Häng på Kungsholmen

I går var det vintagemarknad på Kungsholmen. Det fanns inte så mycket som föll mig i smaken men det var verkligen kul att ta sig en titt. Ett uppbåd av smycken, kläder, skor och annat var uppställt i en källarlokal utan syre. Blev lite snurrug så jag fick gå ut till slut. Hittade ett par snygga stövletter från 50-talet men de var alldeles för dyra så jag struntade i dem trots att jag prutat. Hittade sedan ett par sprillans nya stövletter på en av mina favvoskobutiker i stället som dessutom var billigare. Oftast tjänar man ju på att inte köpa första bästa utan istället det som dyker upp näst.  Och även denna gång blev det så.


Lovely - i nya sexiga stövletter

I bland kan man börja undra

Jag har haft mycket funderingar och frågetecken kring män under hela mitt liv. Många med mig, inklusive mig själv då, har funderingar kring hur det ligger till i motsatta könets hjärnor. I bland finns helt enkelt ingen logik alls. Jag kan tänka mig att män tycker och tänker på samma sätt fast om kvinnor. Det är mycket möjligt. Vi är olika och vi tänker olika etc etc. det är ett faktum. Nu ska jag över till Marre och Malle och lösa det hittills olösta mysteriet : män. Till hjälp tar vi en flaska rödvin eller två.


Lovely - typ bitter i bland  

Jag har syndat

Det går riktigt bra med min pågående detox. Jag följer anvisningarna noga och har bara gjort några små feltramp på vägen. Typ att köpa en hel låda baklava som innehåller massor av socker. Nu har jag tröttnat på den goda kakan så jag kommer säkert inte att vilja ha den på en längre tid vilket är bra så klart. I går köpte jag tyvärr en ostbågepåse. Det var så länge sedan jag åt detta underbart goda snack så jag var bara tvungen att äta lite sånt. Jag valde faktiskt den minsta påsen som fanns så det dövade det dåliga samvetet lite. Nu idag så tänker jag inte på det alls. Eftersom jag varit så duktig i övrigt så tycker jag att jag gott kunde unna mig lite onyttigheter.


Lovely - duktig för det mesta

Söndagsmys

Jag hade på mig morgonrocken halva söndagen och softade runt hemma innan jag skulle bege mig iväg till jobbet. Det känns verkligen lyxigt att bara glida runt och ta det piano. Efter jobbet var jag hemma hos Mr Trance för första gången. Han bor en bit från mig så det blev till att ut och åka lite me inte så farligt långt. En kväll full av samtal, pizza och en genomgång av hans onlinespel. Män tröttnar verkligen aldrig på sina lekar och leksaker. Det enda som förändras med åldern är storleken och priset. Från liten leksaksbil i plast o sandlådan till dyr sak i vuxen ålder. Bara de får leka blir de glada och gärna i grupp vilket blir ett extra plus. På det sättet är ju vi kvinnor så mycket enklare till vår natur. Vi behöver bara en kaffekopp och en stor käft full med en massa ord som vill komma ut när vi ska hänga.


Lovely -  Venus eller Mars?

Fest och jobb och fest igen

I helgen var det fart och fläkt minsann. Jag var antingen på fest eller så var jag på jobbet. Det blev liksom varannan gång under två dagar. Först ut var det Engan som bjöd hem oss till henne och sambo M. Det bjöds på jättesmaskiga tapas och rödvin så man kan kalla det en spansk afton. Sedan var det Jen:s tur på lördagen. Hon har fyllt 30 nu och är med i kvinnor-30-plus-klubben. Det är en ära att få vara medlem där! Kycklingspett och nyttig sallad och skumpa blev det i hennes källarlya på lördag kväll. Jättekul att få se hur hon bor. Jättetrist att det tog en hel timme att komma hem. Jag och mitt sällskap hade verkligen otur med tajmingen i t-banan. Men så kan det gå. Jag klagar inte. Hem kom jag till slut. Kul med fest! Lustigt att alla skall fylla år på samma vecka. Det är verkligen något speciellt med september.


Lovely - fest å jobb fest å jobb fest å jobb.....

Miss Swimness

Så har då Lovely kommit i gång med träningen igen. Jag som alltid tränat och rört på mig kom ur fas förra hösten då jag pluggade kvällskurs och jobbade heltid. Det var en kombination som gav utdelning i noll fritid. Det fanns inte heller någon tid över till träning tyvärr. Nu har jag alla fall införskaffat ett simkort och varit i väg på en premiärtur i bassängen. Simmade 1000 meter, bubblade i bubbelpoolen och bastade länge. Sedan kände jag mig som en ny människa. Och så ska det förbli. Mitt mål är att simma tre gånger i veckan. Det känns lagom som det så tjusigt heter på riktig svenska. Inte för mycket och inte för lite. Kanska kan bli en Miss Fitness! Eller, det kanske blir Miss Swimness? Ja, det ska jag satsa på. Absolut.


Lovely - simmar lugnt

Hoppet finns

Jag önskar verkligenatt det blir en riktig vinter i år. En sådan där ni säkert minns från er barndom då det var kyla och snö. Det är perfekt med några minusgrader och så lite sol på det. En vinterpromenad på knarrig mark och sedan en kopp varm choklad efteråt på ett mysigt café. Eller sitta och sola intill en husvägg där det är lä från all kall vind och få lite solbränna på sin bleka vinterhy. Det finns mycket som är mysigt med vintern. Vad som däremot är hur trist och tråkigt som helst är en vinter oändligt lång med bara mörker. Som förra året! Usch, jag trodde aldrig att det skulle ta slut. Det var ett halvår med ständigt mörker. Det höll på att gå mig på nerverna. Rejält. Nej, inget mera sånt.


Lovely - hoppas på mycket knarr under skorna 

Kaffeförbud

Eftersom jag genomgår en superdetox just nu så måste jag avstå från en rad goda ting. Jag har fått ge upp kaffe och mjölkprodukter och goda, starka ostar. Men det går rikitgt bra faktiskt så jag ska inte klaga. Jag var på ett besök hos en homeopat (alternativ medicin) för ett par veckor sedan och hon rekommenderade mig att köra igenom ett detoxprogram på 17 dagar. Jag känner mig sundare och friskare redan efter en vecka. Varför jag gör detta är för att rensa kroppen och förhoppningsvis få en bättre hy. Att dras med hudproblem i ansiktet är inget vidare kul kan jag säga. Just däför gör jag allt för att få tillbaka min fina och fräscha hy igen. Den ska minsann tillbaka! Jag som är en envis natur ger inte upp. Det kändes till en början som en väldigt jobbig grej att avstå från kaffe. Detta är för mig en mycket god dryck som ger en kick på morgonen. Nu är dessa kaffetider över och jag har vant mig. I dag efter jobbet blev det en koffeinfri latte med sojamjölk i stället för en den traditionella latten. Och faktiskt så var den riktigt god! Till sällskap hade jag Plingan. Vi har tyvärr inte setts på väldigt länge så mycket fanns att snacka om. Det blev en lång uppdatering för oss båda. Typiskt att bo i samma stad men inte lyckas att ses så ofta. Som sagt tiden bara går.


Lovely - alternativkaffedrickare

Less

I bland är man bara less utan att ha en anledning till att vara det. Så är det i dag. Jag längtade hem från jobbet. Ville hem och ta det lugnt, softa i soffan framför TV:n och bara vara. Jag har ingenting att klaga på och jag är tacksam för en hel rad saker. Jag har det alldeles för bra egentligen. Tänk så många som har det värre! Folk blir misshandlade, har inget att äta. Det är krig och terrorism i välden och barn torteras. Det finns mycket att räkna upp som är riktigt vidrigt, illa, orättvist och konstigt runt omkring oss. Men jag tycker att man ändå kan få vara lite less i bland. Trots att jag har det så bra. Jag längtar redan till en resa fast jag lyligen var i väg utanför Sveriges gräns. Komma bort och se något nytt.


Lovely - samlar på I-landsproblem

Spakväll

Med jämna mellanrum förvandlas mitt badrum till ett hemmaspa. I kväll var det dags igen. Det blev ett hett skumbad (rosa skum så klart) så kroppen kunde slappna av helt efter en hård arbetsdag. Sedan pedikyr, manikyr och lite av varje. I somras var jag inte alls sugen på att bada men nu i höstmörkret och kylan så passar det hur bra som helst. Engan ringde mitt i allt badande och bjöd in mej på hennes födelsedagsfest på fredag. Jag säger grattis i förskott! Ska bli kul att träffa alla Bonnebrobabes igen. Det har redan gått över en månad sedan sist. Nästa höst fyller två av dem 30 så då hoppas jag att det blir ett riktigt storpartaj!


Lovely - nybadad och nylackad

På utflykt till förorten

I dag har jag vart i Tensta och Rinkeby. En utflykt på blå linje långt bort från söder. Eftersom jag är intresserad av andra kulturer och seder så var det mycket intressant att se människorna och områdena där. Till min bästa guide hade jag Mr Trance. Det var hans idé att vi skulle ta en dagsutflykt till hans gamla hoods. Han bodde där som barn. Vi gick omkring i butikerna och i centrum och vi tittade på lekplatser och allt möjligt. Jag hittade till min glädje en mängd olika baklavas till salu. Det var bara att välja och vraka bland dem. De är ju så supergoda! Så nu har jag en hel kartong med olika sorters baklava i mitt kylskåp. Kan inte bli bättre. Och jag är en erfaranhet rikare: jag har vart i en riktig Stockholmsförort och sett med egna ögon hur det ser ut. Annars hör man ju mest om dessa områden i media och då i ganska trista sammanhang. Jag och Mr Trance (han har fått välja sitt bloggnamn själv vilket syftar till hans musiksmak) hade en givande dag. Vi var båda helt slut och mycket trötta efter denna utflykt och minsta två timmars promenad. Det smakade gott me en saftig och söt baklava på kvällen.


Lovely -  på upptäcksfärd

I Svenneland

I går var jag, Malle och hennes pojkvän I på IKEA. Ja, vad ska man säga om detta ställe? Denna svennehögborg fyllt till bristningsgräns av Familjen Foppatoffel, skrikande barn som inte alls vill vara där (ok, en del är ju som tur var i bollhavet, denna fantastiska uppfinning), svettiga män som hatar shopping, hysteriska turister. Och så vi då. Vårt lilla gäng som lovade oss själva att inte besöka detta ställe igen på en mycket lång tid. Det var hysteriskt, jobbigt och ångestframkallande. Vi tog oss dock igenom och gjorde vårt ärende: köpa ny säng till mig. I hade varit snäll och lånat en gigantisk van från sitt jobb. Så där satt vi på rad och tronade över trafiken. Man syns ju lång väg i denna form av fordon. Hem kom den nya sängen och nu är den på plats och jag kommer från och med nu att sova som ett barn och förhoppningvis slippa mera ryggvärk. Det var värt besväret alla fall. I natt sov jag riktigt gott. Det är ju tur att man inte köper ny säng varje år. Puhh!


Lovely - diggar inte IKEA

Tjejmiddag

Äntligen är alla samlade efter sommarens splittring och vi kan ha mysiga hemmakvällar och middagar igen. I fredags var det premiär för höstens första tjejmiddag. Och fler kommer det bli. Många mer. Det var jag, Emmis, Malle, Marre och Lindis som käkade gott och flamsade och skrattade i flera timmar tills magvärk uppstod. Mamma Lindis som inte dricker alkohol så ofta blev lite extra skrattig så klart. Men det var bara kul att se att hon var på g. Vi hade förresten en extra gäst ochså som egentligen bara finns i fantasin. Hon heter Gunilla och är en feminin sköldpadda. Ja, detta åter ju helt vrickat så klart. Den som står för hennes fysiska person är Marre. Gunilla kommer fram då och då och det är lika roligt varje gång. Nu kanske det inte är så lätt att förstå sig på detta för utomstående. Men sjukt kul är det när Marre kommer igång med sin sjuka fantasi och humor. Jag gråter av skratt var gång.


Lovely - humor på topp är fett kul

Höstrusk

Det känns ju som att det blev ett tvärt avslut på sommaren. Helst plötsligt kastade väderguden in oss i mitten av hösten. Han eller hon missade liksom den första delen som är så mysig. Då det är lite kyligt men solen lyser så man fortfarande kan sitta på en uteservering med en filt över knät. Men än finns det hopp. Hörde att det skall bli sol i helgen.Hoppas,hoppas! Jag vill gå höstpromenad med Orre och sedan sitta någonstans och ta en fika och spana på folk och snacka om livet. Tydligen blev det hur soligt som helst efter att jag åkt från Lux. Detta händer mig varje gång jag hälsar på hos Annika och Ramon. Vart de än bor så regnar det och är mulet  eller allmänt grått med uppehåll just när jag kommer och hälsar på. Och veckan innan och veckan efter så är solen där. Får väl flirta på allvar med väderguden nästa gång.


Lovely - vill ha myshöst, inte ruskhöst

Borta bra men hemma bäst

Det gamla talesättet gäller fortfarande. det är en viss känsla med att komma hem till sitt eget bo, sitt badrum och sova i sin egen säng. Även fast det är hur kul och spännande som helst så att resa och se sig om i världen och hälsa på vänner utanför Sveriges gräns så är det lika trevligt att komma hem igen. Till sitt eget. Hemresan gick hur bra som helst och vi landade till och med 20 minuter för tidigt. Ut ur högtalarna i planet kom en fanfar på trumpet och en röst läste upp ett meddelande på engelska om att Ryan Air ännu en gång lyckats hålla sig till tidsschemat. Ironin var på topp. Men visst, jag hade enorm otur på ditresan. Det är ett faktum att just Ryan Airs plan avgår och landar enligt vad de ska. Just då kändes det dock så komiskt att höra denna fanfar eftersom jag inte ens kom i vär till rätt destination på ditresan och förlorade åtta timmar av min förstsa semesterdag.


Lovely - Hemma i Sthlm igen

Falsettskrik och rosévin

I gar hade vi middag här och grannarna kom över för att äta. En skrikande tvaaring tog över hela tillställningen. Han skrek mest hela tiden. Annars var det trevligt att träffa nagra fran lokalbefolkningen och se hur de lever. Det blev sa klart rosévin till middagen. Det enda onyttiga blev efterrätten som bestod av en hembakad limekaka. Mycket smarrig! Annars är det ju som bekant slanka linjen som gäller under den här semestern. Och det gar bara bra. Jag har till uppgift att hindra annika ifran att äta choklad och kakor och annat onyttigt. Jag säger till henne i affären och stoppar henne fran att beställa onyttigheter pa café. Som en riktig Anna Skipper med andra ord. 


Lovely - lever livet i Lululand 

Pensionärerna och bäbisen

För nagra ar sedan spenderade Annika och jag mycket tid i Paris med fest och allt som hörde till. Nu har vi konstaterat att vi blivit gamla och trötta. Dock hävdar jag bestämt att vi inte är trista pa nagot sätt. Vad det handlar om är att man gjort allt detta med fest och inte tycker att det är lika spännande och kul längre. Därför blir det inget festande dessa dagar. Dessutom är ju Annika mamma nu till lille Lukas som blivit dryga tva manader. Han behöver all uppmärksamhet och jag assisterar sa mycket jag kan. Vi har varit ute pa vift med barnvagnen mest hela tiden och även i dag blir det en tur. Detta land är verkligen inte barnanpassat överhuvudtaget. Hela tiden far vi lyfta vagnen i alla trappor och av och pa taget. Helt galet. Det finna inga hissar nagonstans. Vältränande armar far man pa köpet och det är ju inga fel. Jag undrar verkligen hur handikappade och pensionärer med rullator tar sig fram. Antagligen gör dom väl inte det. Dom far stanna hemma eller sa. Stackars människor!


Lovely -  kommer anlända till Sverige med vältränade armar

I Lilleputteland

Man kan säga att Luxemburg är ett litet land med liten befolkning. Det finns bara en stad och resten av befolkningen bor i ett gäng byar. Hela landet är endast 8 mil langt. Sa under dessa fem dagar jag spenderar här sa kommer jag att hinna se allt i princip. Det är vackert och rent och mycket grön natur och jag far väl mig en överdos av syre skulle jag tro. Allra minst sagt. Har gjort en färd in till staden och kikat runt hur det ser ut där. Det blev de vanliga storstadsaktivitererna: lunch, fika och shopping. Dock tittade jag bara i butikerna utan att köpa nagot. Det fanns inget av intresse och jag var alldeles för trött för att orka prova nagot. Resan satte sina spar sa att säga. Avnjöt en gos Ceasarsallad jag som nuförtiden äter kyckling. Jag och Annika äter bara nyttigheter och är ute och gar mycket och dricker mycket vatten. Hon vill bli av med sina graviditetskilon och jag vill bara vara ett hälsofreak. 


Lovely - nyttig semester känns stabilt   

Ofrivilligt interrail i Tyskland

Det blev minst sagt lite komplikationer när jag skulle bege mig till Luxemburg. Jag som alltid hävdat att det är helt ok att flyga med Ryan Air kanske far äta upp det nu. Har rest med dem ett antal vändor, vi talar runt ett 30-tal, och aldrig haft otur innan. Men denna tur blev minst sagt annorlunda. Flighten blev inställd pga tekniskt fel och nästa skulle inte bli av förrens ca 15 timmar senare. Jag tog därför en resa till en annan destination i Tyskland och chansade pa det. Kommer fram och allt gick bra tills jag fick reda pa hur jag nu skulle fortsätta min färd genom landet för att med tiden kunna ta mig över till Luxemburg. Det blev tre tag och en bussfärd och 60 euro extra som grädde pa moset innan jag till slut var framme. Puhhh!! Detta var inte roligt alls. Speciellt inte med tanke pa att jag endast sovit tre timmar pa natten och inte fick i mig sa mycket mat under resans gang. Men jag höll humöret uppe och tänkte att detta kan jag inte göra nagonting at ända sa det är ingen ide att klaga. Mitt ofrivilliga interrail blev snarare en upplevelse i sig och jag fick ju se en del av Tysklands vackra natur och landsbygd.


Lovely - en sann resenär