Tillbaka i Sthlm

Efter en 4 dagars retreat tillsammans me Emma hos min mormor på landet så e vi tillbaka i Sthlm igen.

DÅ: tystnad, mycket sömn, galet mycket läsning, mat och fika avlöste varandra på mormors dagliga schema, umgås me släktingar, fota, crocket (jag vann över Emmis me ett slag) och boule (mormor vann överlägset eftersom hon spelar varje torsdag me PRO).

NU: människor, stress och liv, PWs, min älskade lght, min säng!, pulverkaffe, egna mattider, inget fikabröd, inget Allsång på Skansen (men det va ett program me hög trivselfaktor trots allt), party, måla hallen (ja, jag vet att jag sagt detta länge men nu skall det bli av på riktigt jag lovar.....), en veckas semester till.

Som sagt : borta bra men hemma bäst e ett mycket bra talesätt. Det va trevligt och njutbart att befinna sej i en liten byhåla i Hälsingland men det känns otroligt bra att vara tillbaka in The City. Här bor ju jag o lever mitt liv o trots att det e ibland e stressigt här så e det ändå Sthlm; en alldeles lagom stor stad som jag inte vill flytta ifrån.

Lovely - storstadstjej


Lugn Midsommar i stillhetens tecken

Efter att ha tackat nej till ngra inbjudningar gällande Midsommarhelgen så blev det ett  ja till middag hemma hos Cath och Chris. Detta va alldeles lagom och kvällen fortskred i et schysst tempo me god mat, blandat intag av alkoholhaltiga drycker från kall flasköl till skumpa. Tre par (om man räknar mej och Emmis som ett av dem) och två sovande barn. Middag och dryck intogs på terrassen med skogsutsikt i den alldeles nybyggda lyan som precis inhandlats av C&C. Hissen va knappt klar och bestod av ett skal av trä vilket ledde till en något kuslig färd. Blev mätt och belåten så orkade inte ens me Bullis säkerligen smarriga jordgubbstårta. Fick ont i magen av srark överdos skratt pga Chris mångtaliga skämt och poser framför min kamera.

Emmis stannade hela helgen och vi båda intog mysposition i soffan iklädd myskläder, osminkade ansikten och håret i tofs på Midsommardagen. Regnet utanför var välkommet så vi kunde stanna inomhus och slappa utan ångest. Den enda kontaketn som togs me yttre världen va ett besök till lokala pizzerian eftersom Sushistället dessvärre va stängt - e fortfarande otroligt sugen på wasabi.....Så en pizza och en Beckfilm senare va vi nöjda o belåtna me vår helg.

Lovely - lugn midsommarfirare

Semester

Min semester har börjat....Yippieeeeeeee!!!! Jag har sagt till de flesta att jag ska slappa under dessa nära på tre veckorna som stundar. Sedan när folk frågar om jag har några andra planer så svara jag: ska måla klart hallen, ska måla över de hemska djuren på kärringkaklet i köket (det ska bli grått, mamma har hört av en kollega på hennes jobb att det går bra att måla över kakel och resultatet ska tydligen bli mycket vackert så jag hoppas att denna kollega har rätt....), jag ska till frisören, en 4-dagars retreat på landet hos mormor tillsammans med min vapendragare Emma, diverse Bonnebrobesökare kommer att infinna sej i min lya i olika perioder: Tess, Selma och Thin. Jag ska putsa samtliga fönster i hela min bostad, rensa ut allt skräp som samlat sej i mitt källarförråd efter diverse möbelbyggande och andra upptåg i min lght, ett antal luncher/fikor och planerade fester, tänkte besöka så många museer och utställningar som möjligt i Sthlm stad, mycket bloggande.....

Öhhhhh......Semester vaddå? Men sån e jag. Tycker om att ha fullt upp. Det mesta på listan kommer att bli gjort jag lovar er. Men den stora skillnaden mellan mitt fullbokade liv i vanliga fall och detta på semestern e att jag nu kan göra allt mera långsamt och jag kan sova hur länge jag vill varje dag så detta blir ändå vila för mej. Tur att jag ska till mormor nästa vecka för där finns det inte mycket att ta sej för mer än att äta, läsa och sova och kolla på Allsång på Skansen.

Lovely - semsterbruden

Konversation me mormor 82 bast

Konversation

Plats: Bonnebro

Tid: syrrans student fredag eftermiddag för två veckor sedan

Lovely: Jag ska skaffa hund!

Mormor: Nej, du ska inte skaffa hund du ska skaffa dej en karl!

Lovely: Men jag har försökt mormor men alla jag träffar e muppar. Därför vill jag ha en hund som familjemedlem eftersom jag inte kommer at få nåra egna barn (eftersom jag aldrig kommer at träffa vettig man och då blir det ju inga ungar gjorda heller)

Mormor: Om du visste Lovely hur många män som finns där ute som längtar efter en kvinna!

Lovely: Jasså?

Mormor: Ja, och kvinnor idag ratar männen och det e ett problem i samhället.

Lovely : ???????   (och brorsan 24 år sitter bredvid och flinar brett och inväntar en närkamp mellan storasyrran och mormor som båda e mycket envisa och gillar att diskutera)

Mormor: Men det finns ju trevliga män.

Lovely: Jasså, vart då? De e väl i så fall upptagna. Dom bra alltså.

Mormor: (inget svar endast en tystnad)

Lovely: Ja jag vill ha hund alla fall.

Mormor: Men du kan väl ringa upp en ungdomskärlek. Det finns det många som gör. Som träffas när de är för unga och sedan hörs de igen och tar upp sin kärlek.

Lovely : Ok, tur att det finns eniro då......


Lovely - inga planer varken på att bli hundägare eller någons flickvän/sambo/fru

Jag e tillbaka...

Kära läsare .....Nu e jag tillbaka efter en veckas uppehåll av ett busy liv. Ibland räcker inte dygnets 24 timmar till och ibland tryter fantasin. Så förlåt mina trogna läsare , speciellt du då Helena som tjatar på mej att blogga, för att jag varit borta en tid. En kort tid men ack så ång ändå. Det kommer mera och det kommer oftare än tidigare. Eftersom jag alltid står fast vid mitt ord och inte håller saker o ting som jag på förhand vet att jag inte kan leva upp till/hålla som ett äkta löfte så skriver jag detta av kärlek. Kärlek till min blogg och ett läfte till er läsare där ute i era hem/arbeten spm läser just nu. Du, jag just du där borta ta år dej för du e en av mina trogna och härliga läsare som jag diggar. Kom ihåg att Lovely sviker inte.

Lovely - den trogna
 

Regn

Efter en svettig tid med fuktiga kläder och och uppsvällda ben kom då regnet o behaglig svalka till slut.Missförstå mej rätt : jag älskar värme och sol men när man befinner sej i Bonnebro en he helg i denna hetta där det liksom blir som kokande gryta till slut pga av tillgång till bra badställen så tröttnar man till slut. Åkte första klass hem på  tåget och tänkte att det blir ju fantastiskt men det va varmt där också och enbart ett fönster i hela kupén som funkade att öppna. Dock e ju stolarna mycket större och det e allmänt mera space så man slipper sitta och trängas med sina medressenärer så det blev helt ok ändå. Örten snikade sej in i min vagn också så vi kunde ta sällskap hela vägen så det va mycket trevligt förstås.

Igår blev jag dock glad över en svalkande dag och huttrade dessutom när jag gick hem från jobbet eftersom jag enbart hade en kofta över min annars väldigt sommriga outfit. Men denna svalka var välkommen. Så skönt när luften rensas av regnet och det blir liksom lättare att andas igen. Softade i min soffa med balkongdörren på glänt och mottog med glädje det små vindpustarna som tog sej in till mej i mitt vardagsrum. Intog en sen middag framför TV:n och såg till min glädje att en film om Heidi Fleiss liv precis börjat. Jag som diggar alla typer av biografier och dokumentärer satt klistrad framför burken i de nära två timmarna som filmen underhöll mej. Som vanligt va det galmour till en början med mycket cash i rullning och lyxig shopping och coola fester. Sedan avslutade det det hela med drogmissbruk och fängelsevistelse som för så många andra kända människor som haft sina uppgångar och fall i Hollywood miljö. Visst lyxig shopping, schysst hus och häftiga poolparties till all ära men slutnotan blir ju så vansinnigt dyr. Och så den moraliska aspekten: e det inte bättre att vi kvinnor håller ihop på ett annat sätt än i en fnaskande grupp? Det finns ju andra sätt att tjäna pengar på än sin kropp som ändå snart byts ut av en annan yngre och fräschare. Nej nu ska jag inte grubbla över detta utan nege mej ut på en PW och släppa tankarna fria i naturen.

Lovely - efter stekhet sol kommer regn 

I goda vänners lag

Vänner är det bästa som finns speciellt när man ställer upp för varandra och hjälper och stöttar. Jag fick panik på min byrå efter 4 timmars envist slit me alla skruvar och tillbehör utspridda över hela vardagsrumsgolvet. Ringde Jempa och undrade ifall hon hade en skruvdragare. Och visst hade hon det! Så allt löste sej och efter en tjejkväll me vin på balkongen och nyttjande av skruvdragare så står nu min fina nya, vita byrå så ståtligt i mitt sovrum. Tack Jempa och Cath för en trevlig kväll med mycket skratt! Som sagt : tre tjejer i leggins, en skruvdragare, instruktion och 100 delar byrå. Lägg till en flaska rödtjut  och samtal på balkongen och du får ett recept på en enkel men lyckad kväll.

Lovely - stolt byråägare

Måndag

Sitter yrvaken framför min surrande dator (fläkten börjar ge upp därav oljudet och faktumet att den när som helst kan slå av sej själv som en säkerhetsåtgärd för ev brand. Inte så populärt hos Lovely när hon e mitt uppe i skrivsession...) med en stooor kopp kaffe, eller ja snarare ett mycket stort glas kaffe eftersom jag föredrar glas framför porslinskopp.
Idag anländer mina nya möbler från Mio. Yippiiiieeee!!!Ska bli så trevligt så med en ny skänk, en byrå och en fjäede stol till mitt matbord. Då kan vi sedan ha en riktig middag på nästa tjejkväll. Alla får varsin stol runt bordet istället för att alla hänger ut i soffan och jag intar golvet sittandes på ett par kuddar. Eftersom jag e värdinnan när vi e hemma hos mej så kan jag ju inte ta upp plats i soffan och man kan sitta max tre personer i den därav min givna golvplats. Eftersom jag beställt hemkörning av möblerna så måste jag sitta här och vänta i x antal timmar. I fem eventuellt eftersom utkörningsgubbarna kommer att dyka upp under perioden 9-14. Så här ska jag hålla mej likt en fånge som får titta på solen genom fönstret och önska att jag befann mej i parken solandes i bikini. Får hoppas att gubbarna e snälla och tar mitt hem först på deras runda.
Sedan efter det härliga och tacksamma stadiet att få nya möbler hemkörda och uppburna till lägenheten så kommer det tråkiga stadiet då allt skall skruvas ihop. Detta brukar jag tycka e kul i circus 10 minuter sedan blir jag bara sur och det brukar sluta me att syrran eller Ange får hjälpa till med resten. Men det kan väl inte va 100 delar som Ikea?Hmmm.....Skall börja dagen me en lång PW så att jag blir riktigt hurtigt pigg och orkar ta tag i detta.

Lovely - väntar tålmodigt

Diskussion på balkongen

Igårkväll hängde Emma hemma hos mej hela kvällen. Vi var båda på gott humör och hade som vanligt mycket att prata om eller snarare bubbla. För det e det vi gör när vi snackar, vi bubblar så det står härliga till och utan stopp. Orden flödar och bildar långa meningar som bildar samtal som sedan blir diskussioner. Emma va på g för att hon vart ledig och haft en skön softardag i parken under solens strålar. Jag va på g eftersom det vart en underbar dag på jobbet utan problem, missförstånd etc. Allt bara fungerade av sej själv och alla va glada o trevliga. Jag och Emma fixade middag och hon hade me sej en flaska vin som delvis avnjöts på balkongen. Vad bablblet handlade om denna gång va som vanligt livet och allt vad det inebär att leva och hur människor funkar. Deep talk me andra ord. Vi kom fram till att vi båda har det bra med våra respektive liv och inte har ngt att klaga på vilket e skönt. Det som bör ändras går att påverka och e inte ouppnåligt på något sätt. Positiva tankar flödade och visdomsord bollades oss emellan. Vinet va gott och maten likaså. Hur mycket mera kan man begära av en lördagkväll i goda vänners lag? Nej, inte mycket. Det räcker gott och väl.

Lovely - älskar diskussioner