Minikvinnor

Ja nu ett de sportlovsvecka....vilket inte jag tycker e så fantastiskt kul me tanke på alla småungar,främst då tjejer, som terroriserar min arbetsplats hela dagarna. Andra veckor när det inte e lov så kommer de inte förrens efter kl 15 när de slutat skolan men nu invarderar de hela dagen lång från öppning till stängning vilket e sådär. Det ska kladdas och sprayas och de e så högljudda! Kan man inte sänka tonen för allas bästa? Ok, jag vet att jag nu låter som en gnällig gammal kärring men det e så här vi har det denna vecka. Ska man inte sporta på sportlovet och va utomhus och utöva hälsosamma aktiviteter i den friska luften? Nej, tydligen inte. I stället åker de små liven in till stan och shoppar som aldrig förr. Verkar som de har hur mycket pengar som helst. Småtjejer med stora sedlar i sina små nävar. Vad gör en 10-åring inne i stan? Rymt hemifrån kanske...Jag vågar inte gå runt me en tusenlapp i fickan alla fall.

Det mest intressanta fenomenet e dock inte de stökiga tonårstjejerna utan de som oftast e ännu yngre men klär sej som kvinnor. Jag talar om "minikvinnorna" som jag låtit kall dem. Småflickor med barnsliga kroppar som borde ha annat för sej än att försöka leka maskerad och klä ut sej till vuxna likt deras mammor. Samma stil och samma gester och språk. Det e riktigt skrämmande! Ibland e minikvinnorna i varandras sällskap, det vill säga två o två med samma stil. Eller så e de i sällskap med sin mamma och då kan man verkligen förstå vart de fått sin stil och sitt uppförande ifrån, ja just det : mamman. Eftersom den lilla och unga dottern ser likadan ut som mamman fast i miniatyr. Kan de inte få vara barn så länge som möjligt? Bandomen e ju betydligt kortare än det vuxna livet som ju tar upp en majoritet av våra levnadsår. Jag tycker det e läskigt. Hur skall minikvinnorna se ut när de befinner sej kring 40-års åldern? Det lär bli samma stil för dem från 10 till de dör helt eneklt. Hmmm.....verkar inte normalt och verkar tråkigt. Vad e det för fel på lite stökig tonårsrevolt eller bara en annorlunda klädstil medans de funderar över livets allvar och sedan kan de klä sej som en lady. För det e inte klädsamt på dessa outvecklad barnkroppar att klä sej i klassisk damstil från topp till tå me en alldeles för stor märkeskopiaväska på ena armen.

Lovely - förespråkane av barndomen

Tur i oturen

Idag va jag så trött efter jobbet men tvingade iväg mej själv till gymmet ändå. Skulle gå på en yogaklass o tänkte att det passar ju bra efter e hektisk dag på jobbet. Tar en biljett och går in i salen me alla andra o breder ut min matta o lägger mej ner för att andas lugnt. Det går ett par minuter, alla stirrar rakt fram koncetrerade. Det går en stund till, alla börjar skruva på sej och tita på varandra. Vad händer? Jag funderade på om vi just i denna grupp va ofrivilligt utsatta för ett psykologiskt experiment likt det jag hörde talas om under min tid på samhällsvetenskapliga fakulteten på universitetet då jag pluggade psykologi. Att man testat en grupp människor i en klass när de satt o väntade på att lektionen skulle börja o ingen lärare dök upp, vad som hände och vem som till slut reagerade o gjorde något åt saken genom att gå o fråga på expeditionen. Jag funderade om jag just då utsattes för denna typ av experiment. Detta hände efter 10minuter: en tjej gick till receptionen o hörde sej för vad som hänt och efter ett tag fick vi ha en helt annan klass me en instruktör som råkade vara i gymmet och själv träna när detta inträffade. Så hon fick hoppa in lite spontant och köra ett corepass istället eftersom denna instruktör kände inte till yoga tillräckligt för att hålla en klass i det. Till min förtjusning va detta jättekul och gjorde mej ingenting. Kontentan e alltså att man kan ha tur i oturen: jag missade min kära yoga men fick upptäcka ngt nytt istället som visade sej va mycket kul och effektiv träning så jag skall träna core igen. Nu kommer jag få en vältränad mage och en stark rygg till sommaren. Yippie!! Ps: Vi fick aldrig reda på varför tränaren aldrig dök upp men tydligen hade det blivit ngt missförstånd. Om vi va utsatta för ett experiment eller ej förtäljde inte historien. Ds.

Lovely - oturstjej ibland 

Krånglande dator e inte kul

Min dator lever sitt eget liv och rättar sej inte alltid efter mej som den borde. Blev arg idag när den slog av sej själv mitt i en konversation på msn! Varför ska den förstöra för mej? Kan ju va så att personen jag chattar me missuppfattar syftet me varför jag går offline. Eftersom jag e en artig person skulle jag aldrig gå offline utan att säga hej då ordentligt.

Jag har insett att datorn som vart en nära vän under tre hela år nu måste bytas ut mot en ny laptop. Måste helt enkelt ut och spana in en ny i handeln. Skulle gärna satsa på en Mac Book vit.....Sååå snygg! Men det blir nog en PC som jag kan,blir enklast så. Ska kolla nätet idag efter en ny om nu denna håller sej i styr vill säga man vet ju aldrig. Ska låta den vila lite när jag går på mitt pilatespass. Ska bli skönt me lite muskelträning och rask promenad. Eftersom min iPod fortafrande e försvunnen så får jag powerwalka under tystnad vilket e mindre kul förstås men så går det när man stressar iväg och tappar ipoden efter vägen. Hoppas någon annan blev glad då! Ska testa att ringa SL:s hittegods en gång till, har ju haft tur förrut. Kanke en vänlig själ lämnat in den? Hmm...kanske inte. Finns väl inte så ärliga människor längre. Ska stänga av datorn nu....

Lovely - innehavare av en krånglande dator

Lite smått o gott

I helgen gjorde jag några riktiga shoppingfynd. Gick en spontan sväng i city efter jobbet i fredags för att spana in alla nya vårskor som börjar komma in nu. Tyvärr fanns ingenting snyggt på de första fyra butikerna och mitt humör blev allt sämre. Tycker inte alls om att springa i butiker när det e löningshelg,det bär mej emot att trängas me folk, turister, barnfamiljer och alla andra som skall ut samtidigt. På mitt sista stopp fanns de : leopardmönstrade balerina. Precis vad jag ville ha och hade planerat att köpa och i min storlek också! Som hittat helt enkelt! Så jag kom hem med dessa vilka låg i en ursöt liten leopardmönstrad tygpåse. Råkade köpa änne en trench och lite annat smått o gott. Började prova eftersom jag inte gärna använder butikernas provrum om jag inte absolut måste. Jag kan säga att hälften av plaggen måste tillbaka genast på måndag. De va inte alls som jag föreställt mej. Men trenchen o skorna blir så klart kvar i väntan på vårens ankomst. Skorna kan jag däremot använda på jobbet.

I går (lördag) va jag och käkade frukost me mina föräldrar och deras vänner på Clarion. De hade vart på en konsert på fredagen och nu skulle de ut på lite shopping o jag hängde på. Blev en heldag med god frukoststart och sedan plöjning genom söders butiker. De vi hann med vill säga eftersom det tog lite tid med en så stor grupp. Nu har jag gjort ett första besök i en Gudrun Sjödén butik och förmodligen det sista för dessa tantiga, gigantiska och hippieinspirerade kläder tilltalar inte mej men de e ju också skapade för en lite äldre generation. Men damerna va glada och jag satt snällt på en soffa och väntade likt en man som väntar på att dess fru skall shoppa klart, typ. Jag gjorde dock ett superfynd: hittade ett par riktigt schyssta jeans i Brunogallerian som satt perfekt. Dessutom hade de kostat 780 spänn men va nu nedsatta till halva priset. Snygg blå tvätt perfekt till våren och de satt där de skulle. Sexiga stuprör! E mycket nöjd med dem och hade dem hela kvällen hemma fast jag Emmis och jag bara skulle äta middag o mysa framför TV:n så envisades jag me att ha dem på mej tillsammans me balerina. Jag e verkligen som ett barn när det kommer till nyinköpta kläder/skor/väskor/accessoarer. Vill använda på en gång, ibland direkt i butiken! Imorrn ska jag lämna tillbaka det som inte passade o köpa ngt nytt kul istället. Fantastiskt va kul de e me shopping och speciellt när man hittat exakt det som man e ute efter så klart! Lördagkvällen blev en mysig tillställning för Emmis och mej. Vi va sega efter fredagens utgång och tog det bra lugnt hemma hos mej uppkrupna i soffan me an massa gott och alla kuddar. Jag lagade mat till henne, en härligt smarrig veggie gratäng som Emmis gillade mycket och jag fick beröm för min kokkonst. Såg halvhjärtat på en komedi me Adam Sandler men det blev mest skratt och flams så magen vek sej för vi va så trötta.Ingen hade nog gissat att vi båda passerat 30-strecket....men ibland får man va barnslig.Minsann!


Lovely - den skrattande tjejen  


Amma på Ljunggrens

I går kväll (fredag alltså) va Emmis, Pling och jag på Ljunggrens på en afterwork. Mycket trevlig kväll på ett mycket bra ställe vimlandes av folk,mestadels söderklientel. Först fick vi inget bord eler knappt ståplats heller för den delen så vi huttrade vidare nergör Götgatan till Eken men där kunde vi bara inte stanna. En massa befann sej därinne, alltså en skara mäniskor 30+ som alla såg likadana ut ,lika tråkiga. Man kunde liksom inte urskilja några personer från denna massa och dessuton fanns inga bord här heller så vi fick ingen härlig känsla av att här ville vi stanna för ett glas vin så det blev till att gåspringa tillbaka samma väg vi kommit. För hellre lägger jag mina pengar på ett ställe där man kan njuta av musik och folket runtomkring och dessutom stå hela kvällen än att ta ett bord och inte kunna njuta av atmosfären. Men ett plus till utsikten från Eken över söder och Gamla stan. Den e lovely! Vi fick alla fall bästa ståplats i baren och Emmis fick t o m en stol så hon kunde vila sina trötta ben ett tag.

Jag såg mej omkring för att se om jag möjligtvis kände någon på stället och det gjorde jag inte men min blick fastnade på en kvinna och hennes typ 6 månader gamla bäbis. Hmm....Varför går man ut en fredagkväll till en bar med en liten bebbe? Kanske inte den bästa miljön för ett litet barn med hög musik och halvfulla människor som osar sprit. Hon var där med två väninnor och detta sällskap hade inte heller fått något bord så de satt på kuddar i trappan. Jag sa till Emmis och Pling att nu fattas det bara att hon börjar amma också. Och vet ni vad som hände? Jo, några minuter senare halade kvinnan fram sitt ena bröst och började amma barnet! Men detta e ju helt sjukt. Ja, jag vet att barnet behöver mat och att man inte kan bestämma när den skall äta men varför går man överhuvudtaget ut en fredagkväll och sätter sej på en bar när man har ett så liet barn? Jag fattar ingenting. Vad e det för fel att bjuda hem sina vänner till sej och bjuda på en flaska vin istället och vänta me att gå ut tills barnet e gammalt nog att ha en barnvakt? Jovisst, det e ju på söder och söder i alla ära men det finns väl gränser även för flummighet/bohemska vanor....Nej tydligen inte. Jag tycker alla fall inte att det e ok att göra så men som alltid e det ju upp till var och en hur man väljer att bete sej. Dock har jag nu tack vare denna mamma kommit på idén att börja designa amningsfiltar som chiqa mammor säkert vill köpa. Skulle säkert göra succé på söder! Ja, kan tillägga att jag senare upptäckte att bäbisen faktiskt hade öronproppar vilket e himla bra annars hade nog den vart döv nu vilket jag hoppas att den inte blev. Dels för barnets skull och även mamman som slipper undan en framtida stämmning av "vårdslöshet mot barn på bar" när barnet får berättat för sej bakgrunden till dess dövhet.

Lovely - kommer inte att amma på bar i framtiden

Choklad+acne=SANT

Har tagit på min hood. Blickar upp mot grannen men ingen blickar tillbaka. Sitter mycket rak i rygg i soffan och skriver på min laptop som jag har placerad framför mej på kistan som tjänar som vardagsrumsbord. Jag sitter som man skall helt ergonomiskt riktigt som jag lärt mej på en hälsodag på jobbet. Man skall tänka som att en tråd sitter fast i ens huvud och att tråden dras upp mot taket så att rygg o nacke befinner  sej i en rak linje. Huvudet måste upp också annars frestar det på i nacken och det kan leda till huvudvärk. Om man sitter med huvudet framåtböjt öker dess vikt upp till hela 12 kilo! Så inte undra på att man får ont då. Ska verkligen tänka på detta med ergonomin.

I går åt jag en hel chokladkaka.....Ja,ni läste rätt en HEL chokladkaka, Marabou 100 gram....Jag delade upp den på tre tillfällen under dagen för at tinte få så dåligt samvete och en av mina chefer Maria fick två rutor också så faktum e att jag inte åt hela alldeles själv. Dock nästan själv. Detta har jag fått betala igen idag då hela fem finnar dök upp i mitt ansikte som innan va helt acnefritt för en gångs skull. Nu till saken : jag har hudproblem i omgångar men ingen vet om det för ingen ser mej osminkad. Oftast e de inget problem för mej men ibland har jag utslag vilket inte e så kul men tanke på att jag e en vuxen männsika som inte skall likt en tonnåring drabbas av detta. Det ska helt enkelt va ett förlänge sedan övergående problem. Jag behöver ingen forskning, jag har helt enkelt gjort en icke förberedd studie på mej själv utan att ha tänkt tanken på att det skulle va ett experiment. Jag använde mej själv som försökskanin utan att vara medveten om detta. Och nu kan jag lägga fram mina bevis: choklad+acne=sant. tyvärr alla chokladälskare me acneproblem där ute : det e bevisat att choklad ger acne. Så nu K och alla ni andra kan jag härmed säga att jag nu e helt godisfri efter denna attack mot min hy. Jag va ju godisfri innan men me undantagf ör choklad men nu ni e det andra regler för mej.Nu e jag totalt godisfri inklusive chokladen för jag vill inte uppleva detta igen. 

Varför åt jag denna choklad? Jo jag fick ett mycket starkt sug efter just choklad och dessutom va jag lite låg igår och tyckte synd om mej själv utan anledning. Jag har ju liksom inget att klaga på så därför borde jag heller inte va låg men det va just detta jag va. Finns alltid de som har det mycket sämre. Så klart. Därför tänker jag heller inte klaga. Chokladen hjälpte för stunden och mitt humör kändes på uppgående men frågan e om det va värt det me tanke på acneattacken? Måste dock säga att jag vart mycket duktig me reglerna i övrigt. Min godisskål har bytt innehåll från plockgodis till cashewnötter som jag för övrigt precis ätit upp så skålen gapar tom. Jag skulle vilja ha ngt gott att tugga på men vad? Godis eller tuggummi kan jag inte gå o köpa. Jag får va utan ,svårare än så e det ej.

Lovely - fd godisätare 

Kyla

Idag har det varit bitande kallt och inte kul alls. Jag hade planerat att träna yoga men tyvärr blev det inte så för det enda jag ville efter jobbet va att ta mej snabbt hem till min kära lght, byta om till bekväma kläder (av med kjolen och den lättskrynklade toppen som inte klarar av mys i soffan) och koka en kopp rött te. Just idag tar jag tillbaka lite av det jag skrev om den mysiga vintern....nu e det INTE mysigt längre anser jag.

Våren får gärna infinna sej snart så man kan hänga in vinterjackorna i förrådet och ta fram den nya trenchen från garderoben som hänger där och väntar med prislappen kvar på och en fin ny partyväska dinglandes runt galgen. Dessa två hoppas jag kommer fram innan april. Men som min mamma säger varje år "Det kan faktiskt snöa på första maj, de gjorde de det 1976..." SUCK! Vilken optimism....Visst det e ju bra att inte ta ut något i förskott men kan man inte få hoppas alla fall att snön snart smälter bort så att man kan få bar backe att cykla på och en sol att värma sej i. Va?
Jag vill ha uteservering, balerinaskor och trenchen. Allt samlat som ett vårpaket. Och kanske en weekendresa också. En vårweekend till någon stad i Europa. Vill till Prag och vill till Amsterdam. Käre O, du kanske vill hänga på? Vi ses på Arlanda sista helgen i maj. Blir bra eller hur? Och O, det e minsann inget fel på området där jag bor, här e lugnt och tryggt enbart några lätträknade fyllon som inte gör mer än trampar på en myra. De hänger vid uppgången vid tunnelbanan annars e det ett  galant och bra och uppstyrt område där jag köpt min underbara våning. Måste bara skaffa persienner så grannarna slipper se allt jag gör.Fast det kanske inte e så intressant me tanke på vad som pågår i mitt vardagsrum e en tjej som sitter vid datorn o bloggar i myskläder. Kanske ska dra hooden över huvudet så att jag ser lite skum ut, då kanske de får något att undra över.

Lovely - med hood

Äckliga män

Jag e förbannad! Att man som kvinna inte skall kunna vistas ute i det fria utan att bli uttittad/kommenterad/visslad åt/utstirrad etc etc. Ja, listan kan göras mycket längre än så. Karlar skärper er! Varför detta trackaserande? Alla behöver självklart inte ta åt sej, långt därifrån men vad e det som pågår? Det e år 2007 nu och inte medeltid. I dag när jag och en arbetskamrat tog sällskap över Sergels torg på väg till tunnelbanan så hände förljande: vi sick-sackade mellan alla läskiga pundare för att överhuvudtaget kunna komma fram till entrén och det enda vill ville va att ta oss hem efter en lång arbetsdag. Och så kommer det en sliten man luffsandes och gick lite väl nära N som då råkade komma emot pundaren, ja just råkade för vem vill frivilligt kommanära dena kategori av folk, och då blir mannen skitlack och börjar skrika "Fitta!!" o diverse annat efter oss.
Jag blev nästan rädd och skyndade på stegen och N gjorde samma sak. Han fortsatte skrika och kom närmare oss och jag skrek tillbaka att vi skulle kontakta polisen om han kom närmre. Inte en vakt i sikte och ingen polis heller!! Däremot fanns det ett antal vakter innanför spärrarna som kontrollerade så ingen plankade. Vad e värt att prioriteras? Jag börjar seriöst att fundera för detta e inte första gången som jag e me om liknande händelser. Tydligen e det viktigare att kolla plankare än att människor kan gå säkert till tunnelbanan. Märkligt! Ska definitivt ta en annan väg i fortsättningen.

Lovely - den upprörda

Grattis Annika!

Idag vill jag ägna lite extra uppmärksamhet till min vän Annika som bor i Geneve och idag fyller tant, förlåt kvinna...mogen kvinna alltså Annika blir 30 år idag och e välkommen in i alla mogna och sexiga kvinnors klubb med oss andra 30+. Jag hoppas verkligen att du har haft/har en trevlig och underbar dag och att din käre R tar hand om dej ordentligt. Jag gissar att ni någon gång framöver skall fira ihop me svärmor o Co och då mååååste du berätta någon härlig kommentar hon fällt. Kanske har hon köpt ett antirynk set från något fiiiiint märke eller kanske en omgång fettsugning på klinik i Paris. Vad det än blir kommer jag antagligen häpna vilket jag alltid gör när Annika redogör för sin svärmors nycker och totala omsorg av alla som kommer i hennes närhet. Förstår verkligen inte hur du står ut kära vän men vilken tur att ni alla fall slipper att bo i samma land.

Annika e en riktig pärla som jag plöjt Paris gator och  torg med. Vi har festat,shoppat och varit ute på äventyr i Paris ett antal gånger o haft lika kul vid varje tillfälle. Nu har hon bytt land och stad vilket inte gör mej någonting för då får ju jag tillfälle att upptäcka något nytt samtidigt som jag hälsar på. Ser fram emot nästa resa till Geneve, ska bli nice! Geneve e en trevlig och lugn stad. Den går inte att mätas med Paris men har sin egen charm o prägel. Och åker man upp bland bergen så får man sej e riktig hälsosam färd me rejäl alpluft och fantastisk utsikt. Vi gjorde en del utflykter sist med bil runt Genevesjön och in i Frankrike och detta hoppas jag at vi repeterar nästa gång jag kommer ner. Och ja Annik, jag lovar att fixa alla foton till dess. Fy skäms på mej att jag inte ordnat det ännu! Me jag skaaaa. Stor kram på dej!

Lovely - Parisfan  

Måndag morgon

Här sitter jag framför min kära dator som e min överlägset bästa pryl och ägodel av allt i mitt hem. Helena, jag va inne på din blogg nyss och skrev en kommentar. Jag tycker att du skall satsa på att skriva dikter ,känns som att du har talang för det. Visst e det kul me blogging?Tänkte väl det att du skulle gilla att skriva. Bra idé eller hur?

I dag, snart om cirkus en timme så ska vi kosmetikare på jobbet ha kurs. Ska bli så kul! Nästa vecka e det också kurs, för ett specifikt make-up märke. Alltid roligt att uppdatera sej lite. Känner att jag e inne i en fas då jag e i behov av/behöver extra mycket kunskap annars blir jag så uttråkad.

Såg en mysko dramafilm igår på femman som var riktigt otäck om människor i en sekt som sysslade me månggifte och alla unga flickor var tvungna att gifta sej me äldre män och producera så många barn som möjligt. Så vidrigt! Ok, det va en film men det va läskigt för detta händer fortfarande i verkligheten trors att det e år 2007. Att tiden går verkar ju inte spela någon roll då somliga envisas me att vara bakåtsträvare och leva på medeltiden. Det va en typisk dramafilm för femman, de verkar bara köpa in filmer i en viss genre och alltid med en o annan avdankad b-skådis som varit instängd i någon långkörande tv-serie innan. Jag tar ett strålande exempel: Tori Spelling.....Jag säger bara: muuuuuuuuuuuu! Jempa om du läser detta så förstår jag att du just i denna sekund garvar högt. Du förstår va jag menar me detta. När ska du skriva i din blogg förresten? Jag e mycket nyfiken på er resas gång. Pussa din söte lille son från mej e du snäll. 

Kanske har kanal fem tänkt till ordentligt och visar dessa gripande halvdåliga dramafilmer på söndagvällar för de fattar att det e då folk vill ha något lättsmält för att de e trötta/bakis/har söndagsångest och vill se någon annan må sämre. Bra där femman! Ni har lyckats. Längtar redan till nästa söndag då jag skall slappa. Nu ska jag svepa min första o enda kaffe för dagen.

Lovely - på kurs me Kurt 

Fantastiska drycker

Jag konsumerar en del kaffe och te. Men tro nu inte att jag på något sätt rubbat på reglerna i Hälsopaktens föreskrifter. Nej då inte alls. Jag dricker kaffe fram till deadline kl 12.00 oavsett veckodag vilket funkar mycket bra. Jag håller mej ifrån kaffemaskinen på jobbet också eftersom min stackars känsliga mage inte tål mjölkpulvret i denna läskiga maskin som varje vecka måste rensas eftersom den kalkar igen. Jag hade på förslag att vi skulle införskaffa ett par stycken kokplattor och kaffekannor så att den köksansvarige kunde brygga kaffe. Men icke!Detta förslag blev nedröstat innan det knappt hunnit bli ett förslag ens. Därför får samtliga anställda på min arbetsplats dricka läskigt äckligt kaffe var dag förrutom dem som bojkottar och masar sej upp för alla trappor och köper kaffe någonstans på stan istället = dyrt.

Jag dricker ju som sagt bara kaffe på morgonen för att det ger en kick och för att det e så pass gott att jag inte kan vara utan denna dryck helt å hållet. Övrig vaken tid på dygnet dricker jag te istället och då gäller : vitt,rött och grönt i valfri mängd. Inget svart te alltså för det innehåller en massa tein som fungerar på samma sätt som kaffets koffein. Jag gillar att drick ate på kvällen när jag vravar ner efter dagen som varit. En stor te i ett latteglas och en massa tända ljus i lghten. Mysfaktorn e hög! 

Lovely - tedrickerskan 

Bonnebro

Staden där jag föddes och växte upp i kan jag låta kalla Bonnebro. Det e mitt egetkomponerade smeknamn som jag anser säger en hel del....Det e nämligen så att jag har en viss hatkärlek till Bonnebro. Kärleken e naturlig eftersom staden delvis präglat och format mitt liv och därför har jag starka känslor för staden. Hatet kommer av att livet i staden enligt mej ofta står stilla och likaså utvecklingen. Därför kan jag inte befinna mej i staden alltför länge. Jag känner att jag sugs med i småstadstristessen och friden kan helt enkelt inte infinna sej. Staden e för uppenbar, för förutsedd, för anpassad, för allting. Jag älskar min familj som bor där och jag älskar och respekterar mina vänner som bor där och gjort valet att stanna eller för en tid flytta och sedan komma tillbaka.

Alla gör vi våra val och jag anser att man själv måste ta ställning och tänka efter vad som passar en själv. Det gjorde jag för en massa år sedan, jag insåg att denna stad e ingenting för mej jag måste därifrån. Så jag sökte mej därifrån och lämnade bakom mej en massa år av händelser och erfarenhet och tog me mej detta ut i välden. Bonnebro har gett mej många fina minnen men det räckte inte för att få mej att stanna. Jag tog på mej vingarna och hoppade och det brast inte. Nu e jag lycklig över detta val att våga lämna helt solo och att allt blev så bra. Här bor jag nu i Sthlm och stormtrivs efter flera år här och där. Jag e här för att stanna, detta e min bas. Resorna tar aldrig slut men detta e min utgångspunkt. Vart jag än reser och hur trevligt,skoj och intressant det än må vara på resmålet så kommer jag alltid tillbaka till Stockholm för här finns mitt liv. Här finns ständigt något nytt att upptäcka,göra, se och utforska. Nya gator,barer,platser,torg och ständigt en ström av människor och folk, liv och rörelse. 

Många uppfattar Stockholm som en riktig storstad med mycket stress och trängsel. Jo visst kan det vara så men samtidigt så krymper staden mer o mer allt eftersom du bor här. Man e helt enkelt inte överallt hela tiden utan det blir mest sitt eget område, där du jobbar/pluggar, där dina vänner bor och där du föredrar att shoppa och gå ut eller utöva dina intressen. Det finns otroligt många områden jag antagligen aldrig kommer att åka till eftersom jag inte har någon anknytning till dem och därför inte tar mej dit. 

I Bonnebro finns det också områden jag aldrig besökt och troligtvis inte kommer att besöka heller eftersom jag hittills inte gjort det. Jag har svårt att tro att jag skulle få för mej att sätta mej i bilen och köra runt och kolla in dessa områden. Bonnebro e en sovande stad men som livas upp från april tom oktober, som så många andra svenska småstäder där invånarna vaknar till liv framåt våren och kommer ut från sina skrymslen för att visa sej på gator och torg. Bonnebro kan vara riktigt mysigt o härligt på sommaren och då kan man lätt ta sej fram på cykel, som för övrigt e det bästa fordonet näst efter bilen. Att åka kommunalt e inte rikigt att tänka på eftersom bussen går så sällan att du helt enkelt måste bläddra i tidtabellen och inte chansa som man kan göra här i Stockholm eftersom trafiken här e så tät.  Nej, i Bonnebro får man hålla sej till planering, spontanitet kan man glömma. 

Jag tycker det e skönt att åka en helg till Bonnebro ibland och få andas frisk luft och hänga ut me familj och vänner och uppdatera sej över det som hänt sedan sist. Nu e det ju så att många av mina vänner har tagit sej hit liksom jag själv så vi e ett helt gäng bonnebroare som umgås i storstaden vilket e mycket trevligt. Det som e så praktiskt e att Bonnebro ligger på ett perfekt avstånd, det e inte för nära och inte för långt borta. Det e lätt att ta sej dit och det kostar inte för mycket. Perfekt! Vill jag ha en helg av lugn och stressa av så åker jag till Bonnebro men vill jag ha en helg full av fest, shopping och brunch så stannar jag här i Sthlm. Så suveränt att kunna välja!

Lovely - bonnebroaren  

En ledig fredag

Jaha,ledig en fredag. Vad hittar man på då? Jag e ju inne på den sunda linjen nu och försöker hålla mej ifrån att jobba extra och håller mej till enbart heltid. Det kan ju tyckas märkligt av en del och jag har full förståelse för detta. Jag menar de flesta människor uppskattar ju sin lediga tid och vill hellre vara just ledig än att gå till jobbet. I mitt fall förhåller det sej något annorlunda. Jag uppskattar verkligen min fritid men samtidigt e jag en arbetsnarkoman och tycker helt enkelt att det e jättetrevligt och kul att jobba. Därför passar yoga o pilates mej utmärkt eftersom jag då får sinnesron,lugnet och avkopplingen som jag så väl behöver.

I höstas jobbade jag extra var och varannan vecka men nu e vi inne i ett betydligt lugnare tempo på jobbet så det behövs inte lika mycket extratimmar och därför kan jag helt enkelt inte jobba extra även om jag skulle vilja. Så nu passar jag på att gå ner i varv efter hösten rushiga tempo och det känns riktigt bra. Pengar e inte allt men visst va det extra trevligt att öppna lönekuvertet i höstas, nu blir det skillnad. 

I går fick jag reda på av Emmis att en av våra duktiga chefer Å skall lämna oss för en annan arbetsplats. Det kommer att bli trist att inte höra hennes härliga skratt i lunchrummet och allt annat som hon gör så bra. Jag önskar henne lycka till på det nya stället där hon helt klart kommer att bli en uppskattad chef. Nu undar alla vem hennes efterträdare blir. Det kommer bli svårt att hitta en riktigt bra ersättare för Å. Ska ringa jobbet och ge henne en kram genom telefonen. 

Just nu e jag så sugen på att resa iväg någonstans. Nästa inplanerade resa e nästa månad med destination : Bonnebro. Alltså bara 2 timmar me tåg härifrån och det e fortfarande samma land och inget nytt heller. Bara en älskad/hatad hemstad. Jag ska fira min födelsedag i efterskott tillsammans med familj och släkt. Detta blir tredje gången jag firar min födelsedag. Först var det ju på självaste dagen med Tess o co i Barcelona och andra gången blev det en jättetrevlig tjejmiddag på AG:s med utgång och allt. En kväll att minnas länge. Och nu tredje gången e det dags för familjen och släkten att fira mej i metropolen Bonnebro två månader senare. Bättre sent än aldrig och så här blir det lätt när man e medlem av en storfamilj bestående av väldigt upptagna föräldrar och syskon inkluderat mej själv. Jag ser fram emot att träffa alla men inte att åka till Bonnebro. Dock blir det enklast att ses där eftersom jag e den enda som bor här i Sthlm. Den utflygne familjemedlemmen. Men visst e det skönt att få lite miljöombyte, det piggar alltid upp. Och den sköna känslan när tåget rullar in på Stockholms central e värd resan. Borta bra men hemma bäst!

Lovely - den utflygne  

Vinter

Jag tycker vintern kan va en rikigt mysig och trevlig årstid. Suck! säger många ,vad e det för fel på sommaren? Se det från den ljusa sidan : vackert vinterladskap, härligt knarrande ljud under dina vinterkängor, en kall dag med sol som gör att snön gnistrar, kylan biter i kinderna efter en långromenad och så går man in i värmen och dricker en stor kopp rykande het choklad. Så underbart!
Tyvärr så e ju dessa dagar lätträknade och de flesta dagar som innfaller e ju då ganska gråa och tråkiga. Men vad göra? Snart e det vår och vi får tillbaka värmen och framför allt ljuset. Då skall jag med glädje ge mej ut på powerwalk innan frukost och få den första varma solstålen på mitt ansikte och andas in den friska vårluften.

Första snön e alltid så mysig när den dyker upp sådär nångång i november när man precis tröttnat på höstrusket och verkligen vill att snön ska falla i tussar nerför himlen. Det e en viss känsla när höstkappa byts ut till vinterjacka och tunna vantar mot mockahandskar. På med nya stövlarna och täckande strumpbyxor till kjol.

Annat som e mysigt med vintern e att med mycket gott samvete spendera tid inomhus om kvällarna och göra vad som helst. Kanske kolla en bra film, bara vara med en innehållsrik bok eller ha en spakväll med bad och tända ljus. Det allra bästa e just alla tända ljus. Ljuslyktor, ljusstake, tända ljus direkt på ett fat eller på en/ett  hylla/bord. Blockljus, stearinljus, små ljus, stora ljus, ljuskrona, ljushållare på väggen, ljus i en vatten skål och ljus vid badkaret. Jag älskar levande ljus! Jag använder dem året om alla årstider.Men de gör sej allra bäst på vintern. Fast efter en sen middag en sommarkväll funkar de minst lika bra. Då man sitter kvar extra länge vid middagsbordet och tar ett glas vin och tänder ljus. Begick ett stort misstag häromkvällen: glömde köpa nya tändstickor så det blev inga tända ljus... Jag fick använda min lilla myslampa istället. Och det var inte alls samma sak. Yrde runt i lägenheten på jakt efter en sista tändsticka men utan resultat. Inte ens tändaren till gasspisen ville hjälpa till att bilda mysstämning. Så jag fick ge upp och tänka mej in i ett vardagsrum fullt av levande ljus. Det va svårt vill jag lova. Nu ska jag gå till Claes Ohlsson och inhandla storpack me tändstickor så att detta aldrig behöver hända igen.

Lovely - mystjejen

Hälsopakten

Sitter nu me dagens första kaffe i ett stort latteglas. Jag har sovit nära på 10 timmar i natt och e mycket utsövd och nöjd med detta. Underbara lediga dag! Ska göra vad som faller mej in utan stress. Ett yogapass och en middag e inbokad men det e inte så mycket för mej på en ledig dag. Jag har börjat tänka extra mycket på min hälsa. Behöver verkligen få bort denna konstanta trötthet. Visst det e vinter och man e allmänt glåmig och inte helt på g varje dag men jag vill inte var trött hela tiden. Kan ha att göra me mitt tempo också,e ju i farten mest för jämnan.

Jag och K har ingått en hälsopakt! Vi ska peppa varandra till ett hälsosammare och piggare liv. Och det går rikigt bra, lättare när man e två och eftersom vi umgås på jobbet nästan dagligen så kan vi uppdatrea oss hur var och en följt reglerna. För regler finns och dem bygger vi upp succesivt, det tillkommer ett par då och då. Vi har en oskriven lista, som bör skrivas ner snart eftersom den snart innehåller för mycket att komma ihåg i huvudet hela tiden, som vi bestämt muntligt och lyder: inget kaffe efter kl 12.00 varje dag oavsett veckodag, inget godis (Lovely har undantag för lite choklad då och då ), ingen saft (K har undantag för mycket utspädd Funlight som hon e medveten om e rena giftet för kroppen men hon bara måste ha det i svag dos varje kväll), ingen läsk, inget tuggummi (svårt för mej ja e beroende och äter dessutom mycket vitlök men det e bara att sluta...) eftersom det förstör magen, dessutom ska vi träna vid 4 tillfällen per vecka och då gäller ett pass på gymmet (klass/styrketräning) en timme eller promenad en timme som alternativ. Vilka alternativ man väljer e valfritt huvudsaken är att det blir 4 tillfällen i veckan. Så för mej denna vecka blir det tre klasser och en promenad. 

Vi e riktigt taggade båda två och det e perfekt att vi kan peppa varandra och förhöra oss över vad den andre gjort/inte gjort gällande reglerna. Nu försöker vi värva medlemmar till vår hälsopakt bland våra närmsta på jobbet. Det går väl si så sär. P verkar intresserad och hon kommer nog att hänga på och det vill vi verkligen att hon ska. C däremot e mycket skeptisk och muttrar bara "Va, men gud så tråkiga ni är och missar en massa gott!". Nåväl C , du kommer nog hänga på så småningom. För tråkiga e vi inte , det vi gör e helt enkelt att tänka mer hälsosamt i liten skala men som kan göra stora underverk för energi och mage. Emmis ,du vill säkert join the group! Det e jag säker på. Vi började med dessa regler och sedan blir det en utökning allt eftersom. Men det får inte bli för många "förbud" att hålla reda på i början för går vi ut för hårt blir det ingenting i slutändan. Nej, ett steg i taget. Nu ska jag dricka upp min kaffe och ta hälla upp en ny för sedan e det många timmar kvar till nästa....

Lovely - hälsotjejen

Valentines Day

Nu e det 30 minuter kvar av denna årets mest romantiska dag. Jag hade skrivit en hel text men som tyvärr försvann alldeles nyss så nu får jag helt enkelt börja om igen...Men de e ingen idé att slösa energi på att vara sur på min blogg för texten försvann för den kommer ju inte återuppstå för det. I morgon e jag ledig, nej hela två dagars ledighet har jag framför mej och det e helt enkelt underbart. Jag skall börja me att sova ut och sedan blir det ett yogapass. Mmmm så skönt och välgörande för kropp och själ.

Alla hjärtans dag då. Ja, tydligen behöver vi i västvärlden en speciell dag för romantik och extra omsorg för våra medmänniskor. Detta kan ses på olika sätt där 1. Det e sorgligt och det handlar bara om köphysteri och stress likt julhandeln och det blir bara mer och mer för varje år. Eller 2. Det e en dag i mitten av februari då Valentine har namnsdag och man kan passa på att skänka en tanke till någon, ge en present eller bara vara lite extra trevlig och hjälpsam till någon du håller av. Varför då inte se det från den positiva och sistnämnda vinkeln? Det gör jag i alla fall och tänker fortsätta göra för inom mej bor en romantiker som tycker om att få små presenter eller blommor eller sms från någon extra trevlig person. Tycker man att det e stressande att uppvakat i någon form på just denna dag så kan man ju göra det närhelst om året.det går också för sej. Jag tycker nämligen inte att man skall schemalägga romantiken utan den skall dyka upp när man minst anar det, till vardag eller helg spelar ingen roll. Bara att det händer och får ta lite plats ibland. Chokladaskar,söta gosedjur och blommor i all ära...romantik kan visas och upplevas på olika sätt. Det mest romantiska e oftast det mest personliga tycker jag. Att kunna komma med egna ideér hur romantiken skall visas tex en överraskningsmiddag kan slå högt.Hur som helst måste det ske me vilje och inte vara något påtvingat, då tappar det sitt syfte. Då slutar det precis som med julklappshetsen : sura miner och sista-minuten-presenter-bara-för-att-det -ska-va-så. 

Nej jag tycker vi ska tänka till och vara extra gulliga mot varandra varje dag året om och inte bara den 14:e februari. Det blir så mycket lättare att leva då. I detta kalla och mörka land kan det ju som bekant vara svårt att hålla humöret uppe i flera månader och njuta av stunden när det vi helst vill e att det åter skall bli vår och sommar igen. Då kommer alla fram från sina gömslen igen så fort uteserveringarna spikats upp.
Tills dess fårvi hålla tillgodo me vinterns charm vilket inte e fy skam. En promenad en kall vinterdag när solen skiner överträffar mycket. Nu e det snart den 15:e februari oc jag lovar att jag skall va lika trevlig mot alla jag möter då som jag varit idag.

Lovely  

Lovely i vimlet på Barcelona fashionweek

Lovely i vimlet på Barcelona fashionweek

En 30-årig kvinnas funderingar

Jag hade många funderingar kring hur mitt liv skulle se ut när jag fyllde 30. Under året jag va 29 hade jag nedräkning varje månad i min agenda just för att förbereda mej på den stora dommedagen.Sedan när den väl var här så hände inte alls så mycket som jag hade trott.Inga extra rynkor runt ögonen och ingen ångest över att ha blivit "gammal", snarare tvärtom.Jag sprudlar av energi och har en massa ideér över hur mitt fortsatta liv skall utvecklas och bli.En hel del projekt snurrar runt i mitt huvud som tidigare inte varit tänkbara,nu känns de som helt klara att genomföras. Jag har en helt annan energi och har tagit uipp träningen igen som legat i träda och idag e det dags för piltaes igen.Jag njuter av livet helt enkelt och har ingenting att klaga på förrutom smärre i-landsproblem som att jag vill ha en massa nya läckra vårkläder men att plånboken för tillfället inte tillåter detta vilket delvis beror på den shopping jag utfört de senatse två veckorna....

Jag gillar inte gnälliga människor som tjatar om sina problem gång efter gång utan att konkret försöka göra sej kvitt dem. Ett tips: antingen löser man problemet eller så slutar man att klaga och finner sej i situationen. Det finns helt enkelt inga andra alternativ enligt mej. Visst en dålig dag kan vem som helst uppleva men gör det bästa av situationen så känns det så mycket bättre. De flesta problem går ju helt enkelt att lösa även om det inte känns så för tillfället när man e helt uppe i det hela. Det som absolut inte går att lösa får man då helt enkelt finna sej i. Det finns en väldigt bra bok full av ideér, kloka ord och råd och den heter "Självkänsla nu" av Mia Törnblom. En eloge till henne att hon lyckats styra upp sitt liv från att ha varit missbrukare till att bli en stark kvinna med god självkänsla och ett meingsfullt arbete som personlig coach. Jag beundrar henne. Denna bok är mycket lättläst och enkel att följa med övningar för bättre självkänsla. Den borde vara obligatorisk på Sveriges alla högstadier så kanske de unga får en chans till bättre självkänsla på ett tidigt stadie. För med en bra självkänsla kan man komma långt och man ser inte eventuella problem på vägen som ett hinder utan snarare som något som skall lösas. Så alla ni som inte läs boken ännu - gör det!

En annan sak jag funderat på över helgen är alla sura människor som det vimlar av i Sthlm city. Först i tunnelbanan - klassikern.....Ja, man måste inte le åt alla runtomkring men kanske en trevlig blick då och då. Det piggar upp denna årstid!Och varför skall så många knöla sej in i vagnen innan de avstigande fått en liten chans att komma ut. Detta e ju också en klassiker. Nej,då ska man tränga sej in i vagnen och gärna stryka sej hårt mot de andra så att jackan nästan går sönder eller att ens väska fastnar mellan kropparna och handen som håller väskan nästan tappar greppet och panik uppstår. Verkligen ett bra sätt att bli av med sin väska på. Hittills har jag som tur är sluppit detta , att bli av med väskan alltså....resten e ju bara vardagsmat.

Ytterligare en sak: varför är folk utan tålamod ute och handlar en lördag vid 14-tiden?Detta är för mej ett mysterium och jag skulle nästan vilja dela ut en enkät bland dessa för att få svar på mina frågor om varför de e otrevliga,knuffas, suckar högt så att alla skall höra, gnäller om att det tar sån tiiiiiid för personalen i kassan etc etc. Jag antar att detta med enkäten inte skulle fungera me tanke på att dessa personer e just så stressade och inne i sin lilla värld där de tycker så synd om sej själva att just deras kassakö e den mest långsamma på hela planeten att de aldrig skulle fylla i enkäten självmant. de skulle antagligen bara fnysa åt mitt försök att dela ut den eller så skulle den hamna i första bästa papperskorg och aldrig komma till sin rätt. Min nyfikenhet kvarstår dock: varför ger man sej ut e hel barnfamilj en lördag eftermiddag vid löning för att shoppa i Sthlm city?Vad e så viktig att handla just denna tidpunkt på hela månaden?Helt obegripligt. För det jag har funderat över e inte varför de skall ut i butikerna för syftet borde väl vara att handla. Men varför just denna illa valda tipunkt.....När det finns så många andra tillfällen under månaden. I går såg jag ett par med barnvagn, de hade en liten dotter på kanske två månader. Denna iakttagelse gjorde jag i en stor butik full me folk mitt i stan och varför jag vet att det lilla byltet i vagnen va en flicka va därför att den lilla minimänniskan va helt klädd i rosa från topp till tå. Mamman hade flottigt hår och blev superstressad vargång det kom minsta pip från vagnenoch jag hade nästan lust att påminna henne om att den lilla troligtvis inte va döende eftersom de ju hade tid me shopping och annars borde befinna sej på ett sjukhus istället. Pappan som betalade 39.50 för de små babysockorna som skulle inhandlas såg även han superstressad ut och verkade inte ha sovit under det senatse decenniet. Han va helt förvirrad och såg ut att inte gilla läget speciellt väl. Nä, jag förstår varför....Varför inte gå ut en vardag och köpa dessa strumpor och slippa all stress?Uppenbarligen så e ju mamman just mammaledig och det e man ju inte bara på helgen.

Kontentan av detta e att försöka undvika stress så mycket som möjligt istället för att leta efter den. Jag lovar stressen hinner ikapp ändå förr eller senare. Jag ville nästan säga till pappan att ta du dej en promenad me barnvagnen för dej själv en timme ute i friska luften och så kan di fru/sambo får sej en egen timme av kvalitetstid och tvätta sitt hår. Tänk så mycket bättre de båda hade mått efter detta. Jag sa ingenting för det e inte mitt problem hur de planerar sin tid och vad just dessa människor prioriterar. Men om vi alla stressade mindre skulle välden va så mycket trevligare att leva i.

Fånga dagen!

Lovely

En lovely lördagkväll

Det e kallt och mörkt ute ,det e lördagkväll.Här inne i min lägenhet e det varmt och skönt med många tända ljus och jag njuter i stora drag av att befinna mej på rätt sidan väggen.Varför ränna mellan barer eller stå huttrande i en kö när man kan ta det lugnt en vanlig lördagkväll i kallaste februari i sin egen soffa .Allt vad som behövs e en laptop för connection med den yttre välden.Jag kan göra i princip allt här innifrån: prata genom min telefon,konvercera via nätet,se visuella upplevelser genom TV:n. Bangar dock på en fest som K frågade om jag ville hänga me på.Kände mej för en kort stund som väldens tråkigaste tjej men när jag väl kommit hem från jobbet och bytt om till mysiskläder så var valet klockrent: 1. Jag tar mej inte ut i kylan 2. Jag har ingen energi för fest ikväll och 3. Jag kommer att vara stolt över mej själv och min beslutsamhet i morgonbitti då jag vaknar tidigt och utvilad till en ny härlig dag.

I morgon skall jag vårstäda min lägenhet och fundera ut något viktigt som bör hända nästa vecka. Sedan blir det en långpromenad och det grymma pilatespasset på eftermiddagen.Skall träna tillsammans me Li och jag hoppas att hon även e sugen på en långpromenad en timme innan passet börjar. En kommande dag full av upplyftande aktivitet i nyttighetens tecken.Minsann!

Jag vill ge K en varm kram för att du e en sån rolig arbetskamrat och tack för gårdagen och vår lilla spontana utgång.Det va perfekt en fredagkväll efter jobbet. Detta får vi göra om snart igen. Jag hoppas verkligen du har roligt på festen ikväll och dansar riktigt mycket. Du måste ju förfesta lite inför din karibiska semester som stundar alldeles snart.Kram på dej!

Och detta va allt för ikväll

natti natti

Barcelona

183131-1


Jag vill tacka Tess för alla bilderna från vår Barcelonaresa som hon så snällt skickade idag.Jag har ju vart på henne och tjatat en tid om att jag vill ha dem och så idag så fanns de på min mail.TACK!!Nu sitter jag här och spanar på bilderna och drömmer mej bort och tillbaka till denna härliga och livliga stad som jag tycker så mycket om.har vart där 2 gånger nu och fler kommer det att bli.Måste först ta mej en sväng förbi Geneve och hälsa på A men det blir nog framåt vår/sommar.

Vi hade en underbar resa Tess och jag. Det blev hela skalan från kultur till shopping och fest,precis vad en givande semester skall innehålla. Det enda som fattades va havsbad och en härlig bränna men vad kan man egentligen begära i mitten av januari?Faktum e att några galningar faktiskt badade i havet när vi gick förbi.Kan det ha varit svenskar månne?Antar att det va ett gäng nordiska vikingar och inga fega spanjorer med tanke på att de e mer vana vid riktig sommarhetta och antagligen sparar sej till dess.Nää,måste helt enkelt vart turister.

Vi bodde i en enorm vindsvåning mitt i El Bron som e en mysig och pittoresk del av centrala Barcelona som kan liknas vid Gamla stan här i Sthlm men något mera slitet vilket absolut inte drar ner på charmen, snarare tvärtom. Där hade vi det bra i dagarna fem med S som vår private host/guide/beskyddare som tog hand om oss och arrangerade middagar och utgångar.Helt fantastiskt!Som det alltid e när jag och Tess ger oss ut i världen. Jag hoppas verkligen att vi kan åka till Kroatien i sommar och bo hos Fröken S.Vore helt suveränt! Jag skulle kunna sammanfatta denna resa med några få nyckelord: skratt,god mat ,äventyr och cava. Vi åt som hästar,promenerade runt som tokar och njöt som få. Jag får väl medge att jag stod för sovandet eftersom där skiljer det mycket mellan mej och Tess :jag måste sova mina 8 timmar medan Tess alltid verkar så pigg.Vad e ditt knep gumman?Nej ,vi e helt enkelt olika och eftersom det va jag som fyllde tant så får jag väl skylla på det.Jag tycker dock att när det kommer till detta me ålder så e det året som räknas.Eller hur?Annars skulle det ju va orättvist för alla fast på olika sätt.

Det råkade va Barcelona fashionweek just under vår vistelse vilket vi till en början va helt ovetandes om men fort fick reda på av S som fixade in oss på de rätta klubbarna för veckan på ett mycket galant sätt.En sån fest!Så kul vi hade.Och nu sitter man här i mörkret och kylan och ugglar....Jag diggar Barcelona mycket just för allt liv o rörelse,alla människor på gatorna.Jag tänkte helt enkelt inte på at det va vinter eftersom alla va ute o rörde på sej i stort sätt när som helst.Alltså inte som här i Svedala där folket gömmer sej i sina krypin för att sedan sticka ut näsan i maj ungefär.

En sak jag funderar över e hur spanjorerna klarar av att va uppe så sent om nätterna för att sedan pigga o glada skutta till jobbet tidigt nästa dag?Själv har jag ju bott i Spanien ett år men frågan kvarstår som sagt.För själv anammade jag inte deras tider till punkt och pricka utan jag försvenskade dem lite så jag åt middag tidigare och gick o la mej tidigare o hoppade över att sitta uppe och spela gitarr och sjunga en vanlig vardagsnatt.Hur som helst så e det ganska charmigt att leva på natten men jag skulle inte palla att göra detta året om.På helgerna - fine -men till vardags -not.....Nu kände jag mej som en riktigt tråkig svenne.jag tror nog att ni fattar vad jag menar.

Hasta luego! 

Pilates i mitt hjärta

Idag har jag mått underbart bra och riktigt strålade in på jobbet med en gloria runt mitt huvud.Först blev det en morgonfika me min kära vän M på ett inte alltför roligt cafè men vart går man en måndagmorgon?Verkligen skönt att börja dagen me en fika i goda vänners lag för att sedan vandra vidare till arbetet.M ,jag hoppas verkligen att den nya toppen du köpte passar bra och att du har den på din första dag på ditt nya jobb.M fick reda på idag att hon och hennes man fått dagisplats till sin lille gullige son.De har väntat så länge nu och M jag förstår att du vill börja jobba och inte bara vara mamma hela dagarna.Så grattis till M och hennes familj!Ser redan fram emot er bröllopsfest i sommar,det ska bli så skoj.

Varför jag e så harmonisk och icke stressad idag måste helt enkelt bero på mitt Pilates pass jag gick på igår.Men aj vilken träningsvärk jag har idag....ajajajaj!hela kroppen värker och känns som ett enda gigantiskt blåmärke.Jag spridde min enegi vidare så att Emmis också blev glad vilket kändes toppen.Hon kom me förslaget att resa till Tunisien i sommar en vecka eller två.Har ju aldrig vart där och det kan nog va intressant så varför inte?Vi e nu båda eld och lågor och skall kolla upp saken.Varför det blir just Tunisien beror på att Emmis väninna e reseledare och skall va just i detta land i sommar så vi tänkte åka o våldgästa henne lite...Jag känner dock inte denna tjej men vi heter samma sak och e nära på låtsastvillingar så det låter som att det skulle funka.

Har inte kommit på ngra nya mål för veckan förrutom att jag skall ägna mej åt att hänga ut på gymmet och förhoppningsvis också komma ut på ett par rundor powerwalks men nu har det ju börjat snöa så frågan e om det e riskfritt eller ej.Brukar ju mest halka fram och göra en och annan vurpa à la Långben så kanske får avstå helt enkelt.Hur skulle det se ut att komma gipsad till jobbet?Inte mycket gjort då och sitta hemma och trycka och va sjukskriven skulle göra mej galen.Så om jag inte kommer ut på nån powerwalk denna vecka så vet ni alla att det beror på vädret och inte av lathet....Jag lovar!

Varför kommer det in så mycket snygga kläder just nu när jag redan shoppat min ranson för denna månad?Behöver verkligen datera upp min garderob och fylla den me diverse nya inköp både vad gäller skor,väskor och toppar.Hmm  ...kanske skall satsa på en trisslott?Men man får ju inte mycket för mellan 25-50 spänn ,för detta e ju vad jag brukar kamma hem på Triss.

Örten me sambo: jag hoppas verkligen att ni har det bra i Dominikanska!jag e inte ett dugg avundsjuk....Va ju nyss i Barcelona men det e värst va fort man glömmer.Nu vill jag resa igen!Hoppas Emmis fixar till detta me Tunisien.

Nu e det dags för en kopp nyttigt rött kvällsthe

Natti natti

Lovely

En underbar vecka

Nu du Fröken S!Jag e här för att stanna så passa dej....den berörde vet vad det handlar om....hahahaha!För övrigt e kortfilmen "Ekorren ser dej" en mycket bra och innehållsrik hemmadokumentär och för er som inte sett den (alltså de flesta i detta land förrutom jag,Fröken S och min syrra...) vill jag bara upplysa att den tar avstånd från allt som har me porr och erotik att göra.Detta e en kortfilm me humor skapad av kärlek,ett hemmahos reportage i motsvarighet till "Welcome To My Crib" på MTV, ja eller hur titeln än lyder.Jag e säker på att ni alla vet vad jag syftar på.

Denna vecka har varit händelserik minst sagt.Jag satte upp några mål på måndagen och de e alla uppfyllda.Well done!Jag gartulerar mej själv helt enkelt över denna bedrift.Skall komma på några nya mål för kommande vecka och följa upp detta strikt och me envishet som enbart en äkta stenbock kan göra.Fröken S e ju också stenbock och detta förefaller intressant då vi båda stämmer så väl in på stenbockens karaktärsdrag vilket för övrigt S kommenterar på sin blogg.
Ett mål som uppfyllts e klassikern : att i början av nya året ta sej i kragen och köpa ett träningskort och styra upp garderoben me ett gäng nya träningskläder.Nu e det bara skorna som fattas och tills jag hittat de jag vill ha får de bli träning där man ej behöver skor helt enkelt.Så idag va jag på mitt livs första pilatespass och det va riktigt kul och jobbigt samtidigt.Känner att jag aktiverat alla muskler som legat i träda en tid.Jag var lite yr efteråt efter allt detta andande,man måste ju fokusera på andningen hela tiden i 60 minuter och det göra i alla fall inte jag var dag så det va en intressant upplevelse.Längre fram i veckan blir det yoga.Där behöver man heller inte skor ....så bra, så bra.

Nu e det dags att slutföra storstädningen här hemma innan A kommer över på söndagsfika.

Lev väl!

Miss L

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!