Året som gått

Nu skriver jag mitt sista inlägg. Men bara för i år. Jag överger ju inte min blogg i första taget. Året som snart är slut har minst sagt varit händelserikt, omtumlande, stressigt och väldigt roligt. Det har hänt en hel rad saker, både smått och stort, tråkiga och roliga. Nu sitter jag här på årets sista dag oh käkar frulle i mörkret med enbart skenet från datorn som belysning. Ute är det tyst, mörkt och kanske kallt. I kväll väntar middag, klassisk hemmafest, champagne, skålande och mera fest. Men innan kommer en dag på jobbet. Tyvärr. Jag vill så gärna va ledig och sova ut. Men , men.Nu är det som det är och jag klagar inte. Imorrn blir det softande hela dagen på soffan. Inga förpliktelser att varken gå upp eller att göra något viktigt. Gott nytt år önskar jag er alla!


Lovely - ser fram emot en softish morgondag med Ivanhoe

Snart är det slut

Jag jobbar året ut. Det kan tyckas låta länge men faktum är ju att det inte är många dagar kvar nu på år 2007. Snart får vi börja vänja oss vid att skriva och säga 2008. Det brukar ta en vecka eller två. Alla fall för mig. Jag jobbar alltså på nyårsafton vilket känns så där men vad ska jag göra? Just det. Ingenting. Fick ledigt jul och det är högre prioritet att umgås med familjen i lugn och ro än att ha energi till en rölig nyårsfest. Jag och Emmis ska hänga på nyårsafton och vi har ölite olika alternativ men än så länge vet vi inte exakt hur kvällen kommer att arta sig och det är ganska skönt. Egentligen är nämligen ingen av oss speciellt taggade för denna dag som infaller på måndag. Vi vill helst softa och ta det lugnt. Men något ståhej blir det säkert i sista stund. Tydligen ska det bli kallt. Brrrr!!! Inte kul att frysa i natten, lättklädd och dan. Men hellre minusgrader än regn vilket skulle kännas deprimerande och dessutom förstöra festfrisyren. Fast egentligen är ju regn och minusgrader same shit. Jag vill verklkigen inte ha något av alternativen.


Lovely - snart nytt år

Sova och somna om och sova igen

Nu är vi inne i mellandagarna. Vad betyder då detta? Jo, att det finns dagar mellan jul och nyår. En del är bortresta och del har kommit hem. Många vill trängas på rean och hitta en billig TV eller partytopp. Jag själv vill mest sova. Efter denna hektiska höst känns det som att det vore en strålande idé att sova tills våren kommer. Gå i ide som björnen. Så smart björnen är. Den äter upp sig på en massa gott och sedan sover den sig igenom den tråkigaste årstiden, nämligen vintern. Jag sov 11 timmar i natt. Det var fantastiskt. Skulle kunna gå och lägga mig igen. Kanske skulle ta och vila en timme. Det vore hur nice som helst. Nej, i dag ska jag faktiskt åka in till stan och se mig om lite. Måste ha något nytt och snyggt till nyår. Vad som då händer vet jag inte men något blir det ju alltid. Köpte en svart klänning utan att prova. den ska nu tillbaka för den uppfyllde inte mina krav. Så då blir det något annat. Skulle behöva klippa mej också men har inte bokat någon tid och det kan ju vara en förutsättning. Kanske kan slinka in på en drop in. Vem som helst kan väl toppa ett hår. Jag ska ju inte ha någon särskild hypad trendfrilla. Mitt hår är snarare långt eftersom jag inte klippt mig sedan i juni och det är på utväxt för att jag inte kan bestämma mig för hur det ska va.

Lovely - sömntuta typ varje dag

Upp och ner som en sol

Jaha, upptäckte att allt gick väldigt fort. Också i år. Jag syftar på julen. Den kom upp och gick ner som en sol. Den lämnade spår efter sig i form av ny energi och glädje. Nu låter det kanske som att jag skall ge mig in på att skriva en dikt. Så är dock icke fallet. Jag tycker att julen inte märktes på samma sätt i år som tidigare. Mycket på grund av den uteblivna snön så klart. Det var alla fall varken snö i Sthlm eller i Bonnebro. De platser jag spenderade min jul på. Julen var mycket trevlig, mysig och alldeles underbar. Vi gick långpromenad, åt risgrynsgröt och julbord. Tittade så klart på Kalle. Ja, eller försökte. De flesta i familjen somnade i soffan. Öppnade klappar, drack glögg och va på midnattsmässa i kyrkan. Sedan va det juldagen då Dalasläkten kom och det blev fika och mat och prat. Och julen va nästan slut. Sedan va allt över och jag åkte hem. Min bästa tågresa hittills. Ska alltid åka förstaklass när jag åker tåg. Det är så mycket trevligare och bekvämare. Hade så klart me min lap top me mobila bredbandet så det var inte svårt att få tiden att gå. Jag satt bekvämare där i min stora fåtölj än här hemma vid träbordet. 


Lovely - lyx i juletid 

God Jul till alla mina kära läsare

Snart är det jul. Jag hoppas alla känner frid och ingen stress. För varför ska man stressa upp sig över en högtid egentligen? Det känns väldigt bakvänt. Man vill göra någon annan glad genom att köpa fina klappar men kanske inte till vilket pris som helst så att stressen tar över. Det verkar ju helt galet. En del verkar ta ut stressen redan i förväg, innan den ens kommit. Då kanske det är att föredra färre rätter men ack så goda på julbordet. De där extra rätterna kanske inte är värda all extra stress. Detta kan diskuteras vidare i oändlighet. Men kontentan är att julen borde vara en högtid med hög mysighetsfaktor och så lite stress som möjligt. 

Lovely - en riktig julmysare 

Hoppa stressen i juletid

Det är bara några dagar tills jag ska bege mig till metropolen Bonnebro. Jag ser fram emot det hela. Faktiskt. Fira jul med familjen är alltid trevligt och i år har jag mera tid över till att träffa mina vänner också. Ingen stress alls. Detta med julstress förstår jag inte. Vill man handla onödigt många klappar och vill man ha allt onödigt på julbordet bara för att det ska va så, ja då får man vara ute i god tid. Det är jobbigt för oss andra som inte stressar runt i julruschen att få se dessa panikartade ansikten och bli knuffad på. Det är inte alls trevligt. Varför kan inte dessa människor planera sin tid bättre? Det finns ju hjälpmedel. Mna kan t.ex. handla mat i tid och förbereda och frysa in. Man kan handla klappar på intrenet alternativt köpa presentkort till folk så kan de välja sin klapp själv och slippa bli besvikna. Man kan även bestämma sig för att hoppa klapparna och i stället skänka pengarna till välgörenhet. Jag förstår att barnen vill ha klappar men vi vuxna behöver ju faktiskt inte mycket. Vi har kläder och vi har prylar. Det jag är ute efter i julhelgen är en riktig julefrid och det vet jag att jag garanterat får. Så på lördag är det jag som beger mig till Bonnebro med väskan full av myskläder och böcker och tidningar.


Lovely - diggar julefrid

Nytt år nytt liv

Det är inte många dagar kvar på året.Jag har en massa energi för nästa år, det som börjar strax. 2008. Smaka på de nya siffrorna. De känns bra. De känns fräscha. Något nytt helt enkelt. Har kommit på en del nya ideér om små och stora projekt och om saker jag vill lära mig. Så det är bara att sätta igång efter jul- och nyårshelgerna. Med mitt nya liv. Däremot tänker jag inte ha något nyårslöfte. Det känns så passé. Är det någon som ens bestämmer sig för att ha ett nyårslöfte nu förtiden? Kan knappast tro det. Och om det nu är någon som vill ha det så varsågod. Men jag själv hoppar. Det stod det i mitt årshoroskop också, att jag inte ska ha något nyårslöfte. Så det är väl lika bra att hoppa.


Lovely - mycket peppad på nya året minsann

Den här hösten

Sammanfattningsvis kan hösten 2007 skrivas ned i några stolpar:

1. Ny tjänst och ny arbetsplats
2. Kurs på Poppius
3. Uppdrag i styrelsen i min bfr
4. Ett antal fester och andra upptåg
5. Personlig assistent till Malle då hon befinner sig på mer eller mindre andra sidan jorden. (ta hand om räkningar med mera...)
6. Några besök i Bonnebro

Puhhh.....snart är året slut och jag får använda min nya, snygga och stilrena agenda som ligger här bredvid och väntar på att få konkurrera ut den gamla, väl använda som bara gäller i två veckor till. När den gamla gjort sitt skall jag luta mig tillbaka i min soffa och läsa igenom allt som jag natecknat för detta år. År 2007. Det brukar alltid bli ett par aha-upplevelser varje gång eftersom man inte minns allt i detalj. Det är ju nämligen så att jag inte direkt går och drar benen efter mig. Därav många anteckningar om vad som hänt.

Till helgen är min enda plan att inte ha en plan. Och det går bra hittills då både lördag och söndag består av blanka och fina blad. Och det känns otroligt skönt. Det enda i-lands problem jag har just för tillfället är vad jag ska ha på mig i kväll på personalfesten. Å ena sidan vill jag ha något nytt och snyggt men å andra sidan så spelar det ju ingen roll eftersom jag träffar mina kollegor varje dag och det är dessutom mitt i veckan. Så varför bry sig?


Lovely - snart nytt år 

Mina tre hem

Man kan nog påstå att jag har tre hem. Det första är då mitt hem där jag bor och där jag betalar för att bo. Det andra är mitt jobb där jag spenderar mycket tid. Det tredje är Poppius där jag tillbrinagt mycket tid under hösten. Snart ahr jag dock två hem vilket känns betydligt trevligare och mer relevant. För det det är svårt att hinna med alla dessa tre hem och att vårda dem alla. Det kan liknas vid en triangel där alla sidor är viktiga och alla måste kunna synkas för att helheten skall fungera. Om det blir mer prio på ett hörn så faller de andra. Så om jag bara fukuserar på mitt boende så kan jag inte lägga lika mycket energi på jobbet och kursen. I dag var det sista lektionen och nu återstår endast en avslutning med hög trivselfaktor. Troligtvis. Samkväm kan det också kallas. Nåväl, jag tror det blir en trevlig kväll. Det kommer nog att kännas lite trist att inte gå kursen längre och att inte träffa de andra kursarna. Och jag som har så svårt för alla typer av avsked. Jag blir så rörd. Av vad som helst nästan. Just när det kommer till avsked. Men i bland måste de tas. Farvälen. Och nu har jag snart endast två hem. Vilket känns stabilt.


Lovely - två hem räcker  

Uppe i ottan

Här sitter jag i tystnaden eftersom inga grannar är vakna så här tidigt en söndag av förklarliga själ. Jag skulle själv föredra att sova just nu men det går inte. Jag ska nämligen på kurs. Den sista lektionen för kursen. Vi ska redigera vår tidning som är klassens slutprojekt och det sista vi gör. Känns skönt att kursen snart är över men samtidigt lite sorgligt. Kommer att sakna den. Kursen har liksom blivit en del av veckans rutin, precis som att gå till jobbet. Lite så. Men nu återstår bara denna dag oh jag ser fram emot att redigera oh öva på Indesign. Kul! Jag är peppad! Men jag är också trött. Tur att jag är ledig i morgon. Då ska jag verkligen  sova. På riktigt.


Lovely - snart utan kurs

Ooops, I did it again...

Den titeln med Brittan passar enormt bra in på mitt inlägg. Det handlar om att jag kan va i mina egna tankar i bland och också bli förvirrad och lite disträ. Detta kan i balnd drabba mig när jag åker kommunalt. Det spelar ingen roll vart jag ska eller vilken tid på dygnet det är. Jag åker fel i tunnelbanan. Inte ofta men det börjar hända allt mer. Lite oroväckande. Lite galet. Vad tänker jag på egentligen? Har roat många på jobbet med mina redogörelser för vart jag hamnat en morgon på väg till jobbet. I morse lyckades jag igen. Nu börjar det nästan bli en vana. Men även jag som är skärpt och fokuserad och har koll på läget kan göra misstaget att inte gå av i tid. För det beror inte på att jag inte hittar eller känner till stationerna. Det handlar om att jag missar att gå av och upptäcker det lagom när tåget precis passerat nästa station så att jag får gå av och åka tillbaka. Detta inlägg ägnar jag till My och hoppas att hon i läsandets stund skrattar högt i kontorslandskapet. Det har hon berättat för mig. Att hon läser mina inlägg regelbundet. Och det ska hon ha en eloge för! Hamnade i Gamla Stan i dag fast jag skulle av i Slussen. Har inget att skylla på förrutom att jag va helt inne i min morgonläsning och att jag hade hög volym på min mp3. Jag hörde helt enkelt inte den automatiska rösten som ropar ut vart man befinner sig och jag tittade heller inte ut. När jag väl åkte åt rätt håll igen så va jag mycket på det klara med var jag befann mig. För trots min förvirring så åker jag inte fel flera gånger per dag. Bara max en....Ok, My skratta nu!


Lovely - felåkarn

Snart, snart, snart

Snart är ett ord jag använder mycket. Snart slutar min kurs. Snart är kaklingen i köket klart. Snart så har jag ledig dag. Snart är det jul. Kanske beror på att det pågår mycket just nu och har gjort en längre tid. Och snart är de pågående projekten slut. Snart helt enkelt. Oh när man sagt ordet snart tillräckligt många gånger så låter det som  jag säger start.

Var hemma hos Lindis me magen en snabbis i dag. De kaklar med samma mosaik som jag och har fått bitar över. Och jag som behövde fler bitar men inte så många så att ett helt nytt paket går åt fick de övergivna så jag slipper köpa fler. Bra vänner är guld värda! Nu i helgen beräknas kaklingen vara klar och det känns underbart bra. Det är så trevligt att se resultat. Det är mycket kvar att göra men det går sakta frammåt. Och snyggt blir det!


Lovely - allt på g

Min energi är tillbaka

Förra veckan gick jag på sparlåga som det så käkt heter. Den här veckan är det annorlunda. Nu är all energi tillbaka och jag tar igen det jag inte orkade tidigare. Nu blir det andra tider! Kursen är snart slut och vi har haft det sista mötet i styrelsen för i år. Genast har jag mycket mera fritid. Det känns mer än bra. Det känns super! Ska ta all min positiva energi och göra något bra utav den.

Emmis ringde i går och snackade om nyårsafton. Jag tycker det inte var så länge sedan vi firade sist men det är ju änd¨ett helt år sedan sist. Snart är det 2008 och jag kan börja använda min fina, nya och snygga agenda från Ordning&Reda. Perfekt! Det känns så kul att öppna en ny kalender och se alla de vita bladen som är tomma oh som kommer att fyllas me en massa roliga saker och planering inför resor och annat. Nytt år , nytt liv brukar ju jag säga och det stämmer delvis. För det brukar kännas lite extra bra i livet när det är nytt år och man inte riktigt vet vad som kommer att hända framöver. Det blir som en enda stor överraskning.

Lovely - som ny just nu

Jag kan avslöja ett och annat

Jaha, det blev en mycket angenäm söndag i vilans tecken. Kan avslöja att jag just blivit klar med ändringarna av min sista text till Poppius. Därmed kvarstår en heldag med redigering och sedan en avslutning då diplomen delas ut och man skall hänge sig åt käkt mingel med klassen. Trivsel med stort T. Med andra ord. Har också skrivit klart protokollet till det stundande styrelsemötet i morgon kväll. Känner mig nöjd med min dag och att jag slappat och haft det bra men ändå gjort lite nytta. allt i ett och det bästa är att det inte blev någon stress. 

Middagen blev klockren och nu har jag även ett par matlådor till veckans luncher. Svängde ihop lite olika grönsaker blandat med qornbitar och pasta till en härlig gratäng. Behöver inte bli krångligt alls. Lagom till middagen var klar upptäckte jag att filmen Bridget Jones gick på TV. Så det blev en del skratt så här på kvällskvist också. Tänk så trivsligt det kan bli med så enkla medel som god mat och rolig söndagsfilm. Uppiggande , javisst!

Lovely - nöjd och glad  

Söndagsmys

Jag har nu vart vaken i fem timmar.Inte så mycket och om inte en alltför lång tid är det dags att sova igen.Jag lovar alltid mig själv varje söndag att jag ska gå och lägga mig i tid. Det brukar aldrig dock hända . Att jag lägger mig i tid. Men jag ska försöka idag. Jag kommer att lovprisa mig själv imorgon bitti på jobbet ifall jag gör det idag för då kommer jag att va så mycket piggare. Och då kan jag prestera bättre.

Idag ska jag ha söndagsmys. Bara jag och min älskade lägenhet som jag trivs så bra i. Det kan va skönt med en mysig hemmakväll för en gångs skull. Lyx! En egen kväll då jag kan göra vad jag vill eller välja att göra ingenting. Har inte bestämt än vad jag ska göra just denna kväll men det blir nog ett mellanting. Först å främst ska jag laga middag. Måste bara fundera ut något gott som jag är sugen på. Och just nu har jag inte mycket till fantasi. Någon som har ett trevligt recept att erbjuda till en hungrig kvinna?

Lovely - ingen fantasi idag

Jag har varit otrogen

Jag vill be alla om ursäkt för min otrohet. Det är aldrig rätt att vara otrogen mot någon. Det är elakt och värdelöst. Men nu har jag varit det trots allt och jag skäms. Förrutom mitt förra inlägg så har jag inte skrivit något på en vecka på bloggen. Det har till och med blivit ny månad. Bara en sån sak. Det är ju december. Men i fortsättningen kommer inläggen att komma lika regelbundet som innan. Jag tycker inte om att var otrogen mot mina läsare. Men nu blev det så. Och det var första och sista gången. På allvar.


Lovely - diggar sin läsekrets

Oj, vad hände...

Vaknade klockan 13 idag...Har inte sovit så länge sedan jag var tonnis. Minsann. Blev lite lätt chockad faktiskt. Men visst va det fantastiskt skönt att sova. Sova länge....
Gårdagen bjöd på mycket fest. Kvällen startade hemma hos Pling med glöggpartaj. Pepparkakor, olika sorters glögg och drinkar. Mycket trevligt och angenämt. Nästa stopp blev privatfest på Nordic Light.. En massa vimmel, cool musik och bästa stämningen. Helt klart en mycket lyckad tillställning! Det va Emmis och jag som drog runt på stället. Sedan va det dags för lite dans oi Marie Leveaus källare. Det va varmt och svettigt oich trångt men vi dansade loss och hoppade upp till taket tillsammans med Ange mfl. Fett drag med andra ord. 

Så efter denna redogörelse tycker jag att jag har rätt till en låååång sömn och sen frukost framför TV:n. Detta är verkligen en lyx för mig. Att ha en hel dag utan förpliktande aktivitet. Att inte ha något särskilt inbokat. 

Lovely - slacker för en dag