Vardagsliv

Vad har då hänt i mitt liv den senaste bloggfria veckan? Jag har köpt nya krukor och växter till mitt sovrum. Jag har ätit mycket glass. Jag har nu kollat på så många episoder av SatC så att jag nu är inne på sjätte och sista sesången. Börjar få lite ångest över vad jag sedan ska kolla på? Det kommer att bli svårt. Herr E  ha sjukt många filmer. Kan väl låna några av honom då. Jag är ju inet mycket för TV. Föredrar film och serier. Det är mörkt ute. I går gick jag på stan med ett paraply i ena handen och en latte i den andra och alldeles för otympliga shoppingkassar dinglandes från axeln. Köpte en kudde att ha som prydnad på sängen. Är inne i en fas av förändring. Med våren kommer önskan om något nytt och fräscht. Därav inköpet av nya växter och ny prydnadskudde. Det regnade i dag också. Herr e fyller år i morgon. Jag har fått ytterligare två namn till min kvinnor-som-väntar-barn-i-år. Det är nu tio namn på listan. Det är sjukt. Det är kul så klart men jag hänger inte med själv. Och det är inte vilka som helst dessa människor. Jag känner dem alla! Kommer att få börja med enlista över alla bebbars födelsedagar.


Lovely - lite av varje i mitt vardgasliv  

Se så det kan gå

Jag har nu vart utan internet i typ en vecka. Men det känns som ett år .Typ. Jag har inte kunnat göra någonting av det som vanligtvis tillhör mina dagliga rutiner. Eller rutiner kanske är ett fel valt ord. Det låter för tungt helt enkelt. Jag har haft stark bloggabstinens, jag har känt ångest. Herr E har hjälp mig att ringa kundsupport på Tele 2 för att fixa och dona. Visst, jag kan ringa själv men tycker att samtal kring saker och ting som jag inte har full insikt i - läs datorer i detta fall - det undviker jag helst. Nu har jag ju tur att käre Herr E kan hjälpa till. Vi hjälper varandra med det vi är bäst på. Jag kommer att få vänta på att min uppkoppling kommer igång. Tills dess håller jag till godo med Herr E:s fina laptop. Den funkar prima. Minsann. Javisst, jag kan verkligen erkänna att jag är beroende av internet. Vad skulle jag göra utan den härliga uppfinningen? Ja, inte vet jag. Se hur det kan gå. Inget bloggande och inget surfande och inget nyhetsläsande.

Lovely - internetberoende javisst!

Herr E och jag

Jag och min älskling har det så bra. Det finns ingenting att klaga på alls. Jag känner mig så lyckligt lottad att jag har träffat honom. För han är bäst helt enkelt. Ingen är som honom. Nu hoppas jag att det blir en resa bokad snart. En kärleksresa till sommaren. Kanske till en liten grekisk ö eller något annat trevligt ställe där det är varmt och skönt och man verkligen kan slappna av. Jag hoppar mer än gärna över bargator med fulla ungdomar, dyra turistfällor och överfulla stränder med tyska turister. Jag vill ha lugn och ro på ett litet och pittoreskt ställe där det är lång till närmsta stad och alla fullpackade hotell. Kanske en bungalow vid stranden? Gå upp på morgonen och äta färsk frukt till frukost och sedan ta sig ett dopp i havet. Det skulle passa utmärkt.


Lovely -  drömma kan jag

Smaklöst mode

Varför vill man frivilligt kladda ner läpparna med concelaer i en gråaktig nyans? Det ser riktigt smaklöst ut.Usch och fy! Det handlar om de tidigare nämnda blåjackorna. Det är diverse överspacklade tjejer i tonnåren som glider runt med gigantiska blå vinterjackor av märket Fjällräven. Även om det är plusgrader så använder de dessa jackor. Det är liksom deras signum. Dessa tjejer gillar att sminka sig i överkant. Det är för mycket av allt: concealer, foundation, maskara med klumpar och ett tjockt lager läppglans. Jag förstår mig inte på detta. Det är vansinnigt fult och osmakligt. Lär er att sminka er med rätt nyanser och i lagom mängd! Det mest skumma är ju just att de använder concealer på läpparna som någon slags läppstigt. Effekten är enbart negativ och får dem att se sjuka ut. Nej, jag fattar ingenting.

Lovely - smink är till för att framhäva dina fina drag     

Tjejkväll

Vad går upp emot en trevlig kväll med härliga vänninor i en bar? Inte mycket. Tjesnack om allt mellan himmel och jord, valfri god dryck och mycket skratt. Det blev barhäng i går. Jag, en singelväninna och två småbarnsmammor och jag: numera flickvän. Kallt var det ute men varmt inne. Vintern verkade ha kommit för en dag och jag trodde ett tag att jag skulle frysa till is den lilla tid som spenderades mellan baren och tuben. Till saken hör att jag var tröttast av alla och ville gå hem först trots att jag är ledig hela helgen och inte har några planer. J var mycket på g och ville gå vidare men jag bangade och så gjorde även C till slut. Sorry J men jag orkade verkligen inte. Långa timmar under veckan gjorde mig till en zombie helt enkelt. I dag är en soft dag. Vaknade till mitt förtret redan klockan 6.30 och kunde tyvärr inte somna om. Varför? När jag har hela helgen att sova och verkligen behöver det. Pensionärsvarning igen. Det säger jag om handlingar som skulle kunna passa perfekt om cirkus 40 år men inte nu. Som att vakna så tidigt en lördag när man behöver sova ut. Eller att hellre vilja sitta hemma och softa en lördagkväll fast det finns en grym fest att gå på. Med mera. En tjejkväll sitter alla fall aldrig fel och det kan man inte få för mycket av och heller inte tröttna på. 


Lovely - tjejkväll rules 

Äntligen fredag

Så var det helg igen. Vi är nu i mitten av fabruari och även om det kanske kan kännas som långt kvar så är faktiskt våren snart här. Hör dock inga fåglar i dag på morgonen. De frös väl nu när det blev kallt och drog tillbaka till Afrika. Det skulle jag lätt ha gjort ifall jag hade chansen. Känner mig nu desperat efter en playaresa. Kan till och med tänka mig att dra iväg på en charter fast jag egentligen har mycket emot den typen av arrangerade svenneresor. Men jag får väl ge mig till tålls och vänta tills sommaren och semestern kommer. Äntligen fredag. Ikväll blir det aw med några tjejkompisar och imorgon en lång, mycket lång sovmorgon. Denna helg kommer att defenitivt bli vilans helg efter en hektisk och intensiv men mycket rolig arbetsvecka. En drink kommer att sitta fint ikväll och en massa tjejsnack så klart. Mammorna ska möta upp oss. Det blir trevligt. De går ju inte ut var dag direkt. När jag tittar på mina vackra rosor, som gör sig väldigt bra i dagsljus, så längtar jag ännu mera efter Herr E.  En jobbig men skön känsla att längta efter honom. Han är ju bara borta en ynka vecka men det känns som två. Minst.


Lovely - kärlekskrank

Ett dussin

När jag kom hem i dag efter jobbet hängde ett blombud på min dörr. Och då menar jag inte att själva personen som levererade blommorna hängde vi d min dörr utan buketten hängde i ett snöre på dörrhandtaget på min ytterdörr. Innehållet bestod av ett dussin röda rosor så vackra så jag nästan blev tårögd. Avsändare så klart Herr E. Han är verkligen helt underbar! Jag ringde upp direkt så fort jag fått av pappret och tackade så mycket av hela mitt hjärta. Så romantiskt och så galet gulligt. Nu står de här i en vas i mitt fönster så att jag kan se dem vart jag än är i mitt vardagsrum. Efter en hektisk dag på jobbet och en bitande kyla på väg hem med illröda händer som resultat trots varma skinnhandskar så blir jag överraskad av ett blombud. Det är inte illa alls. Jag blev så klart genast på mitt bästa humör.


Lovely - en överraskning sitter alltid fint

Alla hjärtans

Jaha, då var det dags att fira kärlekens dag. Det är Alla hjärtans dag och butiker - alla från ICA till NK - pryder sina bäst säljande ytor med gulliga nallar, godishjärtan och annat mysigt, gulligt och sött som vi konsumenter skall ta del av. Jag tycker att det blir mer och mer av ett jippo för varje år som går. Men det gör väl ingenting? Ännu en anledning till shopping och nu är julen över för länge sedan så vi kan behöva ut och köpa några ytterligare presenter. Jag är själv en romantiker och skulle gärna fira denna dag över en romantisk middag tillsammans med Herr E. Finns baa ett smärre problem - han befinner sig 70 mil bort från mig. Det får bli några extra gulliga SMS i dag istället och sedan en present när han är tillbaka i Sthlm. Det blir bra. Det blir perfa. Sedan behöver man ju inte köpa presenter bara till sin respektive utan det går bra till alla man håller av. Varför inte till ett syskon eller en vän? Vill man inte av någon anledning shoppa nu så kommer ju påsken snart och då kommer nästa anledning till att shoppa. Ett extra lyxigt påskägg med något extra i. Hur man än vänder och vrider på det finns det alltid tillfälle till shopping. Och det har jag sannerligen ingenting emot.


Lovely - finns alltid skäl till shopping

Sporttopp i stället för partytopp

Jag har nästan tröttnat helt på att gå ut på partaj. Hemmafest går jagb mer än gärna på, inga problem. Det är ett trevligt sätt att umgås på. Men att gå ut på club till klockan 5 och dansa hela natten. Njaaa......Det känns väldigt passé. Nu blir det ju en och annan AW eller annat liknande barbesök men efter ett par-tre timmar börjar jag gäspa och känner att det är dags att gå hem - för att sova. Det kanske är åldern, det kanske beror på att alla andra i min ålder fungerar på ett liknande sätt. Vi har tröttnat helt enkelt. Det finns viktigare saker att prioritera. Jobbet tar mycket tid och enegi och då behövs helgen till ren vila och softa aktiviteter snarare än långa nattliga. I helgen som va sprang jag och mitt sällskap i olika sportbutiker för att spana in diverse friluftsvänliga plagg och skor. Jag hittade en del. Har spanat in en jättesnygg jacka med byxa som jag förmodligen skall inhandla till den stundande fjällenresan i april. Jag vill ju va snygg i backen och inte köpa vad som helst. Här ska aktiveras snyggt. Nu prioriterar jag helt enkelt ett sportigt plagg att ha ute i naturen framför en partytopp att ha till en ev Barcelonaresa. Så det kan bli. Trodde aldrig det skulle ske. 


Lovely - lite lagom friluftsmänniska 

Fågelkvitter och solsken

Trodde att solen svikit vårt land. Tänkte att den har väl försvagats av all miljöförstörelse så dess strålar räcker inte till för oss här uppe i norr. Nu kan jag ju berätta att jag sett solen glimta till bakom träden både i går och nu på morgonen. Och fåglarna har återvänt från Afrika efter "vintern" . Jag har hört äkta fågelkvitter. Glatt sådant. Snart är det mitten av februari och sedan är det snart mars. Hoppas verkligen att våren kommer nu. Jag vill köpa nya skor och kunna gå på den bara marken. Jag vill inte ha snö nu. Det känns som alldeles för sent. Vinterjackan känns för tung och klumpig. Den kan gott få hänga i garderoben från och med nu. Kanske är allt detta för mycket att önska? Men jag hoppas verkligen att den långa och mörka vintern är över. Jag vill kunna gå i pumps och tunn jacka på stan och sätta mig vid en uteservering med mitt sällskap och ta en kaffe och glo på allt folk som passerar bakom mina solglasögon. Fick ett MMS från Herr E som befinner sig i Åre för tillfället. det va ett soligt foto från skidbacken med en stor öl i framkant. Solens strålar glimmade till i glaset predsic som i den bästa reklamfilm. Jag vill också. Får bli nästa år.


Lovely - stora förhoppningar   

Plötsligt så händer det bara

Ibland kan jag gå och längta efter att något som under en längre tid varit ett huvudbry äntligen skall inträffa. Jag tror att det är så för oss alla. En närstående person till mig ringde i går och berättade den stora nyheten att hon blivit med pojkvän. Hon har under en längre tid hävdat att hon aldrig kommer att träffa någon och att det inte finns några bra män som vill ha henne. Så helt plötsligt träffar hon en man på jobbet bara en vanlig vardag. Mannen visar sig vara precis hennes typ och de byter nummer och på den vägen är det nu. Detta hade hon aldrig i sin vildaste fanatsi kunnat drömma om. Att drömprinsen skulle dyka upp på jobbet när hon var som minst beredd på det. En del blir gravida och ska ha en bebbe senare i år. Andra blir med pojkvän eller får ett nytt jobb som de längtat efter. Att kämpa eller snarare inte ge upp lönar sig i längden. Uppenbarligen. Helt plötsligt så händer det där som man inte trodde skulle hända för att man väntat så länge på ett uteblivet resultat.  Och lyckan är stor när ens önskan går i uppfyllelse. Därför är det bara att vänta och se. Lyckan finns runt hörnet.


Lovely - lyckan kommer lyckan går 

Herr E

Mannen i mitt liv är Herr E. Han har allt jag drömt om och lite till. Jag kan inte bli annat än nöjd. Faktiskt. Han är rar och snäll och bryr sig om mig. Vad mer kan en kvinna begära? Vi har roligt ihop och  allt rullar på utan problem, utan tjafs och trist tystnad eller surande. Lovely har gått och blivit flickvän. Singellivet över. Det känns stabilt och det känns mera än rätt. Herr E hänger gärna med på en shopping med fika. Herr E hjälper gärna till med praktiska saker i min lägenhet som behöver fixas. Han frågar om jag behöver hjälp med något snarare än att jag behöver fråga om hjälp. Det är så det ska va. Och jag lagar gärna mat till honom. Vägen till mannens hjärta går ju som bekant genom magen. Och det funkar på Herr E. Han gillar verkligen min matlagning. Det känns fantastiskt. Man hjälper varandra med det man själv är bäst på. Det kallas att komplettera. 


Lovely - kär och nöjd 


Oj vad tiden bara går förbi

Nu är det helt plötsligt februari och den mörka och trista månaden januari är förbi oss. Och det tackar jag för. Inte för att jag har något att klaga på gällande den just passerade månaden men ändå. Det är ju trevligt att vi går mot vår och ljusare tider. Skulle va trevligt med en riktig vinter men hoppet lär vara ute. Och därför är det väl bättre att rusta för vår. Både för kropp och själ. En vårshopping skulle sitta riktigt fint just nu. Mycket som behöver uppdateras och inhandlas. Både skor och kläder och ny vårjcka och ny vår kappa. Jag vill ha pumps och jag vill ha ännu ett par Converse. Vårens färgskala är sprakande och full av liv men vill man ha en cerice top när den bleka vinterhyn ännu pryder kroppen? Nja, inte riktigt. Det får vänta. Just nu är jag nöjd med färgskalan i min gardeob som går i vitt-grått-blått-denim och svart. Jag vill tyvärr inte ändra den till GB Glass-färger. Inte just nu. Och tiden den bara går. Snart är det väl mars.


Lovely - lever på hoppet att snart är det vår och sol