Sjuk - eller medlem i de uttråkades förbund

Att vara sjuk och ligga invirad i mitt duntäcke i soffan e inte direkt min grej. Inte alls. Jag vill va pigg och kry och full av energi som alla andra dagar. Men när jag försökte ta mej upp ur sängen i går så insåg jag att detta funkar inte. Och när jag i morse gjorde ett nytt försök så insåg jag igen att detta håller inte. Så nu e jag inne på dag två av vila och Tv-tittande. Tur att det finns Internet! Vad skulle jag annars hitta på i mitt hjälplösa tillstånd? Jag har starka förhoppningar om någon B-film som inte kräver så överdrivet mycket koncentration eller någon gammal TV-serie som kanske kan ge mej ett gott skratt här i min ensamhet.

Jag klarar inte riktigt detta me att bara ligga och glo. Tur att jag kan ligga ner ochn blogga med min dator i knäet. Det känns ok, det känns stabilt. Typiskt att bli sjuk just nu sista veckan på jobbet. Men vad ska jag göra? Nej, just det inte mycket. Finns inget att göra. Kommer nog att bli ett gäng ivägskickade SMS också och kanske något samtal. Kanske kan lunka ut i köket och göra mej en kaffe också. Inte för att jag behöver värma mej utan för den goda kaffesmakens skull.
 
Lovely - för tillfället en stackars sjuk person

Snart lön

Härligt, imorrn e det fredag och jag e ledig och dessutom e det löning. En schysst summa pengar på kontot igen. Trevligt. Livet kan liksom börja om. Alla fall för mej som gillar att spendera och sedan får snåla de sista två veckorna innan lön. Det e ju tur att det finns ett sparkonto att låna av. För jag sätter faktiskt tillbaka pengarna.Men sedan lånar jag igen. Och varje månad tänker jag samma sak: nu ska jag skärpa mej. Men icke. Jag skyller på att jag e född sån. Det går inte att göra något åt. Jag har en slags shoppinggen som inte går att medicinera bort. Visst låter det som en bra förklaring? Nu menar jag inte att jag bara strör pengar runt mej så e det absolut inte. Men det e ju så kul att shoppa samma dag man får lön.

Ska gå igenom garderoben idag och kolla vad som behöver inhandlas för hösten. Det finns så mycket fint i butikerna nu. Hösten e ju den roligaste shoppingperioden. Absolut den bästa. Sommarkläder e det tråkigaste att shoppa anser jag. Inget går upp emot nya höststövlar, jeans och en cool jacka. Jag vill ha allt!

Lovely - lätt shopoholic

Envis

Istället för att gå till en frisör som kan sitt område, ja de flesta i alla fall, så e jag så envis och färgar mitt hår själv. Gjorde precis en evfärgning för att få bort det mörka. Blev gul...Gul som en kyckling! Nu skrattar ni va...Nu sitter jag med en brun färg i håret och skall precis bege mej till närmsta spegel för en titt på hur det hela utvecklat sej.

Tillbaka! Ja det ser ut att bli ett lysande resultat. Med tanke på den senaste periodens flow så kan det väl inte gå illa. Mår illa gör jag däremot av alla kemiska ångor som omger mitt huvud likt en aura just nu. Måste vädra ordentligt.

Jag anser att det e bra att va envis. Då kommer man oftast långt. Folk i allmänhet brukar ge upp när de inser att jag inte kommer ge mej. Min käre far e minst lika envis och detta har lett till många diskussioner genom åren som slutat i två sura personer som vägrar ge sej fast den ene till slut inser att den ändå har fel. Min envishet har nu resulterat i ett nytt jobb. Fantastiskt! Man ska inte ge upp helt enkelt. Envishet och kämparanda ger bra utdelning. Det e bättre än vilken lott som helst.

Lovely - en envis brud

Plötsligt så händer det...

Tänk hur livet plötsligt kan ta sej en vändning. Från att ha varit inne i en lugn period utan några speciella händelser eller upptåg att orda över så kommer allting helt utan förvarning serverat på ett fat. Jag skall byta jobb! Yippihhh! Tänk så kul, så spännande, så intressant, så underbart. Så klart kommer jag att sakna min gamla arbetsplats och kollegor men jag är mycket peppad på det nya och det okända som väntar. Ett nytt ställe, ny miljö och nya arbetskamrater. Spännande, lite pirrigt. Skönt att inte veta exkat hur en typisk dag på jobbet kommer att se ut. Jag får mera ansvar, högre lön och mer stimulans. En nöt att knäcka, balsam för själen etc etc. Jag e uppe i varv just nu men på ett härligt skruvat sätt. Jag står i händelsernas centrum. Detta e det första steget på en karriärsstege som jag själv valt och som nu ligger för mina fötter. Härligt! Jag gillar när det händer något helt plötsligt, oförväntat. Visserligen har detta legat å grott en längre tid men det e nu det händer och jag e med i virveln av en kedja av positiv energi. F finns där. Min kurs väntar. Mitt nya jobb finns inom räckhåll, endast knappt två veckor kvar tills jag byter. Det kan inte bli bättre. Kanske borde köpa en trisslott. Fast man kan ju inte ha tur både i spel och kärlek samtidigt o då väljer jag F framför en vinst. För F e min vinst i kärlekslotteriet.

Lovely - enormt lycklig

Radio

Igår vankades det tjejmiddag igen med mycket flams, trams och rosé. Som vanligt skickades Malle in till grannen med lite pengar för att köpa mer alkohol och som vanligt va han inte hemma.Det har blivit en vana nu att var gång vi druckit upp vårt tydligen alldeles för lilla förråd av alkohol så skickar vi andra iväg Malle till grannen. Han som annars e hemma i stort sett varje dag e aldrig hemma när vi som mest behöver honom uppenbarligen. Vi har en vision om att denna granne har ett stort lager med diverse olika alkoholhaltiga drycker som vi skulle gilla. Kanske kan det va lättare att själv bunkra upp ngra extra flaskor istället för att knacka på hos grannen stup i ett? Kan vara en god idé att vid nästa Bolagsbesök inhandla ett lådvin istället för de vanliga två flaskorna som aldrig räcker till oavsett storlek på sällskap.

Vi, de tre musketörerna, har hittat en underbar radiokanal (107,5) som jag bara älskar. Vi lyssnade på den när vi hade städ- och rensningsdag hemma hos Malle emn den funkar till alla tillfällen och likaså till fest. Så igår va radion inrattad på denna kanal och det blev många flashbacks till vår barndom/ungdom med gamla 80-tals låtar som påminde om tryckare på skoldiscot, fester och annat. Inget snack utan bara hit på hit i en salig blandning: Madonna, Bee Gees, Rick Ashley, Yes och andra gamla stofiler som man undrar vart de egentligen tog vägen. Jag som annars knappt lyssnar på radio (hmm, får jag skämmas nu över denna bekännelse?) har blivit helt kär i 107, 5 och detta kommer nu bli min peppande musik för denna söndag som går i ledighetens tecken.

Lovely - 107,5

Löven faller

Jag har upptäckt ett höstens tecken; löven börjar falla till marken utanför min port. Jag ler var dag jag går ut genom porten och ser att fler löv ramlat ner från träden. Dock är det circus 30 grader varm tropisk hetta på min arbetsplats så jeansen jag valt på morgonen kommer inte till sin rätt utan känns som ett par förkrymta tjocka strumpbyxor istället för det underbara plagg de egentligen är. Alltså, hösten är nära det ser jag på marken utanför min port. Samtidigt är vädret mycket skumt och allmänt fel med hög fuktighet likt vid Medelhavet men knappt sol. De stora åskmolnen hopar sej men vägrar uppenbart att släppa ifrån sej minsta gnutta regn. Vill ha regn o normal tempertur tack.

Lovely - diggar löv

Storstädning Deluxe

De tre musketörerna samlades idag för en fika i Malles soffa. Resultatet blev en 8 timmars maratonstädning av Malles lya. Vi skulle bara fika som sagt men mer blev det. Vet inte hur det började men alla fick vi ett ryck samtidigt och tog tag i Malles röra. Har aldrig sett någon ha så många gömmor med saker som boxar och små påsar och kartonger högt å lågt i skrymslen och vrår. Men nu är det genomrensat, sorterat och skinande blankt. Sammanlagt blev det tre stora svarta sopsäckar med skräp. Och vi har haft fantastiskt kul! Hela dagen har vart en enda lång tjejträff med mycket skratt, flams och trams. Lägg till matpaus, kaffepaus och snackpaus på detta och du får en galen dag. Malle e numera nöjd över sitt hem o Emmis o jag e nöjda över att ha fått hjälpa en vän i nöd med ett storartat projekt. Jag skrattade så jag grät, speciellt i slutet då vi va så trötta och färdiga efter många timmars slit så vi knappt orkade ta ett krafttag till. Nu sitter jag här i min skrivarvrå och ler för mej själv. Jag e nöjd med helgen som just tagit slut och allt som varit. Jag e nöjd med min insats på städfront. Inget fattas. Allt e bra. Jag ler brett.


Lovely - en räddare i nöden

En viss person

De senaste dagarna har som tidigare nämnts bjudit på flera innehållsrika händelser med ett härligt energiflöde till följd. Jag har befunnit mej mestadels på jorden och jag är fortfarande högst rationell levande varelse men något har rubbat den vanliga ordningen. En förslag ledde till något galet och underbart. En viss person dök upp i mitt liv bara sådär, helt utan förvarning. Men det är väl så det ofta händer. Plötsligt. Plötsligt så händer det! En person dyker upp från ingenstans och får en plats i ens liv. Personen tränger in i huden genom porerna. Personen upptar mycket plats i hjärnan och snurrar till livet fullständigt. Personen får en plats i hjärtat där det dunkar vilt. Personen är närvarande trots sin fysiska frånvaro. Mycket kan skrivas, mycket kan bli sagt men känslor är svåra att förklara. Känslor måste upplevas liksom ord måste uttalas och fysisk närvaro måste kännas. Personen finns hela tiden där. I tankarna, i fantasin, i verkligheten. Vi står i en mittpunkt och runt om snurrar världen vidare som vanligt men det märks inte. Det finns inga årstider, inga väder, inga människor. Allt står stilla men i mittpunkten yr det av värme och känslor.

Lovely -  förtrollad


Flow

Vet inte riktigt vad som händer just nu.Allt bara flyter på bättre än någonsin och det händer smått o gott mest hela tiden. Var dag är en härlig dag att vakna upp till. Var dag är en riktigt härlig dag att leva. Det kanske låter som att jag gått och blivit frälst? Så är dock inte fallet och kommer aldrig att bli heller då jag lever efter en egen religion och lära bestående av olika religioner o läror. Jag är vimmelkantig och snurrig av den senaste veckans flow. Detta har lett till att jag glömt betala en räkning, åkt fel i tunnelbanan, glömt SL-kortet på jobbet så att jag fick betala med SMS biljett etc etc. Jag har helt enkelt blivit drabbad av ett flow som sköljer över mitt liv med positiva händelser men som samtidigt gör mej förvirrad. Flowet rör om i grytan så att jag tappar kontrollen lite grann men det är bara positivt. Detta har hänt förrut. Detta är vad jag väntat på länge och vetat skulle komma någon gång. Hösten är nära och jag njuter. Kan kalla denna period för en för-höst. Det är kyligare på kvällarna, folk är tillbaka efter sina semestrar, det mesta är öppet som vanligt. det börjar bli mindre turister. Allt är snart som det brukar vara.

När det gäller jobb så står det inte på förrens jag lättar mina vingar och tar mej vidare till annan plats. I måndags kväll hängde jag med M på söder ocvh fikade på Götgatan i folkvimlet. Vi satt där i godan ro och njöt av kvällssolen och att spanade på folk som gick förbi. När jag kom hem väntade ett glädjebesked på mej på hallgolvet. Där låg ett kuvert och i detta fanns ett svarsbrev på min ansökan till en journalistkurs. Jag är antagen! Kursen har jag tänkt söka i flera år men eftersom jag utbildat mej och rest och jobbat så har det icke funnits tid över. Men nu, men nu....Nu är min tid här.I slutet av månaden drar kursen igång. Det kan inte bli bättre.

Ikväll har jag en speciell person som kommer att vänta på mej utanför jobbet. Puss på dej F! Du förgyller min vardag.

Allt detta tillsammans: positiv feedback på jobbet, antagningen till kursen och mötet med F har att göra med mitt flow. Jag har sovit alldeles för lite. Jag har svävat lite ovanför jordens yta. Jag har varit förvirrad. Och jag ler hela tiden.

Lovely - en leende skäl

Semestertankar

Jag har bestämt mej för att inte begå misstaget igen. Misstaget består i att vara en hel sommar i detta land. Visst jag hade en skön slapparsemester då jag gjorde ditt o datt, umgicks med många och fixade mycket hemma i min kära lägenhet. Men, och jag säger men detta gör jag inte om igen. Nästa gång jag har semester måste jag ha en resa bokad som alla gånger tidigare. Jag har nämligen aldrig haft en semester utan att resa utomlands. Snarare har jag tagit ut semester just för att resa någonstans och inte rest för att jag har semester. Samtidigt var det nyttigt att kunna ha en slapparsemester och känna på hur det är. Men nu vet jag och nästa år blir det en kombination- slappardager i Sverige plus en utlandsresa. Perfekt! Det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Saken är den att jag har ju redan varit på två resor i år men det glöms lätt bort just av anledningen att det känns så avlägset och långt borta. Ändå var jag ju i Geneve en vecka i slutet av maj vilket då var ...hela två månader sedan.Hmm, inte så länge sedan men det känns så. Nu ska jag spana efter resor på nätet och se om jag hittar något lämpligt till i mars/april. Tänkste att det kan vara en bra resperiod när man e som tröttast efter vintern och behöver sol på sin bleka hud, salta bad och exotiska palmer att spana på ifrån en hängmatta på trevligt resmål. Kan tänka mej Thailand igen, kan tänka mej en tripp till Indien eller kanske Vietnam. Mycket lockar. Främmande länder, exotiska platser, nya kulturer och människor. Men framförallt sol och hav och playa. Jag längtar redan...


Lovely - längtans tider

Ryggsäckar i överflöd

Dom bärs av diverse personer såsom folk på väg till gymmet, turister, småbarnsföräldrar, skejtare. - listan kan göras lång. Det handlar om ryggsäcken. Denna praktiska men ack så fula skapelse till väska. Den finns i ett antal modeller och färger med olika finesser på för att göra utflykten så angenäm som möjligt. Själv äger jag inte en enda. Ingen ryggsäck får slå sej till ro i min väsksamling inte. Förstår tex inte turister som släpar runt på dessa åbäken. När jag reser använder jag mej av klassiska resväskor och sedan en vanlig handväska när jag e ute och flanerar på någon gata i Paris eller Barcelona.

.Varför denna ryggsäck som tar en massa plats, ger svettningar på ryggen, är i vägen för andra som råkar stå bakom dej i rulltrappan eller i kasskön i någon butik. Om man befinner sej i en storstad så bör man uppföra sej anser jag och inte vara ivägen med ryggsäcken och inte välta omkring saker med den heller som många gör. "Men oj!!Vad hände?" Ja, vad hände kära turist. Du välte just ner en massa saker från en hylla/bord/marknadsstånd. Eller du knuffade just en annan person med din ryggsäck/knockade en person i rulltrappan/tog upp extra plats i rulltrappan så att det blev längre kö än vanligt. Nej, tacka vet jag butiker med vakter som säger åt kunderna att ta av sej sin ryggsäck och hålla den i handen under den tid de skall vistas i butiken. 

Vad jag inte fattar e vad turisterna packar ner i sina ryggor. Vad finns där i?För de ser ut att vara ganska fullpackade. Vad e det man behöver på resande fot för övrigt det du annars har i din väska?Jo, en karta och en kamera så klart.Och dessa föremål tar inte mycket plats. 

Snälla nästa gång du som turist ställer dej i en rulltrappa - ta av ryggsäcken och håll den i handen och stå till höger inte i mitten eller till vänster där folk vill ta sej förbi. Då slipper vi andra bli irriterade o sura när vi missar ett tåg pga svår framkomlighet. Börjar jag bli en sur 08:a? Nejdå. Jag e bara så trött på alla turister som invarderar stan och allt spektakel som pågår hela tiden. Vill ha höst nu!

Lovely - fortfarande väntandes på den bästa årstiden av alla   


Ny månad

Idag är det augusti och det betyder att september som är min favvomånad nu bara är endast en månad bort. det känns stabilt. Det känns bra. Jag är sprudlande glad!Jaha, tänker en del. Vad är felet?Jo felet är att juli är en tråkig och seg månad då många är bortresta, stan kryllar av turister som virrar omkring och åker på fel sida av rulltrappan, mycket är stängt och inget är sej likt helt enkelt. Dessutom har det varit trist väder som alla vet. Framför allt ett ostadigt och helt opolitligt väder som kunnat ändras flera gånger per dag - från sol till moln till regn till åska på bara några få timmar. Därför är det skönt att det är augusti och att hösten närmar sej med sin härliga sensommar, vackra löv, fika inomhus, biobesök, mysa med film hemma i soffan och nya höstkläder som lockar till shopping. Det bästa: turisterna har åkt hem till sina respektive länder och stockholmarna är tillbaka i stan och allt är öppet precis som vanligt. Staden rullar igång igen. Den gnuggar sej i ögonen och vaknar till liv från sin djupa koma. 

Nästa vecka får jag reda på om jag kommer in på en skrivarkurs jag sökt. Om två veckor får jag reda på lite annat som har med hösten att göra. Därför är denna väntan en plåga för mej. Jag har inte tråkigt men det händer heller inte något storartat, något nytt eller något spännande. Ska nu ut på en lång PW och skingra tankarna lite. Med mej har jag min nya mp3 som så klart är härligt rosa. Efter mycket om och men (försening vid leverans säkert pga av julimånad) så kom den till min ägo och är nu matad med härligt tempererad house och electronica som gör min promenad till ett rent nöje.

Lovely - verkligen ingen julitjej