det inne med vita adidasbyxor och kungfutofflor. Nu har jag sett liknande utstyrsel på ungdomar i stan och lite överallt. Ofta kommer de i sina dyra märkesjackor som ser ut som sovsäckar och så har de dessa mysbyxor till. Gärna ett par loafers på fötterna vilket ger det hela ett än mer konstlat utseende. De flesta e tjejer och jättespacklade med alldeles för mörk foundation (underlagscreme, det tanter ofta kalllar för bruncreme) och för mycket mascara. De har alltså lagt ner mycket tid på make-up men till detta har de valt ett par illasittande brallor me knän på. Alltså det blir ju så efter en tids användande av mysbyxor: de får "knän", tyget vid knäna formar sej och sticker ut och detta går inte att göra ngt åt förrens man tvättar dem. Det e intressant tycker jag hur detta mode spridit sej och nu e det va och varannnan tej och kille i åldern 13 till 18 som ser ut så här. En stor klonad skara som hänger runt i diverse butiker i city efter skolans slut för dagen. Har även sett mysbyxpar där killen och tjejen ser likadana ut. Grejen e den att jag gissar att dessa byxor kostar en slant eftersom resten av deras outfits e av ett dyrare snitt. Min fråga e då: varför inte köpa ett par normala par byxor då? Svaret e antagligen att detta e ett rent tonårsmode som många följer likt andra trender utan att reflektera över det något djupare. Om inte så e det ju betydligt bättre att tjejerna lufsar runt i dessa brallor än att trippa runt i kort kjol så alla pedofiler kan glädjas. Om inte annat så e det ju bekvämt.

Lovely - iaktagerskan

Blondiner som skriver böcker

Om jag säger så här: Linda Rosing, Magdalena Graf och Carolina Gynning. Vad tänker ni på då? Ok, de e alla svenska kända kvinnor me stora tuttar och svallande blont hår. Numera har ju faktiskt Carolina tagit ut sina inplantat och e väl mera normalbystad. Något annat de har gemensamt e att de skrivit böcker om sina liv. Och fått stor publisitet dessutom. Jag missunnar inte dessa kvinnor att få ge ut sin egen roman om sina trashiga liv fyllda me party, nakenbilder o män. Kul för dem att de får göra sådant som att skriva och vara med i media på ett hörn. Men jag då som pluggat media på hög nivå och drömmer om min bok? När blir det min tur? Antagligen inom en snar framtid. Kanske e det inte så svårt att skriva en bok? Jag krånglar säkert bara till det o funderar för mycket istället för att gå till handling. Som vanligt då. Borde nog göra som dessa blondiner: gå till handling, slå mej fram och skrika rakt ut! Kanske bli en gaphals som folk helt enkelt inte kan missa att lägga märke till. Hmmm....Ska verkligen fundera över detta. Tills dess får ni hålla till godo me dessa inlägg.

Lovely - en skrivande brunett 

Tjejkväll

Det e inte mycket som går upp emot en riktig, hederlig tjejkväll. Gårdagen började inte så bra eftersom jag fick känningar av magkatarr och till slut gick hem från jobbet. Det sved i magen och jag va tvungen att kräkas, inte så trevligt alls. Min arbetskollega A suckade och sa att det e ju inte så konstigt som du lever. Det kanske stämmer, har haft det lite stressigt på sista tiden så jag ska försöka ta det lugnt nu. Men alla fall...Det blev en tjejkväll hemma hos mej som vi planerat under veckan. Jag blev nämligen bättre frammåt kvällen så det va lugnt att ta hem gäster. Så där satt vi fyra brudar i myskläder och frossade i godsaker och snackade oavbrutet i ett antal timmar om ditt och datt. Det blev en del redogörelser för diverse saker och mycket skratt, eller snarare asgarv får jag väl beskriva det som. Varför ha ett dyrt gymkort när man kan skratta sej till magrutor? Vi har nu bestämt att göra detta till en tradition mellan oss fyra där vi varierar vem vill skall ha tjejkvällen hos. Perfekt aktivietet för en lördagkväll då alla ville umgås men ingen kände för att gå ut. Jag frågade Emmis om hon kunde stanna kvar och det ville hon gärna. Båda va sällskapssjuka och ville inte sova ensamma så hon sov över.
Så detta blev en klassisk tjejkväll med andra ord - fattades bara att vi alla skulle suttit i pyjamas.....Får väl ha det som dresscode vid nästa tillfälle. Idag e jag betydligt piggare och börjar bli mej själv efter denna magattack som tog all energi så nu ska jag bege mej in till stan och försöka inhandla ett par nya träningsskor.

Lovely - tjejkvällsfantast

Boken

Jag har sedan många år tillbaka en längtan och en dröm om att skriva en bok, en roman. Jag har påbörjat denna resa flera gånger men inte kommit fram ännu. Men en dag ska jag nå målet och visa för alla att jag kan. Jag har mcyket av boken inom mej och lite i min dator. Det e ingen bråska att skriva den, för jag har hela livet på mej. Ofta när jag sätter upp mål för mej själv så har jag en deadline då målet skall vara uppnått och avklarat. Men med boken finns ingen deadline, det e snarare ett livsprojekt som får ta sin lilla tid. jag skriver inte boken för att tjäna pengar eller för att bli känd utan snarare för att det ett projekt för min egen skull. Jag har ett intresse för att skriva och boken blir ett sätt att nå ut till andra me mina texter. För mej e det lättare att berätta genom en text än genom tal.

Bloggen e min bok "light", ett litet projekt som ingår i det stora. Kanske bloggen leder till något annat eller kanske jag lägger ner bloggen inom snar framtid. Detta vet jag ingenting om just nu och jag tänker inte ta reda på det heller. Detta e bara något som sker och som jag inte planerar alltför mycket. Jag planerar och funderar över så mycket annat så det får räcka. Redan när jag va 12 år skrev jag. Ett sommarlov skrev jag en bok på 120 sidor vilket e en rikigt bra bedrift för en ung tjej. Den finns någonstans i någon skrubb i mina föräldrars hus i Bonnebro. Ska leta fram den en dag och läsa. det va ju ingen bok som blev publicerad utan snarare ett manus i en pärm. Som va tillägnad min morfar, numera boendes på andra sidan, eftersom han va den enda vuxna människa som tog sej tid och läste allt jag skrev. Han lyssnade och han läste. Han va en god man. Boken kommer handla om saker som hänt och saker som bara finns i fantasin. Om den skulle bli publicerad skulle jag bli världens lyckligaste människa. Som sagt så e min blogg förordet till boken. Just nu finns bara boken i fantasin men jag skulle tro att inom en period av fem år så finns den i verkligheten. En hälsning till Helena: ha en underbar dag!

Lovely - blivande författarinna

Ägg

Jag tycker mycket om ägg. Det e en tacksam föda som går att variera på många sätt. Äggröra, stekt ägg, kokt ägg, kallt ägg och varmt ägg. Jag äter ägg nästan varje dag. Ibland till frukost och ibland till middag. Då ofta som ett tillbehör. På frukosten blir det oftast kallt kokt ägg på macka me sallad och kanske Svennes kaviar, fast jag tycker egentligen det e lite läskigt me kaviar men den salta smaken e mumsig. Dock tar jag bort äggulan för den innehåller mycker fett och kolestrol, så går detta att undvika så e det bra. Men när jag steker ägg så blir det med allt innehåll. Stekt ägg e gott till kvällsmat när jag jobbat sent och inte vill äta en hel middag. Stekt ägg och grönsaker. Ägg e bra för mej som inte äter kött eftersom det innehåller mycket protein. Äggröran tycker jag passar bra till frukosten på helgen då jag har mera tid och kan sitta länge o käka och kanske läsa DN Bostad samtidigt och drömma om en stor våning me gamla trägolv och kakelugn. Ägg e lovely helt enkelt. Ni kanske undara varför jag skriver om just ägg. Min blogg e ju tänkt att innehålla vad som helst, allt jag funderar över och gör om dagarna. Alltså kan den även innehålla sådant som ägg. M och M på jobbet fattar nog det lilla roliga me detta inlägg me tanke på våra samtalsämnen. det finns ju som sagt andra typer av ägg också som man inte kan äta. Elektroniska ägg. ...

Lovely -  Diggar ägg

Foton

Nu när jag har en ny kamera kommer det dyka upp lite bilder titt som tätt. När ni minst anar det alltså. För övrigt har det inte hänt mycket idag. Väckarklockan ringde 5.30 i morse och den första tanken som ven genom mitt huvud va att "varför utsätter jag mej för detta en måndagmorgon?". Jag skulle ta 7-tåget tillbaka till Sthlm så därför va jag uppe me tuppen. Har vart så seg hela dan och nu ska jag äntligen få krypa ner i min egna säng. Var jättetrött efter jobbet men hade ändå skrivarlust. Tyvärr så strulade blogg.se så mycket så det blev inte mycket till bidrag denna gång.

Lovely - Lev väl!

It´s all about pink

Rosa e en färg som berör många. Vi tjejer minns väl vår rosa period när
vi var typ 6-7 år. Allt skulle va rosa: kläder, skor, diverse andra
prylar som skolryggsäck, hopprep etc. Själv minns jag min outfit första
dagen i trean då jag började i min nya skola efter flytt från landet in
till stan. Jag hade rosa skipants, rosa hemstickad tröja och rosa
sneakers med kardborreband av märket Lejon. Jag tyckte jag va riktigt
läcker och inne. Dock växer vi  flickor ur vår rosa period och
kommer så småningom in i tonnåren och svävar främst på rosa moln.
Första kärleken, hångel på flickrummet. Tankar söta som socker och
spunna i rosa sockervadd kring killen man va kär i. Åren går. Rosa
drömmar byts ut mot rosa champagne och kanske rosa balerinaskor. Min
blogg e rosa och jag har rosa läppglans. Det e inne me neonrosa
nagellack i vår.It´s all about pink.



Lovely - berörd av färgen rosa

Söndag i Bonnebro

Nu e min visit i Bonnebro snart slut. Jag känner ett sug efter storstadspuls, avgaser,stress och en massa människor. Jag har nu vilat och sovit ordentligt, umgåtts med familjen, fikat me vänner, ätit och fikat igen. Hänger framför datorn o drömmer om en stor våning, spanar på Hemnet och där finns en del. Vill ha stor ljus våning me högt i tak, kakelugn och gamla trägolv. Hittade en trea på Ringvägen som uppfyllde alla mina krav, synd bara att den kostade sisådär tre mille. Annars hade jag lätt köpt den...Har ätit en massa tårta idag och terroriserat familjen me min nya kamera. Var nere hos Tess på fika i hennes hus men där fick jag inte använda kameran för donnan va fritidsklädd och lätt bakis idag. Vi låg i deras stora , sköna soffan och drack kaffe o babblade om allt o ingenting i två timmar typ. Tittade sporadiskt på TV o upptäckte precis att jag missat reprisen av Desperate, såg sista två minuterna, som jag inte såg i tisdags eftersom vi va ute och åt middag me tjejer från jobbet. Spelar inte så stor roll för jag tycker att den serien börjat spåra ur o det e inte lika kul längre. Såg ett halvt avsnitt av Fashionhouse men det verkade inte va mycket att ha. Skådisarna va alla modeller eller söneropereradwe avdankade gamla 80-tals skådisar. Förstår nu varför det sänds varje eftermiddag typ kl 16.....Påminner om Glamour. Nää, nu e det väl dags för lite fika snart misstänker jag.

Lovely - hemlängtande tjejen

Happy birthday

Nu har jag blivit firad av familjen+mormor+min bror Samuels nya flickvän L. Det blev en helkväll med buffé och efterrätt och tårta. Jag e mycket nöjd och får tacka sällskapet så mycket för en bra kväll. Och jag fick en mycket bra present dessutom: en digitalkamera. Så nu kan jag börja fota ordentligt o behöver inte tjata på mina kära vänner att de alltid skall släpa me sin kamera på diverse utflykter och resor. Saken e den att jag länge önskat mej en kamera och att jag trott att det snart skall dyka upp en men det har det inte gjort. Förrens nu då. Livet blir så mycket lättare me en kamera. Eller hur? Ska genast ta ett nytt foto till mitt CV. Det e prio nummer ett. På det gamla ser jag ut som en dagisfröken , det e ett fint foto men jag ser helt enkelt för mesig ut vilket kanske inte e så passande.

Nu har alla mina syskon dragit ut i Bonnebros uteliv men jag själv stannar hemma. Jag tar denna helg som både ett firande av the big 30 och som en retreat med mycket sömn. Kommer säkert sova ett gäng timmar i natt också. Jag har verkligen ingen lust att gå ut på lördagar längre. Men jag ser dock detta som en period och inte som ett faktum. Alltså kanske jag snart går ut på lördagar igen. Jag gör helt enkelt som jag känner för. Och känns det bra att softa en lördagkväll så gör jag det. Klart slut. Var annars bjuden hem till Tess som e gräsänka denna vecka. Hennes sambo P befinner sej utomlands. Men Tess och jag kan lika bra ses imorrn istället. Tänkte hänga lite me mina föräldrar och mormor och sedan läsa ett tag. Så kul e jag en lördag. Men det uppskattas av mina nära o kära ändå. Nu dags för lite socialt umgänge.

Lovely - kameraägarinnan

På vift i Bonnebro

Nu e jag här i min hemstad: Bonnebro. Hade en mycket trevlig tågresa hit igår. Inga skrikande barn och inga högljudda mobilpratare heller. Tack å lov för detta eftersom jag va sååå trött  efter en lång arbetsvecka. Det blev en lugn hemmakväll me hela familjen och mormor och sedan sov jag 10 timmar. Mycket bra! Idag blev det långfika på stan me Tess och Maria S. En del att catch up eftersom vi inte ses så ofta. Alltid lika trevligt att träffa sina vänner efter en längre tid, ja eller kortare tid också så klart men ni vet vad jag menar. Promenerade hela vägen ner på stan för att träffa donnorna och upptäckte på vägen att en del förändrats sedan sist. En kiosk hade tagits bort (den har funnits där under hela min uppväxt så därav notisen av att den plötsligt inte fanns där längre) och en gigantisk Hemköp hade byggts bland annat. Det e alltid saker som förändrats här var gång jag besöker stan. fick en del nostalgi då jag passerade Universitetet som jag spenderat 3 år på och området där min gamla högstadieskola ligger. Gamla minnen trängde sej på, de flesta bra. hade vinden emot mej så ögonen tårades men kämpade på hela vägen. fick träffa lilla Elsa en stund, alltså Maria S dotter som hunnit bli ett halvår gammal. Så gullig och cool, en kopia av sin far med en liten söt uppnäsa. Nu e det dags för firande av min 30-års dag, eller snarare 30 år o två månader för att vara exakt. På återseende!

Lovely - den firade

Ganska peppad

Nu har jag packat min väska till Bonnebro,åker ju imorrn. Det ska bli riktigt trevligt att träffa härliga familjen och alla vänner. Kanske träffa ngra bäbisar och spana in allas hus. Tess kanske e snäll och går me på en biltur runt till alla. Så kan vi köra från ställe till ställe och fika i allas kök och skvallra lite, träffa bäbisarna och prata om dem. Bil e ju det bästa färdmedlet i Bonnebro. Annars gäller även cykel men inte nu kanske. På sommaren däremot e det mysigt att cykla. Då passar det perfekt.

Det ska bli skönt att komma bort lite, bara en arbetsdag kvar sedan en ledig helg. Perfekt! Hoppas bara att det e snälla o tysta människor på tåget så att jag i lugn o ro kan slappna av o läsa min ELLE. Har inte orkat läsa många sidor i den så nu har jag chansen på min tågresa. Har varit så mycket denna vecka på jobbet så varje kväll när jag skall läsa så har jag somnat efter en halv sida. Då e man trött. E nu på fullaste allvar väldigt inne på en kurs eller två. Har ett stort behov av att vara extra kreativ just nu. Tog nyss på ett lager brun-utan-sol för att få bort glåmigheten i ansiktet. Tror att det funkade bra.

Lovely - trött brud 

Snurr

Jag förstår inte vad som hänt me mej själv...Men mina mornar e oftast ganska kaotiska nu förtiden till skillnad för bara ett par månader sedan. Jag som alltid e punktlig och planerande och organiserad. Jag e allt detta fortfarande men snurrig också. Detta har resulterat i att jag flera ggr kommit i sista sekund till jobbet. Att jag får sminka mej på t-banan och att jag glömmer saker, förlägger saker och glömmer att anteckna vissa saker i agendan. Tror själv att jag hamnat i en fas av total hysterisk tankeverksamhet. Jag grubblar och funderar,analyserar och tänker på saker som varit, som händer nu och saker som förmodligen kommer att hända i framtiden. Grubbel,grubbel...Jag funderar över livet i stort och i detalj, jag önskar att saker skall hända som jag drömmer om, jag skapar nya mål för mej själv som e både kort- och långsikitiga. Jag antecknar och skissar på min framtid.

Det e inte nödvändigt att alla drömmar blir uppfyllda, de kan stanna vid att bara vara just drömmar. Men vissa saker vill jag verkligen göra och mitt problem e inte att det inte kommer att hända utan snarare att jag inte skall hinna me allt jag vill. Livet e för kort helt enkelt och tiden bara rinner iväg o det e just detta jag bävar över. Att inte hinna me. Men det jag inte hinner me nu kanske kommer i nästa liv om det kommer ett efter döden. Får väl tänka så. Att vi har flera liv efter varandra fulla me uppfyllda önskningar etc. Såja, nu känns det genats bättre...

Tror jag behöver vila ordentligt, en härlig semester skulle sitta fint. Ska nog boka en resa snart så att jag har ngt att se fram emot. Sugen på att gå en kvällskurs också och få utveckla ett av mina intressen: kläder/mode. Spanande in Tillskärarakademins hemsida o där fanns en del intressant. En kurs kan ge en hel del, både kunskap så klart men dessutom kontakter. Ska försöka satsa på en kvällskurs.
En weekend till mormor i Hälsningland vore trevligt också. Vi hade det så mysigt i somras då jag va där i fyra dagar. Vi umgicks och snackade om allt möjligt o hade det riktigt bra. Ska åka dit nu i vår/sommar o hälsa på o sova ut. Det e verkligen nyttigt att vistas på landet ibland och få andas frisk luft och bara vara. Hos mormor funkar knappt mobilen heller, det e dålig täckning mellan skogarna där vilket passar bra ifall man skall ta det soft. Ska kolla upp lite kurser nu och se om jag hittar ngt som passar.

Lovely - den snurriga

Deppig

Jag e så otroligt beoende av vad det e för väder. Jag e så påverkbar o det stör mej ibland. Men vad göra? Sån e jag. Det senaste e ett häftigt uttryck som jag diggar, att med lite lagom nonchalant uppsyn svara : "Sån e jag" i en diskussion e cool. Som att take it or leave it ,I cant help it, I cant change myself, my personality. Ska börja me det tror jag.
Denna vecka när våren äntligen anlänt till Sthlm så har jag varje morgon varit peppad och full av energi. Så har jag kommit till jobbet och diverse incidenter har genast fått ner mej ordentligt på jorden. Man får inte stanna uppe bland de härliga molnen länge inte. Och jag som varit så trött på det ständiga mörkret o tyckt att det skulle bli så trevligt me sol har ingen aptit på våren längre.
Min absoluta favoritmånad e hösten. Det e så skönt att allt e som det ska efter sommaren och allas uppsplittrande runt olika semestrar etc. Lagom till höstens början återgår allt till det vanliga och livet fortsätter att rulla på. Hösten brukar också ofta bjuda på en rejäl nystart vad gäller kanske nytt jobb,flytt eller studier. Förrut när jag pluggade på universitetet så var ju varje terminsstart speciell men hösten va outstanding. Jag längtade till denna tid varje år,speciellt i slutet av sommaren då jag vart ifrån pluggvärlden en längre tid. 
Våren däremot e för mej den svagaste perioden på året och ofta fylld me ångest. Jag skulle likt björnen vilja gå i ide under vinterhalvåret och sedan vakna upp till våren/sommaren utvilad o fräsh. Så skönt det skulle va. Den här perioden e för mej ganska jobbig och seg. Maj däremot då piggnar jag till och blir glad igen. Ok, nu e det inte så allvarligt som jag kanske målar upp det hela men nära på. Jag vill absolut inte klaga, gnälla, sura, deppa men jag gör det ändå. Fast jag gör det me sammanbitna tänder och jag gör det inom mej i mina tankar och funderingar. Jag gör det mest för mej själv, i  min ensamhet och när jag promenerar. Jag vet inte riktigt vart jag e på väg och vart jag ska ta vägen men jag vet att hemmet e min borg o här trivs jag bra. Här vill jag stanna, här känner jag mej trygg. Mitt hem e bara mitt, här bestämmer jag och här bor bara jag. Jag e glad och jag älskar livet men vissa stunder kan det bli tungt. Det som känns bra e att jag vet att det e en övergående fas som bara varar t yp en sekund av mitt liv. En sekund av ett liv e inte lång tid men kan kännas som en evighet när den infinner sej. På hösten kan man gömma sej. Gömma sej bakom kläder, bakom gardinen där hemma, inom sitt skal. På våren skall allt plötsligt blottas. Kläderna åker av och det bleka vinterskinnet skall visas. Kroppen skall demonstreras och bör renoveras innan. Allt skall hinnas med innan det e dags för det största provet av dem alla: att visa sej på stranden en sommardag mitt bland främmande människor. Men som varje år klarar man det. Det fungerar och känns naturligt som alla andra år som passerat. Det e så skönt att skriva av sej. Skriva bort mellankolin. Jag har mina anteckningar gjorda på papper med penna, på det gamla viset, det klassiska. Bara skriva på o låta pennan flöda. Rensa ut tankarna och sortera upp dem. Sortera dem i olika fack. 

Lovely - skrivaren 

zzzzzzz

Håller på att somna framför datorn nu. Huvudet nickar till då o då. Jag har haft en lååång dag. Först uppe me tuppen och sedan en händelserik dag på jobbet me mycket skratt o flams. Ca berättade om sin senaste date och jag hörde noga på. Frammåt eftermiddagen dök en skum filur upp på min avdelning så jag ringde på civila vakten som kom och tog honom senare efter en stunds spaning. Det visade sej att det följt efter denne påtände och allmänt sunkige man från en annan butik. Killen såg ut som en riktig lodare med långa ovårdade dreads. Visst dreads e väl alltid ovårdade men detta var av den mera läskiga sorten. Ca såg honom stå och öpnna en burk me hårwax som han sedan smetade in sitt hår i. Jag skojar inte!!Ca blev lite halvrädd och jag fick inte lämna avdelningen för henne, själv kände jag ingen rädsla utan snarare att mannen va ofräsh så jag hoppades på att han snart skulle lämna oss ifred. Man vet ju aldrig me påtända männiksor heller, de kan ju få för sej vad som helst. Vakterna tog honom efter ett tag och det visade sej att han plockat på sej typ 20 flaskor mjällschampo......Till vad? Han verkade ju va typen som tvättar håret alltför ofta. Jag gick förbi rummet där mannen och vakterna satt lite senare o då hade snattaren somnat där han satt. Såg helt borta ut. Så tragiskt.

Efter jobbet blev det middag på Fridays där jag käkade jättegoda quesadillas. Mums! Vi va några tjejer från jobbet som va ute o käkade. Tack för en trevlig kväll! God mat och trevligt sällskap. Emmis skulle hängt på men hon blev tyvärr sjuk. Stackarn har problem me magen och det blir kanske inte bättre av att hon precis bytt jobb o e lite spänd över det. Krya på dej gumman!
Jaha, så vad händer i veckan då? Några dagar kvar att jobba ,sedan blir det en tripp till Bonnebro. Och där ska jag sova ut ordentligt. Kommer nog decka av det första jag gör. I det mysiga nyinredda gästrummet. Jag längtar. Inte efter Bonnebro kanske men efter att få träffa de nära o kära jag har där.

Lovely - tröttaste tjejen i universum för tillfället

Skrivarlust

Idag har jag en enorm skrivarlusta. Jag känner hur fingrarna drar sej till tangenterna och inte vill ta sej därifrån fast hjärnan säger nej eftersom den behöver vila efter en lång dag full av aktivitet och upptåg. Ja, Malou jag vet jag tänker nästan för mycket ibland. Det e väl därför jag blir tankspridd och lägger bort saker i min egna bostad som jag sedan får irra runt o leta efter. För trots min känsla för ording och reda och trots att jag för det mesta har ett mycket välstädat hem så tappar jag bort saker, eller snarare lägger av mej dem utan att tänka. Det värsta e hemma hos mina föräldrar, där e jag ett hopplöst fall som alltid glömmer något i en vrå som mamma hittar och lägger undan till mej tills jag dyker upp nästa gång i Bonnebro. Det kan ju då gå ett par tre månader mellan besöken så jag hinner ju undra ett tag vart prylen tagit vägen. Varför jag e sån här skyller jag på övertankeverksamhet. Finns ens detta ord? Jag tror det. Det e ett ord som stämmer in väl på mej. Jag hänger upp mej på några ämnen per dag som jag inte kan släppa utan går runt och tänker på och funderar över in i det oändliga. Därför kan jag bli disträ och glömma bort vad folk har sagt. Fråga Ange, hon vet. För av någon anledning så får hon alltid lyssna till vad jag har att säga två gånger. Och varje gång flinar hon och säger: "Men det där har du redan berättat för mej..."Jaha, ojdå får jag svara. När Ange och jag båda pluggade på Universitetet så testade vi några piller från Hälsokost som utlovade bättre koncentration och skärpa. Det tyckte vi lät jättebra inför tenta så vi köpte varsin DYR burk och testade några veckor. Ingenting hände kan jag ta o tala om för er. Det va enbart bortkastade pengar. Kommer inte ens ihåg vad det va för sorts naturunderverk vi proppade i oss. Bara skräp va det! 

Jag vet att jag behöver mycket sömn. Jag fungerar bra om jag sovit 8 timmar under natten och jag fungerar utmärkt om jag sovit 10 timmar vilket jag gör ibland när jag e ledig och behöver sova ut. Men varför e det då så kul att sitta uppe sent på kvällen? Jo, för att allt e avklarat för dagen och jag kan slappna av o bara göra det jag verkligen vill. Typ läsa en bra bok, snacka i telefon, surfa eller blogga för att ge några exempel. Det e så skönt när det blivit helt tyst och stilla i huset, det e mörkt ute och man börjar känna sej lite lätt dåsig. Tända en massa värmeljus och släcka ner alla lampor. Bara vara i mörkret. Känner att jag börjar bli rikitgt seg nu och det e dags att krypa ner i sängen tillsammans med min ELLE och läsa mej till sömns. Det e snart dags för ny dag och ny promenad. God natt och dröm vackert och sexigt.

Lovely - mystjejen

Våren efterlyses

Nu e jag verkligen trötter på vintern. Vill att våren skall uppenbara sej med mycket sol och sköna dagar. Promenader på stan,fika på uteservering med filt, första glaset vin utomhus. Mmm så mysigt.  

Lovely - vårtjejen

ELLE

Har varit trogen läsare av svenska ELLE i typ 10 år nu. Idag när jag kom hem så låg det senaste numret på golvet i hallen o väntade ivrigt på att bli läst av mej. Det e lika fantastiskt varje gång att öppna det tjocka magasinet och först bläddra igenom det för att sedan fastna för något särskilt reportage. ELLE e som lördagsgodis för mej och jag njuter av varje sida. Skulle lätt kunna sitta hemma en hel kväll, nersjunken i soffan noggrant läsandes. Det e som att kliva in i en ny värld och det e kul att få drömma lite om alla dyra kläder,skor och väskor som läskar likt en kall glass i sommarhettan. Vardagslyx helt enkelt. En del kan jag ju köpa men inte allt. Eller kanske en dag när jag gör en uppstyrd karriär. Bäst att sätta fart då och skriva en best seller så att jag kan få in lite cash. För en bok skall jag skriva en dag. Jag blir inspirerad till mitt skrivande då jag läser om de som skriver i ELLE eller författare som intervjuas. Det blev en kort paus från magasinet nu för att blogga. Skall dock återgå strax. Men först en kopp grönt te.

Lovely - modemagasinälskare

Snurrig dag på jobbet

Min morgon började jättebra. Jag vaknade någorlunda utvilad efter alldeles för få timmars sömn men dock goda sådana. Jag som e så envis hade ju bestämt mej för att ut o gå på morgonen och har jag bestämt mej för något till 100% så blir det så också. Så jag drog mej upp, på med träningskläder, upp me håret i en klämma och så en stor kopp kaffe. Redo för en timme ute i friska luften. Tyvärr så krånglade min gamla mp3 spelare mer än någonsin så det gick knappt att lyssna på den. Något som e glappt, lika bra att kassera den nu på allvar och köpa ny. Kom iväg på min runda och va glad och inte ett dugg stressad.

Senare på t-banan på g till jobbet råkade jag ut för en suspekt man som talade rakt ut för sej själv på något asiatiskt språk som jag gissar va kinesiska. Och jag som absolut imte kan hålla mej för skratt i liknande situationer började frusta bakom min Metro. Han slutade inte! Jag höll på att krevera av garv men ändå kunde jag ju inte va oförskämd och skratta högt så jag fick ju liksom hålla inne själva skrattet och då började tårarana att rinna istället. Jag såg mej om i vagnen där jag satt men ingen verkade reagera. Ändå e man ju som boendes i Sthlm van vid allehanda dårar och människor me avvikande beteende men detta tog alla pris hittills. My god! Jag som har många konstiga kunder på jobbet varje vecka har inte varit med om liknade innan. Han va först tyst och jag tog ingen notis till honom när jag klev på vid min station men sedan helt plötsligt började den lille, mycket bleke mannen att prata och prata och prata på detta språk som att han snackade me någon som satt mittemot men grejen va den att det fanns ju ingen person där. Jag va tvungen att messa till Ange och förklara och kunde då samtidigt släppa ut lite skratt som bubblade i bröstet så de runt omkring kanske trodde att jag skrattade åt mitt sms.
När jag skulle kliva av fick jag svar från Ange så min mobil pep till. Då härmade mannen ljudet och sa: "PIP!!" jättehögt men han fortsatte att stirra rakt framför sej. Jag rusade ut ur vagnen och kunde äntligen få utlopp för en skrattattack. Detta va vad som hände på g till jobbet. En vanlig måndag.
När jag kom fram till jobbet så va jag på jättebra humör och skuttade glatt in i lunchrummet för att lämna min matlåda i kylskåpet. Där satt hela min avdelning och hade möte......Jag stelnade till och blev helt ställd. Vi hade besök av en representant från Lóréal och detta hade ingen sagt till mej. Så nu har jag missat en hel kurs me mitt favvomärke. Irriterande!!! Jag blev riktigt sur och frågan kvarstår vad som hände me kommunikationen kring detta möte. Vem som skulle sagt till vem osv. Hela dagen fortsatte på samma snurriga sätt och jag va både sur o besviken mest hela tiden men nu har det gått över och det har hänt värre saker. Som sagt : kommunikation och information e så viktigt. Utan detta funkar ingenting. Dock fick vi alla en hel påse var med nya produkter att testa hemma så jag gick hem me ett stort leende på läpparna till slut. Har nu två mya maskaror, en ögoncreme,ögonskugga, foundation och mycket mera som ett härligt tillskott i den redan stora sminkväskan. Slutet gott, allting gott.

Lovely - sminkfantasten

En solig söndag

Igår va det full fart på jobbet och lätt kaos. Som vanligt en lördag. Folk verkar ha hur mycket pengar som helst nu för tiden , eller ett antal kreditkort. För det spelar ingen roll längre vad det e för helg i månaden, det e lika mycket kunder ändå. Förrut var det alltid mest folk under löningshelgen. Vi va tre personal igår och vi hann knappt ens hälsa på varandra. Jag hoppas verkligen att det blir lite bättre idag.
Två lördagar i rad har jag mer eller mindre deckat efter arbetsdagen för att jag vart helt slut. Det e inte själva jobbet i sej utan alla frågor, allt folk, det blir varmt och trångt. Det går knappt att komma fram och man har inte en lugn sekund på en en hel dag och som sagt vi kollegor hinner inte snacka någonting. Jag menar inte att vi ska babbla om oväsentliga saker men alla fall hinna gå igenom ordentligt vad som skall göras och vad som hänt i veckan etc. Vädret gör sitt till. Det e lite märkligt tycker jag. För e det soligt som denna helg då kommer det mer kunder mot vad det egentligen borde vara. Alltså folk kanske skulle föredra att åka ut på landet,promenera eller liknande ute i det härliga vårvädret. Nej, då ska man in och trängas och slåss och vara sur bland alla andra me samma planer i butikerna i city. Märkligt tycker jag. Själv skulle jag hellre ta en brunch eller fika och ut och gå. Därför har jag gått upp tidigt idag, eller jag behövde ju inte sova längre eftersom jag gick o la mej typ kl 21.30 igår av utmattning, så att jag kan bege mej ut på en PW nu på morgonen. Kanske kan bli premiär för solglasögon också? Ska ta med mej ett par så jag slipper kisa hela vägen. Jag e riktigt laddad! Bangade alltså en liten utgång i går men det ångrar jag absolut inte speciellt inte idag då jag e utvilad och fräch. Nadyus va i stan eftersom hennes samsbo skulle spela me sitt band på etts tälle på söder. hade jättegärna träffat henne men orkade bara inte o jag va så hungrig efter jobbet så jag åkte direkt hem för att frossa i mej mat. Men Nadyus vi ses ju nästa helg i Bonnebro. Då får vi kvalitetstid, igår va det så mycket annat folk som skulle me så då hade vi inte hunnit snacka så mycket ändå.
Gjorde en micropeeling igår innan jag gick och la mej och den har gett resultat. Har en strålande hy idag! Yippie!!!Eller alla fall mycket uppstramad och slät utan acne och utslag. Så stålande kanske den inte e, jag e ju vinterblek. Men jag tycker det e sexigt att va blek bara man har fin hy. Titta bara på Madonna som ratar solens farliga strålar som ger rynkor vilket Madonna inte alls har mycket av. Visst, hon har väl gort ett eller annat lyft kanske men jag tror mycket beror på hennes solratande. Solen förstör huden värst av allt. Det e värre att exponera sej för sol än att röka när det gäller huden. Jag har slutat att sola ansiktet när jag e utomlands, då slipper man bli så dåsig också. Så när jag pressar påplayan lägger jag en blöt handduk över ansiktet vilket e riktigt svalkande och bra. Hoppas att det blir en playaresa i sommar. Fröken S vad händer me våra planer för Kroatien?

Lovely - PWfantast

Afterwork på Ljunggrens

Man kanske inte kan kalla det att gå på en afterwork om man inte har jobbat och går direkt efteråt o tar en drink? Jag va ju ledig idag men va ändå på en afterwork me mina vänner Örten o Sally. Jag o Sally gick först till Indigo där vi för en gångs skull fick ett bord, annars brukar det ju 100% av gångerna va ståplats som gäller. Sedan blev det Ljunggrens och denna gång va det ingen ammande mamma där men dock ett litet barn men inte under så lång tid. Barnet och mamman gick hem i tid. Jag fattar att barn behöver mat och att maten finns i brösten men jag tycker ändå att man kan välja plats för matning med omsorg. Det e allt. 

Va ute på PW idag (powerwalk) och sedan en yogaklass. Hamnade tydligen på fortsättningsyoga vilket jag inte testat tidigare men det gick bra tycker jag. Skillnaden var inte så stor men det va mycket jobbigare och det kändes att det tog ordentligt på musklerna. Nu ska jag hålla upp me träning till söndag morgon. Har varit riktigt duktig denna vecka och jag mår så mycket bättre. Känner mej stolt över mej själv.

Käkade precis när jag kommit hem och tänkte kolla TV lite. Men vad finns att se? Svar :ingenting. Varje gång jag vill slappa lite framför TV:n och se något intressant eller underhållande visar de bara skräp. Verkar ha en väldig otur just när det kommer till TV-tittande. Det e därför jag spenderar så mycket tid framför datorn när jag e hemma. Där finns det ju saker att pyssla me och information av alla de slag att söka upp. Skulle nog klara mej utan TV. Den enda serien jag följer e ju Desperate Housewives men börjar tröttna lite på den serien också. Till en början va det en oslagbar serie full av galna karaktärer och bra humor men nu känns det som att det börjar flippa ur som alla serier gör förr eller senare. Det e lite för mycket helt enkelt men jag följer det ändå för det håller fortfarande men inte mycket till dock.

Nej, film slår ju lätt TV men inte film på TV utan film på dvd. Vem gillar alla reklamavbrott i filmerna? Ingen gissar jag. Inte så många o långa avbrott alla fall. Filmens handling kommer av sej och filmen blir närapå dubbelt så lång. Jag orkar inte sitta uppe en vardag o se på film till midnatt, en film som egentligen skulle sluta vid 23 på sin höjd. SUCK! Nää en filmkväll på det gamla klassiska sättet slår allt tittande. Att gå till videobutiken och hyra en film och köpa en påse gott och sedan njuta av filmen utan reklamavbrott hemma i soffan. De e guld!

Lovely - den klassiska

Internationella kvinnodagen

Jaha, nu e det ännu en sån dära dag. Det finns ju barnens dag, mors dag,fars dag etc och så finns det Internationella kvinnodagen också. På ett sätt e de ju synd att det skall behöva finnas såna här dagar. Det borde vara så att man alltid tänker på sin mamma, pappa, sina barn och på kvinnor världen över. Det borde vara självklart. Men nu e det ju inte så. Och å andra sidan e det bra att det finns en speciell dag för kvinnor så att kvinnokampen, rättigheten till att bli lika behandlad som männen, kampen mot trafficing etc blir extra uppmärksammad.

Något jag funderat över e varför tjejer och kvinnor e så elaka mot varandra och snackar skit bakom ryggen istället för att lägga energin på att stå upp för varandra och kämpa tillsammans för ett bättre kvinnoklimat. Vi ska hålla ihop och hjälpa varandra inte själpa som många faktiskt gör. Många gånger e kvinnor värre mot varandra än vad män e mot kvinnor. Det tål att tänkas på. För all del; det finns en massa hemskheter i världen som utövas av män det e ett faktum. Men det finns mycket vi kan göra åt vårt eget släkte som att sluta snacka skit om varandra o ställa upp istället. Tänk så mycket enklare det skulle vara då. Och istället för att gnälla över allt och alla så gör något istället för att finna dej i situationen som inte känns bra och inte funkar. Det finns alltid lösningar att ta till.Man kan ändra på det mesta och det som inte går att ändra på måste accepteras som det verkligen e. Mindre gnäll mer action!

Var förresten hurtig idag och tränade i två timmar. Det kändes mycket bra och jag blev riktigt pigg efteråt. Först en timmes powerwalk o sedan en timmes yoga. Fick igång min gamla mp3 spelare och den funkade nästan hela rundan ut, lite trassel bara. Jag har ett stort hopp om att våren e på g på rikigt nu. Vinterjackan hänger nu i garderoben och jag hoppas att den förblir där. Nu e det alldels för sent och dags för att sova säng. Ska ju upp tidigt och promenera imorrn igen.

Lovely - jag kan, jag vill och jag ska (=mitt mantra som jag peppar mej själv me ibland när det behövs)

Trötter

Ja, Malou det funkade nu. Vi kan chatta och va glada även utanför jobbet. Kul eller hur! Sitter trötter och skriver lite. Hann inte se ngt av "Men in trees" idag heller för låste på jobbet och i vanlig ordning va det två fjortisar som vägrade lämna butiken och tog låååång tid på sej att betala etc. Jag skramlade lite extra me nycklarna men det hjälpte föga. E nu helt slut efter en låång dag med tidig start. Det blev ju powerwalk i morse. Så skönt va det att komma igång, ut i friska luften eller näää....går ju förbi vägen me alla bilar i början av rundan men det e enbart för att få upp farten på raksträckan. E laddad för imorrn då jag skall ut och gå igen och sedan på yoga. Hoppas bara att det inte regnar, då blir det bara yoga. Buuu för regn. Brukar inte spana in vädret på TV men råkade se det i ögonvrån idag och det skulle bli regn. Men det vet man ju aldrig, kan ju regna här och va sol 200 meter bort.Just därför kollar jag inte väderleksrapoorten för man kan ju ändå inte göra ngt åt det. Som i semestertider då alla tjatar var eviga dag om vädret och vad det ska bli och vad som spåtts i Aftonbladet. Jag bryr mej inte. Finns viktigare och betydligt mer intressanta samtalsämnen.

Lovely - den trötta

Aktivitet e guld

Skippade yogan idag, har för mycket att pyssla me här hemma och så va jag alldeles för trött. I morse när jag vaknade ville jag bara ligga kvar i min härliga,stora och varma säng. Kände mej lite halvsjuk men masade mej iväg ändå till work. Ett par alvedon så va krassligheten borta. Har verkligen inte tid att bli sjuk nu. Måste börja skriva rent protokollet från senaste styrelsemötet och eftersom jag aldrig skrivit detta tidigare så måste jag sätta mej in i hur detta funkar men det ska nog gå bra. Jag har fått en mall att gå efter så det ordnar sej. Jag som e perfektionist av naturen vill ju dock att det skall bli just perfekt utan anmärkningar men ska göra mitt bästa sedan kan jag inte göra mera.

Imorrn blir det powerwalk före frukost eftersom jag hoppade yogan idag och dessutom syndat me choklad (ni vet vilken sort..). Jag skall upp kl 6.30 och ta mej en stor kopp kaffe med mjölk - koffein som e fettförbrännande och proteinet som hjälper till att bygga muskler - och sedan ut och gå i rask takt en timme runt i mitt hood. Jag e redan peppad! Var ju så duktig i sommras och promenerade flera dagar i veckan. Har kommit fram till att jag e en typisk morgonmänniska som utför all aktivitet som bäst på morgonen när jag e som piggast. På kvällen går det liksom inte,det tar emot. Då vill jag helst bara pyssla och koppla av. Så nu ska jag sätta igång me mina morgonpromenixer. Ska bli så skönt. De e så bra att gå just på morgonen, då e luften fräshast och det e inte så mycket folk ute heller. Powerwalks e guld! Man får frisk luft, motion,kondition,fettförbränning och dagsljus. Dessutom e det ju alldeles gratis och man behöver inte boka tid, bara ge sej iväg i bra skor.

Skickade iväg en ansökan idag till en kvällskurs i journalistik som går i höst. Jag kom in förra året men tackade då nej eftersom jag insåg att jag redan hade enorm tidsbrist i mitt liv så att gå en kvällskurs två gånger i veckan var inget bra alternativ just då. Nu hoppas jag att de tar in mej igen. Vore sååå kul! Härligt att plugga lite och få aktivera hjärnan.

Lovely - den aktiva

En härlig känsla

Jag vill gratta Emmis till hennes nya jobb! Det e du verkligen värd gumman. Hon va inne på jobbet idag och skrek: "Detta e det roligaste jobb jag haft" och jag o M blev förstummade men glada så klart. Så bra att det klaffade redan från början.

Har haft en känsla i kroppen hela dagen att något kul och speciellt kommer att hända under veckan. Vad det e eller handlar om vet jag dock inte alldeles säkert. Men verkligen roligt att ha en sån känsla. Det liksom pirrar i magen och jag känner att jag har energi som liksom bubblar runt. Det kan va en känsla och det kan va något på g. Men vad? Ett nytt jobb kanske? Jag och Emmis hade ju som deadline att vi skulle ha bytt arbetsplats senast 1 juni 2007 och nu har Emmis lyckats så nu e det min tur. Har alltså nästan exakt 3 månader på mej...Hmm...hur skall detta gå? Önska mej lycka till! Dags att sätta fart om jag skall hinna till deadline...

Idag va det lite varmare ute och jag fick vårkänslor men vågade inte chansa på vårjackan, kanske blir sjuk då och det vill jag verkligen inte. Det va många sura kunder på jobbet.Suck! Varför måste en del va så nonchalanta och konstiga? Att kosta på sej en hälsning och ett leende e aldrig fel. Sura tanter e inte kul. Det blir så mycket negativ energi.

Lovely - den leende

Produktiv dag

Vaknade tidigt efter en sömn på 11 timmar....Jag skojar inte! Örten ville gå ut igår och va jättepeppad men jag bangade för jag va hur trött som helst efter jobbet. Sorry Örten men jag hade ändå inte vart ngt roligt sällskap, hade väl somnat efter ett glas vin. Det va en riktig kausdag på jobbet som i vanlig ordning en lördag i Sthlm city. Allt funkade okej men det va hur mycket kunder som helst så det blev ett väldigt tempo och en väldig ljudnivå vilket gör en så trötter.
När jag kom hem och hade käkat deckade jag i soffan och detta mina läsare e högst ovanligt för att vara mej så jag blev själv förvånad. Sedan va det bara att hoppa i säng. Ringde först Emmis och hon trodde jag skämta. Att gå o lägga sej en lördagkväll kl 21 hör ju inte till den vanliga ordningen direkt.
Jag har haft en mycket produktiv dag idag och vaknade för det första mycket utvilad och pigg och glad. Hade en lång frukost och ringde sedan både mamma o mormor som båda blev glada att höra rösten på mej. Sedan blev det vårstädning. Jag har fixat och pysslat och donat i flera timmar. Nu hänger garderoben på färg och modell (typ skadad av mitt yrke...jaaaa) och alla skor e putsade o står i fina rader. Jag har skrivit en lång inköpslista över sånt som bör komplettera den redan befintliga garderoben.
Sedan tog jag en rask promenad till gymmet där instruktören hälsade glatt på mej från receptionen. Hon känner igen mej nu från yogan på torsdagar. Jag blev jätteglad förstås! Detta innebär ju att jag en regular visitor. Jag e igenkänd på gymmet ,alltså tränar jag regelbundet. Så underbart! Det blev pilatesklass och sedan rask prommis hemmåt igen. Känner mej som en ny människa och redo för en ny vecka. Ska nu ikväll unna mej lite ostbågar - för det e jag värd! En del att göra i veckan. Ska skriva rent protokollet från senaste styrelsemötet och en del annat. 

Lovely - den produktiva 

Inte så peppad

Inte så peppad att gå till jobbet denna lördagsmorgon. Skulle hellre föredra att stanna i sängen idag och sova ut men det får jag göra imorrn då jag e ledig. Känns som att det e många timmar kvar tills dess...Har en hel hög me papper som skall gås igenom som just nu belamrar mitt matbord. Olika högar som skall sorteras och läsas. Måste skriva rent protokollet från senaste styrelsemötet. Ska söka jobb och följa upp dem jag sökt.  Ska, ska ska....Listan e kind of long...Men det fixar sej! Jag gillar ju att strukturera,sortera etc etc. Det blir nog bra. Imorrn blir en uppstyrd dag full av nyttig aktivitet. Pilates och storstädning av lägenheten. Och Fröken S jag lovar att uppdatera min blogg var dag i fortsättnigen så slipper du bli sur över att du inte har ngt att läsa ; ). Har en riktigt god matlåda idag till jobbet vilket kan behövas eftersom jag e ensam ansvarig idag på min avdelning och måste styra upp dagens arbete så att extringarna får något att göra, alltså extrapersonalen som skall hjälpa mej idag. Och de som skall va där e inte vana vid kosmetik så det blir en utmaning vilket jag gillar! Kan ju då se fram emot en god matlåda som tröst i all lördagshets och stress. Blir nog en lugn kväll, kanske hemma hos Örten. Har helt enkelt inte tid att va seg imorrn då det e mycket som skall göras som jag inte hinner i veckan. "Slit o släp!"som en kvinna alltid tjatade på mitt första jobb i mitt liv. Minns henne som en sliten o bitter trebarnsmamma. Sån tänker inte jag bli. Usch så hemskt! Nu dags för en dusch och lite makeup så att jag kan se anständig ut och kunna rekommendera produkter. Ciao!

Lovely - inte så peppad alltid

En ledig torsdag

Sov helt ok inatt och har nu vart på yogaklassen som jag tycker så mycket om. Snackade en timme på telefon me Nadyus om allt mellan himmel och jord, måste ju uppdatera sej lite men inget speciellt hade hänt i Bonnebro. Ska bli kul att åka dit om två veckor och träffa familj o vänner. Jag ser fram emot det nu. Känner mej mycket avslappnad efter yogan och skulle vilja sova en sväng men då finns ju risk att jag blir alldeles för slö för att gå på styrelsemöte ikväll. Kanske bäst att låta bli. Måste ju va pigg o allert så jag uppfyller min roll som sekreterare mer än väl och antecknar i rasande fart. Typ...har en soft och skön dag i dag. Surfar mest och dricker rött te. Syndade me en Marabou chokladkaka förrut. Det gick liksom inte att hejda mina ben att stega fram till godishyllan på Konsum o det gick heller inte att hejda min hand att greppa tag i en Dukat och lägga den i kundkorgen. Typ...Låter jag som en fjortis nu:typ, ba,va ,typ, liksom....etc etc.  Nej, verkligen inte. E ju en mogen kvinna i mina bästa år. Kom att tänka på det idag när jag promenerade til gymmet, att jag e i mina bästa år helt enkelt. Jag vet vad jag vill, vad jag kan och hur jag e som person. Inte riktigt som man va runt 20 med andra ord. Verkligen en skön känsla. Ska söka en kvällskurs i skrivande till hösten, hoppas jag kommer in för det handlar om en kurs jag drömt om att få gå i flera år. Hoppas, hoppas! Det skulle verkligen va kul. 

Lovely - inte för ung och inte för gammal

Snurriga tjejen

Ibland e jag alltför disträ och verkar inte riktigt hålla koll på vad jag gör. Observera ibland ,detta händer inte alla dagar. Igår var jag i god tid till jobbet och kom gåendes me mitt morgonkaffe o ett stort leende på läpparna med min nya väska slängd över axeln. Just det ja en ny väska ,den andra för månaden. Men detta va verkligen en väska jag letat efter en längre tid o så fann jag den bara där i butiken efter ett tips från en kund som köpte en likadan. Jag bara va tvungen att köpa den för i denna megastora klassiska svarta väska som passar till alla kläder får allt plats. Och jag som släpar omkring på en del saker speceillt när jag skall till jobbet blev upp över öronen förtjust i denna lilla skapelse.

Nåväl, jag hade packat den kvällen innan och förberett vilket va mycket bra så klart. Tanken va nämligen att jag absolut inte skulle glömma något hemma eller i den gamla väskan. Så kommer jag då fram till mitt skåp på jobbet och skall låsa upp låset ....nyckeln e borta! Jaha, då hade jag alltså glömt något ändå. En liten sak men ack så betydelsefull. En liten,liten nyckel. Jag stirrade på mitt skåp o fick syn på en stor lapp "bytes imorgon 1/3". Man tackar och bugar för att få ett nytt skåp som vi väntat på så länge (typ en månads tid....) eftersom de gamla skåpen e helt värdelösa och trånga så du förstör båda kassar, väskor och kläder som liksom måste dras ut med våld ut ur det trånga utrymmet. Jaha, snacka om otur att de skulle byta just mitt skåp just på min lediga dag. Det blev helt enkelt till att såga upp hänglåset vilket tog sin lilla tid. Så fick jag ha ett skåp utan lås en hel dag men allt löste sej till det bästa o ja lärde mej ännu en gång att tänka till och försöka vara mindre disträ. Jag tänker för mycket helt enkelt och gör saker av  bara farten samtidigt vilket inte alltid leder till ett bra resultat. Jag spärrade upp mina stora blå ögon och frågade min käre kollega K om han kunde hjälpa mej me låset och det gjorde han gladeligen. Tack K.!

Lovely - den förvirrade