En bra början och ett jobbigt slut

Veckan började mycket bra och jag hade massor av energi och det var kul att jobba. Hamnade på en spontan middag hemma hos Jempa och hennes familj och det var så klart lika trevligt som alltid. Deras två-åring levde rövare och var överallt samtidigt från golv till tak. Vi skulle busa och vi skulle sjunga och det var det ena och det andra. Slutet av veckan blev mindre bra för här sitter jag hemma i soffan och tycker synd om mig själv för att jag hastigt häromnatten drabbades av den omtalade vinterkräksjukan. Jag säger bara att detta önskar jag inte min värste fiende om jag nu skulle ha en sådan. Jag är matt i hela kroppen och har ingen aptit. Och jag som annars äter massor och gärna. Nu bli det buljong till middag och maraton-Tv-tittande. Har lärt mej massor av kanal 8:a dokumentärer. Det får jag väl se som det positiva i sjukdomssammanhanget.


Lovely

Avstånden gör sitt till

När man som jag och många andra bor i Sthlm med omnejd så blir det i bland lite långt mellan gångerna då man träffar sina vänner. I alla fall om man bor på motsatta sidor av stan. Då brukar det mest naturliga bli att  träffas någonstans mitt emellan för en fika, drink eller middag etc. Fast det kan ju också vara mysigt att ses hemma hos varandra som man gör på landet. Bara kila över på en kopp kaffe och snacka bort ett par timmar. Nästa helg har jag och Thin bokat in en helkväll och övernattning hemma hos henne. Jag ska "kila över" till Kungsängen och äta gott och snacka om livet. Trevligt! Eftersom vi båda har en del att stå i och mycket uppbokad tid på var sitt håll så har vi alltså bestämt att detta måste ske just nästa helg då vi båda har en lucka. Thin har nu bott här sedan i augusti och jag har fortfarande inte sett hennes bostad med omnejd. Fy skäms på mig! Nu är det sannerligen dags att kila över.


Lovely

Vinterpromenad och bananpaj

I dag fick jag äntligen min efterlängtade vinterpromenad. Kallt var det men på ett friskt och sunt sätt. Det var bara att klä på sig skidkläder, en stor halsduk och fodrade stövlar och traska i väg. Eftersom jag varit så hurtig och behövde äta upp de förbrända kalorierna så unnade jag mig en hembakad bananpaj med alldeles för mycket smör i. Mumsigt var det! Vore ju synd om jag blev alldeles för smal va så lite gott måste man ha emellanåt. Någon varm choklad med viskgrädde blev det dock inte. Någonstans får gränsen dras. Det bästa med denna dag förrutom att jag slappade och var alldeles ledig från jobb var att solen tittade fram och värmde min bleka vinterhy. Det kändes fantasiskt.


Lovely



Årets sista kväll

Måste säga att det blev en fantastisk afton i går på alla de sätt. Det kunde inte blivit bättre. God mat och gott vin och bra sällskap och dansant musik. Tolvslaget tillbringades på den stora balokongen med bra utsikt mot en himmel full av fyrverkerier. Lite bubbel ch sedan dessert och en massa tjejsnack i timmar. Verkligen en trevlig sista kväll på året. Det enda jag kunnat vara utan är så klart den bittra kylan. Trodde nästan jag skulle förfrysa både ben och fötter.


Lovely