Den bästa dagen i månaden

Nu är den så här igen då : dagen då man har bra med pengar igen och kan unna sig ett och annat innen kassan på nytt sinar. Dock har jag inte shoppat något alls i dag. Jag är liksom inte riktigt sugen. Ja, först var jag supersugen på nya vårkläder och skor men sedan vintern plötsligt kom till oss känns det ju inte lika aktuellt längre. Visst, våren kanske kommer snart men när då kan man ju undra. Det enda jag shoppat i dag är mat på ICA. För mig som shopoholic är det inte fy skamm eftersom jag gillar all typ av shopping. Det blev en enkel men smarrig middag bestående av färsk fylld pasta (kronärtskocka) med pesto, stekt hallomi och bröd. Herr E blev nöjd och jag också. Enkelt men så gott. En middag på fem minuter. Herr E ska sponsra mig med ett par nya stövlar. Vi ska snart ut på shopping å hans vägnar men jag kommer att få min beskärda del i och med stövlarna. HURRA!! Vilken pojkvän jag har. Herr E är helt enkelt bäst.


Lovely - glad på den bästa av dagar 

Nyfiken

Jag är verkligen så nyfiken av mig. Nu när jag är med pojkvän så är det så spännande att höra om ens singelvänner och deras bravader. Jag själv har ju inget särskilt smaskigt att tillföra på tjejträffarna så det blir desto roligare att höra om vad andra haft för sig. Om kompisarnas dejter, vad de gjorde, hur killen va, om han tog notan, om de skall ses igen. Sådana saker som för mig nu känns så långt borta. Man vänjer sig snabbt vid att ha pojkvän. Och det är en underbar känsla. Jag vill inte byta bort Herr E mot någon dejt i världen.
Jag anser att det är bra att vara nyfiken. Då tar man ju reda på en massa saker. Det är väl inte mera än rätt att vara frågvis. Eller? Ska ringa Emmis nu och fråga hur hennes dejt va i går. En dejt på självaste påskafton. En påskdejt. Så trevligt.


Lovely - alltid lika nyfiken 


Man skall minsann va tacksam på riktigt

Jag som så sällan är sjuk tar det nästan för givet att jag är just en frisk person. Uppenbarligen kan ödet vilja annorlunda helt plötsligt. Jag syftar till min operation förra helgen. Nu har jag tvingats vara hemma från jobbet hela veckan efter detta och verkligen varit tvungen att bara vara. Så mycket finns det ju ändå inte att hitta på en dag helt solo där även rörligheten är mycket begränsad. Mina mest utsvävande företag har inneburit en promenad till Konsum. Annars har det blivit surfande, läsande och några besök av Herr E. Han har ställt upp som en räddande ängel och jag är mycket glad och tacksam för detta. Han är verkligen världens raraste! Det är inte alltid så lätt att vara tacksam för det bra man redan har för att strävandet efter allt som man anser är bättre alltid finns där i bakhuvudet. Uppenbarligen går det inte att ta för givet att man håller sig frisk. Vad som helst kan hända med vem som helst, när som helt. Uppenbarligen.


Lovely - börjar bli bättre

Lovely är tillbaka

Denna gång har jag en riktigt bra ursäkt till att jag inte har bloggat på ett tag. Svaret är en bortopererad blindtarm. Komiskt nog handlade det senaste inlägget om en härlig uppfriskande morgonpromenad. Nu är jag glad om jag orkar ta mig ut ur min bostad. Ska strax ge mig ut på en minipromenad i snigelfart. Doktorn har sagt att det är viktigt att röra på sig efteråt så snart man kan. Jag följer doktorns råd och tog mig en en sväng till Konsum i går. Försökte att inte vara i vägen för alla stressade människor och höll mig efter väggen för att inte någon skulle råka knuffa till på min ömma mage som numer pryds av tre små läkande hål. Lovade mig själv att aldrig mera klaga på att folk tar tid på sig eller står i vägen eller går sakta. För nu har jag fått prova på hur det känns att vara en sådan person. Och det är minsann inte kul. 


Lovely - invalid just nu  

Pw i gryningen

Vem är ute och powerwalkar klockan 6.30 en lördagsmorgon? Jo, jag Lovely. Vaknade tiidgt och kunde inte somna om för att jag hade ont i ryggen så det var bara att ta sig upp och iväg. En timme senare var jag mycket nöjd med mig själv, att jag tagit mig upp ur den varma och sköna sängen för att gå en promenad. Välgörande för både kropp och själ. Det som är extra trevligt så här i ottan är att du är i princip ensam. Allt är lugnt, skönt och tyst runtomkring dig där du går. De enda jag mötte var ett par som troligtvis var på väg hem från en sen efterfest och en man med sin hund. Annars ingen levande varelse någonstans. Frid. 


Lovely - diggar ensampromenad 

Shoppingsugen

Det har kommit in så mycket snyggt! Jag vill ha allt och anser mig även behöva allt. Den kombinationen kanske inte är så bra för plånboken men känns bra fär sinnet. Det sjätte sinnet som en del av oss kvinnor och kanske några män också har: shoppingsinnet. Jag anser att det är något som forskarna borde ägna lite tid åt. Upptäckten av att det existerar kanske skulle få oss människor att tänka till. Att man har rätt till shopping. Det kanske inte räddar världen eller det kanske inte alltid är så sunt. Men det är ju så vansinnigt trevligt att ägna sig åt. Nu till våren känns garderoben lite allmänt trist och behöver piggas upp med ett och annat. Lite färg, lite nytt. Lite av varje. Nice!
Jag är så less på att vandra runt i instängda stövlar. Mina fötter vill ha lite luft i ett par läckra pumps. Har dock inga roliga i skosamlingen. Det får helt enkelt bli ett av de inköp som behövs för vårlooken.

Lovely - sugen på vårshopping

Semester inom kort

Ja, det är ju bara mars men alldeles strax semester. Så känns det alla fall eftersom man nu ska bestämma vilka veckor under året som man ska ha semester. Jag som alltid har en resa bokad och tar ut semester efter det snarare än tvärtom ska inte göra om misstaget från föregående år. Då hade jag nästan tre veckor semeter i Sverige, alltså ingen resa planerad just då utan tänkte softa hemma och hos mormor på landet. Jaha, vad hände? Det var kallt, det regnade och det blåste. Det närmaste solande jag kom var två ynka dagar i parken huttrandes i bikini. Jag frös verkligen. Aldrig mera. I år ska jag ha tre veckor varav jag verkligen hoppas att minst två av dem kommer att tillbringas utanför Sveriges gräns. Jag blir galen av att inte se solen under en hel sommar. Det skulle inte förvåna mig om det bara därför att jag drar söderut blir en bra sommar här hemma. Det blir ju nästan alltid tvärtom. Men först fjällensemestern. Det är inte långt kvar nu. Bara tre veckor till snön, naturen och äventyren.


Lovely - längtar efter alla resor

Skönt med helg

Har haft en helt ok dag på jobbet. Det är verkligen skönt att vara tillbaka och träffa alla igen. Men nu ser jag ändå fram emot en ledig helg. Börjar med en liten mjukstart så där och jobba en dag och vara ledig två. Längtar efter Herr E som åkt till annan ort. Kan inte träffa honom förrens på söndag...Känns som alldeles för lång tid. Syrran har anlänt till Sthlm och det är alltid nice. Vi har hunnit avverka varsin pizza och en del tjejsnack om smått och stort. Tyvärr har vi inte löst några världsproblem denna gång heller men det kommer väl. Snart. Har använt nya stövletterna med lite smärta. Funderar starkt på att konsultera en läkare angående min onda tå. Ja, att få den bortopererad alltså. Skulle liksom inte skada.


Lovely - litet inlägg i dag

På g igen

Så nu är jag frisk till 95% och redo att gå till jobbet igen. Det är ju inte så att jag varit borta i en evighet även om det känns så. Solen lyser ute och det verkar bli en trevlig dag. En afterwork väntar ikväll och min syrra ska hälsa på i helgen. Jag är kär i Herr E och livet känns mycket bra. Vad mer kan man begära? Jag anser att kärleken är bland det viktigaste för att man skall må bra som människa. När kärleken är på topp och besvarad så mår jag så bra.


Lovely - mycket positiv i dag

Snart helg

Jaha, snart är veckan slut. Den har gått fort trots att jag varit sjuk. Har varit isolerad i mitt hem i tre hela dagar förutom en kort sväng till solariet och akut besök på Konsum för inhandling av nödvändig proviant. Nu snart dags för sängen. Läsa och sedan sova säng. Ringa och säga godnatt till Herr E. Snart åker vi till fjällen. Ska bli så nice! Skönt att få komma iväg på en liten resa och att få lite miljöombyte. Andas frisk luft och förhoppningsvis se snö. Har nästan glömt bort hur snö ser ut. Tragiskt. Med tanke på att vi är födda och bosatta i norra Europa så borde man inte ens behöva säga en sådan sak som att man nästan glömt bort hur snö ser ut. Ok att jag bor i Sthlm där snön vanligtvis inte ligger kvar så länge men ändå. Detta är ändå Sverige. Vad händer med vår snö? Nu är det alla fall fredag om några timmar och efter jobbet är det ett barbesök som gäller.
 

Lovely - snart helg, igen....

Snart back on track

I dag känner jag mig ganska ok. Herr E va här i går och vi köpte sushi (mums!) och slöade i soffan. Han hade också med sig ett gäng filmer så i dag har jag haft att göra med att titta på dom. Herr E är så rar och snäll. Han är världens bästa man! I morgon ska jag ta mig till jobbet. Längtar efter att få träffa folk och att se något annat än min lyas väggar och hörn. Tog en sväng till solariet för att känna efter hur det var att röra sig i relativt snabbt tempo och det gick bra. Nu har jag solat i 13 minuter och använt en brun-utan-sol-servett för att se lite fräsch ut imorgon då jag ska visa mig bland folk. Nu är jag rikigt peppad på att jobba! Ska välja kläder och hänga fram i hallen och gå och lägga mig tidigt så att jag är riktigt utvilad i morgon. Konstigt, jag känner mig nästan nervös för att gå till jobbet igen. But why? Det är ju gamla goda jobbet, inget nytt precis. Grattis Malle till att du blivit moster till lilla Ella! Moster Malle, det klingar fint:)


Lovely - nästan helt frisk och kry


Tonårsmannen

Det finns en viss sorts män som befinner sig i gränsen mellan tonnåren och vuxenvärlden. Det är helt enkelt en Tonnårsman. Han kan beskrivas på ett enkelt sätt. Han har ett ben kvar i tonnåren med allt vad det innebär som festande, hänga ut med grabbarna på diverse hyss, ha kvar sin barnsliga kontakt med sin mamma som inte klippt navelsträngen (typ mamman tvättar åt sin son och kommer med matlådor till honom fast han flyttat hemifrån för x antal år sedan) och han har en fot i vuxenvärlden vilket innebär att friar till dig och vill att du ska bli mamman till hans barn och han vill köpa hus. Tonårsmannen varierar sitt beteende väldigt ofta vilket kan göra dig mycket förvirrad. Han har nämligen inte bestämt sig för vilket ben han ska stå på. Därför vacklar han mellan dessa två skillda världar. Ena dagen är det polarna som gäller och deras upptåg och andra dagen vill han ha romantisk middag med dig på en uppstyrd restaurang. Denna man är god och bra på många sätt men du måste ha mycket tålamod med honom. Han kommer under en längre tid att vela mellan de två världarna. Förmodligen kliver han för gott in i vuxenvärlden en dag och stannar där men när den dagen kommer går tyvärr inte att förutspå.


Lovely - föredrar vuxna män

Den velande mannnen

Den velande mannen har ett problem med sig själv vilket är att han helt enkelt velar för mycket. Han är inte klar med sig själv. Han tror sig veta vad han vill men i själva verket har han ingen aning. Han velar fram och tillbaka. Mellan dej och sitt ex och mellan dej, en annan dejt och sitt ex. Eftersom han inte gått vidare från en eller flera relationer tillbaka i tiden så blir han bara alltmer förvirrad med tiden. Detta gör att du också får en massa huvudbry och blir alltmer förvirrad i hans närvaro. Ett tecken på Den velande mannen är att han först verkar intresserad men efter ett tag ringer han alltmer sällan. Han är kusin till Bomerangen men med den skillnaden att han inte återkommer vilket är skönt. Han är en trevlig och bra kille men velandet förstör alldeles för mycket. För att få ett svar från honom måste du ställa honom mot väggen. Gör du inte det kommer er relation rinna ut i den klassiska sanden. Så det är upp till dig att få ett svar. Han kommer inte att ta tag i det. För han velar alldeles för mycket. Om han bestämmer sig för dig är det bara att gratulera! Då har du vunnit hans hjärta. Om inte är mitt råd att gå därifrån. För vem har tid och energi att lägga på en velande man som inte kan bestämma sig?


Lovely - velande går bort 

Nästa kategori: Den Fege

Mitt inlägg om Bomerangen blev mäkta populärt så här kommer en till kategori. Denna gång handlar det om Den Fege. Kännetecken för denna man kan vara svåra att upptäcka med detsamma. Tyvärr är det så. Skulle det vara enkelt att upptäcka dem skulle man ju aldrig behöva råka ut för denne man och det hade vart mycket bra. Ok, Den Fege verkar i början vara en vanlig, trevlig man som man kan tänka sig att dejta flera gånger och till och med inleda en relation med. Men allt eftersom kommer det fram ett och annat. Den trevliga, gulliga fasaden döljer något helt annat. Något finns under ytan. Något konstigt. Du börjar undra varför han inte vill ge ut sitt nummer, varför han inte säger vad han heter i efternamn. Efter ett tag visar han sitt rätta jag. Han har helt enkelt en relation sedan en lång tid tillbaka, kanske flera år. Han vill vara ute och flirta med andra kvinnor än sin egen för att se om han fortfarande är attraktiv på marknaden. Han är helt enkelt en riktig fegis. Mannen vill lämna sin kvinna där hemma men han vågar inte. Därför kör han dubbelspel. Han fortsätter sin relation med sin sambo samtidigt som han dejtar andra. Han kan inte leva som singel på riktigt för att han är en fegis. Därför har kan kontantkort som inte går att spåra och därför ger han inte ut sitt efternamn. För säkerhets skull. Så att du inte ska kunna spåra honom. För han är en fegis. Att hänga upp sig på en fegis är inte att rekommendera. Inte om du själv vill ha en seriös relation. Är du ute efter en flirt så är det upp till dig. Men inbilla dig inte att han kommer att lämna sin kvinna där hemma. Nej, hon kommer förmodligen alltid att finnas kvar. 


Lovely - diggar inte fega män    

Bomerangen

Det finns ju som sagt olika typer av män. Emmis och jag har efter många och långa samtal kommit fram till några kategorier. Jag själv döpte en av kategorierna till "Bomerangen". Denna man ska man akta sig för. Kännetecknet är att han är väldigt anjelägen och på i början. Man känner sig omtyckt, uppvaktad och satt på pidestal. Inget fel med detta beteende varken från mannens eller kvinnans sida. Vad det handlar om är dock att efter en kort period - mellan 2 veckor upp till en månad - så ändras mannens beteende och han drar sig undan. Bomerangen drar sig sålika tillbaka och ringer inte lika ofta och slutar göra upp planer för den närmsta framtiden. Alltså planer med sin date. Däremot har han helt plötsligt många planer och projekt på gång med alla andra i sin omgivning. Det är heller inget fel, en baland mellan vänskapskretsen och dejtandet är att föredra. Men vad det handlar om i Bomerangens fall är att han drar sig undan utan förklaring. Först är han på som en ige och sedan drar han sig tillbaka väldigt fort. När man tror att man har Bomerangen på kroken så drar han sig precis undan i sista stund uatn förklaring. Vill du ha en förklaring till hans beteende får du ta upp det själv för denna sortens man är mycket feg och har svårt för kommunikation. När du fått höra hans konstiga ursäkter till varför han först varit så på och sedan dragit sig undan kommer du inte att höra av honom på ett tag. Men vänta bara...Snart är han tillbaka. För en Bomerangman återkommer alltid. Därav namnet på denna kategori. Han hör av sig efter ca 3 månader. Helt plötsligt ringer han eller skickar sms till dg och vill ses igen. Av någon anledning tror han att du fortfaranade är intresserad av att träffa just honom. Som att dagens moderna kvinna skulle ha tid och energi att sitta och vänta vid telefonen på att en gammal dejt ska ringa upp. Skulle inte tro det! Därför blir också Bomerangens reaktion ren förvåning över att han inte längre har en chans. Att det är försent. 


Lovely - diggar inte Bomeranger  

Att se något från den ljusa sidan

Visst, det är tråkigt att vara hemma å va sjuk och missa vad som händer på jobbet. Dock försöker jag se det från den ljusa sidan. Jag kan njuta av TV4:s nyhetsmorgon så länge jag önskar. Jag kan titta på TV mitt på dagen. Jag kan chatta med yttre världen via MSN. Jag kan titta på film som jag inte ofta hinner annars och jag kan surfa på nätet och passa på att lära mig något nytt. Jag får se min isoleringsperiod i hemmet som något positivt helt enkelt. Och det kommer att bli desto roligare att gå till jobbet när jag väl är frisk eftersom jag spenderat en massa ensamtid hemma och längtar efter att få se folk igen.


Lovely - positiv brud

Shopelishop

Fyndade ett par svarta stövletter i lördags. De passade perfekt i butiken. Ok, kanske något trånga på höger fot men säljaren sa att de skulle töjsa sig eftersom det är skinn vilket man går ut. Det vet jag sedan tidigare att det funkar så. Men nu är jag lite bekymrad över att de kanske är lite för små ändå. Kanske skulle jag ta den större storleken. Jag har använt dem så det är försent att byta. Jag får helt enkelt försöka töja ut dem eller så. Kanske syrran som har mindre fötter än jag töja dem i helgen när hon kommer och hälsar på? Hon får helt enkelt gå omkring i dem så att det används och expanderar. Jag hade dem i lördagskväll för första gången. Jag och Herr E va på middag hos hans kompis med sambo och jag hade stövletterna den lilla biten mellan min lght och bilen och mellan bilen och deras hus. När vi åkte hem tog jag av dem i bilen och foten nästan svullnade upp. Typiskt mej! Varför inte prova ordentligt? Nu står de i hallen och har blött tidningspapper i sig. Jag hoppas att expanderar. verkligen. För de är snygga och sexiga och passar till våren. Då jag ska gå på en shoppingtur i stan med vårsolen gassande på mitt ansikte.


Lovely- ägare till nätta men ack så läckra nya stövletter

Alla små I-landsproblem

Alla har vi våra problem, små som stora, som vi tampas med kanske dagligen eller i perioder av våra liv. Jag samlar på I-landsproblem kan man säga. eller rättar sagt; jag har inga problem att tampas med så därför blir varje litet mikroproblem till ett stort. Jag tror att människan är funtad på det sättet. Att vi vill ha något att deala med, något att stå i, att fundera över och sedan lösa. För då mår vi bra. Då upptäcker vi att problemen var ganska små och att inget särskilt hände. Det var inte så illa som vi trodde från början. Ett I-landsprobelm jag har är att jag har så många vänner och bekanta att jag inte hinner träffa alla jämt och ständigt utan hela tiden måste pussla och boka in i agendan för att alla ska få plats. Jag vill att alla ska få plats för jag mår bra av att ha dem i mitt liv. Så därför fortsätter jag att pussla och boka. Men så tänker jag så här att det finns ju faktiskt dom som är väldigt ensamma och inte har en endaste vän och heller ingen livspartner. Jag undrar hur det känns att sitta ensam helg efter helg och inte ha någon att dela sin fritid med. Det måste verkligen vara fruktansvärt. För enligt mig är det väldigt viktigt med vänner och dem får man inte glömma bort. Ett annat I-landsproblem är att jag inte rikigt kan bestämma mig för vart man skall boka sin semesterresa. Ett fett I-landsproblem. det finns ju de som inte ens har råd att ens tänka på en resa. Och själv försöker jag deala med vilket land jag vill åka till. Ska det bli Grekland, Italien eller Kroatien i år?


Lovely - en riktig I-landsproblemsöverlevare

Fett uttråkad

Jag har nu kollat klart på hela SaTC-boxen. Började gråta till sista avsnittet. Blev verkligen rörd trots att jag sett det tidigare och mycket väl visste vad som skulle hända. Nu finns inget att se på TV. Ingen bra film och inget program i repris. Inget! Bara trista såpor och amerikanska talkshows. Detta är inte kul alls. Har mejlat lite, styrdt upp en tjejmiddag nästa vecka och lite av varje. Tiden går lååångsamt. Nästan inte frammåt. Har läst mina favoritbloggar och nyheter, sökt på resor till sommaren och surfat runt på allt möjligt. Ska försöka få Herr E att komma över med ett gäng filmer. Han har ju så många. Skönt att jag inte har feber ändå. Det är ju sjukt jobbigt. Att ha ont i halsen och känna sig allmänt risig räcker långt för mej.


Lovely - uttråkad men ändå ganska glad

En liten sjukling

Jag är typ aldrig hemma från jobbet. Men nu kom bakterierna även till mig på besök så sjuk blev jag. Det är så tråkigt att vara hemma från jobbet men tur att mitt bredband är i gång så att jag alla fall kan underhålla mig med lite surfande och bloggande. Typiskt nog är det också sol och vårväder ute i dag men det är det ju inget som jag kan ta del av. Mer än genom fönsterrutan. Det blir ju lite som att vara en fånge i sitt eget hem när man är hemma och är sjuk. Jag tackar alla tekniska finesser för deras existens. Tack MSN, bloggen etc för att ni finns och kan underhålla mig en dag som denna.


Lovely - mest ynklig och sjuk just nu

Vardagliga ting

Jag brukar inte klaga på att åka kommunalt. Tycker snarare att det är bekvämt och bra med t-banan när det funkar som det ska. Men va äckligt det skall behöva va då! Är det ingen som städar tågen längre? Det spelar ju ingen roll när, vart eller hur man åker längre. Det är skitigt, smutsigt, nerklottrat etc etc överallt. Det känns inget vidare att se en del säten med en hög sågspån på för att dölja en av helgens spyor. Dess utseende och dess lukt. Läskigt äckligt. En del folk föredrar att åka buss framför tuben. Jag fattar varför. Då ser man ut i verkligheten och inte in i en tunnelvägg. Kanske är även bussarna ordentligt städade? Vad vet jag. Jag åker inte buss så ofta. Man kanske skulle börja göra det. Alternativet känns även ur säkerhetssynpunkt som ett bättre val. Jag menar, det är väl svårare att hålla på med fuffens i en relativt liten buss jämfört med ett långt tunnelbanetåg? Så skönt det skulle vara att kunna promenera till jobbet. Det hade vart fantastiskt! Att få sig en naturlig promenad innan jobbet och slippa tänka på att behöva åka kommunalt över huvudtaget.


Lovely - less på äckliga vagnar

Å Internet mitt Internet

Nu äntligen är min kära uppkoppling igång igen och jag kan åter leva ett normalt liv. Det känns stabilt. Jasg har kontakt meed den yttre världen och jag kan åter surfa, blogga, söka information, läsa nyheter och chatta på MSN. Fantastiskt! Man kan också söka efter resor. Jag och Herr E har planer på en playaresa till sommaren. Sol, bad, åka vespa och äta god mat i solnedgången. Fantastiskt! Ska bara få ut semester och hitta en resa först. Snart sitter jag bakom honom på en vespa i Grekland, solbränd och fräsch med håret virvlandes runt ansiktet. Tänk så romantiskt och avkopplande. Åka på utflykt och lata sig på stranden. Kan inte drömma bättre än så här. Kan behövas med tanke på snön utanför mitt fönster. Den är tillbaka. Men allt har sin charm. Och det bästa av allt denna morgon är att internet åter är i funktion i min bostad. Fantastiskt.


Lovely - åter i bloggeriet