En dag full av aktivitet

Har hunnit med en hel del idag.Men det förstod jag inte förrens Lindis me magen (kanske Nova eller Ängla...) påminde mig om detta tidigare idag. Jag tänkte högt om att jag inte gjort så mycket under dagen. Ja, alla fall med mina mått mätt då. Lindis tittade på mig och skakade på huvudet. Hon föreslog ett test på nätet där man kan få svar på hur pass stressad man är. Har lovat att göra testet. Lindis fattar för hon är likadan själv. Det är därför hon suckar åt mig hela tiden. Åt att jag har svårt att bara vara och ta det lugnt. Men jag har lovat henne att det blir ändring från och med januari. Nästa termin ska jag inte gå någon krävande kurs och samtidigt jobba för två. Nej, då blir det nog ganska så mycket lugnare.Eller kanske en kort kvällskurs.Det finns ju så mycket mera att lära och ta in som har betydelse. Får se vad som händer. Nun är det fokus på vad som måste avklaras innan detta dygn är slut. En föreläsning väntar ikväll. Jag är inte alls peppad men försöker att bli. Bli peppad för att kunna förflytta mig till andra sidan stan för att sitta på en gästföreläsning i siså där tre timmar. Men det brukar bli intressant och givande då jag väl är på plats.


Lovely - längtar efter en softardag på soffan

En kaffe och två alvedon

Jaha, sittre nu vid min kära lap och fingervalsar över tangenterna. Gårdagens fest börjar göra sig påmind och jag är inte direkt peppad att ta mig till jobbet. Men allt går att bota. Som tur är. Hamnade på en fest hos en engelsman i Hammarbyhöjden som vill bli stuntman. Han kompisar var alla broilers med biffiga överkroppar och kycklignben, alltså smala klena ben som de verkat glömma bort i träningsprogrammet. Absolut rara och trevliga människor men när technon drogs igång och solbrillorna åkte på och det blev mycket snack om Ibiza hit och dit då blev det lite to much. Även för mig som gärna skulle åka och klubba på Ibiza och dansa hela natten (ja, eller kanske för 7-8 år sedan...). För hur snyggt är det att gå runt i bar överkropp med dunväst och skylla på kylan i oktober? Hello! Ta på dej en vanlig tisha. Det va humor och det va en intressant upplevelse att få ta del av denna tillställning men jag drog en suck av lättnad då jag mötte upp S och entrade en normal söderbar ett par timmar senare. Ett nytt ställe med bar i två plan och DJ i taket (lite Ibiza feeling på honom...) och en härlig blandning av folk. Absolut värt ett andra besök.

Lovely - föredrar söderbarer framför broilerpartaj   

Snabb kakelshopping

Kakel är nu inhandlat och jag har nedräkning inför lördag när killarna sätter igång med köksprojektet. Det ska bli riktigt nice med nytt kakel. Minsann. Lindis med magen och jag va och inhandlade allt som behövs idag på en inredningsbutik. Killen som hjälpte oss måste haft riktigt kul med tanke på vårt uppförande. Jag hittade på en gång vad jag ville ha och frågade om det fanns på lager.Killen försvann iväg en kort stund för att sedan konstatera att det va slut i just den nyansen. Jag och Lindis som just satt oss ned vid ett bord och tjattrade på om allt möjligt och omöjligt tittade upp. Några sekunder gick och jag beslutade mig snabbt för en annan nyans, helt vit och enkel.Så killen försvann igen och fixade iordning allt. Från att ha kommit in i den gigantiska butiken till att ha beställt och betalat så gick det inte många minutrar. Så är det när man shoppar med Lovely. Det går undan med andra ord.
När jag betalat och killen berättat att kalaset vägde 37 kilo och tittat mellan mig, en smal tjej som inte är alltför stark, och Lindis, höggravid med smärtor, så började jag asgarva och fick beställa en taxi. Allt funkade perfekt och den snälle chauffören hjälpte till att lassa in allt i bagageluckan. Nu står det en trave material på mitt köksgolv och väntar på att få tas om hand. Yippie!!!

Lovely - den förväntansfulla

Trodde aldrig att det skulle ske

Nu äntligen så händer det. Jag har hittat två killar som skall förvandla köket-från-helvetet till ett trevligt och snyggt kök. Ett kök att vara stolt över och kunna ta en drink i med gäster utan att behöva skratta åt det groteskt fula kaklet som just nu pryder väggarna. För er som inte sett detta kan jag förklara att det består av storav fula plattor med fasaner, ekorre och fåglar på. Djuren är inte heller utplacerade på ett lite käkt sätt. Nej, de äe mest utslängda lite på måfå på de olika plattorna. När jag först såg detta på visningen så började jag asgarva. Nu är jag sedermera mycket van vid ekorren som stirrar på mig när jag diskar men nu ska han bort. Bort för alltid.
Idag ska jag och Lindis kolla på kakel. Jag har en bild av hur det skall se ut i köket. Jag vill ha enkel, vit mosaik och väggarna skall målas latte/beige/nougat typ. Har inte valt ut nyans men något åt det hållet blir det.
Har en lång lista på allt som skall göras idag.Hinner inte med!Borde skaffa en assistent.

Lovely - fullbokad som vanligt

Trött, tröttare, tröttast

Det är mörkt ute och förmodligen kallt. Jag är så trött. Har bestämt med Lindis att vi ska gå på ljuscafé någon dag. Gick förbi ett ställe i Hornstull häromdagen ochn läste även om det i Metro så nu kommer väl dessvärre hela Sthlm att vallfärda dit. Kan komma väl till pass att få sig en stor dos med ljus. Det är ju inget jag är bortskämd med så här års. Och på jobbet finns inga fönster så jag ser bara dagsljus när jag är ledig. AHHH! Behöver en playa snart. Måste boka en resa. Kanske kan bli Barcelona som förra vintern. Där va det ju vårväder med 16+ och sol i januari. Kunde inte bli bättre. Sedan en playaresa så att jag är pigg och utviladn tills sommaren. Skall boka på en gång. Nu


Lovely - soldyrkaren 

Kanske skulle ta och skriva en lista

Det är just nu , eller kanske alltid, roligare att blogga än att städa. Men jag har nu satt igång och laddat upp med en Justin Timberlake cd i stereon så att jag kan peppa upp mig själv om detta. Jag har nämligen en speciell städskiva som jag alltid lyssnar på när jag städar. Då blir det genast så mycket roligare. Har precis sorterat mina tidningar och magasin som ligger i en speciell "att-läsas-snarast-hög". De är:

ELLE
ELLE interiör
Cosmopolitan (svenska)
Plaza Interiör
Habit
Medievärlden

Suck!Fatta!Detta kommer att ta en vecka att läsa och under den tiden har högen hunnit växa änne mera på höjden. Kanske måste skriva en lista?Ja, det måste jag. En lista blir bra. En lista över vad som jag skall hinna med från denna sekund och en vecka framåt.Börjar redan få ont i magen. Men det är inte så farligt. Jag är van. Men varför kommer allt samtidigt?Vet inte. Vet inte alls. 

Lovely - väldigt busy 

Jaha, då är det dags då

Dags att sätta igång och städa inför kommande tantbesök. Och inte blev det mycket pluggande igår heller fast jag va hemma hela kvällen. Märkligt hur tiden bara kan försvinna så där. Helst skulle jag ligga och slöa på soffan idag hela dagen och intye gå utanflr dörren alls men det går inte. Nejdå, det finns inte tid till sådant lyxigt tidsfördriv. Chattar lite med Malle som befinner sig i Kanada. Hon trivs bra och hälsar alla så gott. Vi tajmar varandra väldigt bra med chatt på MSN morgon och kväll. Hon ska nu gå och lägga sig och jag käkar frukost. Så hon kan berätta vad hon pysslat med under sin dag och jag kan berätta vad jag skall göra under min. Så bra!
Hög tid att ta tag i alla bestyr och sedan va beredd på samtal från mormor och hennes väninna när de närmar sig mitt bo men förmodligen inte hittar så att det slutar med att jag måste möta dem vid tuben ändå. Kan ju tilläggas att min mormor är uppvuxen på en bondgård och bor fortfarande på landet så hon är inte så van vid att åka tunnelbana. Jag har dock gett henne en detaljerad beskrivning på hur de steg för steg skall ta sej från där de är och hela vägen hem till mej. Det skall nog gå bra. Hennes väninnan har ju en mobil. Vilket kan va en räddning. 

På återseende!

Ciao

Lovely - uppe med tuppen som vanligt 

Lite förnyelse piggar alltid upp

Eftersom rosa är en härlig färg som gör mig pigg å glad (eller go å glad som en kexchoklad..) så valde jag en annan design från och med idag. För några minuter sedan för att vara exakt. Rosa detaljer har jag gott om i mitt hem men däremot gillar jag inte rosa kläder. Nej då föredrar jag helt klart svart vilket 80% av min garderob består av. Rosa är underbart och soft. Vi tjeer har väl alla vår rosa period i 7-års åldern. Jag minns min: rosa hemstickad tröja, rosa skipants, rosa ryggsäck och rosa sneakers med kardborreband av märket Lejon på 80-talet. Det va snyggt, det va hippt. Det va inne när jag va 7. Men lika bra känns det nu ett gäng med år senare då jag skriver på min dator med hjälp av min rosa mus.


Lovely - pink is the new black

Street en höstdag som denna

Ett ställe jag diggar i Sthlm är Street. Där kan man spana på folk och slappa för alla som hänger där är så sköna och braiga människor som inte har bråttom och rusar omkring. En liten oas nere vid vattnet. Idag va Lovely på uppdrag på Street. Uppdraget bestod i att skriva ett reportage om stället vilket va riktigt kul och givande. Ska va klart på tisdag men jag har mest slappat ikväll och inte riktigt kommit igång men det mesta är redan formulerat och klart i mitt huvud. Så det ska nog gå bra. Tror jag. Jo,det är klart att det gör. Går bra alltså. Ska upp tidigt imorrn och skriva och förbereda inför mormors och hennes väninnas besök. Klockan 12 ska damerna va här hemma hos mej och då ska städning va avklarad och fika framdukat. Hej å hå! Det går bra nu. Som alltid. Bara att va positiv. Alltid.


Lovely - fan av Street


Hem, ljuva hem

Sitter i min självvalda ensamhet och har det mysigt och bra. Iklädd bekväma kläder, glasögon och uppsatt hår trivs jag i min stora och sköna soffa som fisken i vattnet och har inga planer alls på att ta mej någonstans ikväll. Jag är mycket nöjd med detta. Har tänt ett gäng ljus och strökollar på dumburken. Så skönt det är att vara hemma en kväll som denna i mörka, kalla oktober. Jag har ett gäng magasin och tidningar att läsa som bildat en fint staplad hög de senaste veckorna. De måste tas om hand. Jag borde bläddra bland sidorna och läsa allt. Men just nu har jag inte ork alls. För i kväll skall jag bara va. Här i mitt hem. Jag och mina vänner laptop och TV som gör sitt och inte har någon egen vilja och inte säger emot. Trogna vänner som underhåller. Chattade precis med Malle från hennes position på andra sidan jorden (nästan alla fall) och hon har det kanoners. Vilket känns underbart att höra. Skickar henne ett gäng kramar från mej via min blogg. Kram , kram!!

Lovely - hemmasittare ibland

Det kostar att ligga på topp

En mycket busy vecka har jag nu. Minsann. Sena kvällar på jobbet varvas med kursen och pluggande och lite softande också. Ikväll är det dags för kursen igen och jag är mycket peppad inför detta. Tycker att kursen ger mig mycket och att den håller hög standard. Nu har jag kommit in i det mera och börjat förstå sammanhang och hur olika texter skall va och inte va. Ja, det är väl det som är tanken kan jag tro att nu efter halva tiden har gått så kommer aha-upplevelserna. Aha! är det så det skall va? Ja, nu fattar jag. Sedan är det bara att läsa mycket och öva,öva. Men det kostar att ligga på topp. Det är ett av mina favvouttryck. Och jag tycker att jag ligger på topp nu. Jag är nöjd med min tillvaro och har inte mycket att klaga på. Egentligen ingenting. Och det är jag verkligen tacksam för.  

Det blir mörkare för varje dag och mina grannars hundar skäller högt men annars är det bra. Hundarna går mig på nerverna och det ekar i trappan när de skäller. Varje dag skäller de högt och ibland blir jag riktigt irriterad och vill rusa ut i trappuppgången och skrika åt dem. Detta kan man väl klassa som ett i-landsproblem. Eller hur? Det är ju inte så att det skäller så att jag inte kan sova. Mina tidigare tankar om att bli hundägare är dock långt borta. Jag blir inte laddad att bli med hund när jag hör dessa små jävlar skälla så man kan tro att hela huset skall rasa. Inte det minsta. 


Lovely - nöjd och glad men diggar inte hunskall

 

Kvinnor som maler så att jag får sår i öronen

Nu har det hänt igen. En del tjejer/kvinnor pratar så mycket att det känns som att få skav i öronen av alla ord som trängs in i hörselgången. Blablablablablablablabla....i det oändliga. Förstår inte folk att det som räknas är VAD som sägs och inte HUR mycket som väller ut ur en mun. Det spelar ingen roll hur många ord och meningar per minut som hörs. Det som gäller om man vill få andra att lyssna på en eller göra sin röst hörd det är helt enkelt att säga något vettigt och låta andra hinna ta in vad som sägs. Det kan vara bra med en paus också mitt i. En konstpaus fungerar ypperligt bra. Den behöver inte vara lång. Snarare kort. Huvudsaken är att den är en av ingredienserna i ett samtal eller tal. Allt blir så mycket trevligare då. Och så mycket bättre. Istället för detta blajande som gör mig fullständigt irriterad. Och jag sitter där och försöker att inte lyssna allt för mycket på allt blajande. För jag vill inte ha sår i mina öron. Vilket det känns som att jag har fått ett antal gånger.och snart går de väl inte att läka. Såren alltså. Det jag inte kan fatta är själva poängen med detta tramsande och blajande in absurdum. Vad skall det vara till för? Vad är nyttan? Handlar det om att gilla att höra sin röst?Handlar det om osäkerhet. En del osäkra människor kan förbli tysta medan andra gör tvärtom och kan inte sluta snacka när de är nervösa. Hur som helst så blir jag irriterad av allt detta men nu ska jag inte låta det gå ut över min dag.

På återseende

Lovely - klarar inte av tjat och onödigt blaj

Varför skall man sjuta upp saker och ting som bör göras?

Nu har jag gjort det igen. Jag är ute lite i sista minuten och nu ångrar jag det bittert. Men samtidigt är det inte alldeles galet för sent utan bara lite. Så jag hinner. Om jag vill. Det kommer att gå bra. Bara jag sätter igång. Jag jobbar bra under tidspress. Jag gillar att ha en deadline, gärna en snäv så att jag inte kommer undan.

Jag har städat idag så min lya är fräch och ren. Ange va här på fika och hade köpt med sej jättemumsiga kanelsnäckor från Konsum. De va verkligen goda. Nu har jag frusit in resten så att vi kan äta dem vid annat tillfälle också. Det är väl verkligen vuxenpoäng, att ha bullar i frysen ifall någon kommer förbi på besök?

Och nu sitter jag här och bloggar och kollar på TV samtidigt på en helt ointressant serie. Dags att sätt fart med veckans uppgift till kursen. Hög tid. Nu sätter jag igång. Om en stund. Nej nu.


Lovely - pluggdags

Detta kommer att bli en mycket upptagen dag

Ja men så är det ju oftast i mitt liv. Eller kanske i de flestas. Men jag har ju lyckats komma in på min drömkurs och bytt tjänst på jobbet samtidigt denna höst så därför är det mycket att stå i och mycket som skall läras och hinnas med. Men det är kul, så kul. Kanske skall gå en fortsättningskurs i vår. Men en kurs som inte tar upp lika mycket tid som den här gör. I veckorna hinner jag i princip inte träffa någon eftersom jag går min kurs och även jobbar mycket. Samtidigt. Men det är kul, mycket kul. Jag tycker det kan ha en rolig effekt i en text när man använder sig av upprepningar.

Skönt att det är mulet väder idag. Då kan jag vara inomhus hela dagen med gott samvete. Inte för att jag brukar få dåligt samvete över mycket men det förväntas ju av en att man skall spendera tid utomhus när minsta lilla solstråle uppenbarar sig. Själv föredrar jag att spendera tid inomhus. Jag är en riktig inomhusmänniska. Jag kan ju fuska lite och öppna balkongdörren. Då är jag inomhus men får frisk luft samtidigt.

Nu är det sannerligen dags att bege sig till Konsum för inhandling av frulleingredienser så att min hungriga mage blir mättad. Min kropp behöver sitt koffein också och det går inte utan mjölk. Nu låter jag nästan som en missbrukare. Fast jag brukar ju koffein, det är min drog som jag behöver för att komma igång. Däremot är jag inte missbrukare av koffein, bara beroende. Och det är inte samma sak. Minsann. Och pappa: man kan börja en mening med och och man kan sätta komma framför och. Så nu har vi rätt ut detta. Måste bara få pappa att läsa bloggen.


Lovely - frulledags

En av mina listor

Jag älskar att skriva listor. Jag gör det ofta och mycket och det hjälper mig att komma ihåg viktiga saker och ting som annars skulle försvinna bort i bruset runt mig. Då menar jag att jag har mycket att hålla reda på och måste få lite struktur på detta och mina miljoner av tankar som ständigt upptar min tankeverksamhet. Listor går inte att komma undan och när man väl vant sig vid dom så blir de till en hjälpande länk i ens liv. Prova själva får ni se. Nu skall jag gå och köpa frulle och då ska jag även skriva en lista till detta i förebyggande syfte. För allt jag skriver ner kommer jag ihåg och sedan när jag väl skall tex handla på Konsum så tar jag bara upp lappen för att kolla att allt ligger i korgen som sig bör. och det är sällan jag glömt något. Glömmer gör jag bara ifall min hjärna är alltför full av alldeles för mycket tankeverksamhet. Så kan det bli vissa dagar. Men då finns hjälp att ta till i form av : listor. Listor kan man inte ha för många av eller skriva för ofta. Jag kan idag avslöja hemligheten bakom mitt skärpta minne och varför jag kommer ihåg i princip allt. Minnet har blivit hjälpt av ett antal listor. Som sagt, det jag skrivit upp kommer jag ihåg. Detta är en typisk lista:

ekologisk mellanmjölk
bröd
lättsockrad fil
ägg
grädde
ost
oliver

Skall köpa frulle för att få mycket energi till min kommande storstädning. Måste även skriva en text idag till min kurs på tisdag. Kanske även skall träffa Ange. Ja, nu blev det mycket att hålla reda på. Tur att jag skriver listor.


Lovely - listfreak

Inspiration till bloggande och annat

När jag förflyttar mig från A till B eller är ute och går någonstans så får jag alltid nya ideér till min blogg och till livet i övrigt. Tyvärr minns jag inte alltid allt vilket verkligen är synd. Jag kan komma på hela meningar men när jag väl är hemma så känns de bara som bortblåsta fragment. Jag kanske borde ha med mig en liten minibandspelare och läsa in meningarna så att de bara är att skriva ner när jag får tillfälle. Det kan vara en plan. En plan att följa.

Idag har jag jobbat hårt. Inte för att jag någonsin gör något annat på mitt jobb än just jobbar hårt. Jag är nämligen en riktig arbetsmyra som kämpar på. Timmarna blir det dagar som blir till veckor som sedan förvandlas till månader. När jag kom ut från jobbet så visade det sig regna och det ganska så mycket. Typiskt! Bara för att jag lämnade mitt paraply hemma så regnar det. Och jag som trodde att hösten var över och att det nu var dags för lite snö att singla ner från himlen. Nåväl, lite regn skadar inte. När jag kom hem vänade senaste numret av ELLE på hallgolvet och jag blev så klart sprudlande glad över upptäckten. Regnet glömdes genast bort. Nu har jag en lång stunds härlig och inspirerande läsning. 


Lovely - ELLE löser allt 

Morgonbestyr

Jag har läskigt mycket rutiner vad gäller mina morgonsysslor som att äta frulle och välja kläder med mera (man skall i texter inte använda sig av förkortningar därav med mera istället för mm), Hmm, kan jag ha blivit skadad av kursen? Vågar knappt nudda tangenterna innan jag tänkt igenom noga vilken skrivregel som gäller när och var.
Nåväl, jag behöver inte tänka när det gäller mina morgonbestyr. Allt går av bara farten i ett huj. Ibland försöker jag dock att bryta detta mönster men då blir jag garanterat sen till tunnelbanan vilket inte alls är särskilt lämpligt. Måste ju leva upp till mitt rykte som ordningssam och punktlig person. Idag åt jag frukost först innan duschen och nu har jag duschandet kvar och här sitter jag och skriver fast jag inte allas har tid. Hur kommer det sig? Jo, jag gjorde ju en ändring i schemat. Inte bra. Inte alls. Detta får inte göras om. Inte alls. Nu kommer jag inte ha tid att tvätta håret eftersom det tar en sån tid att föna mitt tjocka hårsvall. Minst en kvart. På en kvart kan man istället skriva två blogginlägg. Men då får jag gå till jobbet med konstig frisyr på grnd av otvättat hår. Nu är det sannerligen dags att sluta skriva om sängen ska bli bäddad. På återseende.

Au revoir!

Lovely - morgonmänniska o sina bästa år

Små lustigheter i vardagen

Jag läser Metro, City och punkt.se varje dag och jag får mig alltid ett brett flin över läpparna eller till och med ett skratt när jag pendlar till jobbet. Just idag läste jag inte bara de största nyheterna utan även annonserna. Visst man kan tydligen plugga till det mesta nu för tiden. Hela skalan från KomVux till jägarexamen till universitet med mera. Men inte visste jag att man kunde ta motorsågskörkort? Detta var för mig något helt nytt. Såg framför mig någon jag känner, kanske en tjejkompis, kanske någons pojkvän stå där och öva med motorsågen mot en trädstamm. Hahahahah! Ja, jag ska väl inte skratta, det kanske är elakt mot dem som seriöst tänker ta motorsågskörkort. Men vad ska man göra då? Funderar på om det kan vara en bra present till någon i framtiden? När vi alla i umgängeskretsen börjar komma upp i den gyllene medelåldern och fyller 50 och redan har allt materiellt som man inte kan överleva utan. Ja, då skall jag ge en kär vän ett presentkort att använda till en enda sak - motorsågskörkort.

En sådan här liten anekdot kan sätta vguldkant på min vardag. Det behövs inte så mycket för att jag skall bli road ibland. Sedan kan tilläggas att sent på tuben efter en lång arbetsdag med efterföljande kvällskurs så är man som människa inte riktigt sig själv. Då kan det mesta bli kul. Och det är väl fantastiskt att ens vardag kan fyllas av skratt och flams. Man kan inte va så seriös och allvarlig alltid. Hur skulle då livet kännas?


Lovely - har roligt mest hela tiden 

Varför är det så viktigt med en rubrik?

Jag har lärt mig mycket på min kära kvällskurs i journalistik. Ja, jag skriver kära om min kurs eftersom den är bra och ger mig mycket. Jag är alltså inte ironisk. Ibland tycker jag det är svårt att komma på rubriker till mina inlägg här på min blogg. Nu har jag lärt mig en del om rubriksättning på kursen så jag börjar verkligen förstå meningen med en bra rubrik. Och hur viktigt det är med en rubrik som lockar till läsning och säger vad texten innehåller. Dock säger inte denna rubrik så mycket. Den är ju helt enkelt utformad som en fråga och inget påstående eller utrop. Men jag ville vara annorlunda idag. Och uppenbarligen så har ni läsare som läser detta just nu fångats av min udda rubrik eftersom ni läser inlägget.

Idag hade vi gästföreläsning av en erfaren och mycket påläst kvinna. Jag har nu lärt mig ett det heter "simmat" och inte "sam" som min pappa hävdat i alla år. Kan tilläggas att han och jag genom åren haft en del diskussioner kring vissa ord och uttryck. Då vi båda är lika envisa och ingen vill ge vika trots att det till slut klart och tydligt framgår vem av oss som har fel så har vissa av diskussionerna aldrig fått ett slut. Fram till nu. Jag har äntligen bevis för att jag har rätt då det gäller hur verbet att simma skall böjas. Hurra för mig! Seger! I morgon ska jag ringa min far och berätta detta. Han kommer att bli besviken. Han kanske  vägrar inse att jag vunnit denna kamp. Vi får se. Jag återkommer med svaret.


Lovely - har oftast rätt


En lååång dag

Man skall väl inte klaga över en ledign dag och det gör jag heller inte. Men jag tycker att denna dag varit så onödigt lång på något sätt. Kalla mej gärna arbetsnarkoman. Jag erkänner att jag älskar att jobba och jag jobbar gärna mycket och hårt. Det är absolut inga problem med det. Nu så ser jag fram emot att få gå till jobbet imorgon. Ja, så ligger det till.

Fikade hemma hos Sally tidigare. Fick se deras nya lågnehet som inte är så nyköpt utan snarare är det så att jag helt enkelt inte vart på besök där ännu. Förrens nu då. Vi köpte med oss bullar och bryggde kaffe i köket och fikade där vid bordet. Som två tanter - kaffe med kaka och ett oavbrutet babblande. Det är märkligt hur man skall komplicera till det hela och inte besöka varandra så ofta trots närheten. Det tar som sagt bara fem minuter via den kommunala vägen. Det är inte många minutrar det.

Har bunkrat upp med nya ljus idag. Hela min underbara lägenhet är fylld med tända ljus, på borden och i varje hörn finns värmeljus och blockljus. Nu sitter jag här med  min sista kopp kaffe för dagen och njuter av stillheten, tystnaden och mörkret och de tända ljusen. Kan det bli mysigare? Ok, en kakelugn då med ett gäng ljus i eller kanske en levande brasa. Ja, det skulle va fint. Men jag är nöjd med det jag har. Dagen har varit lång och jag rastlös men jag har inget att klaga på och jag mår bra. Man skall vara glad att hälsan håller.



Lovely - en rastlös själ

Ja det gick ju prima

Det va inga problem att promenera idag inte. Perfekt väder med skinande sol på de vackra färgsprakande höstlöven. Kylan bet i början men sedan blev det lagom temperatur. Det blev en runda nere vid Vinterviken som är så vackert. Jag föredrar verkligen att träna på egen hand. Det finns så många fördelar med detta. Man slipper passa en tid och en plats och jag får välja min egna musik. Det är gratis och jag får frisk luft och en dos dagsljus vilket är ovanligt för stackars mej som har en arbetsplats utan fönster ut mot verkligheten. Måste nu inhandla en varm väst och en lämplig halsduk så att jag kan träna in i det sista, alltså innan snön kommer och kylan slår till.

Väntar nu på att Malle skall komma över å hälsa på och ta en kaffe med mej på balkongen där det fortfarande går att sitta om man tar på sej en jacka. Jaha, och vad händer mer idag då? Inte mycket. Behöver plugga lite så det blir en del läsning i kurslitteraturen men det är inhget betungande utan bara kul. Kanske Malle vill vara med och ta ut sina inre aggretioner på mina fula köksskåp och den gamla skruttiga fläkten som inte gör mycket nytta? Ska peppa upp henne till att vilja medverka i rivningsarbetet.


Lovely - på rivningshumör

Hmm...ja så var det detta me träningen då..

Jag har ett medlemskort på SATS. Det kanske man inte kan tro men det är ett faktum att jag är medlem. Dock har jag inte besökt en endaste en av deras träningslokaler sedan i maj circus. Nu tänkte jag göra något åt detta så idag kollade jag schemat på internet. Ja, så långt kom jag till att närma mej ett träningspass. Inte längre än så. Alla mina favvopass från i våras är borta. Eftersom jag är upptagen av min kurs två kvällar i veckan och jobbar sent vissa av de andra kvällarna så har jag inte mycket kvar att spela på. Dags att säga upp det dyra kortet. Tjänar ingenting till. Vem bryr sej att jag går omkring med ett träningskort i min plånbok? Ingen. Nej, kanske skulle ta mej till en simhall istället. Ja, så får det bli. Skall köpa simkort istället för då behöver man ju inte boka tid. Så mycket enklare.

Idag blir det en pw istället för en klass på SATS. Det är vackert höstväder och jag är ledig. Då kan jag inte komma undan med någon ursäkt i hela universum. Men så va det detta med träningskläder. Jag har ju inte införskaffat mej någon träningsjacka/väst så kallt lär det bli eftersom termometern visar på endast tio grader ute. Jag har nu klätt på mej alla lämpliga resurser som fanns att tillgå i garderoben. Jag ser ut som ett fån. Eftersom jag inte har någon halsduk som passar så får jag ta en variant som snarare lämpar sej för shopping på stan än en pw men jag har inget val och jag vägrar bli sjuk. Så får det bli. På återseende.


Lovely - måste komma igång

Med sorg i hjärtat

Jag vill passa på att gratulera min vän Malle till hennes kommande utlandsvistelse. Hon har fått erbjudande att åka till andra sidan jorden (nästan alla fall) för att jobba i tre månader. Sorgen e stor för oss vänner som stannar kvar i vår vardag här hemma i Sverige men det kommer bli desto roligare att läsa alla mail från Malle när hon e borta. Jätteroligt och fantastiskt kul för Malle själv att få åka iväg. Jag väntar med spänning på alla berättelser från over there. Synd att du inte har en blogg Malle. E inte detta ett ypperligt tillfälle att skaffa en kanske? Så att vi här hemma kan hänga me i svängarna och bli uppdaterade. Idag skall jag hänga ut me Malle och fika/snacka/kolla på när hon packar.

Jag har också fått en uppgift som personal assistant till henne under dessa tre månader. Detta innebär att ta hand om hennes blommor och post och annat. Jag känner att jag kan ta åt mej äran för att just jag fick denna roll i hennes liv. Kanske kommer jag även och hälsar på i detta land. Det hade ju vart hur kul som helst. Vi får se vad som händer. Ett faktum e att jag alla fall e riktigt duktig på att åka och hälsa på mina vänner boendes utanför Svea rikes gränser.

Som ni vet har jag vart i Geneve i år och hälsat på Annika. Fick för ett tag sedan höra att hon och hennes R kanske skall flytta vidare till annan europeisk stad inom snar framtid. Nu e inte något spikat och klart vad jag vet i skrivandets stund men jag hoppas att det blir så. Vore kul att få komma och hälsa på i en annan stad där jag inte varit och så klart hade det varit trevligt för paret själv att komma vidare eftersom de känner att det e dags.

Känner att jag e ressugen. Kanske borde boka en resa så att jag har något att se fram emot. Ja, det e sannerligen dags. Synd att jag inte har några semsterdagar kvar bara. En liten detalj så där bara.


Lovely - ressugen 

Hej då Alex

Jaha, då har Alex Schulman slutat att blogga. Trist! Vad skall jag nu läsa till mitt morgonkaffe? Någon som har ett förslag på annan läsvärd blogg som e värd att lägga ner tid på? Jag har ju mina vänner och bekantas bloggar som jag förljer dagligen men jag vill ha mera än så. Jag vill ha en kändisblogg som innehåller flippade saker. Som kan innehålla vad som helst. Eller så. Måste nästan tröstäta lite. Tröstäta för att Alex inte kommer att skriva en rad till. Vad ska jag äta då? Sugen på skorpor med extrasaltat smör och ekologisk marmelad. En kaffe till det. Spelar ingen roll ifall jag inte kan sova ikväll på grund av allt mitt koffeininnehav eftersom jag ändå e ledig imorgon och kan sova länge. Vilket jag faktiskt ska göra. Imorgon har jag inget särskilt att gå upp till. Kanske ska hänga ut me L här i vårt hood. Hon e ju hemma tills hon blir mamma och e allmänt uttråkad. Malle e oxå ledig så då har jag två vänner i mitt hood att hänga me. Ungefär som att det skulle va något problem för mej att fylla ut min lediga dag med aktivitet. Nejdå, inte det minsta. Det vet ni läsare. Fullt upp! Det e min filosofi. Men ikväll e det softish som gäller och mys i soffan me min dator och ett gäng tända ljus runtom i min lya. Att kunna mysa hemma en kväll i bara sitt eget sällskap och skriva inlägg efter inlägg har en hög mysfaktor.


Lovely - gillar att mysa

Besök

I helgen har jag haft besök av min bror D och hans käresta M. När jag tillbringat en del tid på jobbet har de shoppat
i storstadens butiker. I fredags vankades det rödvin och hemmalagad pizza när jag kom hem efter en hektisk men

rolig dag på jobbet. Roligt me besök och trevligt me sällskap. Jag hann vänja mej vid att ha två inneboende och att

sova på soffan så nu känns det lite tomt sedan de åkt. Minsann. Klart att mina besökare fick ta dubbelsängen coh

jag fick ofra mej för soffan. Den sov jag dock mycket bättre på än vad jag gör annars i min säng. Ingen av dem ville

ägna sej särskilt mycket åt uteliv vilket passade mej bra som kommit in i en period av trötthet då jag hellre sover

än festar. Så det blev en helg med jobb, middag och vin och lite TV-tittande. I morse fick jag ett ryck och gick loss

på köket, även kallat "köket från helvetet" eftersom det e fult som stryk. Skulle bara fixa kokande vatten till mitt

morgonkaffe då jag fick en idé där jag stod och väntade på att vattenkokaren skulle bli klar med sin uppgift. Iklädd

nattlinne, morgonrock och mina Birkentofflor hämtade jag hammaren och började bända bort träpanel från

väggen. Det gick bra och lätt va det. Kunde dock inte fortsätta med resten eftersom det kräver en elektriker pga

sladdar och annat tjafs. Hörde hur min käre bror vred sej innifrån sovrummet.

- Jag går loss på köket! hojtade jag.

- Ja, jag hör det. Du e ju helt sjuk ju! muttrade han till svar.

Men vad ska jag göra då? När jag får en idé måste jag göra slag i saken. Sån e jag. Kan tyvärr inte hjälpa det.


Lovely - ganska galen ibland

Att möblera om

Idag efter jobbet drabbades jag av plötslig och stark lust att möblera om här hemma. Att möblera om har alltid varit
en grej för mej när jag e sur/arg/irriterad eller rastlös eller kanske bara uttråkad. Denna kväll va sinnesvaron åt det

uttråkade och rastlösa hållet. Så jag ställde mej mitt i vardagsrummet och funderade en stund för att sedan göra

några justeringar. Så nu e min Tv me puckel flyttad och en tavla fick byta vägg etc. Det blev riktigt bra. Kan erkänna

att jage trött på min puckeltv och funderar starkt på att införskaffa en platt version att sätta upp på väggen. Svennigt

värre men det e dags för ny TV nu. Jag vill ha en vit TV som matchar mina vita lister i mitt vardagsrum. Men första

skall väggarna kläs i väv och målas om i grönt. Har funderat en tid över detta och känner att det e dags även för

detta projekt - att måla om. Deadline för min bostad i sin helhet att vara klar e satt till den 1 april 2008. Då har jag

nämligen bott här i två hela år och det e efter så pass lång tid sannerligen dags för ett slut på mina hemmaprojekt.


Lovely - hemmapysslaren

Jag bor kvar

Kollade in våningen i mitt drömhus men jag fick dåliga vibbar så det blev inget budande för min del. Man skall helt

enkelt gå efter magkänslan och den sade mej ett fett nej. Likaså tyckte L som va med mej som sällskap att något

inte stämde. Det va inte meningen att jag skulle bo där, punkt slut. De senaste dagarna har jag snarare insett att

jag bor mycket bra och att kag trivs i min bostad. Jag har inget att klaga på utan snarare tvärtom så har jag mycket

att vara tacksam för. Om jag bara kunde få en säkerthetsdörr snart så jag slipper höra grannens hundar som

skäller dagligen i trappan så att det ekar. Ibland e jag så irriterad på dogsen att jag vill öppna min dörr med en

smäll och skrika rakt ut till deras matte och husse att de får försöka ha lite mera pli på deras telingar. Jag e oerhört
tacksam för att det åtminstone inte bor några störande småungad i trappen alla fall som springer runt och skriker.

Nu låter jag som en riktig gammal gnällkärring av värsta sort men hur kul e det på en skala med störande

grannar.? Inte kul alls. Absolut inte kul.

Lovely - diggar lugn och ro


Kanske flytta?

Här i mitt hood finns ett otroligt vackert och pampigt sekelskifteshus med plåttak. Detta hus har jag sedan jag

flyttade hit alltid drömt att få bo i. Det e charmigt och mäktigt med mysig innergård. En annan önskan jag har e att

en gång få bo i en gammal våning med kakelugn. och nu vet ni, nu finns det en våning med allt detta till salu i mitt

drömhus. Visningen e idag. L och magen skall komma över på fika senare och jag hoppas att hon vill följa me o

kolla. Tänk om jag skulle kunna ha en sådan tur att jag kom över denna våning till ett för detta område schysst pris.
Den lär rusa iväg men det kanske det kan vara värt. Kunde knappt somna igår för jag planerade i mitt huvud hur

jag skulle möblera i denna våning och det blev riktigt trevligt. Minsann. Dock finns det ingen balkong men man kan

inte få allt. Eller kan man det? Troligtvis inte. Snart e det 2008 och jag kännere för en rejäl förändring tyå en flytt

eller liknande. Kanske slår mina drömmar in. Flytten får nog bli vårens projekt. Helt enkelt. Den här höstens projekt
blev att byta tjänst och gå min drömkurs. Nu e det dags för nya tag inför våren då det enda som finns nu e ett stort

frågetecken. Vad kommer att hända på jobbfront? Jag gissar vad men jag kan inte säkert veta. Jag kan ana men

jag kan än så länge bara gissa. Men det ger spänning, att inte vet allt som skall hända. Ändå e jag mycket nyfiken

över just detta: hur blir 2008?



Lovely - kanske flyttklar strax

Nu kommer mörkret

Det känns att hösten verkligen e här. September - som sagt den bästa månaden - har tyvärr lämnat oss och

oktober har nu tagit över. Denna månad kan minsann vara lika mysig och härlig som sin föregångare men e ju ack
så mycket mörkare och tristare. Det känns verkligen runt omkring. Vart jag än befinner mej så känns folk

gnälligare, surare och allmänt mera trista nu än för en vecka sedan. Folk sitter för sej själva och muttrar och stirrar

tomt framför sej. Själv e jag kanske inte heller en muntergök alla dagar men jag försöker mitt bästa med att hålla

uppe humöret. För vad gör lite mörker? Det e faktiskt ganska mysigt och det skapar stämning med ett gäng tända

ljus och en bra bok i soffan när regnet smattrar mot fönsterrutan. Om man befinner sej på rätt sida om fönstret vill

säga. Utanför på gatan, utan paraply vill jag inte va. Nä, jag föredrar att sitta här och titta på ljuslågorna och ta det

allmänt lugnt.

Lovely - ljusfantast