Lunch på balkongen

I går var det premiär för mig att äta lunch på balkongen. Solen gassade och jag njöt på min stol med ansiktet vänt mot detta underbara klot. Balkongen blir som ett extra rum för mig på vår och sommar och jag skulle ha svårt att klara mig utan den. Men innan jag intog solposition tog jag en tur till apoteket för ett ansvarsfullt inköp nämligen solskyddsfaktor och stick. Inte bränna sig! Jag vill alla fall inte bli röd och flaga eller få cancer. Det går ju att skydda sig rätt så mycket. Blev heller inte röd men fick lite färg så det funkar ju kanoners!


Lovely - balkongdiggare

Bröllopsbilder

I dag kollade jag min mejl och fick se ett par stycken från min vän Annika som bor utomlands. Bröllopsbilder hade hon skickat! Grattis säger jag till henns och hennes sambo, eller numera make, R. Så kul! Så fantastiskt! Så roligt! Jag älskar bröllop och allt vad det innebär. Ett vackert och glädjefyllt par på sin livs mest romantiska dag. Kan det bli vackrare än så? Knappast. Och i juni blir de föräldrar, Annika och hennes R. Jag lovar att komma och hälsa på så fort jag bara kan. 


Lovely - tackar för fina bröllopsbilder 

Osugen på att shoppa

Ja det är sant. Just nu är jag inte sugen på att shoppa. Förutom ett par skor. Jag har nämligen skobrist hur skumt det än låter så behöver jag verkligen nya fräscha vårskor. Gjorde en omstrukturering i garderoben nu i veckan och det kändes riktigt bra. Lite lades på hög för att sparas och en del åkte. Jag tog efter en mycket kritisk rensning bort hela 32 stycken överdelar/toppar som jag inte använder. Sa till Herr E att jag nu måste köpa 32 nya...Det är ingen idé att spara på sånt som bara hänger dag in och dag ut och tar en massa plats. Topparna får nu vänta på sitt framtida öde i välvikta högar högst upp. Ut med det gamla och in med det nya. Nu har jag en lista på vad jag ska komplettera min garderob med. Men först blir det skor. Skor, skor, skor. Det känns dock konstigt att jag inte har något shoppingsug alls just nu. Det har liksom aldrig hänt. Tänker mest på att det snart är semester och att jag då ska resa bort med Herr E.


Lovely - ok, lite skor blir det allt

Tjejkväll

Var hemma hos M i går på en mycket trevlig tjejkväll. Hon är gravdi och resten mammor så det blev en del snack om barn och allt vad det innebär. Tror att jag vid detta laget skulle kunna skriva en bok om ämnet utifrån vad jag lärt mig av tjejerna. Det känns nästan som att jag har barn själv med all information jag fått. Och det är ju fantastiskt bra inför framtiden då jag själv kanske blir mamma en dag. Jag kommer ju att vara enormt välinformerad. Kanske inte behöver läsa en enda bok.
God mat, bra samtal och en instruktion i libanesisk vaxningsteknik blev punkterna på kvällens program. Nice. Tror faktiskt att männen saknar denna typ av umgängesform som vi kvinnor har. De missar verkligen någonting. Så enkelt att bara boka upp ett datum och de som kan kommer till den vi bestämt att vi ska vara hos. Enkelt och smidigt och inget krångel. Nästa gång är det min tur. Får börja fundera på ett litet tema. Kanske någon god mat eller så.


Lovely - mera tjejkvällar till folket


Solen

Nu är den äntligen här! Jag menar förstås solen och dess värmande strålar. Plötsligt känns Stockholm som en riktig storstad igen nu när allt folk kommer fram från sina hålor efter vintern. Alla ler och skrattar och glassar på en uteservering. Folk ler till och med mot varandra. Det är fantastiskt! Jag gick Götgatan fram i dag efter jobbet och bara njöt. Människor överallt med glass och solglasögon. Medis va fullpackat med folk som tog en stor stark i solen efter jobbet. Alla va glada. Hoppas nu att det håller i sig och att tysken som förutspått en varm sommar verkligen har rätt denna gång. 


Lovely - med solbrillor på  

Att åka kommunalt

I bland önskar jag att jag hade en bil. En egen bil, bara min. Faktiskt. Nu lägger jag hellöre pengar på annat än att äga bil eftersom det är så dyrt men i balnd känner jag att det hade vart trevligt med bil. På tuben är det packat med folk, förseningar och barnskrik. Alla messar med sina mobiler eller snackar i dem. Andra stirrar eller är bara allmänt konstiga. I dag när jag skulle åka hem var det ordslagsmål mellan två fjortisar som kallade sig för f''''a och annat trevligt. De ställde till med en scen på perrongen bland alla väntande människor. Vissa har ju inget liv. Vissa använder det allmänna rummet i vår värld till privata utspel som ingen runtomkring är det minsta intresserad av att höra eller att se på. Alla är trötta efter jobbet och vill hem. Ja, inte vill jag alla fall se på skådespel av amatörer framför mig när jag har huvudvärk. Kom precis på mig att jag nu låter som en bitter gammal kärring. Ja, det var ju inte meningen.  I morgon ska jag ringa och boka en ansiktsbehandling. Kan behöva skämmas bort lite och få en lugn stund.


Lovely - less på att åka kommunalt

Att blogga sig in i väggen

Läste att det finns personer som påstår sig ha gått in i den klassiska väggen på grund av att de gått upp så i sitt bloggande. Jaha, vad ska man säga om detta då...Mycket har jag läst om när det kommer till sjukdomstillstånd och allergier men man kan ju verkligen börja undra över detta påstående. Varför inte sluta blogga då om man nu mår så dåligt av det? Måste vara höjden av bekräftelsebehov att lyckas blogga sig in i väggen. Det är nästan så att jag bryter ut i asgarv faktiskt. Men av respekt för dessa stackars krakar med förmodlig taskig självkänsla så låter jag bli. Som den hobbypsykolog jag är blir detta nämligen min slutsats av det hela. Alltså att dessa människor har taskig självkänsla och vill ha så mycket uppmärksamhet och att de tror att de får bekräftelse genom en blogg. Resultatet blir att de driver sig själva till vansinne. Och slutligen rusar in i väggen så att det blir ett stort hål efter dem. Stackars människor säger jag bara. 


Lovely - bloggar när jag känner för det  

Minisemester

Snart ska Herr E och jag på en minisemster. I morgon bär det av till en medelstor svensk stad som jag tidigare aldrig besökt. Spännande att se något annat av vårt avlånga land. Ändamålet med den lilla resan är att hälsa på lillyster alltså min lillasyster som pluggar på annan ort. Eftersom jag var så busy under hösten och hade en sekunds fritid så fanns det inte mycket tid att spela på då. Nu flyttar syrran snart därifrån så det är på sista ropet vi beger oss dit. Skulle va så pinsamt att inte hinna hälsa på när man nästan har ett år på sej. Men vad händer med all tid? Snart är det ju midsommar. Men innan dess kanske vi ska hinna med lite valborgsfirande. En sak i taget. Skönt att åka bort i helgen all fall och få lite miljöombyte. Och jag och Herr E har det så trevligt på våra bilturer. Jag har infört en tradition och det är att vi måste ha Ahlgrens bilar som gottis när vi åker långt i bilen. Så imorgon bitti ska jag köpa oss en påse. Bara så att ni vet.


Lovely - gillar minisemester


300

Vill bara skriva att detta är inlägg nummer 300. Kanske värt att fira? Jag fyrar av ett gäng raketer och öppnar champagnen:) Tänk så många inlägg det är kvar tills jag får fira jämnt nästa gång. Men det blir nog innan sommaren i den här skrivtakten. Läste i Metro om ett par människor som blirvit så stressade av att blogga att de blev riktigt sjuka. Då kanske det är dags att skaffa sig ett liv. På riktigt. Har man då inget annat att göra än att blogga hela dagarna? Måste ju vara så. Jag har ett liv och just därför har jag inte alltid tid att blogga varje dag. Jag föredrar fortfarande att träffa människor IRL. Man kan ju faktiskt kommunicera på annat sätt än genom sin blogg. 


Lovely - har ett liv 

Renovering

Jag gillar som bekant heminredning och att pyssla hemma. Nu har ju dock köket få vänta lite på att bli ompysslat eftersom det varit så mycket annat. Man kan ju som bekant inte hinna med allt samtidigt. Inte ens jag. Nu känner jag dock att jag är på g igen och vill göra klart det sista i min lya. Kanske är vårkänslorna som pockar på. Att skavankerna syns mycket klarare när ljuset gör sig påmint i mitt halvfärdiga kök. Det mesta materialet frinns hemma. Det är egentligen bara att sätta fart. Dags att ringa mina snickare. Kan inte se ut så här mera.


Lovely - vill bli klar och få laga mat i ett fint kök

Våren

Nu är äntligen den försenade snön borta. Nu får vi verkligen hoppas att det förblir barmark och att vinterjackan och curlingkänorna inte får se dagsljus på en väldigt lång tid. Jag hoppas verkligen detta. Nu vill jag ha en tunn jacka, pumps med tunna strumpor eller sneakers. Jag är less på att vara påpälsad med lager på lager av kläder. Jag vill ha kjol och tröja och det får räcka så. Nu är det sannerligen dags för en afterwork på en uteservering. Jag vill sitta på Götgatan och spana på folk bakom mina solglasögon. Vara vårglad och kisa mot solen och le riktigt mycket. Att ett så simpelt nöje kan ge så mycket. Allt blir så mycket enklare när det är sol ute och barmark. Alla blir på glatt humör och kommer ut från sina skrymslen och vill slåss om att få sitta på solsidan på uteserveringen. Det är fantastiskt. Ok, nu är det barmark men ingen sol. Alla fall 50% bra. Tills vidare.


Lovely - vill ha sol, nu! :)

I goda vänners lag

I går kväll hade jag äran att ha mina kära vänner Emmis och Malle på middag. Det va länge sedan de tre musketörerna var samlade så det var verkligen dags för detta. God mat, ett nytt gott vitt vin och mycket snackande. Det är receptet på en lyckad tjejkväll. Alla var lika trötta och flummiga efter en hård arbetsvecka. Det är ju något med fredagskvällar. Vad man än gör under veckan så är man alltid lika trött när fredagskvällen kommer. Det slår liksom aldrig fel. Det var likadant när jag pluggade och hade ett oregelbundet schema då jag la upp min tid själv. Även då slog tröttheten till just på fredageftermiddag och det jag helst ville göra var att gå hem och sova och vakna upp lördag morgon efter 12 timmars skönhetssömn. Gårdagen fick högt betyg trots trötthetsstadiet. Vi löste dock inga världsproblem.  


Lovely - tröttis

Livet efter 30

Det händer något när man fyller 30. Inte nog med att man blir äldre, det händer även något med kroppen. Jag som annars är en mycket friks människa och sällan är hemma från jobbet har nu drabbats av det mesta under en månads tid. Vad händer? Först blev det influensa och jag låg hemma i tre dagar. Sedan började min rygg värka på nätterna och det har den envisats med att fortsätta göra. Inte kul alls. Sedan fick blindtarmen liv och ställde till med smärta så jag fikc åka in akut till sjukhus och efter mycket tester och annat så togs den lilla bastarden bort från min ömma mage. Vad händer härnäst? Man kan undra. Eller jag vill nog inte veta. Fast å andra sidan var det ju tur i oturen att drabbas av allt detta i vår trista och mörka vintertid i stället för under sommaren. För hur kul är det på en skala att ligga på sjukhus mitt i juli? Antagligen inte roligt alls. 


Lovely - man ska va glad och nöjd ändå  

Känd i mediavärlden

Tydligen har nu även media upptäkt fenomenet med blåjackorna. De har blivit kändisar. Att en mer eller mindre skum tonårsoutfit kan bli vida känd är definitivt av intresse. Deras stil har uppmärksammats långt utanför deras gäng och närmsta krets. Kännetecken är fortfarande: klarblå, gigantisk jacka av märket Fjällräven, orange i ansiktet till följd av fel nyansval på deras foundation, flera lager maskara vilket ger klumpiga och skrikigt svarta fransar (alltså inte naturliga och fräscha som är tanken), loafers utan strumpor, tajta stuprörsjeans och så klart läppar insmorda i concealer så de helt saknar färg och således får en mycket sjuk och konstig look. Jag slutar som sagt aldrig att förvånas. Över någon stil. Jag är mycket nyfiken över hur detta mode uppkommit. Vem började? Den som vet får gärna avslöja svaret här på bloggen.


Lovely - vill gå till roten med blåjacksfenomenet

Andas lugnt

Efter bara en kort stunds lyssnande på meditationsbandet så föll jag i djup sömn. Berättarens ljuva stämma fick mig att fokusera och tänka bara på mitt inre. Jag är imponerad. Det funkade ju mycket bra. Dock kanske det är att rekommendera att utföra detta när man är något piggare. Det blir ju liksom lite kort annars. Den där riktigt djupa avslappningen hinner inte infinna sig. I dag är jag ledig och redo för en skön och soft dag i vänskapens tecken. Men först en träningsrunda. Finns inget bättre sätt arr röra sig på än att promenera på morgonen. Det är frisk och härlig luft. Ingen stress och inte mycket folk ute. Man får vara ifred med sin mp3 och sköta sitt. Nice.


Lovely - går i hälsans tecken

Att meditera

Jag har aldrig mediterat. Nu ska jag dock försöka mig på detta genom att lyssna till en cd anpassad till nybörjarmediterare. Hoppas att den funkar som den ska så att jag får inre frid och lugn. Med tanke på att jag ibland stressar lite för mycket så kan det vara en god idé att testa denna form av avslappning. Yoga är ju fantastiskt och det känns som att det går liksom hand i hand. Jag återkommer imorgon då jag vet resultatet av min första hemmalektion i meditering. Känns spännande och nytt.


Lovely - snart i trans

Jaha

Snart maj månad, min abslouta favvomånad. Drink på uteservering efter jobbet. Värme och solsken. Alla människor kommer ut från sina vinteriden och vill umgås igen. Man skrattar och allt är fantastiskt. Herr E ska införskaffa ny skoter som vi kan åka på i sommar. Eller kanske i maj. Det ska bli grymt kul:) Jag hoppas att vi åker fort fram så det pirrar i magen. Fantastisk känsla. Jaha, det är måndag. Det är sent nu efter en lång arbetsdag sitter jag här och skriver om allt och ingenting. En inbjudan till ett kusindop (två små bebbar i samma ålder) damp ner i min brevlåda idag. Ska bli trevligt att gå på dop. Och det är i maj. Den bästa av alla månader. Jag diggar den bättre än sommaren. Man blir så mycket piggare på försommaren. Sedan kommer själva sommaren som så klart också är underbar men den blir så splittrad då alla åker åt olika håll och har semestrar i olika omgångar. Jaha, nu är det nog dags att sova.


Lovely - jaha typ hela tiden 

Ibland kan man undra

Jag blir så trött på mig själv i vissa sitautioner. I dag när jag precis kommit hem efter en lång hemresa och jag var trött och bara ville lägga mig i soffan så upptäcker jag att mobilen är borta. Kommer på en aning för sent att jag glömt den i Herr E:s bil. Springer ut på balkongen och vinkar och fäktar med armarna men han ser mig inte. Han har redan åkt. Och jag som är helt beroende av min mobil och varken har någon annan telefon eller en separat veckarklocka vet nu inte vad jag ska göra. Knackar på hos tre grannar för att be om en telefon och ringa Herr E som kanske inte hunnit så långt på sin hemfärd. Ingen öppnar. Jag springer hem till Lindis med familj och lånar telefonen där. Då har Herr E redan hunnit hem och är absolut inte pigg på att åka tillbaka med mobilen från andra sidan stan där han bor. Går hem igen. Och får sedan sätta mig på tuben och åka till andra sidan stan fram och tillbaka på grund av mitt klantiga jag. Bannar mig själv inombords. Varför vara så klantig? Varför glömmer man bara viktiga saker? Ingen fara skedd men ack så trist att göra denna ointressanta resa på tuben nyss hemkommen från fjällen. Jag blir så trött.


Lovely - en aning tankspridd då och då 

Borta bra men hemma bäst

Hur bra och kul och trevligt man än har det på en semester så tycker i alla fall jag att det alltid är skönt att komma hem till sitt eget igen. Efter en långweekend i fjällen med Herr e och hans jobb är jag nu hemma ensam i min lägenhet igen. Och det kanske lät en smula ynkligt. Jag bara konstaterar att jag efter fyra dygn av tätt ungänge med andra människor utan någon egen tid tycker att det är ganska nice att sitta i tysthet och blogga. Semestern blev mycket lyckad med blandat innerhåll. Skotersafarit var helt klart höjdpunkten då vi åkte i karavan upp på berget och såg på den vackra utsikten. Guiden som tog oss med på den roliga och häftiga åkturen påminde om karaktären Nalle i sällskapsresanfilmen då de är just på skidsemester. Han var klockren i sin roll som fjällguide med sitt brunbrända ansikte och sitt galanta och vana sätt att manövrera sin skoter. Klockren Nalle. Själv har jag inte mycket till bränna då vädret var växlande men många fina minnen och många skratt. Blev mycket imponerad av en lillkille på tio år som spelade mer eller mindre felfritt på expertenivå på Guitarhero. Han underhöll oss med sin fingerfärdighet en hel kväll. Själv var jag mest en fjant som vägrade spela utan att i min ensamhet öva hemma först . Men sån är jag. Vuxen och feg.


Lovely - hemma igen

Packelipackpack

Jag antar att Herr E kommer att få en smärre chock när han ser min packning. Den är väl organiserad och innehåller bara nödvändigheter. Typ. Men det blev en del plagg och skor och jackor. Men hur ska jag kunna veta vad det blir för väder? Det är lika bra att packa för alla sorters. Sedan ska det ju bli olika aktiviteter så jag måste ha med mig kläder både för mys, bastubad, skotersafari och fest. Få ner allt detta i en liten väska och ni får se att det kan bli knepigt. Tur att det bara är han och jag i bilen. Jag har hela baksätet till all min packning.


Lovely - världsbäst på packning

Fjortismode

Något som fachinerat mig länge är fjortismodet. Många unga tjejer går ju klädda i gigantiska blå jackor från Fjällräven. Tycka vad man vill om detta men för mig är denna jacka bäst lämpad i ett mer eller mindre artiskt klimat. Vad jag upplevt denna vinter i Sthlm så har inga isbjörnar så vitt jag vet irrat omkring på gatorna även om amerikanerna tror att de är ett ständigt förekommande inslag i vårt gatuliv. Det har ju varit en mild vinter och inte många dagar med snö. Ändå går var och varannan fjortis runt med dessa blåjackor trots värmen. Visst, köper man en så dyr jacka så måste den väl användas och det är ju tur att de använder dem om man tänker på de stackars föräldrar som tvingats lägga ut en mindre förmögenhet på dessa gigantiska jackor. Först kom gåsjackan och nu så blåjackan. Lika fula och lika dyra och ack så dyra för våra plusgrader här i storstan. Att man matchar en sovsäcksliknande jacka med trasiga jeans och loafers utan strumpor är ju än mera underligt. Att samtidigt ha en överhettande jacka och bara fötter i små skor är ju mer än konstigt. Då vi fick ett par dagar med minusgrader och riktig vinter och jag själv bar tjocka strumpor i mina fodrade curlingkängor hade dessa fjortisar pumps utan strumpor. Jag fattar ingenting. Eller börjar jag bli en kärring?


Lovely - mycket skumma saker händer

Man slutar aldrig att förvånas

Åter till detta med klädkoder. Jempa lämnade en kommentar om att hon sett något värre än vita jeans på vintern. Personen hon såg hade nämligen vita linnebyxor och duffel...Jag vet inte om man skall skratta eller gråta. Jag tycker att man kan se ifall en person är ironisk eller seriös med sin outfit. Detta låter tyvärr som ett seriöst fall. Jag kan inte annat än beklaga. Ironi hör mer hemma på söder i Sthlm. Inte i en liten ort i mitten av Sverige. Ironi på söder är både ballt och schysst. Där kan människorna kläs sig skumt men med charm. Vita linnebyxor med duffel är inte charmigt.


Lovely - slutar verkligen aldrig att förvånas

Vita jeans på vintern

Något som inte känns stabilt är att bära vita jeans på vintern. Och speciellt inte till svarta stövlar. Thats a big no no!! Varför? Jag ställer mig åter frågan. Det är snyggt och trevlitg med ett par vita byxor eller jeans på sommaren då man fått färg och det är härligt väder ute. Och förutsatt att de sitter bra och inte är genomskinliga och visar stringtrosorna igenom tyget. Då blir det tacky. Ska själv införskaffa ett par vita jeans till sommaren. Men absolut inte nu. Det är för tidigt. Däremot tycker jag att man absolut kan ha svarta byxor/jeans på sommaren (och på vintern så klart) om det inte är alldeles för varmt så klart. Då ser det bara korkat ut. Att gå runt och svettas i ett par för varma och för tajta byxor. Jag menar: varför? Det ser inte bra ut. Det är inte passande.
 
Lovely - insatt i klädkoder 

Massblogg

Efter en vecka pendlandes mellan hopp och förtvivlan gällande mitt bredband så är det åter på g och verkar fungera som det skall. Därav denna massuppdatering på bloggen.  Jag känner hur fingrarna kliar och vill dansa runt på tangenterna för att få ur sig en massa text. Och jag tillåter dem. Ska snart ut på en träningsrunda i min nya jacka. Ja, det är en nyinköpt friluftsjacka som jag ska använda till utomhusaktiviteter och inget annat. Jag kommer alltså inte att ha den på stan eller när jag går ut och tar en drink. Om jag mot all förmodan skulle göra ett misstag och ta på den i fel sammanhang så kan ni väl hojta till. Jag tycker alla fall att det är viktigt med klädkoder och att man följer dem. Det finns ju liksom en tanke bakom. Vissa plagg gör sig bäst i vissa sammanhang. Så enkelt. Har precis införskaffat en ny outfit som jag ska ha i fjällen. Herr E var med och valde. Efter ett tag muttrade han lite och sa att nu kan du väl ta det där. Jag förklarade pedagogiskt att jag vill va snygg och fräsch i backen och inte köper vad som helst. Det blev en outfit som går i svart-vitt-rosa. Mycket snyggt. Jacka, byxa och rosa mössa. Jag känner mig mer än redo för fjällen.


Lovely - med ny snygg outfit 

Skidjacka

Det finns kläder för alla tillfällen och det finns klädkoder. Så finns det ett antal människor som inte följer klädkoderna särskilt väl. Antagligen har de inte uppfattningen att det finns klädkoder eller så bryr de sig inte. Det finns ett fenomen som jag funderat över. Det är nämligen personer som till fest kommer uppklädd och sedan valt att ta på sig en skidjacka till den fina kjolen. Varför? Det passar inte och det ser märkligt ut. Friluftskläder och liknande plagg är ju just till för aktiviteter utomhus. Den sortens kläder är anpassade för väder och vind och vatten och snö. Inte för att umgås med en drink i hand eller att värma inomhus på en restaurang eller i en festlokal. Fe, fel, fel! Ack så fel och fult det blir. Det värsta är när mannen och kvinnan i en relation, oftast folk 50+, har matchande skidjackor på stan. Gärna i en skrällig röd färg eller en blossande blå som synns på ett mycket långt avstånd. Varför? Är tacksam för svar om någon har någon bra idé. 

Lovely - använder skidjacka i backen 

Två shopoholics

Jag och Herr E tog oss en tur till outleten i Barkaby i helgen. Herr E som shoppar som en typisk man, alltså mycket men sällan, handlade sjukt mycket. Det blev allt från t-shirt till kostym. Vi sprang runt där mellan de olika butikerna, jag, Herr E och visakortet. Och mycket fanns det. Både fyns och skräp. Själv fick jag ett par stövlar i present efter mycket letande. Det tog nämligen ett tag innan vi kom överrens om ett par som båda gillade. Jag kan ju inte tacka ja till ett par gratisstövlar bara för att de är just gratis. Jag vill ju använda dem också. Och det har jag gjort. Uppmärksamheten inför mina stövlar var stor på jobbet och många frågade vart jag köpt dem. Jag svarade stolt att det va en present från min älskade pojkvän som är så rar. Nu är det New York som gäller inom snar framtid. Alltså en shoppingresa dit någon gång innan året är slut. Jag måste! För mig är NY ett obligatoriskt resmål och ag har verkliegn inte vart där. Jag måste dit snart!


Lovely - shoppat igen