Till slut

Efter mycket spring i butiker och provande så har jag nu hittat vad jag sökt. Den svarta, kvinnliga, varma och härliga vinterjackan häner nu i min hall. I morgon kan jag gå till jobbet i mina nya varma och gosiga stövlar och min varma och härliga nya vinterjacka. Perfekt! Det är slutshoppat för ett tag och jag kommer att hålla mig varm och frisk. För det är ju klart att man klarar minusgrader bättre och håller förkylningar borta något lättare i varma kläder. Och så vill jag vara  snygg också! Det är inte vidare läckert att huttrande stå ihopkurad med krokig rygg. Lindis och lilla Alva var mitt sällskap i dag. Vi hade en trevlig dag som vanligt med promenad, shopping och lunch bland cirkus 100 andra barnvagnar. Det är verkligen småttingar överallt, högt och lågt. Söta, gråtandes, skrattandes och jollrandes. Med ett gemensamt: de vallas runt av sina mammor dagtid i stora folksamlingar.


Lovely - varm och rar

Morgonrensning

Jag och Malle var ute på en lång pw i morse. Det var verkligen en skön start på dagen. Det blir desto trevligare att knata på tillsammans med en god vän att tjattra med. Vi snackar om allt, analyserar, diskuterar, lyssnar på varandra och kommenterar. Det är en trevlig start på dagen att rensa sina tankar redan på morgonen. Att dessutom få ut allt i friska luften istället för inomhus ger en annan känsla. Det är som att luften tar hand om alla ord och tankar som tas upp och blåser bort dem. I ett rum samlas energin och stannar. Tyvärr börjar det bli riktigt kallt nu så när jag kom hem frös jag och fick ta på mig en tjock tröja och mina skidbyxor (!!!) och dricka flera koppar hett te för att tina upp. Snart är nog vintern här. Men vackert är det fortfarande.


Lovely - traskar på trots kyla

Klick klack, klick klack

En sak jag tycker är mycket störande är personer runt omkring mig som "går på klacken". Ok, låt mig förklara.  När man har skor/stövlar/stövletter/pumps, med andra ord skodon med klack, så måste man ta hand om dem på bästa sätt för att de ska hålla sig fina och för att avlasta sina fötter. Detta gör man bäst genom att lämna in dem till en skomakare med jämna mellanrum för omvårdnad. Så enkelt och så lätt. Men som vanligt gör man som man vill med sina egna tillhörigheter. det jag stör mig på är detta oljud som uppstår då en vanvårdad sko är ute och går. Speciellt irriterande blir ljudet på hårda underlag som till exempel golvet i tunnelbanan och i köpcentrum och på ICA. Klick, klack, klick, klack!!! Så låter det överallt. Varför? Snälla, klacka om era skor. Det blir desto skönare att gå i skon och skon blir snyggare. Foten avlastas bättre av en ordentlig klack. Och vi andra inklusive skoägaren själv slipper klick-klack ljudet.


Lovely - klick, klack går fetbort

Jackjakt

I morgon har jag en del tid över och tänker då bege mig ut på jakt efter en vinterjacka. Hörde i förbifarten att vädret ska bli kallare och nu kommer minusgraderna sakta men säkert. Då kommer alla att rusa i väg och köpa vinterajcka vilket resulterar i att det till slut inte finns mycket kvar att välja på. Så nu är det sannerligen dags att hitta en jacka. Det är inte det lättaste. Jag har mina krav på hur den ska se ut. Och det är ingen vidare bra idé att köpa en bara för att. Ska ge mig ut i morgon. Önska mig lycka till!


Lovely - vägrar att frysa

Låtsaslatte

I dag tog jag en spontan fika efter jobbet och shoppingen. Jag tackar verkligen för att det finns koffeinfri latte med soyamjölk så att även jag kan få njuta av en fika. Det är ju mindre kul att beställa en kopp te. Det är inte samma känsla. Te kan jag dricka till min frukost på morgonen när det är kallt och jag behöver tinas upp lite. Men inte betalar jag dyra pengar för hett vatten och lite blad. Sedan vad andra beställer det spelar ingen roll för mig. Men jag vill ha min latte ett par gånger i veckan. Då blir jag glad.


Lovely - lattefreak

Redo för minusgrader

Nu har jag äntligen hittat ett par snygga och varma vinterstövlar. Detta har inte varit det lättaste uppdraget minsann. Den hä hösten har jag inte sett många par som jag velat ha. Det är alltid någon liten detalj jag stör mig på. Men i dag slog jag till på ett par i off white som är helt platta, ingen tillstymmelse till klack alls. Och så är de i skinn och fodrade. Så nu är jag redo för vinter och kalla vindar. Inga problem för mig att vistas utomhus och samtidigt behålla värmen. Jag undviker gärna att frysa om fötterna. Det är inte kul alls. Och sjuk vill jag heller inte bli.


Lovely - stövelägarinna på nytt

Söndagsmys hos M och M

I går var det då dags igen. Söndagsmys. Finns det något bättre? Ok, slappa på en playa står också högt i kurs. Men att hänga med roliga och härliga vänner en hel söndag i en massa timmar det är verkligen givande. Mycket skratt och snack och allvarliga samtal. En blandad kompott av allt från mindre viktiga ämnen till livets stora allvar. Det är så enkelt att ha vänner som bor runt hörnet också. Bara att traska över och det blir så enkelt. Inget omfattande projekt. Att laga mat i hop istälet för att sitta på olika håll är också mycket trevligt förstås. M var som vanligt på g och underhöll oss andra med lite spontan dans. Jag skratttade så jag nästan grät. Att få asgarva ohämmat känns underbart i kroppen. Det borde alla göra flera gånger i veckan. Det tror jag att samhället absolut skulle behöva. Ett gott skratt smittar av sig så börja skratta så hänge även din omgivning på.


Lovely - skrattmästare 

Vänner är allt

Vad skulle man göra utan sina vänner? De är mina älsklingar och de fungerar som en familj. Vi umgås, vi skrattar och vi gråter tillsammans. Vi snackar, babblar och lyssnar och stöttar. Vi reser ihop, vi passar varandras barn och vi shoppar. Vi delar allt helt enkelt. Jag skulle aldrig välja bort mina vänner för de är så otroligt bra och jag behöver dem verkligen. Något jag har svårt fär är tjejer som struntar i sina vänner för att de inleder en ny relation, blir med pojkvän. Som jag brukar säga: killar kommer och går men vänskap består. Blir man av med sina vänner så blir man av med väldigt mycket. Och hur lätt är det att få nya vänner? Inte helt enkelt. För de vänner man har finns det bara ett exemplar av. Så utan vänner och med en krashad relation så står man där ensam. Och vem vill det?


Lovely - vänner är guld

Söndagsklubben

I söndags kom vi på en ny grej. Det började med att jag tog med Marre ut på en långpromenad runt på söder. Vi snackade och babblade på om allt och inget som vanligt. Sedan blev det en spontan middag hemma hos henne och Malle där även malles pojkvän var. Vi ala åt söndagsmiddag i hop som en familj och det var verkligen riktigt trevligt. Jag hoppas att vi fortsätter med detta som en tradition. Jag tror att vi har skapat en söndagsklubb. Det är ju så mycket bättre och högre trivselfaktor att äta tillsammans allihopa än att sitta utspridda i olika lyor på varsitt håll. När alla var mätta och belåtna så tog vi oss ett glas vin och en runda TP uppdelade i två lag. Jag var lycklig och uppspelt när jag kom hem efter denna mysiga afton. Så nu på söndag hoppas jag av vi alla samlas igen och lagar mat och har det bra.


Lovely - söndagsklubben är här för att stanna

Uppdrag: vinterjacka

Jag är ute efter en enkel och svart, figursydd vinterjacka med huva. Detta verkar inte vara det enklaste att hitta trots att jag är ute efter en klassisk variant att se snygg ut i och som skall hålla mig varm. Även om det är svårt att tro nu att det kommer att bli riktigt kallt så är det lika bra att vara förberedd på att det kommer dagar med minusgrader. Hojta gärna till om ni ser denna typ av jacka som jag beskriver. Det finns gott om skidjackemodeller och stora gigantiska parkas men det är inget för mig. Jag vill ha en nättare modell som inte gör mig stor som ett hus.


Lovely - vinterjacka sökes

Vinterfunderingar

Jag hoppas verkligen att det blir en riktig vinter i år och inte som förra året då det var ett enda långt mörker under ett halvår. Jag har egentligen inget problem med mörker men det blir så trist i längden. Alla runtomkring blir sega och trötta och vill inte umgås. Jag tycker däremot att det blir lättare att tackla det mörka och kyliga om man umgås mera. Det är bara att ta det för vad det är och hitta på roliga saker. Det blir verkligen inte bättre av att gnäll. Mysiga hemmakvällar är väl ändå ett underskattat begrepp. Nu kan vi ta till oss det och mysa och tända ljus och kolla på film efter film utan att behöva gå utanför dörren.


Lovely - myser i mörkret

Mobiltrassel

Häromkvällen slutade min mobil helt plötsligt att fungera. Den satte sig på tvären och ville varken ställa upp på samtal eller bli ringd till. Jag fick så klart lätt panik och undrade vad som stod på. Gick till min favaoritsäljare Markus på Telenor dagen efter och han konstaterade att det var simkortet det var fel på. Så på en kort stund så bytte han ut det mot ett nytt och allt fungerade perfekt igen. Så stressad man kan bli av att en mobil inte fungerar. Ja, det är väl inget faktum att jag är beroende av min mobil som ger mig kommunikation, musik, väckarklocka och tiden när jag vill. Allt i ett. Nu är det en stor lättnad att den åter är på banan.


Lovely - inget mera trassel

En anledning till att shoppa

Så här i lågkonjuktur och almänna kristider så slutar många att spendera och konsumera. Det är i själva verket så att vi skall göra tvärtom - börja shoppa. Det är helt enkelt farligt att hålla på pengarna. Detta är ju ett perfekt argument för shopping. Jag hjälper Sveriges välfärd genom att jag fortsätter att spendera mina pengar. det är hur bra som helst. Jag blir glad och får en välfylld garderob. Staten blir glad över dess inkomst. En win-win situation. Båda parter blir nöjda och glada.


Lovely - slutar aldrig att shoppa

I väntans tider

Ganska så ofta så får man vänta ut saker och ting. Något som väntar längre fram kan skapa ångest men även en upprymd känsla, något positivt. Jag vill bara komma fram till det som finns där framme just nu. Men det är något jag inte kan rå över eller påverka. Det är någon annans beslut och jag har redan gjort vad jag kunnat. Det ska bli så skönt att få höra hur det blir. Och så hoppas jag så klart at det blir som jag vill. Att jag får höra det svar jag vill höra.  För detta betyder så mycket för mig. Jag vill verkligen att min önskan skall slå in.


Lovely - hoppas, hoppas

Medicin

Jaha, nu har jag då börjat äta min kur , vet inte vilken i ordningen, antibiotika och hoppas verkligen på ett under. Jag ska även smörja med en creme morgon och kväll men den torkar ut huden så mycket så det får bli enbart kväll. Det går helt enkelt inte att gå till jobbet med ett ansikte vitt av creme och alldeles fnasigt. Jag vill faktiskt vara fräsch på jobbet och se bra ut. Så håll nu tummarna för mig att detta fungerar och att jag blir bra till slut.


Lovely - lättad över att ha kommit i gång med medicinen

Morgonpigg

Som vanligt är jag uppe med tuppen. Det spelar ingen roll vilken dag det är. Jag har aldrig probelm att komma upp i tid och vaknar för det mesta redan innan klockan precis skall till att ringa. Detta är ju en klar fördel för det mesta. På helgerna önskar jag däremot att jag kunde sova några timmar till. I dag vaknade jag kl 7....Kunde dock somna om en timme till men alla fall. Alla andra sover väl så jag kan inga ringa någon. Det får vänta en timme eller två. Inte så roligt att ringa och vecka vännerna i deras prinsessömn. Nu ska jag i väg till Konsum och köpa mig en god helgfrukost. Smaskens!


Lovely - uppe i ottan


Jag längtar!!

Ja, nu undrar ni säkert vad jag längtar efter. Jo det kan jag berätta att på fredag ska jag äntligen få träffa e hudläkare. Jag har efter en väntan på hela 16 månader nu till slut fått en tid. Jag gick till vårdvcentralen i juni förra året för att få hjälp med min problematiska hy. De skickade en remiss till Huddinge sjukhus och först nu har jag fått en tid men på ett annat ställe som är privat. Detta beror alltså på att vårdköerna är så otroligt långa. Jag är verkligen glad att jag har fått tiden och längtar tills fredag då jag förhoppningsvis får ett ordentligt svar på vad som hänt mitt ansikte. Detta är inte det minsta kul. Att inte veta varför jag får dessa utslag och vad som går att göra åt det hela är mycket irriterande. Men jag kommer antagligen att få svar på mina frågor och funderingar  när jag går till denna läkare. Förhoppningsvis!! Annars vet jag inte vad jag gör. Men det måste finnas svar.


Lovely - ser fram emot fredag

Desperata hemmafruarna

Snart är det dags att se veckans avsnitt av den enda serien jag följer. Ja, det handlar om de amerikanska desperata hemmafruarna. I kväll unnar jag mig en pytteliten ostbågepåse och den ska jag äta upp när jag kollar kvällens avsnitt. Påsen ligger just nu i frysen så dess innehåll blir svalt och gott. Testa själva får ni se. Det är mycket godare med kalla ostbågar än rumsvarma. Ganska stor skillnad faktiskt. Jag som annars äter en nyttig kost känner att i balnd får jag unna mig något men det måste vara med måtta. Därav den lilla, lilla påsen. Det räcker med lite gott sedan är jag nöjd.


Lovely - hemmakväll

Ovanlig ledig dag

Annars när jag har en ledig dag mitt i veckan så brukar det ingå i min rutin att jag ska städa och tvätta. det är ju så skönt att få allt gjort på en och samma dag. Sedan kan jag göra andra saker på kvällarna efter jobbet. Men idag har jag gjort helt andra saker. Och det kan ju vara bra att inte bli alltför rutinmässig på sin fritid. Bra att göra annat och bara vara i bland. Skulle egentligen träffa Emmis men hon var tvungen att jobba över så det blev inget. Så i kväll är det till att softa hemma i bekväma kläder och bara ha det allmänt bra.


Lovely - kan ju inte göra samma saker jämt på samma sätt

Höstpromenad

I dag var jag ute på en jättehärlig långpromenad med Lindis och lilla Alva. Solen sken, det var frisk luft men inte för kallt och alla vackra löv överallt gjorde oss så glada. Det blev mycket snack med mamma Lindis och mycket bus med lilla Alva. Var gång jag träffar Alva, vilket är nästan varje vecka, så har hon vuxit. Det är så kul att se hennes utveckling. Hon blir längre och längre och tyngre och tyngre. Jag bar henne en sträcka i dag men efter en kvart eller så blev det för mycket för mina armar. Gratis styrketräning! Det är ju inga fel. Det blev en lunch också men den var verkligen ingen höjdare. Man fick inte ens en Loka till maten, utan fick hålla till godo med kranvatten eller tråkig gul saft. Jag som inte dricker saft fick hålla till godo med vanligt kranvatten. Det kändes som höjden av snålhet. Hur mycket kostar en Loka att köpa in? Kan inte vara så dyrt. Lindis kycklingspett luktade konstigt så hon vågade inte äta upp. Min paj var ok. Men den var inte bakad på stället. Det var ju mindre bra. Nej, där kommer vi inte att käka igen. Kanske ta en kaffe på sin höjd.


Lovely - höstpromenad gör mig glad

Störande

Det finns gott om störnade, flamsande fjortisar. Överallt är de och oftast i flock. Ja, eller de hörs när de befinner sig i sin flock för annars är de så tysta så man inte lägger märke till dem alls. Jag tycker att dte är synd att dessa unga tjejer lägger ner så mycket energi på flams och trams. Det är ju inte alls uppskattat av omgivningen och det är svårt att ta dem på allvar. Tänk om de unga tjejerna kunde skärpa till sig och sluta med detta asgarvande så skulle det kännas bättre för mig och många andra. Jag orkar särskilt inte med detta på tuben på väg hem efter jobbet. Då vill jag ha lugn och ro. Det är inte kul alls att då hamna mitt i ett flamsande gäng som pratar om sitt itima privatliv högt och lågt så man blir nästan rädd. Ja, snarare är det väl så att jag blir förskräckt och tror inte att det är sant det mina stackars öron får höra.  


Lovely - orkar inte med onödigt flams och trams

S

Allt denna kväll handlar om bokstaven S. Jag har softat, ätit sushi och slappat. Och snart ska jag somna in och sova gott hela natten.Jag behöver verkligen ta igen sömn efter den här helgen då jag jobbat hårt och dessutom varit mycket social samtidigt. Örten fyllde år i fredags och igår hade hon tjejmys hemma hos henne. Hon hade gjort jättesmarrig vegetarisk plockmat som vi alla gillade. Jag ska be henne om recepten snarast.



Lovely - plockmat är bäst

Fynda

Det är sällan jag ens orkar kasta en blick mot butikernas reor. Det brukar ju ändå mest vara skräp som inte passar ihop med de nya, snygga varorna som bortvräkes till kanonpriser. Nu under veckan gjorde jag dock ett riktigt klipp och fyndade hela fyra toppar för ca en femhundring. Och allt var inte bara svart. Min garderob består av 70% svarta plagg men nu blev det faktiskt även lite färg på de nya, tillkomna kläderna. Garderoben är nu så full så att den går knappt att fylla med mera nu. Då har jag ändå rensat bort det mesta jag inte använder. Saken är den att jag gjort en hel del inköp den senaste tiden så det fylls ju på med jämna mellanrum. Ett riktigt I-lands problem kan man säga.


Lovely - lider av platsbrist

Hot Love

Detta är namnet på ett thé som jag fick av mina goda vänner Ange och Örten i måndags när vi hängde efter jobbet. Vi följde med Örten på ett gäng visningar runt om i Sofo och sedan blev det en fika med mycket skratt som vanligt. Vi har alltid kul när vi umgås. Det var den ena lilla ettan efter den andra som vi spanade in. När jag kom hem kändes min tvåa nära på som ett slott i jämförelse. Vad ett litet sovrum kan göra mycket. Själv är jag alldeles för bekväm  för att bo så trångt. Det var ok för några år sedan men inte nu. Kärleksthét var mycket gott och värmde senare på kvällen. Tacka vet jag bra vänner med ett varmt hjärta. Det värmer i höstmörkret.


Lovely - hett thé är alltid rätt

Shop, shop, shop

Ja, det finns ju alltid något att handla i denna stad. Är det inte något man behöver så är det något man bara måste ha i alla fall. Jag och syrran tog en shoppingtur i går. Fyndade superbra hårvårdsprodukter till mycket bra pris så nu ska mitt hår bli lika vackert som i en reklam. Allra minst. Inte för att det är så litet nu men det kan ju bli bättre. Roligaste tiden på året är ju absolut hösten. Det finns mycket som behöver fyllas på i garderoben och mycket som lockar i butikerna. Jag skulle kunna shoppa varje dag utan problem. Försökte hitta en schysst vinterjacka men det var inte det lättaste. Jag har mina krav. Den ska vara svart och varm men inte för bullig så att jag ser ut som en Michelinegubbe. Gärna figursydd och kvinnlig, inget för friluftsaktigt. Ja, säg gärna till om ni ser en jacka med detta utseende.


Lovely - ständigt shoppingsugen

Syster Yster på ingång

I kväll kommer syrran hit från Bonnebro för att bo hos mig under helgen. Kalaskul! I morgon ska vi ha en fördrink här hemma hos mig och sedan gå ut och förhoppningsvis slå klackarna i taket. Alla män är bannlysta på min fördrink. Det är bara härliga kvinnor som kommer att vara här. Säkerligen kommer nog ämnet män att behandlas. Det brukar ju liksom bli så automatiskt. Undrar vad män snackar om på sina kvällar? Jag skulle vilja vara med någon gång och spionera på en killkväll i rent studiesyfte. Det skulle vara högst intressant. Höra vad de snackar om och se hur de beter sig. Vi tjejer snackar så klart om en hel rad ämnen och så blir det mycket skratt och flams. Nu ska jag käka middag och mysa med syrran.


Lovely - myskväll sitter aldrig fel

Så underbart

Köpte en box rosé efter jobbet. När jag skulle betala så frågade killen i kassan efter legitimation. Jag blev överförtjust glad förstås och frågade vilken ålder han skulle gissat. Och han svarade runt 23! Då blev jag ännu gladare och gick ut med min box, rak i rygg och på ett strålande humör. Det är så roligt att alla alltid gissar fel på min ålder och tror att jag är runt 26-27 fast jag snart fyller 32....Jag tar det så klart som en komplimang. Men för mig är det självklart att hålla formen och stilen trots att jag passerat 30-strecket. Varför skall allt rasa bara fär att man blir lite äldre. Det finns ju ingen anledning.


Lovely - still going strong

Skor, skor, skor!!

Har fått dille på skor denna månad. Jag vill shoppa alla jag ser. Ja, de som är snygga så klart. Hittills har det blivit ett par svarta och alldeles för höga stövletter så jag ser nästan ut som Bambi på hal is i dem med mina 180 över havet. Det blev även ett par läckra gröna pumps som jag sprang på bara så där. Thin och jag var ute på söder hela söndagen och där hittade vi en skobutik som var öppen till 18 och dit var vi tvungna att gå. Så klart kom vi båda ut med var sin påse, nöjda och belåtna. Farligt, farligt kul är det att shoppa skor! Och så enkelt att prova dem. Det är så skönt att slippa våndas i ett trångt provrum med både förnedrande spegel och ljus som avslöjar allt. Prova skor är ju enbart en trevlig upplevelse. Kan inte klaga. Inte alls. Vi hade druckit ett glas eftermiddagsvin på en uteservering precis innan också och det gjorde det hela lite extra kul sådär.


Lovely - diggar skodon

Muppar finns det gott om

Tyvärr finns det alldeles för många oärliga människor på denna planet. Personer som är fega och inte ka stå för det de yttrar sig om och som visar sig vara någon helt annan än den de utgett sig för från början. Det kanske inte finns så mycket att göra åt dessa personer mer än bestämma sig för att inte umgås med dem. Jag tycker verkligen att det är viktigt att välja sitt umgänge med omsorg. Själv delar jag inte min tid med vem som helt utan bara med människor som ger ömsesidig respekt och som jag känner att jag får positiv energi ifrån. Det blir så mycket lättare och trevligare då. Jag vill inte ha någon negativ energi i mitt liv.


Lovely - fundersam