Beslutsångest

Har nu funderat i ett par timmar om jag skall gå o köpa sushi eller om jag skall laga middag hemma så jag dessutom får en matlåda. Hmm.....snacka om att inte ha ngt bättre att göra än fundera över oväsentligheter. Det slutade med en hemmalagad middag: potatisgratäng me vegeschnitzel och ärter. Kände för flottig men relativt nyttig mat dagen som denna. Har klarat av en hel dag av slacking o jag e stolt över mej själv. Känns mycket bra att ha spenderat ett antal timmar i min sköna soffa bloggandes, surfandes och gloendes på dumburken. Även ett o annat telefonsamtal har avverkats - man måste ju hålla kontakt me yttervärlden trots slackingen. Så typiskt mej att ha beslutsångest över småsaker hela tiden. Ska jag ha den eller den? Ska jag gå dit eller dit? Har antagligen för mycket tid att tänka på eller så gilar jag att tänka mycket. Har definitivt förmågan att grubbla i en evighet men sedan när jag bestämt mej för ngt så vill jag att det skall ske/bli så direkt på samma sekund eller helst sekunden innan. Om jag tex funderar över hur jag vill klippa och färga håret så kan jag gå o tänka över det under en längre tid o rådfråga ett par vänner vad de tycker. Sedan när jag bestämt mej så rusar jag till salongen o hoppas på att det finns en ledig tid inom 5 minuter....Suck! Blir inte klok på mej själv ibland.

Lovely - beslutsångestkvinnan 

Helgen som gått

Det e redan söndag eftermiddag och helgen har som vanligt bara flygigt iväg. Den började bra med trevlig AW (Afterwork) på Loopis Marin bredvid Street. Det blev jag, Katri och Ingela som drog dit. Detta va mitt första besök på stället och det va hur mysigt som helst med bra musik, nära vattnet och sköna människor som softade i kvällssolen. Jag skall absolut göra ett återbesök inom snar framtid. Testade en ljus öl från Trinidad som slank ner väldigt lätt trots dess rika alkoholinnehåll. Farligt me andra ord...Men jag höll mej från att klunka på för fort så det gick bra. Så underbar musik! Det kändes inte som att vi satt på en uteservering i Sverige utan snarare befann oss på sydligare breddgrader i fjärran land. Det va bara sandstranden som fattades o lättare klädsel.

                     image27

Katri gav förslag på att vi skulle dra vidare på en fest som hon lovat att gå på men det blev ett nekande från min sida för jag va sjukt trött efter 7 arbetsdagar i rad. Men en trevlig AW hade vi minsann. Nästa gång skall jag slå till på att äta middag där. Maten såg verkligen fantastisk ut och allt va väldigt proffsigt upplagt för att reta aptiten på allra bästa sätt.

                     image28

Trevligt sällskap, god öl, delikat utsikt och härlig musik. Vad mer kan man begära av en försommarkväll? Jag njuter av varje solig sekund o bäst e väl det då det ryktas om att det skall bli minusgrader imorgon. Säkert snö första maj då som mamma tar upp varje år att det minsann kan bli. Vi får hoppas på mera sol. Det e ju så mycket trevligare att bo i detta land när solen e framme o värmer upp vinterbleka o frusna svenskar som rultar ut från sina hem o visar sej på gator o torg runt om i stan. Det e först då jag uppfattar Sthlm som en storstad, då man ser att det verkligen existerar så många människor i verkligeheten som annars gömmer sej inom hemmets fyra väggar eller liknande.

Lördagmorgon va jag mycket stolt över mej själv att jag kvällen innan tackat nej till Katris förslag om vidare utgång. Skuttade glatt upp kl 8 och tog en PW med efterföljande långfrukost. Sedan blev det en runda på stan - alltså mot mina principer. Jag utsätter mej inte för shopping i Sthlms city en lönelördag i vanliga fall men nu ville jag trots detta ut och se mej om i några olika inredningsbutiker på jakt efter lite nytt till min lya. Jag tycker i vanliga fall om att traska runt i butiker ensam eftersom jag då inte behöver anpassa mej efter någon annan utan går dit jag vill och tar min tid. Men så drabbades jag av ett klassiskt I-landsproblem: beslutstångest. Jag befann mej på Indiska o skulle välja mellan typ 20 olika kuddar....Jag stod där i kanske cirkus 20 minuter o valde mellan olika färger, former och material i en för mej upplevd oändlig tid. Kom dock därifrån med en stor kassa full me nya kuddar (Gissa vilken färg?...) som gjorde succe i min soffa o på min säng. Gjorde diverse fynd på Hötorgets marknad där ett totalt kaos rådde bland torghandlarna och ivriga människor som ville fynda billiga blommor. Min balkong e nu utsmyckad me rosa pelargoner. Så tjusigt så.

Lovely - inredningsfreak

Slacking

Dettta me slacking e inget som jag e särskilt duktig på att utöva. Idag sker dock ett undantag o jag tvingar helt eneklt mej själv att va hemma och softa i soffan och bara ta det lugnt. Fick lite lätt panik tidigare då jag upptäckte att klockan va långt efter lunch o jag va fortfarnade klädd i nattlinne...Så detta e åtgärdat. Nu sitter jag nydushad o fräsch iklädd slackingmundering o bloggar, snackar i telefon och zappar mellan kanalerna på jakt efter allt tänkbart B-utbud som brukar gå på söndagar. Det e ju perfekt me en dålig amerikansk film på femman tex en dag som denna. Jag måste verkligen lära mej att ta det lugnt och bara softa en hel dag utan att känna mej lat. Gårdagen bjöd på en del party så jag vaknade me lätt skallvärk i morse sådetta e också an anledning till att bara vara. Den lilla bakfyllan har försvunnit o tur e det för att va bakfull e inte min grej. Eller vems e det e gentligen? Förmodligen ingens grej. 

I går kväll kom Jempa över för lite tjejmys. Vi drack vin på balkongen och hade det trevligt. Vi hade ju inte setts på flera månader eftersom Jempa me familj vart på långresa i Thailand o sedan vart strandad i Dalarna i två veckor så vi hade mycket att ta igen. Jempa ville dock inte följa me ut eftersom hon va trött efter en veckas pyssel och omvårdnad av sin sjuke son Gustav som vart så magsjuka att mamma Jempa va orolig att han skulle lämna jordelivet. Jag gick dock ut en sväng, ja eller snarare en mycket lååång sväng blev det me start på Ljunggrens , en mellanlandning på Indigo och sedan avslut på klassiska Spyan. En rolig och bra kväll med hela ligan av Bonnebrobrudar. Tack alla som va me för den trevliga utgången! På väg hem i taxin somnade jag av ren utmattning och ovana att hänga ute så sent på klubb vilket inte hör till vanligheterna nuförtiden.  

Lovely - slacker för en dag

Flickdrömmar i rosa

Vi tjejer/kvinnor har väl alla en romantisk sida av oss som antingen e fullt aktiverad eller ligger latent i kroppen. Ibland blir jag så trött på mej själv o ibland även på mina väninnor när det gäller just detta flicktänkande. Att tänka romantiskt i ett enda stort rosa skimmer, att grubbla i en evighet och analysera vad en man nyligen sagt/gjort/skrivit i  ett sms eller mail etc etc. Listan kan göras lång. Nu menar jag absolut inte att vi inte har annat vettigare att tänka på, så e inte fallet. Jag menar bara att vi e extremt tänkande varelser som kan göra flera saker samtidigt o ändå grubbla o tänka utan stopp.Ibland önskar jag att jag inte tänkte så mycket men då skulle jag säkert inte må så bra. Och bra mår jag, säkert mycket tack vare min ventilation genom skrivande här och i mina andra privata anteckningar som ingen får läsa, ventilation me mamma, min syster och alla vänner.

För det finns något som männen missar i sitt liv och det e ältandet me en riktigt bra vän över telefon eller en flaska vin när behovet att få babbla av sej trycker på. Någon att bolla funderingar o problem med o få tips och nya idéer och infallsvinklar gällande den givna situationen eller problemet. Sedan när ältandet e över känns situationen genast mycket klarare och lättare att greppa o överblicka o man kan gå vidare o må bra igen. Visst det finna ju män som snackar me varandra men oftast e det väl flickvännen eller fun som de tyr sej till o gäller funderingarna just dem så har de ju ingen att vända sej till.
Enligt statistiken inom psykologins värld så klarar en man en skiljsmässa eller separation sämre än en kvinna just för att man inte pratar ut om sina problem och hur just han upplever situationen. Eftersom han brukar tala med sin partner o partnern inte har den funktionen längre så blir situationen svårare för honom. Inte så konstigt då att många män blir så destruktiva när de blir singlar igen! Nää istället för att öppna sitt hjärta o tala ut så ska det supas/knarkas/köra bil eller bike i alldeles för hög hastighet eller hoppa in i första bästa relation för att de känner sej så ensamma. Allt för att va så utagerande o destruktiv som möjligt. Sedan finns ju klassikern: Att gå in i grottan och sitta där o muppa sej en period gärna ihop me alkohol o musik så det blir ännu mera dramatiskt. Sitta där i sin ensamhet o tycka synd om sej själv i en lång period o vägra gå vidare eller tala me någon. Som att problemen skulle lösa sej själva. Det man inte talar om finns inte ......Nja, låter inte sunt någonstans. Hellre ringer jag till mamma och bölar en stund och lyssnar till hennes varma moderliga stämma tills allt känns bättre.

Lovely - föredrar tjejbabbel framför grottisolering 

Muppar o Tomtar del 1

Jag har länge tänkt skriva ett inlägg eller flera om män/killar/pojkar. Ja beroende på vad man väljer att kalla dem. Jag o Emmis har en teori om att att alla singelmän 30+ e muppar. Med mupp menar vi då att de lider av olika saker såsom problem me sej själva på ett eller annat sätt. Detta e inte en vetenskaplig studie utan bygger på mina och alla mina väninnors erfarenheter om män i denna åldersgrupp. Vi anser att killar i den yngre kategorin inte e lika rädda/bittra/skadade ännu men de kanske blir det me tiden. Mycket beror ju så klart vad var o en har genomgått i tidigare relationer o förhållanden. Hur det agerat, blivit behandlade och har bahandlat. Jag och många me mej kallar dessa struliga och vilsna män för muppar eller ibland tomtar.Det blir lite roligare då. Man kan va en mupp, en tomte eller en mupp delux om man e riktigt knäppo störd. 

Ta nu detta me lite humor och strö på ironi så får du ett gott recept för läsning av detta och kommande inlägg. Någon som ev känner sej träffad av mina ord? Jaha, då kanske du tillhör någon av dessa kategorier o det kan ju va bra att man stannar upp o tänker efter hur man beter sej. Det skadar aldrig att rannsaka sej själv o ställa sej en del frågor såsom. Vem e jag?Vad vill jag me mitt liv?Vill jag leva med den jag lever just nu?Har vi en framtid?Om inte: ta tag i dej själv o ditt liv för det kan ingen annan göra. Gör slut, lämna din sk kärlek och börja om. Jag lovar det känns mycket bättre sedan. Varför sitta kvar i en relation för att man skall ha någon. Detta har jag aldrig förstått. Var ärlig mot dej själv o spill inte din egen eller någon annans tid. För tid e det vi förlorar hela tiden och den går inte att ta tillbaka. Tid e det vi har minst av och man kan tyvärr inte köpa ny. Om man kunde köpa ny tid så skulle det säkerligen va det dyraste inköpet på denna planet. Vi vet vad vi har men inte vad vi fåro vad som väntar runt hörnet. Och det går ju inte att ta reda på vad som väntar runt hörnet förrens vi e fria att gå vidare själva o kika runt hörnet. I klarspråk: gör slut o gå vidare med dej själv innan du hoppar in i nästa relation. Jag lovar dej att du inte blir ensam, bara själv men det e absolut inte samma sak. 

Lovely - hobbypsykologen 

Söndag

Har jobbat idag vilket va helt ok faktiskt. Helgen har swichat förbi o nu e det redan söndagkväll...Ska egentligen skriva rent ett protokoll från senaste styrelsemötet med min Brf men jag e alldeles för trött för att kunna ta tag i det nu. Snarare sängdags snart. Det blev ett glad vin på söder idag efter jobbet me mina kära vänner Örten och Ange m sambo E. Jag o Ange hade inte setts på typ en månad, vi har båda vart mycket busy av diverse saker o upptåg, så det blev ett kärt återseende nu på eftermiddagen. Trevligt me en söndagsdrink! Vi snackade om ditt o datt, typ samhällsproblem etc. Annars inget nytt. Börjar bli sjukt trött. Funderar på att krypa ner o läsa ELLE som jag fortfarande inte läst ut. En trevlig helg som gått i väninnans tecken me tjejdag på Ikea, tjejkväll hos mej på fredag kväll, tjejfika på lördagkväll och nu ett glas vin på söder me två brudar - och en kille. Jag undrar vad nästa vecka kan bjuda på? En hel del jobb blir det ju oc jag bara måste börja me protokollet men annars inte så mycket planer men det kommer väl. Verkar ha problem me att hålla mej ifrån att va sysselsatt. Känner helt enkelt för mycket folk o har för många vänner/kompisar/bekanta att hinna träffa. Vilket I-landsproblem....

Lovely - den sällskapssjuka

Rensa, slänga och köpa nytt

I går spenderade Lindis o jag en heldag på Ikea. Det va intressant ur många aspekter vill jag lova. Vi tog oss varsin kärra och obligatorisk gul påse och knallade runt varv efter varv i flera timmar. Lindis o jag funkar på samma sätt när det gäller heminredning. Vi gillar båda att fixa o pyssla hemma. Vi går efter filosofin att man mår bra av ett ombonat och trivsamt hem och att det e viktigt att inreda på ett trevligt sätt. Det behöver inte handla om att göra om allt totalt från grund. Nej,ibland kan det räcka me att köpa nya kuddar till soffan, byta plats på tavlorna i vardagsrummet eller kanske slänga alla omatchande handdukar o köpa nya av samma färg och modell. Detaljerna gör sitt som sagt. En sak e säker: förnyelser behövs o ger ny energi till ett rum eller en hel bostad. Att rensa i röran ger harmoni och inre frid. 

Nu när jag vart ledig två dagar så fick jag en del nya ideér om hur jag skall ändra i mitt hem. Fick inspiration av min shopping me Lindis och fick tid att tänka ordentligt när jag va utvilad och klar. Så det blev lite smått o gott på Ikea och sedan drog vi vidare till Mio. Där e allt så snyggt! Vi ville båda köpa det mesta. De olika rummen e inredda så stilrent och härligt så man ville typ ta med sej ett helt rum hem och bara stoppa in i lghten. Jag beställde ny byrå till sovrummet o en skänk att ha som TV-möbel, den gamla skall säljas. Känndes underbart när vi åkte hem och nu räknar jag veckorna tills de nya möblerna anländer hem till mej o blir mina. De kommer att trivas bra i den omändrade lghten. För jag har redan gjort lite ändringar nu under dessa dagar o mera väntar. Kanske e vårkänslorna som spirar o rört om i min tillvaro.

Vi åt lunch på Ikea. Ljudnivån i restaurangen var så hög och det va så rörigt bland alla shoppare o typ 1 miljon småbarnsfamiljer så det blev inte mycket till matro. Påminde om en skolmatsal. Väntade bara på att folk skulle börja matkriga. Så blev dock inte fallet utan vi hittade en avskild tom hörna där det va mest lugna människor. Varför drar dessa par runt på alla sina ungar i åldern 0-5 år...Kan man inte skaffa barnvakt o åka till Ikea i lugn o ro utan att barnen måste va me? Trodde inte det skulle va så mycket kunder veckan precis innan lön men där hade jag grymt fel. Skall absolut inte sätta min fot där nästa helg då det som sagt e löning. Det va skönta att lämna komersen o åka hem på bussen igen.  Väl hemma fick jag ett ryck o började ändra om och nu känns allt mycket bra.

Lovely - inredaren 

Veckans väninna del 3

Theresia heter denna donna men kallas ofta för Tess. Vi blev vänner då vi pluggade samtidigt i Bonnebro o jobbade extra i butik. Theresia kommer ursprunligen från Norrland men har nu fastnat i Bonnebro eftersom hon fick jobb efter pluggandet o nu även funnit sin stora kärlek P och gått o blivit fotbollsfru. P e nämligen fotbollsspelare så nu hänger Theresia me på matcherna och sitter o hejar på läktaren som värsta Posh Spice. Hon hänger även med de andra fotbollsfruarna men har själv aldrig följt den brittiska TV-serien me samma namn. Jag gissar dock att det inte går lika galet till bland Bonnebros fotbollsfruar som i serien som ballat ur för länge sedan.

                     image25

Tess och jag har rest en del ihop som ni bland annat kan se på fotot ovan där vi pressat på playan i Italien en sommar. I vintras blev det Barcelona då vi även passade på att fira min födelsedag. Tess gillar liksom mej att träna och va aktiv. Hon jobbar på bank och när det vankas kurser i Sthlm så hör hon av sej och så tar vi en middag/fika eller drink. Alltid lika trevligt! Vi har nu vårt stammishak i Gamla Stan, Café Tabac, som vi brukar hänga på när hon e i storstan. När jag e i Bonnebro så har vi stående lunch kl 13 på lördagen o så brukar det bli en visit i Tess o P:s hus på kvällen. Lite traditionella av oss så där. Nu ska vi väl snart planera nästa storstadsresa o
det lutar åt Prag som ingen av oss besökt.  

                      image26

Foto nummer två e taget vid nyår i Rom. Där har vi vart två gånger och hängt ut me ett gäng italienare som skjutsat oss runt i en bil av märket Smart mitt i den hetsiga italienska traffiken.Men vi lever än....

Lovely - Italienfantast

Aprilväder...

Ja så käckt heter det: "aprilväder"...Tittade precis ut genom fönstret o såg till min fasa att det vräker ner snöblandat regn. Jaha, det va typiskt. Fast spelar ju inte så stor roll nu när jag ska gå å lägga mej. Hoppas på en härlig dag imorrn me sol eller åtminstone uppehåll från regn och snö. Ska en sväng till Ikea me Lindis, min gamla vän från Bonnebro som även hon bor här i hoodet. Hon o hennes man upptäckte området exakt ett år innan mej o vi bor på gångavstånd men ses tyvärr inte så ofta. Nu ska vi iväg på en liten shoppingtur alla fall och jag har lovat att bjuda på lunch o fika. Just denna vecka råkar vi va lediga samma dag så det passar ju perfekt. Ska spana in möbler och köksluckor bland annat o då kan det ju passa bra me lite smakråd.

Upptäckte strax innan detta inlägg mitt första grå hårstrå! Det tronade upp sej i badrummets avslöjande belysning mycket retsamt mitt på huvudet. Det första alltså...Eller jag kanske såg fel? Kanske va ngt speciellt me ljuset just idag. Hmmmm....eller inte. Nåväl, jag visste ju att den dagen skulle komma så. Dags att gå till frisören för en klippning, ev ny hårfärg och råd gällande grå hårstrån. Vad e egentligen bäst, att fortsätta färga håret mörkt eller kanske börja slinga igen me tanke på de fler inkommande grå stråna? Det e dags att gå till frisören ändå så kanske detta va ett tecken på att det VERKLIGEN e dags att boka en tid hos min käre Bobby. Och det e inte Bobby kändisfrisören som stylar alla blondiner som skriver böcker om sina halvtrasiga liv utan en annan syriansk Bobby som jag fann förra året o nu klipper mej regelbundet hos. Han klipper bra, snabbt och gör som jag säger samtidigt som han e rolig o underhållande. Sist jag klippte mej berättade han om hur man brukar ragga upp tjejer, hur han går tillväga när han e ute å festar me grabbgänget. Killen e bara 22 o singel så jag antar att det blir fler historier nästa gång.

Lovely - längtar till maj

Lite sur

Idag vaknade jag utsövd å va glad. Slappade på soffan me lång frukost och bra pocket som jag läste ut. Levde mej helt in i boken och nu när den e utläst så saknar jag berättelsen o dess karaktärer. Det känns liksom lite tomt inom mej. Måste helt enkelt köpa en ny bra bok. Någon som har ngt förslag kanske? Det blev en slapp men även nyttig dag. Fick undan tvätt och har städat så det e riktigt fint här imorgon när jag ska ha tjejkväll.

Så va det ju det där me träningen...Skulle först ut å promenera men det regnade så jag fick lägga ner tanken. Begav mej senare iväg till gymmet för att träna pilates. Va mycket taggad inför klassen. Men vad händer? Jo klassen e inställd pga att tränaren inte kan komma till gymmet i tid eftersom det tydligen vart stopp på E4:an där en mack brunnit. Jag blev lack! Inte första gången det händer att ett pass ändras på ngt sätt. Men visst, tränaren kan inte rå för detta me E4:an såklart. Så det va bara att knata hemmåt igen. Bestämde mej för att äta en sushi som jag vart sugen på i flera dagar. Det finns ett jättebra ställe här i mitt hood som gör underbart god sushi så jag gick dit. Stället tog inte kort just idag för deras kortläsare va inlämnad på lagning så det va bara att gå iväg till närmaste uttagsmaskin. Jag fick min sushi och gick hem å käkade - lika gott som alltid. Mums! Så min surhet försvann o jag kände mej glad trots halvtaskig dag me en massa regn. Blir så trött o sur av regn. Vill ha sol så jag kan sitta på min balkong o ta det lugnt o njuta av värmen.

Lovely - allt ordnar sej

Galen dag

Idag va det mer eller mindre kaos på jobbet. K svullnade upp i käken pga av en ond tand o gick hem stackarn. Sedan va det hög försäljning o en massa att göra. Lägg på ett gäng sura/klagande/krånglande/irriterande och frågvisa kunder så får du en typisk dag på min arbetsplats. Dessa damer 50+. Vad e det för fel på dem? Inte alla så klart men en majoritet av dem e så sura och ser så bittra ut. Har de insett att halva livet passerat? Har de insett att de även gått förbi bäst-före-datumet när det gäller utseende, att de inte e så unga längre? Jag kan tyvärr inte svaret men det skulle va intressant att veta varför de beter sej så märkligt ibalndoch kräver så mycket. Många tränger sej före alla andra i kön och skall fråga tusen frågor o ha en massa uppmärksamhet som att de vore i värsta boutiquen i Paris. Hmmm...
Ser fram emot två hela dagar av ledighet nu. Skall bli fantastiskt skönt att sova ut imorrn. Precis vad jag behöver.

Lovely - inte en sur kvinna

Veckans väninna del 2

Denna vecka handlar det om Selma som e bosatt i Bonnebro men som äntligen skall ta sitt pick o pack o flytta till Sthlm. Detta e planerat till sommaren o nu e Selma fullt upptagen av att skriva klart sin C-uppsats i pskykologi på Universitetet vilket jag vet att hon kommer att klara galant. Selma e liksom jag stenbock o har födelsedag i kalla o mörka januari. Vi har mycket gemensamt o tänker ofta på samma sätt. Vi allvarliga stenbockar som kan verka kalla på ytan men som gömmer mycket värme och energi inombords. Selma o jag har slitit tillsammans me tentor, snackat om våra våndor o känslor om vår gemensamma stad Bonnebro o dagdrömt oss bort till andra sidan jorden då livet kännts för tråkigt o vardagligt. Vi har båda en förkärlek för staden Paris som vi dyrkar o diggar skarpt.

                    image24

Selma gillar kläder o shopping o hennes katt heter passande - Gucci. Jag ser fram emot sommaren då hon flyttar hit .Har lovat att visa alla mina smultronställen för henne. Kanske blir det även en resa till Kroatien för oss senare i år. Selma e ambitiös o både pluggar o jobbar. Kanske blir hon forskare i framtiden men innan dess skall det hinnas med lite annat smått o gott som resor, shopping, bloggande o annat kul.

Lovely - polare me Selma

Uteliv i Bonnebro

Har ju länge ratat utelivet i Bonnebro i all dess form. I lördags gjorde jag dock ett undantag o drog ut en sväng efter lillasyster Marias vårkonsert me hennes skola som va själva huvudattracktionen för helgens Bonnebrobesök. Vi va där o kollade hela familjen o gladdes mycket åt vår egen lilla familjeartist/dansare/musikalstjärna som ler o strålar så fint på scen. Hon lyser upp mörkret helt enkelt. Vår egen Madonna : samma längd, samma skönhet men bättre sångröst.

                     image23

Lillan håller på att bli stor o tar studenten i vår så nu va det sista framträdandet på ett tag. I höst vankas dansutbildning på högre nivå o då får vi förhoppningsvis gå på fler uppträdanden. Så här glad va Maria alla fall efter lördags spex.

Som sagt jag mötte upp Selma för en natt på stan och sedan även min käre gamle vapendragare från Universitetstiden: Tommy o hans polare Rickard. Vi fyra blev lördagens kvartett och det blev mycket lyckat o kul. träffade en del gamla kompisar o bekanta vart vi än gick, som alltid i Bonnebro o alltid lika trevliogt att känna så många på så liten yta. E ju inte så van vid detta här i storstans anonymitet. Det blev några gals vin på en 30 + pub som jag aldrig bevistat tidigare o sedan även en visit på ett riktigt bonnigt hak som kan liknas vid en anläggning för After Ski.....Hmm....ja det blev ju bra ändå. Sällskapet som räknas. På "afterski" stället finns två delar att välja på: en där de precis renoverat o tillhört rikigt bra o skön housemusik. Dock e det CD-skivor i baren som gäller o ngn DJ existerar ej det efår personalen själva ta hand om. Det andra rummet där alla fulla folk hänger, alltså majoriteten av besökarna bjuds det på schlager och annan grotesk musik, typ radiohits o lite Britney Spears emellanåt. Där dansas det på ett minimalt dansgolv som egentligen bara e en liten scen som alla promt skall upp på till varje pris. Har nog aldrig sett så många männiksor på sån liten plats samtidigt. Kvällens skratt stod Selma o jag för och kvällens skämt o underhållning o nota stod Tommy o Richard för som sysselsatte sej me någon slags barmaraton. Kvällens avslut stod den enda nattöppna pizzerian för o där käkade vi o sedan va Lovely sjukt trött o drog hem i en taxi till föräldrahemmet.

Lovely - partytjejen




Uppe i ottan

Har upptäckt att ibland e det ingen idé att skriva inlägg på kvällstid på denna sida. Jag kan skriva under en lång tid och sedan försöka publicera men så försvinner det och jag måste börja om...Inte kul alls. Ideérna försvinner likaså och ett återskapat inlägg blir inte lika bra..Hmm...Tänkte därför testa nu i ottan. Klockan e 6.13 och jag försöker vakna till liv eftersom jag snart skall möta upp Malou vid Konsum. Vi ska köra en morgonträning idag. Just nu känns det som en galen idé o jag vill bara krypa i säng igen men jag vet att det kommer kännas mycket bra efteråt...Promenad o Core på SATS blir det idag. Vi va ju båda hurtiga i vintras o köpte kort där vilket va en hit. Brinner verkligen för mina klasser där som gör mej mycket piggare, smidigare och vigare. Allt kan alltid bli bättre o man kan må bättre. Tyvärr tog kaffet slut här hemma så det får bli en té istället, inte lika mycket fettförbränning men säkert bättre än ingenting.

Igår va jag på Niveakurs med Katri o C.Vi fick gå genom jobbet. Så nu kan jag allt om deras cremer, hudprodukter, hur man tar hand om huden i livets alla faser och hur man kan känna igen en cellulit i fas 1, 2 och 3. Skall undersöka i vilken fas jag kommit in i. Skulle gissa att det fortfarande rör sej om fas 1. Alla kvinoor har celluliter. INGA än har celluliter. Sååå orättvist! Men, men...Vad göra? Nä just det: ingenting. Ska sluta dricka mineralvatten för enligt deras hudterapeut så gör det att magen svullnar och salthalterna ökar på celluliterna. Så det e bara att ge upp bubblet för hederligt kranvatten.

Lovely - på kurs med Kurt


Helg i Bonnebro

Anlände med tåget mitt på dagen i lördags och gick direkt till Café Java för lunch med ett gäng härliga o coola babes. Det blev avhandling av ett antal ämnen såsom BH-storlekar, vad alla ska göra på sina respektive semestrar och för/emot hemhjälp etc. Underbart god sallad (till vettigt Bonnebropris) och mycket skratt. Vädret på topp och alla va glada. 

                      image21 

Sedan fick tjejligan besök av Marias sambo P och deras dotter lilla Elsa som e söt som socker men väldigt envis o sur. Om det inte vankades kex blev det mycket gnäll! Men cool e hon o alltid me tuffa kläder precis som pappa.
                       image22

Det e inte det lättaste att fota små barn inte! De e ju inte stilla mer en ngn sekund åtgången. Beundrar alla barnfotografer, hur de kan få barnen att va stilla och le på bild. Jag tror jag måste öva lite meraför att slippa alla suddiga foton på mina vänners barn.
Eftermiddagen avnjöts med fika i trädgårn hos mina föräldrar o det blev bikinipremiär för min del. Det va nästan tropisk hetta på läsidan o jag klagade inte. Vem vet? Det kanske snöar nästa vecka....Bäst att njuta av stunden.

Lovely - soldyrkaren

Guuuuldddd!

I Bonnebro finns en hel del roliga uttryck. Till mina favoriter hör : Guld! Skall uttalas med mycket släpande o gnällig dialekt. Idag känner jag att detta uttryck passar bra i mitt liv. Jag e på topphumör och vaknade på helt rätt sida idag. Dock har jag fortfarande känslan av att vara ombord på en gungande båt men det e värst när jag sitter ner så jag får väl helt enkelt va aktiv o uppe på benen. Solen skiner o jag e på g. Idag ska jag ta hand om mej själv o besöka solarieöarna, promenera och gå på yoga.

                     image20

Sedan blir det annan aktivitet ikväll. En bra bok som jag verkligen kan rekommendera o som även ligger etta på Pockettoppen e : "Snabba cash" av Jens Lapidus. Den innehåller drama,spänning och läsning av högsta kvalitet. Skivan som går het idag i mitt hem e en gammal goding: "Urban Hymns" med The Verve. Otroligt bra! Blir mycket sentimental av att lyssna på den och det kommer upp många gamla minnen från förr så det e nästan en plåga att lyssna på den samtidigt som den e underbar förstås. Blandade känslor med andra ord.

Lovely - sentimental o sprudlande glad

Veckans väninna del 1

Jag tänkte presentera några av mina vänner för er. Nu när jag har ny kamera så e det inte många som kommer undan linsen. Har redan terroriserat många med min fotografering. Detta handlar inte om någon rangordning eller så utan jag slumpar ut en väninna per vecka som får en presentation med text o foto helt enkelt. Först ut e Emma eller Emmis som jag kallar henne (måste uttalas på ett särskilt sätt: EEEEEmmmmmisss!!).
Vi lärde känna varandra på jobbet förra året o har alltså inte hängt i en evighet men vi har kommit fram till att vi passar väldigt bra och hänger därför ofta. 

                      image19
( Fotot e från en festkväll i höstas på Vardagsrummet på söder där mitt ex Johan spelade skivor en kväll. Jag till vänster och Emmis till höger om ni inte redan listat ut det. )

Emmis e full av liv. Liten på jorden men stor i orden. Hon säger vad hon tycker och använder sej gärna av mycket gester o miner när hon förklarar något eller e upprörd och mer eller mindre sprutar eld likt en drake. Emmis e skorpion vilket flera av mina vänner e. Det verkar va en bra kombination : jag som stenbock tillsammans med en skorpion. Enligt Fröken S så e det det bästa tydligen. Emmis o jag har samma bakgrund när det gäller vad vi tidigare hittat på, både bus och allvarligare ting. Vi har båda bott i London o pluggat i Spanien o allt vad detta innebär. Men inte under samma perioder. Som sagt hade vi 90-talsnostalgi i lördags och rejvade i mitt vardagsrum till Chemical Brothers o Prodigy. Vi har gått igenom samma faser i vår ungdom: grunge, rave, indipop och sedan mera modemedvetna och arbete i butik x antal år. Vi röstar på samma parti och har i stort sett samma åsikter om det mesta. Nu planerar vi att dra utomlands i sommar på en liten semster. Emmis e en cool tjej men som tyvärr lämnade mej på vårt jobb för ett annat inom samma företag. Men det e hon värd så klart!

Lovely - kompis till Emmis  

Någon som vill städa hemma hos mej?

Funderar starkt på att skaffa hemhjälp. Jag tycker ju om att städa o ha fint omkring mej men det skulle va så slönt att slippa göra allt själv o betala för det i stället. Varannan vecka skulle nog räcka. En städhjälp som kommer varannan torsdag och gör fint till helgen så kan jag göra annat på min lilla fritid. Det skulle lätt va värt pengarna!! Alla gånger. Känner att jag behöver semester snart.Går på sparlåga just nu och känner mej yr. Är ute å åker båt varje kväll efter jobbet o då menar jag att det liksom känns som att jag sitter på en båt och gungar fram o tillbaka. Kanske bara behöver sova ordentligt....Hoppas det.

Har bokat en resa till Geneve som jag ser mycket fram emot. Ska bli skönt att komma bort från Sverige lite. Hämta nya krafter och få ny inspiration till livet. Så klart åker jag främst dit för att umgås med min vän Annika och hennes sambo Ramon. men även för att få semster o vila upp mej. Annika jobbar mera än mej och e allmänt trött på allt slit på sitt jobb. Känns som alla sliter ut sej vad de än jobbar med. det blir bra med lite omväxling o miljöombyte. Då brukar jag få nya bra ideérgällande det mesta. Kommer alltid hem med "att-göra-listor" eter mina resor. det eju först när man kommer en bit hemiffrån som man kan reflektera över sitt liv hemma och tänka till. Och ramför allt : ta dagen som den kommer utan planering. Underbart!!

Lovely - snart på resande fot igen

Tjejkväll hos Emmis

              


                       image16

Så här kul kan man ha på en tjejträff hemma hos Emmis. Jag o Malou jobbade båda idag o det va nog den mest långsamma dagen någonsin. Inte alls mycket kunder och ingen stress vilket va skönt då vi hann få undan lite av varje inför veckan. Kan förstå att folk hellre stannar hemma och myser än ger sej ut i en plötslig snöstorm som kom och förstörde vårkänslorna. Vi gick från härligt soligt väder till Landet Narnia på några timmar. Men nu kan det väl inte komma mera snö?

Väl hemma hos Emma efter jobbet så blev det en trevlig tjejkväll med en massa gott medköpt från Daglivs och en massa skratt o flams som alltid. Ett gott skratt förlänger livet heter det ju - då lär vi leva i 300 år till. Just nu e jag sjukt trött efter flera sena nätter på rad med sömnbrist som följd. Dock flera mycket roliga o trevliga nätter så jag ska verkligen inte klaga. 

                       image17 

Nu e jag så trött så det snurrar i huvudet o det e dags att sova, känns som jag e ute å åker båt. det liksom svajar fram o tillbaka. Hmm kan väl inte va bra? Har aft en mycket bra påsk ochvill tacka alla som fögyllde den. Ni vet vilka ni e så ta åt er ordentligt. Nu väntar en vanlig vecka, säkert full av nya upptåg.

Lovely - väldigt busy

Rave i vardagsrummet

Igår påskafton kom Emmis över till mej på middag. Sedan skulle vi öppna en flaska champagne men ingen av oss lyckas få upp korken för den satt så hårt så efter många försök o mycket skratt så bagav vi oss ut för att söka flasköppningshjälp. Ingen granne erkade va hemma för det va tystare än tyst i trapphuset och det va släckt i alla fönster till grannhuset. Men utanför min port stod en bil o väntade så Emmis övertalade mej att fråga killen i bilen om hjälp. Såg jag gjorde slag i saken o böjde ej fram mot rutan så killen öppnade dörren. Och det visade sej va L en vakt som jobbat åt vår butik i flera år. Han bara skrattade : Är det ni tjejer? Den här vakten e omtalad som en kvinnotjusare och har berört många tjejer i butiken. Kanske därför han inte e kvar längre? Hmm, han kanske inte får helt enkelt för att vissa blir alldeles till sej när han uppenbarar sej. Saken e den att M haft en flirt med denne man vilket vi snackade om på vår senaste tjejkväll. Detta  tyckte vi så klart va hur kul som helst. Jag menar: hur stora e oddsen att just han sitter o väntar i en bil utanför just min port. ...Tydligen så bor hans flickväns bror i min port o hon skulle upp till honom. Vi fick en öppnad flaska, ett gtt skratt och vi ringde genast till M och redogjorde för flickvännens utseende o att han har en glänsande förlovningsring på fingret vilken såg väldigt färsk ut (den ringen hade han INTE på sej när han va dörrvakt på Stureplan för curcus två veckor sedan...). Det e det jag säger: Emmis o jag skulle kunns bli perfekta detektiver med vårt detaljseende.

Vi delade på flaskan och sedan blev det 90-tals nostalgi i vardagsrummet.vi kollade i gamla fotoalbum och lyssnade på gamla skivorsom Prodigy, Chemical Brothers och The Verve för att nämna några. Vi övade gamla danssteg och fotade lite som bara två bra tjejpolare kan göra efter lite bubbel i strupen. Sedan blev det en sväng till Marie Levaue på söder där det va jättebra musik och en massa folk. Sprang på Sallys sambo Mattias me hans kompis P och vi fyra satt sedan  vid ett bord och diskuterade andar och väsen resten av kvällen. 

Lovely - gammal rejvare 

Bröd

Min nya passion e att baka eget bröd. Detta har många fördelar: det blir billigare och mycket nyttigare än köpt bröd och det e ett avstressande projekt. Jag fick ett recept av en kollega som jag gjort om en smula (hahaha!Det va kul...) och som jag nu experimenterar me i min kök. Brödet blir bara bättre för var gång vilket bevisar att  "övning ger färdighet". Här e recpetet:

Lovelys hälsobröd   (två bröd)

8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl krossat linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
6 dl naturell yoghurt
1/2 dl honung
1 1/2 russin

Sätt ugnen på 200C

Blanda alla torra ingredisenser ordentligt. Häll sedan ner resten och blanda ordentligt till en deg. Dela upp degen och lägg den i två avlånga brödformar. Väljer du teflonform behövs de inte smörjas in men annat material bör smörjas in med maragrin och häll dessutom i lite ströbröd så fastnar inte bröden i formen.

Ställ in formarna i ugnen och grädda 10 minuter. Ta sedan ut dem och platta till smeten så att ytan blir jämn så bröden inte bara goda utan snygga också :). Grädda sedan ytterligare ca 40 minuter beroende på ugn. Kolla till dem ibland så de inte bränns.

När tiden e ute: skälp upp bröden på ett galler o låt svalna lite. Sedan e det bara att äta och njuta!

                   image15 

Så här fina kan de bli! Brödet innehåller ju inget onyttigt vetemjöl som lägger sej som klister i tarmarna och inte heller något farligt vitt socker. Den naturliga sötman kommer istället från honungen och russinen som e ett bättre alternativ till vanligt socker eller annat sötningmedel. Man kan med andra ord ta en extra skiva bröd till fukosten med riktigt gott samvete.

Enjoy!

Lovely - brödbakerskan

Grungebruden

Igår plockade jag fram en gammal cd med gruppen Hole me Courtney Love i spetsen. Fantastisk bra!! Celebrity skin heter den och min favvolåt e helt klart Malibou fast alla låter e verkligen bra vilket ju e rätt så ovanligt, man brukar ju bara gilla typ två-tre låtar på en platta. Denna skiva får nu bli min nya att lyssna till när jag bloggar/städar/pysslar här hemma.

Jag lyssnade mycket på Hole i min ungdom när jag och mina vänner va grunge och lyssnade på all musik från Seattle och åkte på festivaler. Det va tider! Vi hade alltid så kul och va ett stort gäng från Bonnebro som höll ihop i flera år. Ett gäng me killar och ett gäng me tjejer som av killarna gick under benämningen "Ligan". Vi brukade ju invardera deras fester och replokaler, ibalnd bjudna och ibland inte inbjudna (men jag tror att de alltid gilade när vi dök upp ändå...). Några va vi bara kompisar me, en del va par och andra hängde man me för att det va pojkvännens kompisar. När jag tänker efter så jag ju jag o Mia E och Örten sett Hole live på Hultsfred -99. Det va min sista gång på Hultsfred, då fjärde året i rad. Vi hade alltid samma ställe att campa på, en sluttning typ i mitten av campingen där vi varje år slog upp våra tält tillsammans med folk från städer runt om Bonnebro som också diggade musik, festoch festivaler. En del av dem träffade man bara på sommarens festivaler. Andra hängde vi med året om, typ varje helg. Jag hade jättelångt rakt hår me mittbena, mörkblå hellyhansen tröja, skjorta eller t-shirt me tryck (typ Nirvana, Rage against the machine eller liknande...mycket snyggt på den tiden....) och ett gäng kängor i olika färger och modeller. Till detta va det antingen jeans eller miniklänning/minikjol. Färgen på håret skiftade ofta och det va antingen rött, mörkbrunt eller svart.Ibland me kort indiepoplugg o då gick jag ett tag under smeknamnet "Spaceman" efter en musikvideo me en rysk grupp där en tjej hade en likadan frisyr som mej. Vi va mycket lika. Nu förtiden e jag fortafrande mörkhårig men föredrar ballerina skor framför klumpiga kängor.

Lovely - fd grungebrud

Glad påsk allihopa!!:)

                   image14


Vill önska er alla en riktigt glad och trevlig påsk!! Själv e jag inget stort fan av påsken. Min favorithögtid e helt klart julen som firas traditionsenligt i vår villa i Bonnebro, hela familjen samlad. Just påsken förknippar jag mest me tråkiga långa dagar och trist väder, stängda butiker (förrutom min då som typ aldrig stänger...) och en uppsplittring bland vännerna som far åt olika håll till olika typer av firande. Visst, hade jag min familj närmre så hade jag ju firat med dem och det hade vart en annan sak.

Har alla fall turen att va ledig i helgen, alltså lördag-söndag vilket e riktigt skönt. Först hade jag inte så mycket planer men nu e schemat fullt som vanligt. Mormor kommer ner från Hälsningland för att hälsa på sin vännina som bor i Sthlm och de två gamla damerna ska ta sej hit hem till mej på söndag för en fika. Mormor har ju inte sett min lght som jag nu bott i och ägt i exakt ett år. Så det e dags nu. Vi får hoppas på en lugn och skön påsk för oss alla me mycket trevligt umgänge, god mat, fest och njutsam vila. Gillar inte att pynta till olika högtider men gjorde faktiskt ett alternativt påskris med vita fjädrar och vita virkade ägg (jag som har en förkärlek till ägg ni vet...) som jag placerade i en hög vas på golvet i ett knippe torkad trållhassel.

Lovely - inte en stor påskfirare

Freaks

Jag kom i skrivandes stund på några fler exempel på freaks som jag stött på senaste tiden...De verkar dras till mej, undrar bara varför? Nej, antagligen bara ren tillfällighet att de dyker upp där jag råkar hänga ut. När O och jag va på bio förra veckan så blev halva filmen förstörd av att en kille me någon slags psykisk åkomma inte kunde hålla sin käft i styr. Vi skulle se "The queen" och jag va jätteladdad. Har ända sedan barnsben haft en förkärlek till kungligheter och denna film har ju fått mycket bra kritik så det skulle verkligen va kul att se den. Precis när filmen satt igång så börjar någon i biosalongen att rapa. Först reagerade jag inte så mycket men killen fortsatte allt ljudligare så alla började skruva på sej och tyckte inte att det va det minsta kul. Sedan blev det bara värre och värre och killen satt och hade ljud för sej som inte går att återberätta. Han påminde om lillebrorsan i "Gilbert Grape" som där spelas av Leonardo Di Caprio. Så lät denna kille i en evighet så jag fick hålla för öronen för att ens kunna fokusera på filmen. Flera börljade skrika åt honom att va tyst eller gå ut och flera gick och sa till personalen. det blev mer eller mindre kaos men jag va envis och ville se klart filmen fast O sa att vi kunde gå. Till slut blev killen tvingad att lämna salongen så vi kunde titta klart på filmen o vi fick nya biljetter när vi gick men vi missade ju halva prinsessan Dianas begravning som va en stark scen.

För några veckor sedan när jag va på g till jobbet en morgon så satt ett annat freak i samma vagn. Först märkte jag inget utan började läsa min metro i lugn och ro. Plötsligt hörs ett konstigt ljud och en kille på sätet bredvid började bete sej underligt. Jag sneglade i ögonvrån och såg en liten och likblek asiatisk mna sitta och prata rakt ut i luften på något asiatiskt språk som jag tror va kinesiska. Trodde först att han snackade i headset till sin mobil men det visade sej va så att han snackade med någon som inte fanns på sätet mittemot honom. Den lille mannen såg så lustig ut att jag inte kunde hålla mej för skratt. tittade mej runt i vagnen men ingen reagerade, bara jag!! Jag skrattade inombords men det resulterade i att det sprutade tårar ur ögonen på mej istället så det kanske såg ut som om jag grät. Va tvungen att messa till Ange som jag visste va ledig så jag kunde sysselsätta mej me ngt. När jag fick svar pep det från min mobil och då sa mannen: "PIP!!!" han härmade alla ljud runt omkring och han talade kinesiska me ivrig inlevelse me ett spöke...Jag flög ut ur vagnen på T-centralen.Vart skall man ta vägen när man får dessa attacker av garv? Jag vet inte. Detta börjar nästan bli ett handikapp för mej.

Lovely - lider av skrattattacker

Ladyboys, älgar och andra märkliga typer

När man jobbar i butik som jag gör så får man vara med om mycket och träffa en del udda personligheter. Detta tycker jag e berikande och kul men ibland undrar man vart världen e på väg....Sedan många år har vi en stammis som kallas för "Älgen". Det e en mycket lång och stor man som hänger runt i olika butiker i city och handlar damkläder, smink och damunderkläder som han sedan spökar ut sej i. Visst, en del transvestiter kan va riktigt stiliga och vackra men Älgen e i en klass för sej kan man väl milt uttrycka det hela. Han går gärna i alldeles för korta kjolar som inte ens västa bimbon skulle ta på sej. Till detta har han stay-ups som syns och en massa klet till makeup i ansiktet etc. Ha går kutryggig och syns verkligen och hörs på långt håll. Tydligen har han familj nånstans men det har liksom slagit slint efter en skiljsmässa eller liknande enligt vandringssägen så därför har han blivit så här.

Udda person nummer två e en Ladyboy, alltså en man som opererat om sej till kvinna med thailandsk ursprun, som hänger på jobbet flera gånger i veckan. Jag och My kallar denna person för han-hon-den-det eftersom det e svårt att helt fastställa vilket kön personen har. Ladyboyen lider av grava ticks och slänger me huvudet och harklar sej jättehögt och pratar me sej själv. Kommer ibland in i sällskap me en thailändsk kvinna me barnvagn. Tydligen pluggar Mys kompis med han-hon-den-det....Stackars henne! Tänk att behöva stå ut me detta varje föreläsning. My god!! Ladyboyen har orangeblonderat hår och köper bara underkläder. Har sprungit på "henne" även på fritiden, trodde ett tag att hon stalkade mej.

Freak nummer tre dök upp igår och jag höll på att få en riktig skrattattack bakom kassan. Oturligt nog så ställde sej personen just i min kö och det va ju typiskt. Jag vill verkligen inte skratta men det e ju så svårt att hålla sej ibland.Det liksom bubblar i hela kroppen och jag vet inte vart jag skall ta vägen. Denna person som e en ung kille strax över 20-strecket hade en minimal kjol, ett megastort blonderat svintohår, massor av makeup smetat runt i ansiktet, han hade målat utanför läpparna så de såg onaturligt stora ut. Dessutom va han helt klädd i rosa och hade två utslagna tänder. Dock en mycket insatt person som visste precis vad han ville ha och köpte både puder och läppstift. Snabbt gick det och det va tur för mej eftersom jag som sagt nästan grät av skatt efteråt. Kunde inte titta på min kollega Maria (även kallad PS eftersom hon e min personal shopper på jobbet och alltid hittar så snygga kläder till mej som jag själv inte verka upptäcka) eftersom vi då båda typ dött av garv. Denna kille har ett hår mer tupperat än Natacha Perye som ju ser ut som ett litetpenntroll från 80-talet med minkropp och gigantiskt hårsvall.

Galning fyra har jag inte sett förrens denna vecka. Också en man omopererad till kvinna med tuttar stora som basketbollar...Skämtar inte tyvärr!! Måste gjort ont när "hon" vaknade upp efter den operationen. Trevlig och engelsktalande , köpte ett gäng lösögonfransar. Men varför spöka ut sej så? Hade även gjort läppförstoring och lite lyft här och där. Ja ,vad säger man? Vart e världen på väg... 

Lovely - helt naturlig

Upptagen


                              
                      image13

Jag har haft mycket att stå i senaste dagarna så det har inte blivit så många inlägg på bloggen. Har mest vart hemma och vänt och inte ens suttit en sekund i min soffa och knappt framför datorn heller. Så kan det gå när man har trevligt! Jag vill gratta Josse till hennes VM-utbildning och önska henne lycka till på nya butiken. Verkligen jättekul att du gått vidare och fått en ny utmaning att ta tag i. Måste kännas spännande och positivt. Själv kämpar jag på o försöker på allvar bestämma vad jag ska bli när jag blir stor.  Vilket ju inte e alltför lätt. Det e alldeles för mycket som lockar och jag vet inte riktigt vart jag skall börja. Det e det som e problemet - hur skall allt hinnas med?


Det e kanske dags att göra en ny lista för 2007 me funderingar som skall gås igenom och mål som skall uppfyllas. Det mesta på den gamla listan e redan klart efter dessa månader som gått så det resultatet e jag nöjd me. Men som sagt listan fylls på hela tiden....Och det antar jag e positivt - att sträva frammåt och komma nånstans me sej själv.

Nu e det dags att sluta grubbla över detta och gå och sova säng.

Lovely - vårpositiv  (bilden e från Bonnbro och jag sitter vid en dator modell äldre, hemma e det laptop som gäller men fotot visar ändå en typisk bild av en kväll i Lovelys liv)

Grattis Irma 1 år!

  
                  image9

Idag (måndag) va jag hemma hos Cath på tjejsnack o firande av hennes (och C:s ) dotter Irma som fyllde 1 år förra veckan. Jag hittade denna bedårande söta t- shirt me Hello Kitty tryck på som Irma fick av mej i present. Jag tror dock att hon va för trött för att prova den så det får bli ett foto en annan gång. Jag o mamma Cath har inte setts på länge så vi stängde in oss i köket och babblade som två gamla tanter medans pappa C fick natta Irma och sedan bänkade sej framför tv:n i vardagsrummet. Det senare gissar jag att han tyckte va riktigt trevligt - att få glo på sport ifred. 

                  image10


Så här söt e lilla Irma! Hon blev glad för det rosa kortet som hon fick av tant Lovely. Mamma Cath vakar i bakgrunden. Egentligen skulle Jempa och hennes lille Gustav va med oss ikväll men de va för trötta efter sin hemresa från Thailand vilket e förståeligt. 

                 image11



                                                                   Irma speglar sej. Det skall börjas i tid.


Lovely - blivande jourhavande barnvakt

En händelserik vecka

Det har minst sagt vart fart denna vecka och nu e det redan söndag och imorgon väntar en ny vecka. Jag hänger inte riktigt me själv i svängarna och jag förstår verkligen att andra inte gör det heller minst sagt. Det har vart fullt ös och ett högt tempo så nu e jag ganska trötter. Mina lediga dagar spenderade jag mestadels utomhus i det vckra vårvädret. Blev av med min vinterpäls i torsdags och det var veerkligen ett vårtecken. Nu kan jag har kjol me strumpbyxor utan att va orolig för att det ska sticka ut hår genom dem....Ha ha ha !! Ok, detta var en ganska rejäl överdrift. Men jag känner mej fräch och e nu redo för att prova ut en ny snygg bikini vilket måste göras snarast innan de snygga modellerna tar slut. Tog mej en lång tur över söder i fredags och shoppade lite och sedan blev det en spntan afterwork me Örten och Sally. Kvällen började på 51:an och avslutades på Underbara bar. Några öl och mycket skratt i goda vänners lag. Så trevligt det kan bli utan planering. Jag va på topp och vädret va på topp. Fick skattebeskedet i brevlådan samma dag med ett överraskande högt belopp. Såg framför mej en trevlig resa under semestern. Veckan avslutades med en trevlig fikastund på Tullys på Götgatsbacken med mina vapendragare Sally och Örten. Vi letade förgäves efter ett ställe att fika på i solen men det fanns inget tyvärr så det blev gamla vanliga Tullys men det e minsann inte fy skam.

Lovely - njutaren