Längtar

I hekgen ryktas det om att det skall bli riktig sommarvärme och gassande sol. Jag längtar! Själv kollar jag aldrig av väderleksrapporter eftersom jag tycker att de stämmer lite väl dåligt med verkligheten. Det är ju så lokalt ändå. Kanske det är fint på ena sidan stan och regn på den andra. Beror med andra ord helt enkelt på vart man råkar befinna sig. Nu ska det ju tydligen bli uppåt en 30 grader och medelhavstemperatur. Kan inte bli bättre. Börjar helgen imorrn med en aw på söder och sedan blir det att hänga utomhus till söndag kväll. Minst. Ska verkligen ta hand om varje solsekund.


Lovely - sann soldyrkare

Äckligt päckligt

Nu så här i försommartider tar ju folk av sig på kroppen och pryder vintertrötta fötter i mer avskalade skor. Detta gäller även mig. Skillanden i detta läge är att jag och och många andra tar hand om våra fötter och filar och smörjer inför säsongen. Tyvärr så gäller detta inte alla personer som väljer att gå i sandaler och liknande som visar bara hälar. Varför kan inte folk ha vett att ta hand om sina fötter? Jag mår illa då jag åker rulltrappa och råkar se ett par ofilade och spruckna hälar framför mig. Det är så att jag vill spy rakt ut. Så äckligt är det. Om man nu inte vill lägga pengar på en manikyr eller är för lat för att ta hand om sina fötter hemma i badrummet så finns det ett tredje mycket enkelt alternativ: stäng in era ovårdade fötter igen. Låt dem vara instängda i täckande skor året runt så slipper vi andra runt omkring få kväljningar och må illa. Gör det för mänsklighetens bästa. Ett tips : det finns världens bästa fotfil och creme att köpa på Apoteket till en billig slant. Så det finns inga ursäkter.


Lovely - vill helst inte kräkas i rulltrappan

make-up för katter

Säga vad man vill om Charlotte Perelli men jag tycker att hon är en snygg tjej i sina bästa karriärsår. det jag däremot inte kan begripa alls är hennes kattliknande sminkning som hon envisas med att ha på alla bilder. Det spelar ingen roll i fall det är ett foto från när hon står på scen eller ett familjefoto med de två sönerna. Hon får faktiskt ta och lägga ner nu. Med den hemska sminkningen alltså. För den är ju verkligen inte till hennes fördel. Det är för mycket, det är för slampigt , det är för drag-queenigt. Allt på en gång liksom. Jag fattar ingenting. Tycker att hon påminner om Richard Engfors och det är ju inget fel på honom men han klär ju ut sig till kvinna men är man. Och det är skillnanden. Charlotte är kvinna men klär ut sig till transa. Typ. Jag har aldrig sett Charlotte utan smink men jag är övertygad om att hon ser desto bättre ut då. Det kan ju inte bli värre än med hela kattsminket. Mna ser inte ens hennes ögon. Nej, Charlotte jag tycker det är dags att du satsar på en vacker och naturlig make-up nu.


Lovely - man kan va vacker utan spackel

Pannkakor i Vinterviken

Vare gång det är fint väder och jag är ledig så hänger jag ut i Vinterviken. Skulle typ kunna bo där. I går hängde Ange och jag hela dagen där på varsin filt och njöt av solen. Perfekt ställe att hänga på en vanlig söndag. Och vi tog oss ett besök i cafét så klart. Där blev det pannkakor och kaffe. Ni vet såna där hemlagade pannkakor, riktigt frasiga och goda med grädde och sylt. Såna som man själv inte riktigt lyckas med hemma i köket. Antingen blir de degiga eller brända. Lättare med ungnspannkaka. Inte en så nyttig rätt men mycket smarrig och god. Ska lätt göra ett besök snart igen. 


Lovely - lite barnslig mat skadar inte

Lite uppdaterande shopping

Har nu införskaffat en svart lite längre klänning med en massa stora färgsprakande blommor på. Den gjorde succé i lördags då jag använde den görsta gången. Fick flera komplimanger för den. Och det är ju trevligt! Den har lite 70-tals stil och passar både till vardag och fest. Med andra ord mycket användbar. Sedan blev det lite bäbiskläder till diverse vänners små knoddar. Ja, inte till mig själv så klart. Det är så kul att shoppa bäbiskläder och tillbehör. Jag förstår verkligen de mammor som shoppar mer till sina barn än till sig själva. Det finns ju så mycket sött och gulligt! Nu är det dags för att bege sig ut på jakt efter lite fina överdelar. Till mig alltså. Har verkligen brist på trevliga sommartoppar. Varje år ställer jag mig samma fråga: Vad hade jag på mig förra sommaren? Och svaret blir alltid: Ja, jag vet inte. För det verkar liksom aldrig finnas något användbart i gaderoben när sommaren väl infinner sig. Dags för lite mera shopping helt enkelt. 


Lovely - ständigt gaderobsuppdaterare 

En bra dag

I dag får jag lön = shopping och annat kul:) Yiipppppie! Det verkar som att vädret ska ta sig och ge oss frusna stockholmare lite sol och värme. Jag slutar tidigigt i dag på jobbet och har en hel ledig helg framför mig. Ja, det kan inte bli mycket bättre. I kväll ska Herr E och jag ut på en romantisk middag i Gamla stan. Han skulle boka ett ställe jag inte varit på med annorlunda kök. Intressant. Mycket positiv kväll framför mig. Love is in the air! Ska försöka hitta en fin klänning till kvällens outfit. Vill känna mig lite extra fin inför Herr E i kväll. Bara därför blir det väl svårt att hitta en. Det brukar ju vara så när man letar. 


Lovely - romantik i kubik 

I morgon är det julafton

Imorgon kommer det in fett med pengar på kontot igen. Det är löning. Det är julafton. Det är shoppingdags:) Jag har inte shoppat på två hela månader förrutom en top för 149:- men den räknas inte. Det var nämligen ett billigt impulsköp som jag använt en endaste gång och som antagligen kommer att få hänga i garderoben för all framtid. Den är jättefin och sitter bra så länge jag inte rör mig för mycket. Då glider nämligen toppen av från axlarna och det blir så besvärligt. Men visst, ska jag utöva en stillastittande aktivitet en dag så kan jag ju använda den. Den är väldigt grön. Men en snygg grön färg. Jag tänkte ju att det skulle var fint med lite färg i garderoben med tanke på årstiden och visst den lyser upp när jag öppnar garderobsdörren men eftersom jag inte använder den så gör den ju ingen nytta på mig. Nu är det alla fall dags att uppdatera garderoben på riktigt den här månaden. Ska ut och kika i helgen och se om jag hittar något. Är sugen på några klänningar och kjolar. Det är både bekvämt och snyggt.


Lovely - dags för shoppingtur

Yoga i grupp

I går hade vi yoga på schemat på jobbet. Tanken bakom är att minska sjukfrånvaron och öka styrkan och smidigheten hos personalen. Själv tycker jag att detta var en utmärkt idé. Vi fick gå innan arbetstid och det var så otroligt skönt att börja dagen med bra övningar och få bort stelheten från stackars hårt arbetande muskler. Själv blev jag mycket peppad att börja med yoga igen. Jag var ju så duktig ett tag och gick både på yoga och pilates. Dags att ta upp träningen på allvar igen. Ja, förrutom mina promenader då. De finns ju så klart kvar. Nej, nu är min plan att börja simma och basta ett par gånger i veckan. Bra för både kropp och själ. 


Lovely - blivande motionssimmare 


Två dansanta inneboende

Under fem dagar har en av mina systrar och hennes kompis bott hos mig. De har vart här i Sthlm för att gå på auditions för olika dansutbildningar. Själv har jag lärt mig  grundpositionerna i ballet och det var inte det lättaste kan jag intyga. Bara jag påminner min syrra om detta så brister hon ut i ett kollosalt asgarv. Lillyster va så duktig så nu ska hon komma hit igen för en vidare gallring till Danshögskolan. Jag håller tummarna allt vad jag orkar för att min lilla snutta ska komma in. En dansant dröm kräver träning och tålamod men det är jag övertygad om att hon har. Lilla M. Varför jag säger Lilla M är för att hon är betydligt yngre än mig. Så är det. Det skiljer nämligen drugt elva år mellan oss. Nåväl, all lycka till Lilla M! Det kommer att gå bra och du kommer att trivas att bo i Sthlm. Jag lovar dig.

Och Helena, man kan visst som gravid äta sushi men du hår hålla dig till veggalternativen. De är mycket goda! Själv föredrar jag veggo och då tar jag omelett, avokado och tufo på bitarna. Testa!


Lovely - håller mig snarare till skrivandet än dansandet

Konsten att försöka sluta med kaffe

Jag tycker verkligen om kaffe. Keffa m ed mjölk eller en god latte spelar inte så stor roll. Dock har jag tröttnat på latte eftersom jag druckit litervis av detta i mitt liv så nu föredrar jag en vanlig bruggkaffe med mjölk i. Det duger prima. Nu är saken den att jag försöker sluta med detta goda gift eller alla fall dra ner på konsumtionen. Det är minsann inte det lättaste. Men jag har inget kaffe hemma och på jobbet smakar kaffet från maskinen allt annat än gott så det funkar bra. Övrig tid som fika på stan eller hemma hos någon då är det svårare. Därför har jag kommit fram till faktumet att det är bättre att dra ner på konsumtionen av en last än att hbestämt hävda att man absolut skall sluta med den. För det lyckas man sällan med. Typ aldrig. Ju mer jag tänker på att jag inte ska dricka kaffe desto mer sugen blir jag på en kopp. Eller ännu värre - ett helt glas. I dag drack jag två små koppar. Började prata i 190 så jag till slut blev nästan hes. Då insåg jag att kaffe trots allt måste räknas som en drog med sin uppspeedade effekt. Helt galet. En laglig drog som finna så lättillgänglig i var mans skafferi eller i vilket café eller Pressbyrå som helst. Knäppt. När jag tänker så avtar suget efter kaffe. Bra där! Precis så ska jag tänka från och med nu.


Lovely - snart kaffefri

Det gamla vanliga

Tog en spontan fika efter jobbet med Sexy och Ange. Alltid lika trevligt! Mycket snack och ett kärt återseende. Vi har tyvärr inte träffats på ett tag. Det har typ vart omöjligt att få till en tid och en dag och plats som passar alla. Men nu så äntligen blev det av. Och allt kändes så klart som vanligt. Bara lite uppdatering behövdes för att vi skulle vara i kapp i våra respektive  liv. Och det bästa är att vi ses redan på lördag igen. Då blir det drinkar och tjejsnack och mys hemma hos Sexy och sedan en utgång. J från Göteborg kommer upp till vår kungliga hufvudstad för en visit. Trevligt. Jag är verkligen sugen på att gå ut en runda och glömma mina ryggproblem och annat för ett tag.


Lovely - hänga med tjejerna är alltid nice

Sushi och sånt

Om jag skall äta snabbmat så blir det sushi eller en fräsch pizza från seriös äkta italiensk pizzeria som använder sig av färska råvaror. Sushi är ju hur gott som helst. Senast i går kväll åt jag en låda sushi från vårt lokala ställe här i vårt hood. Jag och Malle njöt av varsin box. Emmis valde pizza. Jag åt upp kanterna från hennes pizza eftersom jag inte blev mätt på min sushibox. Måste beställa fler bitar nästa gång. Herr E har aldrig träffat en tjej som äter så mycket som jag. Han tror att jag har mask i magen eftersom jag inte går upp i vikt. Det låter ju typ väldigt äckligt.

Emmis: - Men vart försvinner allt?

Jag: - Jaf matar maskarna. Och de blir glada!

Sjuk konversation. Att tala om att mata sina maskar i magen. Jag har väl hög förbränning helt enkelt. Inte så att jag äter en massa sunkmat heller. Mets nyttig mat. Och lite kakor i bland.


Lovely - antingen lever man för att äta eller äter för att leva

Istiden är nära

Brrr...Jag fryser! Vad händer? Jag som är noga med att vädra öppnade balkongdörren nu på morgonen men fick genast stänga. Nordanvinden svepte ju in i mitt vardagsrum. Bara så ni vet säger en säker källa att det är hela två meter snö i Hagfors. Det är verkligen helt galet. Men brukar det inte va så att det väder som är i maj speglar vad det blir för fortsatt väder resten av sommaren? Tror minsann så. Alltså blir kontentan av det hela att sommaren blir varm och härlig eftersom det nu i maj äre iskallt och ruggigt. Man kan tro att istiden är nära.

Lovely - fryser mest hela tiden 

Kallt, kallare, kallast

Vd händer? Nyss stekte jag i bikini. Nu fryser jag konstant och vill typ ta fram vinterjackan igen. Helt galet. I detta land får man verkligen ta tillvara de få soliga dagarna som existerar om året. De som mödar sig att dyka upp. Inte är de många. Man kommer ju typ i håg de få stackarna. Att det kan pendla 15 grader mellan två dagar är ju sinnessjukt. Jag vill inte! När jag bodde i Spanien så va det regnperiod i cirka två veckor men sedan kom solen och stannade i flera månader. Då kunde man verkligen njuta. Skulle inte ha något emot ett sådant klimat fast här i Sverige. Hade passat mig utmärkt. Nu går var och varannan människa runt med huvudvärk och andra krämpor mest hela tiden. Måste ju bero på dessa ständiga väderomslag. Och hur kul är det att blogga om vädret? Inte så kul egentligen. men ändå gör jag det. För att det påverkar mig och vädret är något jag tänker mycket på.


Lovely - vill ha värme och sol nu!

Födelsedagsfirande

Nej, det är inte jag som fyller i dag utan Miss C. Vi samlades en liten skara på ett kreperi (?) creperie kanske man säger, på söder och avnjöt både matcrepe och efterrättscrepe. Mums! säger jag bara. Smarrigt värre var det. Jag valde en veggiecrepe full med godsaker och sedan en med blåbärssylt och grädde. Sedan var jag nästan mätt. Kan ju äta som en häst för det mesta. Vet faktiskt inte vart allt tar vägen. Nu skulle jag kunna äta igen faktiskt. Äta är ju en av alla de orsaker till varför man vill fortsätta leva. Ska lätt gå dit igen. Nästa gång får Herr E hänga på och käka en crepe eller två. Enkelt firande av C men ack så trevligt. Mia är i stan också och går en kurs för sitt jobb så det blev ett glatt återseende. Tyvärr ses man ju inte så ofta när man inte bor i samma stad. Ack så sorgligt.
I morrn är det fredag igen. Igen!! Snart är maj slut. Fattar ingenting. Dags att börja smida på en plan inför midsommar. Vart fira? Med vem och hur? Ständigt dessa frågor varje år. Men det har hittills alltid slutat i ett trevligt resultat. Inga dåliga minnen från midsommar. Faktiskt.


Lovely - crepes i stora lass, ge mej!

Ung i sinnet

I dag ska jag till naprapaten igen och justera min värkande rygg. detta att ha ont i kroppen är verkligen inget jag önskar ens min värste fiende. Om jag nu skulle ha någon. I skrivandes stund är jag alla fall lyckligt ovetandes om det finns någon därute. Men i all fall. Det är inte det minstra kul att ha en värkande rygg som vägrar att vara snäll och låta mig sova ordentligt om nätterna. Inte roligt alls. Men vi får hoppas att det snart är över. Kanske redan i dag efter denna behandling. Jag känner mig som hundra år gammal i kroppen vissa dagar men fortfarande ung i sinnet. Likt en pensionär alltså. De har ofta en konflikt mellan sitt ungdomliga inre och sitt åldriga yttre. Så nu har jag fått känna på lite pensionärskänningar. Att ha krämpor och vara seg  men inte föråldrad i själen. Intressant.


Lovely - alltid ung i sinnet

Som i en liten djungel

Precis intill min balkong så finns en enorm buske. Nu när busken är full av stora och gröna blad så slipper jag insyenen från gatan. Fantastiskt. Där kan jag sitta i godan ro med eller utan besök och filosofera över livet. Snacka och dricka ett glas rosé. Och detta utan att störas av förbipasserande. Det blir som i en liten djungel. Ett litet tillhåll eller ett litet krypin mitt i allt det gröna. Vad skulle man göra utan balkong under vår och sommar? Så läskigt att sitta instängd i en lägenhet utan balkong och kippa efter luft. Nu har jag ju som ett extra litet rum att vistas i. Och det är mycket nice.


Lovely - har en välanvänd balkong


Grönt är skönt

Så vackert det blivit i naturen bara på en vecka! Det är så grönt och rogivande när allt slagit ut på träd och buskar. Och alla dofter från det som blommar påminner om svensk barndom och skolavslutning då man plockade syréner och tog in på köksbordet. Hade nästan glömt bort hur fin den svenska sommaren är när all färg lyser upp tillvaron runt oss. Jag blir så mycket piggare.


Lovely - äntligen lite färg

Helg, helg, helg

Ska ta mig en sväng till Bonnebro i helgen. Jag är bjuden på lilla Alvas dop som skall hållas tillsammans med hennes lilla kusin. Ett dubbeldop helt enkelt. Eller kusindop. Så kan det ju vara dags att visa upp sig i bygden också med tanke på att jag inte varit där sedan jul. och det var ju ett tag sedan, nästan fem månader. Antagligen är det mesta sig likt. Brukar inte ha hänt så väldans mycket nytt. Tess ska snart få en bebbe. Det är ju så klart en stor förändring. Tess blir mamma. Fantastiskt! Men eftersom bebben fortfarande är kvar i magen så får jag inte se den i helgen. Det blir väl en liten tripp i slutet av sommaren också.

Så i dag ska jag åka tåg och jag hoppas verkligen inte att det blir sommarhetta i kupén. Det är verkligen jobbigt att sitta och svettas på ett varmt tåg med en massa okända människor tätt inpå sig. Speciellt de som inte duschat och använt deo. En del har ju ingen vett och etikett i den publika sfären. Nåväl, jag hoppas på det bästa. ELLE damp ner i brevlådan i går lagom till min lilla resa så då har jag något att läsa. Min mp3-spelare är laddad med nya sköna låtar så det kommer att gå galant för mig at avskärma mig mot resten av världen.


Lovely - åka tåg är helt ok

Alla vider (vidriga)

Det finns ju som bekant otroligt många vidirga människor i denna värld. Och så har vi morfarn/pappan i Österrike som hamnar i en egen kategori. Han påstår att han inte är ett monster. Ja, det är klart att han tycker att han är normal utifrån sina ramar. Annars skulle han ju inte ha hållt sin egen dotter fången i 24 år. Så klart. Och gjort henne gravid en massa gånger. Monstret, som jag vill kalla honom, verkar inte ha problem med att producera barn med tanke på att han sammanlagt har 14 stycken. Sjukt! Sedan finns det en del människor som så gärna vill ha ett litet barn men tyvärr inte kan få något. Naturen kan verkligen förundra gång på gång. Konstigt att dessa incestbarn ens lever. De borde ju vara totalt vanskapta. Det har varit så mycket i media den sista tiden kring pedofiler och incestuösa män så man blir ju alldeles matt. Egentligen vill jag inte läsa om skiten för jag mår så dåligt av det. Men samtidigt vill jag veta. Så jag läser lite grann. Och mår verkligen dåligt. Vad är det för fel på alla dessa män? Har dom inte fått någon kärlek så att de måste agera på detta sätt för att ta kontakt? Sjuka är de alla fall. 


Lovely - superäcklad av dessa vider till män   

Konsum

Kanske den mest tråkiga rubriken. Men, men. En tråkig matbutik får en tråkig rubrik. Jag har alltid föredragit ICA och deras koncept. Allt vad det gäller från inredning till personal till sortiment har ju alltid klassat Konsum med hästlängder. Konsum i mitt hood är välbesökt men beror knappast på bra service och låga priser. Nej, snarare tvärtom. Och i dag när jag va där och handlade efter jobbet så fick jag ironiskt nog med mig en enkät där man ska svara på vad de gör bra och vad de kan förbättra. Och jag har ju en del att säga som jag länge velat få ur mig så det kunde ju inte bli bättre. Ska genast svara mycket utförligt på frågorna.


Lovely - ICA är bäst

Inredning

Varje gång jag ser på ett inredningsprogram blir jag påmind om mitt halvdana kök. Att det måste fixas till och att tiden bara går. D3et är verkligen lätt att bli hemmablind som det heter. Jag tänker ju inte på de halvrivna väggarna längre. De har liksom blivit en del av köket på ett normalt sätt. Men nångång måste det ju göras. Hösten får bli min deadline.


Lovely - diggar inredning

Fredag typ hela tiden

Ja så är det då fredag igen. Veckorna bara går och nu är det ny månad också. Jag gnäller absolut inte eftersom vi går mot varmare tider. Det får gärna bli sommar och semester snart för min del. Det är ju fantastiskt. Skulle behöva lite långledigt. Det skulle sitta fint. Nu har jag en lång ledig helg framför mig utan en endaste plan. Mycket bra. Kanske blir en aw i dag, det var faktiskt ett tag sedan. Annars har inte mycket hänt. Valborg firades med en hemmakväll med Herr E, sushi och film. Tanken var att från början gå och se en brasa i närheten men eftersom det regnade och var allmänt trist och tråkigt väder så hoppade vi det. Inte ställer jag mig och fryser i regnet för att titta på en eld bara för att det ska va så. Nej, inte direkt. Sushin var prima som alltid och filmen bra så kvällen blev lyckad. Ändå.


Lovely - great med obokad helg