Köpa hund?

Jag har aldrig vart någon utpräglad djurvän precis. Varken varit förtjust i att äta djur, jag e ju vegetarian sedan många år och trivs med detta, eller att ha dem som husdjur eftersom jag anser att det tar för mycket tid och pengar med att sköta om djur. Jag vill känne mej fri att resa bort när jag vill utan problem och inte vara låst vid att ta hand om tex en hund varje dag. Nu de senaste dagarna så har däremot börjat fundera på att köpa en liten hund. Vart dessa tankar kommer ifrån vet jag inte, de bara dök upp från ingenstans.

Jag kanske blivit påverkad av min omgivning där de flesta vänner och bekanta och arbetskamrater bildar familj: blir gravida, gifter sej och blir sambos och köper hus etc etc. Och då till mej: Jag vill bli med hund. Jag vill ha en liten hund som inte tar så stor plats, inte låter för mycket och inte hårar. Den måste vara söt också. Däremot måste den inte vara med i min väska á la Paris Hilton me sin Tinkerbell. Nej, jag e inte ute efter en gläfsig trendhund som ser ut att lida av anorexia och som man lätt skulle råka sätta sej på i soffan så att den gick sönder. Nej, jag vill ha en liten söt hund som ändå e en ordentligt hund. Egentligen e jag emot att ha djur i lägenhet för jag tycker att de hör bäst hemma på landet eller i hus med trädgård där de kan springa fritt. Men en liten hund skulle få plats hemma hos mej i min tvåa. Det skulle passa utmärkt! Men då kommer dessa men- argumnet då. Jag måste ju skaffa en dagmatte eftersom jag jobbar mycket. Borde gå att ordna. Jag kanske inte kan åka till Indien i vinter som jag funderar på. För jag åker inte till Indien en weekend utan kanske tre veckor. Och det blir ju inte sista långresan jag gör heller. Kanske kan hunden bo i Bonnebro då? Om jag mutar mina föräldrar så kanske de går me på detta. Jag får nog fundera vidare på detta me hund. Men det skulle va så trevligt me en liten Jack Russelvalp sporingandes runt mina ben här hemma. En liten x (har inget namn ännu) som kommer tassandes med kopplet i mun på morgonen och vill gå ut.

Lovely - blivande hundägare?

Borta bra men hemma bäst

Hur trevligt, roligt och underbart man än har det på sin semester så tycker jag alltid att det e skönt att vara hemma igen. Hade precis vant mej vid att äta ost och dricka vin varje dag och att använda ett annorlunda tangentbord när jag skrev mina inlägg. Så helt plötsligt e jag hemma igen i min älskade lya och skriver på gamla vanliga datorn. En vecka går fort. Mycket hanns med men inte under stress utan jag tog dagen som den kom och softade och läste mycket så nu e jag utvilad tills den härliga svenska sommaren anländer. Just nu lyser den me sin frånvaro och det e mulet ute men det gör mej ingenting för det e perfekt för en välbehövlig PW.

Hemresan gick bra och hem kom jag ,vilket jag e tacksam för. Fick som sagt lägga om resan och flyga med Danska SAS via Köpenhamn vilket resulterade i ettdyrt inköp i Taxfreen eftersom jag skulle döda en massa tid. Hmmm...Det finns alltid ursäkter för att fa shoppa :) ! Köpte på mej en hel uppsättning ansiktsprodukter från Clarins för xxxx pengar. Det e censur på summan ifall mamma läser...Clarins e alla fall ett fantastiskt märke som innhåller många bra naturliga och rena ämnen och har fantastiska egenskaper. Efter bara ett par dagars användning så känns min hy annorlunda och bättre. Så nu fick Clarins lite reklam också. Hem kom jag till slut efter lite förseningar,planbyte etc. Och nu e livet som vanligt.

Lovely - hemmafantast

Utflykt till Frankrike

Idag tog vi bilen och drog till grannlandet Frankrike. Det blev en trevlig tillställning med promenad runt i den gulliga o pittoreska staden Annecy som ligger i en dal med Alperna skymtande bakom en slöja av moln. Vi fick insupa alpluft sa vi blev alldeles höga av allt syre. Lunch intogs pa en liten restaurang vid kanalen med sitt häftigt turkosa vattnet som ringlar genom staden. Jag fotade som en galning tills Annika skämdes och sa att jag fick sluta leka turist. Tro det eller ej men sa klart hittade vi ett par intressanta butiker och nu har Lovely vart pa shoppingtur igen. Denna gang blev det inredningsprylar till det egna boet där hemma istället för skor. Konstigt nog gick allt i en härligt rosa ton...(Hmmm) En tavla till hallen och lite annat trevligt att pryda hemmet med. Vi körde (Ok, Annika) uppe i bergen och ner i dalarna sa jag nästan blev spyfärdig.

SAS verkar envist fortsätta med sin strejk sa vi fick ta en sväng förbi flygplatsen för att ändra biljetten för säkerhets skull. Allt e ordnat för hemresan imorgon och jag skall nu flyga över Köpenhamn istället och där vänta i tre timmar...Inte sa kul me tanke pa att den ordinarie resan gick direkt till Sthlm men jag e glad att jag kommer hem. Har hört ett rykte om at det finns gott om shopping att sla ihjäl timmarna med sa tänkte sla till där och sedan skicka kvittorna till SAS...

Lovely - turist javisst!

En shopaholics bekännelser

Igar tog vi oss en liten snabb runda i Geneves butiker. Utbudet här e inte sa mycket att ha men jag lyckades inhandla hela 4 par skor inom en timmas tid. Därav rubriken för detta inlägg. Jag stegade glatt hem me mina kassar och Annika i släptag och provade alla skor till olika utstyrslar. Det blev fyra par i lika manga olika färger att användas vid olika tillfällen. Nu e detta avbockat fran manadens shoppinglista över sadant som e totalt livsviktigt att inhandla för överlevnad pa denna jord. Nästa punkt pa listan e nya jeans men det far bli i Sthlm när jag e tillbaka där igen. Har räknat ut att jag behover circus tre nya par till sommaren: vita, ett par tunna svarta och ett par i nagon typ av bla nyans. Hmmm....Sedan far det nog räcka för denna löning. Kan ju vara bra att ha nagot ätbart i kylskapet ocksa. 
Fick användning för de nya svarta slip-in skorna med liten taxklack och rosett som matchade min lilla svarta handväska ocksa den med rosett till kvällen da vi var bjudna pa fest hemma hos Annikas arbetskamrat som bor i Frankrike. Vi fick skjuts dit av en gentleman. Lägenheten va den mest skabbiga och fult inredda jag sett i mitt liv. Hur man överhuvudtaget lyckas me att samla sa manga fula saker pa ett och samma ställe e för mej helt obegripligt. Men som sagt man har ju olika smak och det e tillatet att blanda som man vill....Det va prydnadssaker högt och lagt och alla regnbagens färger va representerade pa möbler, gardiner och väggar och golv. Dock en trevlig kväll och vi blev bjudna pa vin och olika sorters crepe som va goda. Sedan att jag verkligen avskyr matos och att stället inte hade nagon köksfläkt e ju en annan femma....Det blev ett enormt rökmoln inne i köket sa där gick inte att vara. Vi hade tagit med oss en gigantisk Marabou mjölkchoklad och den användes flitigt i matlagningen och blev en mycket  populär ingrediens i les crepes. 
Senare när stämningen höjts och gästerna slappnat av lite introducerade Annika och jag de andra till leken "Jag har aldrig" vilket blev ett kapitel för sej. En efter en droppade folk av eftersom det börjat bli sent och ingen skulle ga vidare ut pa nagon bar eller club. Vi fortsatte med var festlek och shottade rödvin tills inget mer fanns kvar att dricka. Da var det dags att fa skjuts hem igen av den snälle fransmannen som tyvärr körde fel ngra ggr men slutligen kom vi hem och somnade pa en dryg sekund.

Lovely - hemmafest e bäst

Gomorron Sverige!

Hoppas att ni alla kära läsare mar prima där hemma. Här leker livet och jag tar stunden som den kommer. Sover 12 timmar per natt och klagar inte pa detta. Nu ska vi strax ut pa en PW Annika och jag, runt i härliga Geneve. Igar va det hur varmt som helst sa jag trodde jag nästan skulle flyta bort. Spenderade x timmar i parken o har nu läst ut ännu en bok. Min svedda rygg har sakta men säkert förvandlats fran tomatröd till mera grisrosa och idag faktiskt mera at en brun nyans. Utbrast till Annika igar: "Jag skall aldrig mera sola!" när det sved pa ryggen extra mycket och hon fick rycka ut akut med aftersun och aloevera pa mit sargade skinn. Men jag far skylla mej själv gällande min klantighet. 

Nu skall jag dricka upp min cappuccino för Annika star här och stampar och vill ut pa PW. Detta star pa var agenda idag:

1. PW
2. Shopping
3. Handla pa schweiziska Coop eftersom det sedan e stängt i hela tva dagar
4. Käka hälsosam middag
5. Fest i Frankrike

Höres!

Ha det bra mina kära läsare

Lovely - trivs pa semester

Vive la Geneve

Sitter i bikini o skriver, redo för en heldag i solen. Har det mycket bra här i Geneve och tar det väldigt easy. Har drabbats av sömnsjuka som jag ofta blir när jag är pa semester. Jag sover hur mycket som helst när jag kan. Det blir manga timmar pa natten och även en lang siesta. Flygresan ner gick smidigt ,värre för dem som bokat nu och under helgen eftersom SAS ska strejka. Jag satt där pa Arlanda bland alla buisnessmän och kvinnor i mörka kostymer och försökte smälta in bakom min Metro men det gick inte sa bra eftersom alla andra läste Dagens Industri...

Har bränt upp mej i solen och liknar en tomat pa rygg och mage men ingen annanstans där jag va noga med solfaktor 20. Har läst ut en bok redan eftersom jag spenderar de tre första dagarna här i ensamhet eftersom Annika och hennes sambo Ramon inte kommer hem förrens pa kvällen fran sina jobb. Det funkar bra.Jag roar mej själv och e mycket nöjd med att sola i parken, läsa, surfa pa nätet och promenera till Starbucks för att inhandla dagens stora kaffe. äter frukost pa lägenhetens terrass ocvh njuter av att vara ledig. Det gar ingen nöd pa mej. Fran ikväll är Annika ledig ända tills mandag sa da ska vi umgas ordentligt. Hade först planer pa en avstickare till Frankrike men det skall regna sa vi hoppar nog över denna utflykt. Nu ska jag käka frulle.

Pa aterseende!

Lovely - pa resande fot

Packat å klart

Nu så har jag grejat hela kvällen inför min stundande semester á la Geneve. Bara en pedikyr kvar o sedan e jag redo att möta solen i en lättklädd outfit. Resväskan e så klart av big size och också proppad me kläder och skor. Så svårt att gissa väderlek så då blir det ombyte till alla sorters. Från paraply till bikini. Jag e mycket laddad nu. Skall bi skönt att komma bort från Sthlm och Sverige ett tag. Få lite nya intryck och fylla på energin. Kära läsare : jag önskar er en trevlig vecka. Jag kommer förmodligen uppdatera bloggen även på resande fot så kika in då o då. Kanske ngt tjusigt foto får äran att vara med också.

Lovely - Geneve runt hörnet

Party,party!

Igår va det jordens fest hemma hos Ange o Edvin. Det va en skön skara människor som drack, åt snacks, flirtade och dansade glatt i flera timmar. Edvin hade fyllt år o detta skulle firas men vad som också stod på agendan va att fira den nya soffans ankomst. Soffan va underbart snygg o skön att sitta i så alla trivdes bra. Ingen granne verkade klaga åt högljuddheterna vilket va märkligt. Antingen mycket snälla grannar eller så va typ alla bortresta. Vad vet jag. Utgång blev till Stureplan vilket hör till ovanligheterna. Träffade på lite annat folk också men annars höll vi oss till gruppen. Dock droppade folk av en efter en troligtvis pga överkonsumtion av alkohol. Till slut stod jag o Emmis med ngra andra utanför stället o klockan visade sej vara strax efter 4 o solen hade tittat fram. En lång och galen kväll helt enkelt så idag har det mest blivit ryggläge i soffan gloendes på dumburken.

Lovely - partyanimal

Muppar o tomtar del 2

Detta inlägg e baserat på verkliga händelser som utspelat sej i Sverige under de senaste två åren. Uppgifterna e insamlade från författaren själv och hennes vänner och bekanta och vänners vänner. Alltså e materialet väl genomarbetat o kan jämföras med en vetenskaplig studie. Kvinnorna som berättat sina erfarnehetr för författaren vill helst vara anonyma och detta respekteras således. 

Det finns en hel del muppar som jag tidigare nämnt. Men vad e då kännetecknet för en mupp? Tyvärr finns inget svar på denna fråga. En mupp e oftast 30+ det kan fastställas. Män 30 - har som sagt ännu inte utvecklat mupptendenser, bara i vissa högst ovanliga fall. En mupp kan har vilket utseende som helst vilket e mycket synd då vi tjejer o kvinnor gärna skulle vilja ha något särskilt känneteckan på dessa så vi slapp springa på dem under livets gång. Allt skulle ju va så mycket enklare ifall vi slapp mupparna. Vi kan ju självklart inte radera bort dem från jordens yta men det skulle ju va bra ifall de hade någon slags varningsblinkers på sej så att vi visste när de dök upp. En mupp kan vara en akademiker, en arbetare, en student, en ensamstående pappa. Han kan ha vilken bakgrund som helst: ensambarn, storebror, mellanbarn, lillebror. En mupp kan vara född i ett anat land, i en storstad, på landet eller i mellanstor stad. Han kan ha bra kontakt me sin familj, mellanbra kontakt eller dålig kontakt me de sina.

Kontentan av detta e som sagt att man vet inte vem som e en mupp. Vilken man som helst kan va en mupp. Men en sak som jag o alla kvinnor i undersökningen e överens om e att en mupp med största sannolikhet e 30 + vad det gäller ålder. Alltså ålder på pappret, inte mognad det e viktigt att särskilja. En mupp kan ju va tex 35 men befinna sej på samma mognadsgrad som en 18-åring. Män 30 - verkar va mera ok och har inte nåt muppstadiet ännu, de e inte lika förstörda. Men det kommer tydligen me åldern....

På återseende

Lovely - diggar INTE muppar 

Tidig morgon

Vem e seriöst uppe en lördag kl 7 för att tvätta? Jo, tydligen jag.....Måste helt enkelt o önskar ännu en gång att jag va ägare till en tvättmaskin. Tycker inte om att boka upp min viktiga fritid på sådana här aktiviteter. Nåväl...

I går blev det igen AW utan en fika me Emma på Biblioteksgatan efter jobbet. Vi arrangerade stolarna bredvid varandra och lät vårsolen steka våra ansikten o låtsades att vi va i Paris. Där sitter man nämligen bredvid varandra på stolsrader som eriktiade mot gatan o dess folkliv istället för som här i Sverige därstolar och bord står i grupper så att vi kan bli ännu mera slutna än vad vi redan e.
På kvällen kom Malou hem till mej och vi käkade middag tillsammans. Eftersom vi bytt nycklar me varandra så antar jag att vi esom särbos och då måste man ju ibland även äta tillsammans. Tittade på en halvdålig film på SVT och snackade strunt om allt o ingenting. Skönt att vakna upp o må bra en lördag och trots ottan så e jag nöjd, mycket nöjd. Detta kommer bli en dag full av nyttig aktivitet vilket jag diggar skarpt. Har inhandlat 4 nya pocketar till resan o en av dem har jag påbörjat så tänkte ta mej en gigantisk kopp kaffe och sjunka ner i soffan me koffeinbomben och nya boken. Titlen skvallrar om sinnlig ro och kraft : "12 veckor till ett självläkande liv" av Sanna Ehdin. Den skall tydligen innehålla allt från kost till positivt tänkande. Precis vad jag behöver. 

Lovely - mycket nöjd

Veckans väninna del 7

Mia och jag har känt varandra i många år nu. Det har blivit en del party, mycket skratt o upptåg. Men framförallt mycket stöttande från bådas sida genom långa samtal, funderingar och analyserande. Som nyårsdagen för x antal år sedan då Mia och Coco haft fest på kvällen/natten innan o vi sedan alla tre samlades i deras soffa (de va kombos på den tiden) och tjattrade likt piff o puff hela dagen medan vi intog stor mängd föda o snacks.

Mia bodde i en liten stad tillsammans me sin ex-sambo men en dag fick de för sej att de skulle ta sina grejer o flytta till Bonnebro på vinst o förlust. Så blev det o där träffade jag henne på deras inflyttningsfest för första gången. För fem år sedan va vi i Thailand och levde rövare - jag fyllde 25 och Mia 30. Det e härliga minnen och fina foton finns som dokumentation. Mia e en glad o sprudlande kvinna som sedan en tid tillbaka även e både mamma till Måns och gift med J. De har dragit sej till en stad långt borta så nu kan vi inte spontant ses. Men jag planerar ett besök i sommar under min semester. Ska bli nice! 
                        image39
Mia har jobbat mycket på båt - och då inte som sjöman - både på finlandsbåt och lyxkryssare som drog runt hela världen. Hon har vart full av upptåg och hittat på lite ditt o datt. Nu e det mestadels mycket spring efter busige Måns som gäller och resten av energin går åt till nya jobbet så klart där Mia trivs kanoners. Mia e stenbock precis som jag själv o vi e båda inne på detta me horoskop, andlighet och liknande. Det har blivit ett o annat djupt samtal genom åren.

                      image40

Måns fyller två år i höst o gillar att spegla sej och flirta in i kameran likt sin far J. Måns e busig som Emil i Lönnerberga och söt som en liten gullegris. Att sitta stilla finns inte på kartan. Varför göra det när man kan springa runt och upptäcka världen runt omkring?

Lovely - ser fram emot ett besök i stad M

Top Model

Ännu en omgång av amerikanskt hysteriskt drama à la modellvärld e strax över. Jag måste säga att jag föredrar den svenska versionen framför denna amerikanska med sina puckade wannabe models som inte har så vidare värst koll på läget. Undrar hur många liter tårar som fälls under dessa program? Däremot gillar jag Tyra Banks. Hon e cool! Nu e de i Parc Guell i Barcelona och står inför final. Åhhh, jag vill åka tillbaka till Barca! Måste nog ta en sväng till hösten eller nästa vår. man kan nog inte få tillräckligt av denna stad. Finns alltid något nytt att upptäcka. Men först blir det ju e tripp till Geneve och det e ju inte fy skam. Skall flyga SAS denna gång vilket e sååå mycket bättre o bekvämare än Ryanair som brukar va mitt bolag annars. Har flugit me Ryan circus 30 ggr nu - har tappar räkningen efter ett antal besök till Europeiska städer...Jag diggar ju att packa så ska sätta igång redan i helgen. Tycker att det e en del av själva resandet. Att känna att något kul och intressant väntar. Att käna att jag e på väg till målet.

Lovely - resande tjej

Fiasko

Igår va det dags för tjejmys igen. Vi hängde ut i Emmis ex takvåning i en mycke skön soffa. Som vanligt fanns inga direktiv för kvällen utan alla kom som de va och köpte me det som kändes för. Det e det som e så trevligt me våra tjejkvällar : inget strukturerat bara att hänga å umgås som vi e. Jag sa innan att vi kan ju kolla på schlagern me djup ironi om vi inte ar annat att kolla på eller inte känner för att leka charader. Så blev det också. Tyvärr kanske man skall tillägga. Vilket fiasko! Jag har lovat mej själv att aldrig mera se denna freakshow som kallas Eurovision Songcontest. Finlands bidrag va ok. Resten ren skit. Pinsamt! The Ark va ju faktiskt bäst men hade ju ingen chans. Vilket inte e så konstigt me tanke på hur länderna röstar. Alla håller ju ihop: baltländerna i sin grupp och forna öststaterna i sin grupp. Så va det minsann inte när man va liten och detta va årets höjdpunkt när det gäller underhållning på TV. Då va det en trevlig och bra tävling. Minsann. Vad har hänt nu då? Se bara på vilket spektakel detta förvandlats till.

Ok, nog om detta. Kvällen va trevlig för det. Var dock sjukt trött efter fredagens spontana utgång me M och några fler. Vi skulle ju "bara-ta-en-endaste-öl" som det så käckt heter. Och så blir det ju sällan. Hmm...typ aldrig. Vi hängde på låset till Indigo vid 17 för att få bästa bordet i väntan på de andra som skulle dyka upp. Sedan blev det en visit på Ljunggrens och där va Lovely kvar tills de stängde vid typ 01. Träffade på en bekant som jag hängde runt me och det slutade me att alla drog hem utom vi och sedan blev jag bjuden på en apertif hemma hos K. Natten spenderades i K:s kök me rödvin och diskussion kring ditt o datt. Så det kan bli. Älskar spontana kvällar! Somnade glatt i K:s säng och sov gott halva dagen. Alla mian planer för lördagens dagstimmar spolierades men en trevlig fredag hade jag så det spelar ingen roll. Nu e det plötsligt söndag och imorrn stundar en ny vecka.

Lovely - diggar inte fiaskon

Skvaller

Ska äntligen ge mej ut på en PW trots att jag e sjukt trött idag. Satt uppe förlänge igår och vägrader at gå o lägga mej i tid - som et litet barn dagen innan julafton typ.... Kollade Victoria Secrets underklädesshow från 2006.Riktig häftig va den, välpåkostad så klart och många vackra modeller. De va väldigt smala så klart men inga "Size 0" benrangel med hungriga blickar. Nej nu handlade det om vackra kvinnor, solbrända och vältränade (jo, de hade faktiskt muskler) leendes. Som tagna direkt från en dag på stranden. De såg lyckliga ut. Ja, vem skulle inte va det om man fick gå en sådan prestigevisning? Såg hunken Robbie Williams i publiken. Han njöt kan jag säga er. Fast det gjorde nog alla av manligt kön i denne publik, lite svårt att hålla hormonerna i styr kan jag tänka mej. 

Efter detta spenderade jag ett par timmar surfandes på nätet. Som vanligt kikade jag in på bloggen "Stureplan ocensurerat" som består av skvaller kring människorna,kändisar och vanliga folk, som hänger ut runt Svampen nattetid. Den eller de som ligger bakom denna blogg e anonym/anonyma och det spekuleras vilt kring vem eller vilka dessa är. De som det blivit skvallrat om vill stämma sidan medan andra tycker det e en superbra idé att fram fram en del fakta i rampljuset gällande vissa knäppskallar. Nu e den hetaste diskussionen våldtäktsfallet som två män blev friade ifrån. Intressant sida samtidigt som att den e väldigt B. Värre än HäntExtra förstås eftersom den går in på detaljer och de som nu ligger bakom verkar vara me överallt hela tiden eftersom det ständigt kommer nytt skvaller. Det jag e fashinerad av e att sidan haft så många läsare, typ 300 000 sedan januari då den skapades!!! Hade hört mycket om den o därför kikade jag in av ren nyfikenhet. Säga vad man vill om skvaller men "säljer" gör det. Och bara för att man diggar skvaller (som de flesta gör men inte vågar erkänna) så utesluter inte detta att man även kan läsa Kafka eller liknande verk.


Lovely - skvallerläsare     

Soliga tankar

Idag hade jag kurs på jobbet. En representant från L´oréal kom till butiken och pratade om solskydd etc. Så nu kan jag allt om solens farliga strålar och hur man skyddar mot dessa. Som gåva fick vi "Sällskapsresan" på DVD o en solskyddsfaktor i sprayform från Garnier. Perfa! Då har jag solskydd klart inför min tripp till Geneve som jag hoppas blir full av en massa soltimmar. Förra året va det mycket regn men jag fyllde ändå upp dagarna med en massa aktiviteter tills Annika va hemma på kvällen. I år hoppas jag få komma hem me lite mera bränna än sist.

I dag dagdrömde jag på jobbet om att jag skall resa iväg ensam i vinter, förmodligen till Goa i Indien. Dit har jag alltid velat åka. Det har vart ett drömresmål sedan jag va 18 och ville hänga ut på en strand och rejva under fullmånen. Nu lockar inte just denna aktivitet så mycket längre men en lång sandstrand i mörkaste januari tackar jag inte nej till. Ska genast googla på resebolag som flyger dit.

Lovely - sol i sinne

På kurs me Kurt

Gårdagens kväll spenderades i en konferenslokal ute i Årsta. Jag va på introduktionskurs för nyvalda styrelseledamöter som det så tjusigt heter. Eftersom jag sedan januari månad ingår i styrelsen i min bostadsrättsförening o har titeln sekreterare så tänkte jag att denna kurs kunde passa bra. Eftersom det e svårt att få ledigt från fängelset - alltså min arbetsplats - så tog jag helt enkelt ut en semesterdag vilket smäller högt hos chefen som tycker att jag e ledig alldeles för lite. Har dock inte jobbat en endaste timme extra i år vilket faktiskt e ganska niccccceeeee (uttalas som Borat...).
 
Ja så där satt jag som en ensam mupp i en församling bestående av 70 % pensionärer som tydligen har sina möten kl 7 på morgonen och så va det en del annat folk men ingen av intresse därav tillbringade Lovely sin rast ätandes torra kubb och snackandes i mobilen me Sally. Andra kanske tyckte att jag va en mupp men det bryr jag mej inte om. Antecknade flitigt med glasögonen på o fick en flashback till Universitetstidens föreläsningar. Trivdes me tillvaron och kursen va bra men i slutet blev det lite väl mycket info o Lovely började föra anteckningar över kommande blogginlägg istället o fick då en flashback till högstadietidens halvslummer. Blev irriterade flera gånger över att vissa vuxna människor inte kan hålla käft när föreläsaren försöker snacka till gruppen. Att dessa personer tar en sådan här kväll till att umgås och surra me andra som de egentligen inte känner. Som att det handlar om speeddejting eller någon slags syjunta. Jag e ju där för att lära mej någonting o inte för att knyta kontakt med Ove 73 bast. Så kul e det ju inte att pendla över hela stan till ett ställe som ligger utslängt mer eller mindre på landet.

Kom till min förtjusning på att det va Desperate Housewives också denna tisdagkväll och tackade den sista föresläsaren för att kursen slutade innan utsatt tid så att jag hann hem för att i tid bänka mej i soffan o tittade på veckans TV-program - e ju det enda jag följer - som nu inte blir pestsmittat av hockey längre tack å lov. Avslutade kvällen me brainstorming i mitt röda Marimekkoblock gällande min bliviande karriär o somnade me ett leende på läpparna.

Lovely - styrelseledamoten


K

Idag när jag vaknade fick jag dumma tankar såsom att jag skall ge upp allt som börjar på bostaven k. Detta kanske låter lite konstigt men det e det ej. K som i kärlek, k som i karl, k som i karriär, k som i kiloras. Jag funderar över om alla får uppleva sann kärlek i sitt liv. Då menar jag kärlek från en annan människa förrutom vänner och familj. I mitt fall då kärlek från en man. En normal man, inte en mupp då. K som i karriär...ja jag vet inte. Det e det sista jag vill ge upp. Någon gång händer det väl någonting även för mej. Och då menar jag något stort o inte bara något litet. Jag e inte en människa som ger upp jag har bara mina stunder av hopplöshet. Stunder då jag känner att tiden står stilla o det blir för lite spänning och för mycket vardag. Men vänta nu...k som i kiloras...Nja det kanske jag inte behöver. Snarare träna lite mera för att komma i toppform. Ja men då kan jag stryka en sak från listan. Nu känns det bättre :) Det finns ett talesätt som jag diggar: "Kärleken kommer o går men vänskapen består". Det lever jag verkligen efter. Skulle aldrig ge upp mina vänner för en man. Finns inte på världskartan. Kärleken tar ju oftast slut förr eller senare men vänskap kan man ha i en massa år. 

Lovely - en trogen vän 

En längtan till landet

Igår blev det e fika efter jobbet me min vän Ange. Som vanligt hängde vi ut på Tullys på söder där de har ycket gott fika. Jag o Ange hade inte setts på ett tag då vi har i stort sett olika tider o e ute o far olika helger. Ange har precis vart i Bonnebro och hälsat på sin mor i hennes nya sommarstuga. Fick själven längtan till landet, till lugnet och tystnaden. Har bokat upp med mormor att jag skall komma o hälsa på henne några dagar i sommar under min semester. Hon bor verkligen på landet. Där finns typ ingenting förrutom en lanthandel, två kyrkor, en mack, en camping o en hembyggdsförening så klart. Ser fram emot min lilla tripp till landet. Ibland behöver även ett asfaltsbarn som Lovely lämna storstadsstressen o få andas lite lantluft o sova ut ordentligt. För sova gör man gott hos mormor Svea. Där e det så tyst så man nästan kan höra den klassiska knappnålen falla.

                       image38


Jag har en längtan till landet. Och jag har ett behov just nu av att komma bort från Sthlm o få tänka fritt på annat håll. Behöver samla mej och tänka klart, få tillbaka till energi som jag tappat. Snart åker jag till Geneve!! Det skall bli trevligt att få umgås ordentligt me Annika o att få lite distans till Sthlm. Veckorna bara går o ibland så hänger jag inte me själv. Både igår och idag känner jag att jag tappat energi o det tycker jag inte om. Kanske för att det vart en hektisk helg o att semester snart stundar. Kroppen känner väl av att den snart skall få förflytta sig till Arlanda och gå på ett plan. Jag älskar ju att flyga! Det e så härligt. Känslan av att vara på väg någon annanstans. Räknar dagarna nu.

Lovely - längtar bort

I know a place

Så var det dags igen för ännu ett partaj kallat I know a place som går av stapeln var tredje månad circus. Bakom idén om en privatfest ute på lokal där gästerna enbart kommer in genom att bli inbjuden alternativt komma som gäst till inbjuden står ett gäng killar från Bonnebro/Umeå för. De har nu hållt i dessa fester under x antal år varav Lovely åtminstone 8 ggr besökt dessa, minglat runt, dansat och haft allmänt trevligt. Denna gång blev vapendragarna syrran och Selma. De tre musketörerna.

                   image35


Först blev det en snabb pastamiddag me vin hemma hos mej. Därefter va det mingel och uppsamling på Snaps trevliga innergård där det tyvärr va iskallt så alla tappra gäster trängdes under ett o samma tak där infravärmen befann sej. Nästa anhalt blev Metró vidare upp på Götgatan alltså. Där festades det vidare natten lång tills stället stängde vid 02...trots att det enligt inbjudan skulle hålla igång ytterligare en timme. Men tji fick vi och lunkade snopna ut på gatan för att hitta taxi samtidigt som alla andra som också vällde ut ur lokalen samtidigt. Det blev dock en lyckad kväll me mycket skratt och mingel bland en del välbekanta ansikten. Dock glömde Lovely bort att dansa....vilket va mycket märkligt så klart eftersom Lovely ofta e en dansant person.

                      image36

Bra musik va det, mestadels house. Olika DJ:s stod för den biten o det gjorde de bra. En lyckasd kväll med ett lite snopet avslut kan man väl sammanfatta det hela. Men borta bra hemma bäst. Efter en intressant taxiresa hem va det gött att lägga sej i sängen för ett antal timmars skönhetssömn.


                      image37
Idag har det enbart vart slacking på tapeten. Vi ordnade vår egna lilla festival på balkongen med solstolar och i bakgrunden Bob Marley och Manu Chaus ljuva stämmor från högtalarna. Där låg vi o solade o snackade skit om allt o ingenting. Den enda förflyttningen ut i civilisationen blev ett besök på lokala pizzerian där flottig mat intogs. Nu har mina älskade besökare åkt tillbaka till Bonnebro och här e jag ensam. Dags för att sova säng och förbereda sej för en ny arbetsvecka.

Lovely - balkongdiggare

Besök från Bonnebro

Under helgen som gått har jag haft äran att ha besök av två donnor - och singelpinglor!!! - från Bonnebro. Den ena e syrran Frida och den andra vännen Selma. Vi har fikat och hängt ut på söder, festatoch druckit vin på balkongen. En riktigt tjejhelg med andra ord. I fredags va jag sjukt trött efter jobbet och höll på att somna på Sthlms central i väntan på syrran som satt på ett försenat tåg. Deckade kl 22 och sov 12 timmar....Vaknade upp som en ny kvinna på lördag morgon full av sprudlande energi. Syrran o Semlan ägnade sej åt shopping på söder medan jag hängde ut två timmar hos Carmen, en kvinna som spår i tarotkort. Det va jag, Lindis och Coco som gick dit ihopp om lite vägledning för våra liv och framtider. Var först lite nervös men samtidigt härligt pirrig inför denna session. Carmen tog emot i en underbar lght och vi gjorde en gruppläggning, alltså vi satt tillsammans o fick svar på våra frågor o funderingar i samma rum vilket underlättar för minnet. Det e nämligen lätt att glömma bort detaljer när man e så fokuserad så därför minns vi åt varandra.
Ni som e skeptiska till detta me tarot så tycker jag verkligen att ni skall testa innan ni på förhand dömmer ut denna konst. Så klart det finns de som e oseriösa som i alla andra brancher men Carmen har verkligen förmågan vad jag bedömmer.

Efteråt tog vi en lång fika på favvostället Tullys o pratade om det som sagts och planerade den kommande kvällen. Vi har bestämt att vi skall ta oss ett besök hos Carmen varje år, som en tradition. Det hela började förra året då Coco o jag arrangerade en möhippa för Lindisoch Coco kom på den geniala idén att vi alla skulle spå oss. Sedan sa vi att detta måste vi göra om helt klart o så blev det. Syrran va skeptisk o föredrog shopping framför tarot. Ska nog försöka lura me henne nästa gång :)

                     image33

Söder en lördag e en trevlig plats att hänga ut på för övrigt. Mycket folk att titta på, bra butiker och fik och uteserveringar överallt att hänga ut på. Jag älskar mitt söder! Kommer aldrig att svika denna stadsdel. Den finns i mitt hjärta. Här finns allt man behöver helt enkelt.

                    image34

Har lovat Selma att hänga ut me henne här när hon väl tar sitt pick o pack o flyttar till rätt stad. Det e inget svårt löfte att hålla. Inte för mej. Här vill jag se Selma ragga i sommar och dejta loss. Finns en del att spana på. 

Lovely - Söderförälskad 

Veckans väninna del 6

Jempa och jag har nu känt varandra i 10 år. Detta skall vi fira fredag nästa vecka då vi bokat in en heldag me shopping och lunch etc. Min roll e att vara barnvakt till Jennys lille son Gustav och samtidigt agera personalshopper till Jenny själv då hon behöver uppdatera garderoben efter en tid av graviditet och mammaledighet. Ser mycket fram emot detta! :) Vi träffades som sagt för 10 år sedan då jag va uppe i Sthlm för en anställningsintervju och bodde hos min kompis Ida som kände Jenny. Det sa inte klick på en gång utan det va snarare när vi firade midsommar tillsammans några veckor senare som vi höll för varandra och har sedan dess vart bra vänner. Vi har delat mycket såsom bostad, åkt på semestrar och rajat i Sthlms uteliv. Gråtit tillsammans och pratat om allt i timmar.

                         image31

Jempa hälsade på mej då jag bodde i London o där skålade vi in nya årtusendet på Millenium tillsammans med våra gemensamma vänner Cathrine o Anna. Dock flyttade Anna tillbaka till glada Huddik senare o sedan dess har vi inte hört ifrån henne. Kan tillägga att även Ida är ute ur leken, vår vänskap me henne rann ut ur sanden helt enkelt. Jempa och jag bor i samma hood och det tar inte lång tid att gå emellan våra lghter. Som sagt så bor de flesta jag umgås me här i krokarna. Jempa blev mamma förra året och här ser vi henne me världens sötaste Gustav.
Jempa diggar solen mer än någon annan. Hon tillbringar varje möjlig sekund i solen under sommartid. Därför har Jenny vart på circus 100 solresor i sitt liv. Nu senast var lilla familjen i Thailand under 8 veckor och hade det underbart bra. Jag var allt lite avis då jag följde deras blogg och såg alla fina foton från olika playor o dylikt. Funderar själv på en långresa snart. Vintertid e ju den absolut bästa tiden att resa till solen på. I år hade dock Jempa inte tid att pressa på playan som hon brukar eftersom lillen va me på resan. Höll på att ramla av stolen då jempa sa at hon tröttnat på solen efter ett par veckor....Har aldrig hört ngt liknande från denna kvinna innan. Själva har vi hunnit me resor till Israel, vilket va ett riktigt äventyr, och Cypern som va en enda veckolång fest där vi blev polers me ett gäng Bayernfans från Sthlm som vi hängde me dygnet runt. Det va tider de!

                       image32

Jag och Jempa va kombos under drygt ett år. För er som inte vet vad detta betyder kan jag förklara att kombo står för kompisboende. Därav har jag av många smeknamnet "Kombo". Vissa av dem vi hängde med under den tiden visste inte mitt riktiga namn ens utan detta va jag. Kombo...Brukar fortfarande skriva det som avsändare till Jenny som ju av mej mest kallas för Jempa. På vår ytterdörr i Sumpan där vi va kombos hade vi en jättefin bild av oss med partykläder och arnebollar på huvudet. Arnebollar kanske också bör förklaras: det va ett rött diadem med två pinnar på där det satt två glittriga bollar som rörde sej när man gick. Alltså en typ av utklädnad som kanske passar bättre för barn i 5-års åldern än två kombos 20+....Nu har vi dock vuxit ifrån dessa typer av äventyr och annat känns viktigare. Men kommer aldrig att glömma då vi i våra unga år va ute o raja o fick en massa visitkort och nummer av killar som vi sedan gjorde collage av insidan av min badrumsdörr där vi betygsatte killarna efter en skala 1-5.....Det va riktigt skoj! Kreativiteten va på topp!

Lovely - minnesnostalgiker

Veckans väninna del 5

Idag blir det Ingelas tur. Denna pingla blev jag vän me,likt  många andra som jag umgås med - på jobbet. Ni förstår att man kan nära på likna företaget jag jobbar på med en sekt. Med detta menar jag att vi alla jobbar hårt och mycket och det blir även en del övertid under hektiska perioder o därför e det viktigt att trivas. Detta leder till att många umgås med varandra mycket på jobbet, vi lunchar och tar sällskap till o från jobbet etc och många e även vänner privat. Det blir ofta afterwork på fredagar, privata fester på helgerna, en del semestrar tillsammans etc. Man behöver helt enkelt inte bekanta och vänner utanför sekten. Detta va en liten avstickare från ämnet, en förklaring helt enkelt över hur det fungerar där jag jobbar. Nu tillbaka till Ingela. Vi bor nära varandra, nästan i samma hood. Hennes hood e lika fint som mitt, vi kan säga att vi bor i likvärdiga områden o såklart efter röd linje - den bästa linjen. 
                    

                    image30


Ingela fyller år imorgon (30+) och då ska hon bege sej ut på öppet vatten på en weekendresa tillsammans me vänner. Det lär bli raj raj gissar jag! Fyller man år så skall det firas ordentligt. Eftersom man inte frågar en kvinna om hennes ålder så förblir det hemligt på denna blogg. har man passerat 30 så e man helt enkelt 30+ tills den dag man fyller 40. Jag kan avslöja att det e långt kvar tills Ingela blir 40. 
Plingan som hon kallas av mej e en härlig kvinna me ett aktivt liv liksom jag. Hon jobbar fortfarande i sekten men inte på samma ställe som Lovely längre tyvärr. Plingan e en hävgiven afterworkare tillsammans me mej o andra då vi nästan varje fredag svingar en bärgare ihop och snackar om livet o allt vad detta innebär. Plingan e liksom Lovely duktig på att träna o då helst spinning och en o annan löprunda. Hon gillar att resa till Asien o att lösa korsord och annat knep o knåp. Ibland bakar hon kakor men diggar inte sin gasugn. Plingan e datautbildad o drömmer om ett jobb där hon kan sitta o pyssla med sånt. Enligt mej står det inte på förrens lyckan kommer o levererar detta till henne och därför peppar jag så gott det går. Ingela gillar inte att bli fotograferad men det får hon bestämt vänja sej av vid eftersom jag nu har en alldeles egen kamera som ständigt e närvarande i min väska o tas fram när man minst anar det. Jag tycker fotot på Ingela e en klockren försommarbild!

I sommar blir det me all säkerhet mycket öl på söders uteserveringar för Plingan o Lovely och en o annan powerwalk runt i våra hood. Annars e Plingan en pysslig tjej som diggar att spendera tid hemma o ta hand om sin mysiga tvåa som har balkong me underbar utsikt - över en fotbollsplan bland annat där jag gissar att det kan finnas en del att spana på....Så nu väntar jag på att bli inbjuden till denna balkong snarast bara vädret vänder o det bli varmt på riktigt. Vad sägs om en flaska rosé Plingan? Vinet har ju så vacker färg - rosa...

Lovely - plingandes 

Trevlig tillvaro

Jag trivs verkligen me livet. Jag känner att jag lever ett händelserikt, ibland lite väl tvära kast för att jag skall hänga me själv, o omväxlande liv där det mesta som ingår e bra och ger positiv energi. Precis som det skall vara alltså. Man ska inte klaga så mycket utan hellre lägga tankar på det som e bra. Att ha en fungerande och god hälsa tex. Jag har haft tur som nästan aldrig e sjuk och inte ens har en liten allergi. De dagar per år som jag e sjuk blir jag dock värre en en sjuk ynkandes karl. För män har ju en tendens att bli veka och gnälliga när de e sjuka och jag kan säga att jag blir värre än så o tror nära på att jag e döende bara för att temperaturen i kroppen höjts en ynka grad. Vad e det då mera som ingår i livet? Jag brukar dela upp livet i olika delar som alla påverkar varandra. Alla delarna e viktiga:

1. Familj o Kärlek
2. Vänner
3. Hälsa
4. Arbete
5.Utbildning
6. Fritid
7. Resande

Alla dessa sju delar skapar tillsammans inre harmoni och ger positiv energi om du upplevs på rätt sätt och fungerar som de ska. Om någon del blir lidande eller prioriteras bort så blir de andra delarna påverkade. Låt säga att man vantrivs på jobbet, då blir ofta en familj och partner lidande eftersom man har en tendens att ta med jobbet hem o då går det ut övre de nära o kära. Om man arbetar fär mycket eller inte kan slappna av efter arbetstid så blir fritiden lidande. Om man har det jobbigt hemma med sin familj eller i sin relation till din partner så blir jobbet lidande eftersom du inte kan prestera så som du vill. Därför e det viktigt att ta hand om alla delarna och vårda dem och ta tag i det som behöver en förändring o ta tillvara på det som är stabilt och bra.

Lovely - filosofen


Veckans väninna del 4

Denna gång skriver jag några rader om Malou. Vi blev friends på väg hem från jobbet en gång i höstas när vi kom på att vi bodde i samma hood - det bästa hoodet så klart. Och inte bara det, det tar endast 2 minuter att gå mellan våra bostäder. Så nu tar vi sällskap till och från jobbet de dagar vi har samma tid och vi äter lunch tillsammans och vi tränar ihop ibland eftersom vi har kort på samma gym. Jag ser fram emot solning i parken och sköna sommarkvällar här hos oss söder om söder. Malou e halvitalienska o därav ganska "galen" men samtidigt sansad o uppstyrd. Hon e ofta ute på äventyr som Lovely gillar att höra om o som påminner om Lovelys unga dagar. Inte för att det skiljer så mycket i ålder men 5 år gör sitt men e inte det minsta negativt.
                  
 
                     image29

Vi snackar ofta på värmländska Malou och jag. Varför det blev så vet jag inte men det e ju en störtskön dialekt. Eller hur Annika? Hahahaha....Alla har vi våra lustigheter. Malou e liksom Emmis en giftig skorpion som får männen på fall. Hon e singelpingla sedan en tid tillbaka men det rår nog inte på förrens hon hittar sin prins. Gillar liksom jag att äta hälsokost och att dona i hemmet. Det senaste va att inreda badrummet i rosa. Mycket tjusigt så klart ! Går oftast klädd i klänning och fixar längden på sitt hår hemma i badrummet. Vankas det party så e det mycket märkligt om inte Malle dyker upp. Hon gillar INTE att kallas Balou....

Lovely - vapendragare i hoodet

Valborg hemma hos Malou

Säger man Happy Valborg? I framtiden kanske. Snart kommer säkert Valborg att lik alla andra högtider bli en köphysteri, en komers då man måste förbereda presenter och firande in absurdum. Som det blivit med Halloween. Det firades ju knappast när jag va liten flicka, på sin höjd hade någon en maskerad men det va sällsynt och vi gick ju inte runt o tiggde godis som ungarna gör nu. Nej då va det endast utklädnad och påskbrevsmålande som gällde runt påsken. 

Jag är inget stort fan av Valborg. För det första jobbade jag sent igår så det blev ett enkelt men mycket trevligt firande hemma hos Malou med god middag och vin. Det känns som att Valborg är en högtid ägnad fjortisar som super i en park o ramlar i en buske eller familjer som går o tittar på brasan. Men vi andra då? Vi som passerat fjortisstadiet med många år men som ännu inte bildat familj? Ja, en middag passar ju bra och det va absolut en lyckad kväll. Malou och hennes kompis Malin gick vidare men jag gick duktigt hem eftersom jag börjar känna av en nalkande förkylning och dessutom jobbar jag idag på 1 maj. 

Det blev alla fall en rolig kväll i Malous kök me mycket flams, skratt och trams. Malou har tydligen en fallenhet för att ringa 118118 när hon nått ett visst stadium i sitt drickande. Jag föreslog att hon skulle kolla upp eniro på nätet istället vilket ju e gratis men nej det rådet lyssnade hon inte på. Så Malou terroriserade 118118 och snackade me personlaen där som att det va hennes vänner. De måste haft ett roligt arbetspass....För vad det handlade om va att vi planerade att gå ut men inte visste riktigt vart vi skulle gå så därför ringde vi (ja, eller Malou då...) runt och kollade vad som va öppet och det slutade me att tjejerna drog vidare till ett ställe där Malins brorsa höll till me sina polare och promenerade de 2 minutrarna hem till mej och somnade på en sekund. Skyllde på åldern. "Ni e faktiskt 5 år yngre än mej o alltså orkar ni mera. Vänta bara tills ni fyllt 30, då tar det på krafterna att gå ut...."

Lovely - alternativ Valborgsfirare