Nationalitetens för- och nackdelar

När vi tre musketörer kommer ner till Spanien så finns det några nationaliteter vi kan falskt utge oss att tillhöra. Allt för att inte avslöja att vi kommer från Sverige. Det kan vara passande att säga (ljuga/påstå) sig komma från England eller Tyskland. Varför? Jo, för min samlade erfarenhet av mitt levnadsår i just Spanien är att engelskor och tyskor inte står lika högt i kurs som oss svenskor. Så vill man bli lämnad ifred, vilket vi så klart vill, så ska man under resans dagar ljuga om sin härkomst. För då går de tidigare påflugna männen sin väg på grund av ointresse. Detta är faktiskt riktigt sjukt men sant. Så det är bara att ta seden dit man kommer och anpassa sig efter kulturen. Inte vill vi har dreglande spanjorer efter oss alla fall. Det är högst ointressant. Jag ska nog vara engelska. Skulle va ganska pinsamt om jag utger mig för att vara tyska och sedan inte kan uttala ett ord om spnjoren i fråga råkar kunna just det språket. Då kan jag ju inte helt plötsligt byta nationalitet igen. Eller det kanske inte spelar så stor roll vid närmare eftertanke. De kanske tappar intresse av att inse att personen med existensrubbning inte vet vart den kommer ifrån för land.


Lovely - engelska om en vecka


Oj, vad hände..

Bara råkade köpe fyra klädesplagg. De liksom kom svävandes till mig och tvingade mig att betla för dem och sedan så låg de bara där i en påse med ett kvitto. Ooooppss, I did it again. Vad hände liksom? Jag som ska shoppa i Barcelona och redan nallar av reskassan. men det är ju inte alls säkert att jag hittar något jag gillar i Spanien. De har inte riktigt samma smak som oss svenskar. Ja, ok ursäkterna är ganska många för att jag ska få lov att shoppa innan jag åker iväg. Men shopping är nödvändigt och kul! Det är en kvinnas rättighet. Allra minst.


Lovely - shop, shop, shop

En första semesterdag

Min första semesterdag har börjat. Jag har ännu inte vant mig vid tanken att jag verkligen är ledig. Det kommer nog att ta ett par dagar till dess. Ute regnar det så mycket så man lätt kan tro att Sverige förvandlats till ett tropiskt boende med monsunregn. Det öser ner totalt. Inget solande i dag alltså. Ingen sol i sikte alls. Kanske blir ett besök till Solarieöarna då. Vill ju ha färg på mitt tidigare solkyssta ansikte men som nu blekts igen på grund av solbrist. Tur att jag har laddat upp med en trave böcker. Sak lägga mig på soffan och läsa och njuta av min ledighet.


Lovely - äntligen ledigt


Några få timmar

I dag ska jag jobba endast 3 1/2 timme. Sedan börjar semestern. Yiiiiipppppppppiiieee!!! Så glad är jag över detta. Har hört ryktas om att en stundande värmebölja är på ingång under nästa vecka. Det skulle ju vara den bästa tajmingen för mig i så fall. Då hinner jag bygga upp brännan innan resan. Kan ju vara båda snyggt och så klart nyttigt för huden så den inte får en chock av medelhavsklimatet. Känner att denna sommar börjat otroligt bra och den verkar fortsätta göra det också. Kanske blir den bästa sommaren någonsin. Vi får alla hoppas på det. Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och ge mig ut på en träningsrunda i den varma stekande solen.


Lovely - njuter av sommaren

Högklackat och kattbajs

Jag har under helgen vart kattvakt åt två kissar som också bor i mitt hood. Javisst, nära och bra det är klart att jag ställer upp. Ge lite mat och fylla på vattenskålen. Och ta reda på bajs! Urk, äckel päckel....Där stod jag i högklackat i badrummet och skulla skyffla över kattens avföring ner i en speciell kattbajshink med en spade. Jag var tvungen att hålla för andan och sedan göra en paus och hoppa ut ut badrummet för att kunna andas. Sedan upprepades proceduren tills allt var klart. Allt medan en av katterna tittade förundrat på den främmande människan och hennes beteende. Det gick ju galant men jag känner ju helt klart att detta med katt är verkligen ingenting för mig. Jag skulle inte klara av att ha en kattlåda i mitt badrum och katthår överallt i min bostad. Man måste ju typ dammsuga varje dag. Och även om jag gillar att städa så är det ju inte så fantastiskt kul med själva dammsugningen.


Lovely - ingen kattmänniska direkt

Grattis Annika!!

Jag är så glad och så lycklig! Annikas bebbe har äntligen kommit ut. Jag fick ett sms i går med fakta om klockslag, längd och vikt och namn. Har ju en gedigen samling av dessa sms/mms från vänner som nyligen blivit mammor. Tack till tekniken att man kan få fakta via mobilen och slippa störa förädrarna genom tjatiga samtal i deras lyckorus och sömnlöshet. Annika och hennes man R fick i alla fall en liten Lukas. Och inom snar framtid ska jag åka och hälsa på den lilla familjen och träffa honom. Resan är bokad och klar. Ska bli jättekul att få se stället dit de flyttat och få en inblick i deras nya liv i Luxemburg. Det är inte en stad/land jag kanske i första hand skulle resa till annars men självklart är det ju kul att se något nytt. Jag fick min önskan uppfylld efter att ha sagt till Annika att det var dags att de bytte stad (har varit flitig besökare både i Paris och Geneve innan) så att jag  kunde få se mig om på något annat ställe. Och helt plötsligt så var de på g att flytta igen. Vi ses snart Lukas!


Lovely - nya resmål piggar upp

Fler skor

Jag har som bekant tidigare uttryckt mitt missnöje över den så kallade Foppa-toffelns utseende. Det finns fler skor som känns obehagligt fula. Den andra jag tänker på är badskon i plast från Adidas. Mörkblå. Gärna med en klassisk tubsocka i. De ser väldigt plastiga och stela ut. Såg ett par komma gåendes i varsinna sådana matchande skodon. Tydligen finns de fortfarande att tillgå på marknaden. Det är ju verkligen märkligt. När ska man ha dessa? På stan? På stranden? Det finns inga ursäkter att bära dessa eftersom det finns så många andra alternativ nu på 2000-talet. Plastbadskon var väldigt populär på 80-talet men sedan har jag inte sett den förrens nu härom veckan när jag såg detta par komma gåendes på söder. Nåväl, smaken är som baken men jag fattar fortfarande inte varför dessa plötsligt dyker upp.


Lovely - stundtals oförstående

Freak

Jag har mina favoritord som jag verkligen gillar att använda. I bland kanske det händer att orden används på ett lite felaktivt sätt men oftast är det meningen. Det är ju liksom kul att överdriva lite och ironisera med lätt överdrift. Då blir allt så mycket roligare och man kan liksom känna skrattet bubbla i kroppen. Det är så skönt att asgarva. Ett av mina favortiord är freak. Detta går att använda till mycket vilket ju är helt fantastiskt. Varför ha ett rikt ordförråd när man kan klara sig på ett fattigt sådant? Det blir ju mycket enklare eftersom man inte ständigt behöver känna pressen att uppdatera sig med snirkliga ord som ingen ändå fattar. Eller säger sig förstår men när det kommer till kritan visar det sig att de inte förstår ordets innebörd. Man kan säga freaka ut, alltså att mna ballar ur. Det kan innebära att någon verkligen gör detta eller så kan det vara en skön överdrift för någon som är väldigt spontan. Man kan vara ett freak. Det kan betyda att man är en knäpp och skum människa eller det kan va en överdrift för en person som är lite annorlunda men på ett komiskt sätt. Det är ju så med ord att deras ursprungliga betydelse kan ändras med tidens gång. Och det är fantastiskt kul eftersom man själv också kan ändra lite som man vill för att få till en rolig touch i sammanhanget. Och nu känner jag att det är dags att sluta blaja och göra mig iordning för jobbet annars kommer jag försent.


Lovely - ordens innebörd är i bland en gåta

Herman Quist

Detta är en man som bara finns i fantasin. Han ger sig uttryck genom M som underhöll oss dagligen under Midsommarhelgen. Herman Quist påminner om Herman Lindqvist så då kan ni ju lista ut ungefär vad han upplyser oss med för slags information. Man kan säga att Herman Quist är en levande googlefunktion. Han vet allt om allt och man kan fråga honom vad som helst. Du kan helt enkelt räkna med att det finns ett svar även om det i bland går att ifrågasätta det han snackar om. Mycket känns nämligen som en klar överdrift eller rent ordbajseri utan gränser. Men det är inte så viktigt eftersom Herman Quists uppgift snarare är att underhålla sin omgivning. Och det gör han med glans!


Lovely - diggar Herman Quist och hans härliga men ngot kryptiska utlägg om smått och stort i vår värld 

Nya låtar

Har laddat spelarn me en mångd nya låtar. Det är en salig blandning med allt från U2 till Jerry Williams. Härligt! Nu vill jag bara åka kommunalt hela dagarna och spana på folk och lyssna på min musik. Allt folk jag springer på var dag ger mig nämligen en hel del inspiration till inlägg. Hur de rör sig, klär sig och vad de säger etc. Många tror ju fortfarande att de kan snacka väldigt högt om sina högst privata angelägenheter i mobilen utan att någon runt omkring frivilligt eller icke frivilligt lyssnar till det som säga. Ofta kan det vara skönt att luta sig tillbaka och lyssna på sin musik på hög volym och stänga ute omvärlden för ett tag.

Lovely - ny musik piggar upp


Nedräkningen kan börja

Nu är det inte långt kvar till semstern. Bara fyra hela arbetsdagar kvar...Underbart! Snart kan jag ta dagen som den kommer och göra precis vad jag vill. Glida runt och hänga med vänner. Gå i butiker jag ladrig har tid med annars. Sova ut. Gå promenad varje morgon. Sola förhoppningvis. Det kan ju inte bli bättre. Kanske ta en sväng till Bonnebro också. Vem vet vad som händer? Det är ju det som är semester. Att inte behöva tänka så långt frammåt. läsa en massa böcker och chilla.


Lovely - längtar mycket efter ledighet

Lyxigt värre

Mina planer för morgondagen är att dels göra en del nytta här hemma men också att ta hand om mig själv. Har bokat tid hos frisören för en ny frisyr. Håret har vuxit som gräs och börjar bli oformligt så det är på tiden att fixa till det lite. Får se vad hon ger för råd. Min frisör tyckte att jag skulle ta med bilder. Jag själv trodde att det va helt ute och att man typ skämmer ut sig om man tar med en bild till sin frisör. Men så var det tydligen inte. Min frisör är väldigt gullig och pratsam så det blir nog en trevlig timme. Synd bara att man alltid känner sig så blek och ostylad i den stora spegeln som man tyvärr måste kolla i där man sitter. Spegeln ger mig ångest eftersom den visar varje prick i ansiktet och ljuset gör mig blek. Jag får väl helt enkelt försöka undvika spegeln så gott det går. En annan plan för i morgon är att ta mig till Åhléns City och spana in dyra och förhoppningvis bra produkter till mitt ansikte. Tänkte unna mig det denna månad. Känns stabilt.


Lovely - lite lyx piffar upp 

Årstiden som försvann

Så har jag precis lagt ner en massa pengar på en ny sommargarderob och så försvinner solen. Bara så där. Jag tycker det är riktigt taskigt av solen att bara ge sig av innan jag hunnit använda alla nya kläder. Nu hänger de i min garderob och väntar på att få komma ut. Men istället så är det jeans och varma tröjor och jackor som gäller. Vädret tajmar minsann bra nu tills de första höstkläderna börjar anlända till butikerna. Vem vet? Det kanske är lägligt att köpa ny vinterjacka i augusti. Snön kanske börjar singla ner från skyn när som helst. Tur att jag ska med musketörerna till Barcelona. Hellre sitta där i regnet än här. Vi får ju alla fall miljöombyte.


Lovely - längtar till Spanien 

En upplevelserik halvtimme

När jag i går skulle ta mig hem till storstan igen tillsammans med mitt ressällskap fick jag uppleva ett och annat. Först uppstod ett smärre kaos då spärrvakten rent språkligt inte kunde förklara att och varför jag skulle lägga till pengar för biljetten. Jag trodde att jag kunde åka gratis på mitt SL-kort på pendeln från Bålsta. Men icke gick det för sig. Och det är självklart att jag betalar. Men om personen som är ansvarig för att ge mig informationen om att jag skall betala fyrtio riksdaler för min biljett inte kan uttrycka sg utan att skrika så är det inte så lätt att förstå. Det hela ledde till upprörda känslor och ett missat tåg. Eftersom vi befann oss ute på landet gick nästa efter först en halvtimme. Det var bara att snällt slå sig ner på en av perrongens bänkar och andas lugnt. Och invänta nästa tåg. Tystnad och inte många människor i sikte förrutom den aggressive spärrvakten och hans kollega kan väl kontentan bli av denna halvtimmes tid i Bålsta. Och sedan kom en familj förbi. Mamma och två barn. Alla med foppatofflor i olika färger. Jag trodde dessa skor var en utdöende ras. Tydligen hade jag fel. Jag trodde att dessa skor tappar all sin popularitet. Tydligen hade jag fel. Så fel man kan ha. Tyvärr. Jag önskar nämligen att jag aldrig får se dem igen. De är så fula, de är så fel. Ok, använd dem då inom hemmets avgränsningar men inte mer än så. Snälla familjen Foppatoffel ni kan väl hitta ett substitut. Jag lovar det finns andra skor som är så mycket snyggare och minst lika bekväma. Inte för att jag provat dessa plastmojänger. Men jag är själv ägare till en relativt stor skosamling så jag vet att det finns andra bekväma skor.


Lovely - man slutar aldrig att förvånas


Nytt liv varje måndag

En av mina favoritdagar i veckan är just måndagen. På jobbet tycker de att jag är lite lätt galen då jag med all min energi riktigt rusar fram genom dagen och vill uträtta så mycket som möjligt. För mig är det naturligt. Det är ny dag, ny vecka och allt börjar om igen. Nya friska tag helt enkelt. Men trött är jag när jag sitter här framför datorn och skriver. Har tagit mig upp alldeles för tidigt för att ställa tillbaka dygnsrytmen till den mer vanligt förekommande. Alltså är det att gå upp klockan sex som gäller snarare än att lägga sig klockan tre på natten. Med det menar jag att allt skall vridas tillbaka och bli återställt efter helgens sena timmar. Men att sitta uppe på en veranda och lyssna på bra musik i soluppgången är fantastiskt. Just därför ångrar jag verkligen inte helgens omvända sömntimmar. 


Lovely - åhh måndagen är här igen 


Den blomstertid den kommer

Jaha, då va midsommarhelgen passé. Mycket trevligt firande blev det på annan ort i goda vänners lag. Ett helt hus fullt av festande gäster in på småtimmarna med klackarna bokstavligt i taket. Ja, eller på långbordet speciellt. För lite sömn, för mycket skratt och flera sillpotioner och jordgubbstårtbitar senare så sitter jag åter i min lya och tänker tillbaka på helgen som gått med ett brett leende. Blommorna räckte inte riktigt till när det kom till att klä stången men det gjorde liksom inte så mycket eftersom vi blev så dansanta ändå. Efter lång värmebölja med pressande i solen så vände det snabbt till att bli vanlig istid igen. Var invirad i två filtar över mina dubbla jackor mest hela kvällarna. Varför kan vi i detta land inte få äran att slippa frysa varje år just på midsommarhelgen? Vi svenskar vill ju så gärna spendera tiden utomhus under denna högtid. Jag har tyvärr inget svar på detta dessvärre. Bara att se till att bunkra upp med filtar och andra varma attrialjer så man slipper undan lunginflammation.


Lovely - har varken skrattat eller frusit så mycket någonsin

Nedräkning

Nu är det verkligen inte lång tid kvar till semestertider. Jag har börjat räkna dagarna nu. Och de blir färre och färre. Den här veckan är ju bara fyra dagar så det går undan. Sedan en vecka kvar. Ingenting typ. Ska bli skönt med miljöombyte, ledighet, slacking och annat. En tur till Bonne för att se den senaste bebben står också på listan. Vincent heter han och föddes den 12:e ! Grattis Vincent till din ankomst till jorden. Ok, det lät nästan som en rymdbäbis kommit fel och hamnat på planeten Tellus istället för sin egen planet ute i kosmos. Så är icke fallet. Det är Tess som är mamma och P som är pappa. Längtar verkligen efter att få resav i väg och att få ta dagarna som de kommer. Det blir prima! Ingen stress utan mest ro. 


Lovely - snart en lång paus med ditt och datt  

Ett långt besök

Efter en mycket trevlig helg med besök av mamma och mina sytrar så är jag nu åter ensam i min lya. eller det är ju faktiskt mera sanningsenligt att jag är själv eftersom ensam innebär att man inte har någon. Och jag har många i min närhet och mitt liv. En helg full av shopping, umgänge och mat och fika. Långpromenad över söders höjder och ett IKEA besök. Jag har inte så mycket till övers för IKEA egentligen. Jag tycker mest att det är en massa stress och alldeles för mycket folk på så liten yta. Ja, eller varuhuset är stort i sig men det är folk överallt, högt och lågt. det gick inte att vistas i den ena restaurangen eftersom man fick en känsla av att befinna sig i en hetsig och stressig skolmatsal. Mamma har diskat miljövänligt och köpt en diskpropp till detta ändamål i ett försök att få mig att göra på samma sätt. Jag håller mig nog även fortsättningsvis till att diska under rinnande vatten. det får räcka med att sopsortera och åka kommunalt och säga nej till reklam och onödigt stor dagstidning. Men proppen ligger nu under diskbänken i väntan på mammas nästa besök. Det skadar ju inte. Nu är det tyst i lägenheten och ganska skönt men lite tomt så klart. Vande mig fort vid att mitt annars så prydliga boende för en helg förvandlades till ett slags vandrarhem. Själv offrade jag min sköna sängplats för att inta sovposition på madrass på golvet. Allt för min kära familj. Men det gör jag gärna. No probs!


Lovely -  man får offra sig i bland

Värsta proffstipparen

I går tippade jag på en fotbollsmatch för första gången. Det var syrrans idé att vi alla skulle göra det. Så jag tänkte till och bestämde mig för 1-2 och så blev det ju också. Tyvärr måste jag så klart tillägga eftersom vårt land förlorade. Jag har ju bott i Spanien och skulle hejat på dem i fall de spelade mot några andra men inte i går. Vi satt på lokala puben med ett blandat gäng från den lokala befolkningen i mitt hood. Alla drack stor stark, till och med mamma. En riktigt trevlig kväll må jag säga förutom att vi förlorade då. Men jag tror lätt att vi vinner nästa gång! På onsdag gäller det. Kanske borde tippa igen.


Lovely - den nya tipparen    

Alla underbara resor

Har precis bokar en resa till. Jag ska nämligen åka och hälsa på Annika som nu flyttat till Luxemburg med sin make R. Inom några veckor så får de en lite bebbe! Nu har jag bokar resa så att jag kan åka och hälsa på den lilla familjen och även få se en ny stad/land. Har inte vart i Lux tidigare så det blir spännande att se detta. Miljöombyte skadar verkligen inte. Träffa nya människor, prova ny mat, se en annan kultur etc. Det är verkliegn livet att resa:)


Lovely - snart på resande fot igen

Premiär

I går kväll var det då dags för första glaset rosé för sommaren! Detta skedde i goda vänners lag på Debaser Slussens uteservering. På Debban var det härlig musik och cool blandning på folk. Solen sken och vi fick plats i en kokongliknande skapelse till utemöbel som de flesta på stället avundades oss. Där satt vi hela kvällen och bara njöt av sommaren och den härliga kvällen. Mycket mer än så kan man knappast begära.


Lovely - ska ta kokongen nästa gång oxå

Mitt kära Barcelona

Nu är det dags igen! Jag har bokat resa till Barcelona eller kort Barc - uttalas "bash" - i mångas mun.  Det blir trion som åker: Emmis, Malle och jag. En riktig tjejresa med allt vad det innebär av slacking på playan, shopping, goda drinkar och en massa bubbel och babbel. Har ju vart i Barc två gånger tidigare och har inget emot att åka en tredje gång. Det finns så mycket att se och göra och upptäcka. Bara att sitta på en uteservering och ta en kaffe och spana på människor är en upplevelse. Me gusta mucho! Kanske vågar jag snacka ett och annat spanskt ord också. Behöver verkligen öva. Kan knappt vänta tills vi åker. Bara en månad kvar!


Lovely - Barcelonafan  

En härlig dag

Jag är ledig. Det är sol och jag ska ta och knalla i väg och hitta mig en bra plats i solen. Sedan ska jag bara njyta hela dagen och läsa en bok och senaste numret av ELLE som damp ner i brevlådan i går. Så enkelt, så trevligt, så mysigt. Men först blir det en härlig och lång frukost och en stor kopp kaffe. Var ute en sväng med Jempa i går så jag är lite trötter i dag. Inte för att det blev sent eller så utan snarare för att jag var sjukt trött efter jobbet och en öl i solen på det ger en sövande effekt. Somande på två sekunder när jag kom hem. I dag åker Jempa med familj till Grekland. Jag önskar dem en trevlig resa!


Lovely - soldiggare

Boktider

Med sommaren kommer mycket vila och lata dagar på semestern eller resan. Jag blir en riktig bokmal på sommaren så nu ska jag ladda upp med ett gäng pocketar att ha med i väskan överallt vart jag än går. Det finns ju så många böcker som lockar till läsning så det är svårt i bland att välja vilken som blir startboken för sesången. Nu har jag precis köpt "Brunstkalendern" av Emma Hamberg. Lättläst och rolig underhållning. En bok som passar perfekt en dag då man vill koppla av och bara vara med en skön bok som inte tynger ner med en massa läskigt innehåll. Jag har läst alldeles för många tunga böcker om olika människoöden som så klart är mycket intressanta men tyvärr lämnar mest deprimerat skimmer efter sig. Nej, nu vill jag va en lättsam människa och hålla mig till läsning som frid och ro.
 

Lovely - ska ge sig ut på bokshopping

Sol och sånt

Jag är verkligen nöjd! En hel helg full av solande, fikande och häng med vänner och Herr E. Fantastiskt, kul, roligt och givande. På alla sätt. Nu har jag fått färg på mitt vinterbleka skinn och känner mig som en ny människa. Hoppas nu verkligen att det fortsätter så här hela sommaren och in i september. Tänk om det skulle bli ett sånt kanonväder att vi svenskar till slut inte skulle bry oss om solen för att vi är trötta på den. Det har väl aldrig hänt och kommer förmodligen aldrig att ske. För vi bor ju ändå i Skandinavien. Även om man skulle kunnat gissa på någonstans runt Medelhavet under de senaste dagarna. 


Lovely - njuter för fullt