En nyklippt pingla

Nu har jag en anständig frisyr och en fräcsh look vad det gäller mitt hår. Chansade på en salong i närheten av mitt jobb och jag tycker det blev en fullträff. Frisören lyssnade på vad jag hade för önskemål - inte alla gör ju det. Hon visade sig inte va den bimbo jag trodde mig möta när jag gjorde entré trots alldeles för blont och långt hårsvall, höga klackar, för tajta vita byxor (man har inte vita byxor på vintern men det är ok med svarta på sommaren) och munnen full av tuggummi. Hon va riktigt trevlig och så där härligt pratsam som bara en frisör kan va. Det hela gick bra oh hon tog sig tid att verkligen få det noga igenom klippt. Mer kan man väl inte önska sig. Nästa månad blir det färg. Trevligt.


Lovely - myket fräsch i håret

En ny frisyr nalkas

Nu har jag inte klippt mej sedan i juni och det är sannerligen dags för en ansning av mina slitna toppar. Har en tid bokad i dag hos en ny frisör som jag inte vet någonting om. Men det ska nog gå bra. De har en mycket fin salong och lite dyrare priser än vad jag är van vid så jag gick helt enkelt på magkänslan när jag bokade tiden. Ska bli skönt att bli av med slitet gamalt rufs coh bli sober och sofistikerad till våren. Det kan bli en kort frisyr om jag är modig. Då menar jag så klart inte kort som i kort mansfrisyr utan snarare en page av längre modell. Det är kort för mig. Jag ska helt enkelt klippa mig och skaffa mig ett jobb. Klippning är lätt att råda över. Det blir dock svårare med jobbet.


Lovely - snart nyklippt och läcker

Gäng av olika de slag

Det finns gäng och så finns det gäng. Kickersgängen från olika områden är man ju van vid sedan urminnes tider. Jag reagerar inte särskilt mycket längre när jag ser dem. Däremot hajar jag till lite extra då jag ser tomårstjejer i gäng som kommer från innerstan och går på bra skolor. Det finns några som vi kan kalla blåjackorna. Dom har alla gigantiska blå dunjackor från Fjällräven som kostar en hel del och är groteskt fula, speciellt efter att jag sett dem bäras av dessa tjejer. Jackorna ser ut som sovsäckar och blir till en enda stor bol på tjejerna. Sedan kan ett par pinnsmala ben skymtas sticka ut under jackan och fötterna är instoppade i loafers som tanter vanligtvis brukar gilla att pryda sina fötter i. Tjerena är väldigt sminkade och har lager på lager med alldeles för mörk foundation som de liksom smetat in och därav går det linjer mellan hals och kind som avslöjar deras riktiga hudton. Pricken över i består av täckstift på läpparna så de ser likbleka ut men bara om just läpparna. Ni kan ju själva föreställa er om ni nu inte redan sett dessa personer själva, att detta är en märklig outfit. Den är ful och den är fel, fel, fel. Varför se ut så här? Vad är tanken bakom? Varför? Smink är till för att bättra på de fina drag en människa redan har och göra att man ser piggare ut och lite extra vacker. Lägg till en riktigt kaxig attityd, mycket flams och trams till detta så får ni receptet på en äkta blåjacka. Själv skulle jag aldrig släppa ut min dotter om hon såg ut så där. Jag skulle skämmas.


Lovely - diggar verkligen inte blåjackorna

Bästa dagen i månaden

Nu är det den 25:e igen och det tackar jag mycket för. Löning är en trevlig tillställning värt att firas. Synd bara att den kommer så sällan. För mig hade det vart perfekt varannan vecka istället för en gång per månad. Nu går det ju tyvärr inte att ändra på så det är bara att gilla läget som det redan är. I dag blir det lite shopping. Har inga roliga kläder. Använder som vanligt endast 20% av gaderobens innehåll och resten skulle kunna kastas eller ges bort till bättre behövande. Gaderoben är sannerligen en riktig katastrof och behöver uppdateras rejält med en massa snygga och nya vårplagg. För nu har vårkläderna anlänt och det är starka färger som gäller. Det kanske blir en cerise kofta. Annars är ju svart den bästa färgen genom tiderna. Passar i nästan alla sammanhang och klär de flesta. Svart går alltid. Och grått. Och vitt. Ja, kanske har jag en tråkig färgskala i min gaderob men vem vill egentligen gå runt i ett par kanariegula jeans?


Lovely - diggar löning och diggar färgen svart

Bebbar överallt

Under en längre tid har en utdragen babyboom huserat i min bekantskapskrets. Alla skaffar barn hela tiden. Både nära vänner och bekanta, kollegor på jobbet och kompisars kompisar. Nu börjar det bli svårt att hinna med. Jag antecknar förbrilt alla nya födelsedagar som skall kommas ihåg. Först ut i år var min kära vän Lindis som numer har sitt namn tillbaka och inte längre kan kallas Lindis med magen. Förra veckan fick hon sin lilla Alva. Det brukar vara minst tre gravida samtidigt så jag funderade kring vilka de andra skulle kunna tänkas vara. Fick ett snabbt svar på den frågan via ett mejl från A som väntar en son till i juni. Se där. Sedan funderade jag kring vem det skulle kunna va som var nummer tre i skaran. Detta fick jag svar på i dag från min kära Tess i Bonnebro som ringde och berättade den glada nyheten att hon är gravid. Så det var de tre första för i år. Och det är bara den 22 januari...Det kan alltså komma fler. Vem vet vem som står på tur? Spännande!


Lovely - förväntansfull och glad åt alla bebbar 


Bloggeri bloggera

Det verkar inte som att jag har så mycket tid över just nu till bloggandet. Tankar har jag fortfarande och funderingar likaså men tiden räcker inte riktigt till vissa dagar. Det är annat som lokar. Men lugn, bara lugn. Jag tar inte bort min blogg, min rosa dröm, min vän. Den är här för att stanna. Jag och bloggen är inte osams eller så. Vi tar bara en paus ifrån varandra ibland men sedan återförenas vi. Som alltid. Håller på som bäst att spåna på lite planer för nästa helg. Ska se Bounce med föräldrarna och en syster (ja, jag har ju två) och det ska verkligen bli kul. Det är ju då man får besök från annan ort eller annat land som man verkligen tar sig en sväng om i stan och hittar på något annorlunda. Det ska bli ändring på det nu. Borde upptäcka mera av Sthlm och allt vad staden har att erbjuda. För det är ju en hel massa.


Lovely - upptäckaren 


Besatt av SaTC

Nu har jag hunnit kolla på ett gäng avsnitt från min Sex and The City-box. Jag skulle lätt kunna spendera en hel dag i soffan med endast mig själv som sällskap och maratontitta på boxen. Inga som helst problem. Det är ju dock mycket trevligt att även Herr E vill hålla mig sällskap för det mesta. I går var det faktiskt hans idé att vi skulle kolla på ett par avsnitt så vi till och med åt söndagsmiddag i soffan. Annars är jag noga med att man ska äta alla måltider vid matbordet. Mysa gör man i soffan, inte äter. Jag är alltså besatt av en box föreställandes en skokartong i svart och rosa som innehåller en serie som gick för flera år sedan. Men det är fortfarande världens bästa serie. The one and only. Jag skrattar högt åt ironin och skämten och humorn och mentaliteten.


Lovely - diggar tjejerna i NYC

Att vara en lyckligt lottad madame

När jag nu nått denna ädla ålder av 31 så borde man ju få kalla sig annat än tjej. Kanske till och med madame. Om jag åker till Paris så blir jag säkert kallad just madame och då menas det ju att man är kvinna och inte tjej. För den skull inte gammal. Jag anser mig vara en lyckligt lottad madame. Detta finns det många skäl till. Ett av dem är Herr E. Han gör mig glad och lycklig och han är väldigt omtänksam. Bättre än så kan det inte bli. Vad som än händer med jobb och karriär (inte för att det går dåligt men ändå..) så är kärleken mycket viktigare. För man kan ju inte leva utan kärlek och må bra ändå. Alla behöver vi någon att tänka extra på och någon som man vet tänker lite extra tillbaka på en själv. Varför skulle det annars finnas så många filmer och så många sångtexter och dikter som behandlar ämnet kärlek. Det är ett ämne som berör. Det är något som alla drabbats av någon gång med en lycklig eller krossad utgång till följd. Jag brukar säga att kärlek är det bästa men också det värsta i ens liv. När kärleken är bra och besvarad så är livet trevligt och glatt. När man har hjärtesorg eller oroligheter i relationen är det inte alls kul utan allt känns mörkt och jobbigt. Därför är det bäst att njuta av stunden och känna att allt bara är fantastiskt.



Lovely - diggar rosa moln

Världens bästa present

Idag är det Lovelys dag. Minsann så är jag nu 31 år men still going strong. Fick kaffe på säng av E och en jättefin present. Han hade den med sig i går och jag som är så nyfiken var tvungen att gissa högt vad den kunde innehålla. Jag skakade och klämde och kände på tyngden. Fick dock inte lov att öppna förrens nu på morgonen. Nu är jag stolt ägare till Sex and The City-boxen!!! Kunde inte bli bättre. Den står vid min TV. Alldeles rosa och fin och tjusig. För er som inte vet så finns alla sex säsongerna av världens bästa TV-serie samlade i en låda som föreställer en skokartong i rosa och svart. E som aldrig tittat på ett endaste avsnitt vill nu göra mig sällskap och kolla in serien från allra första början. Kan det bli bättre?

Lovely - ägare till the shoebox

När flowet kommer åter

I bland har man flyt i sitt liv vad man än tar sig för. Detta händer med jämna mellanrum och man kan inte riktigt veta när det kommer att ske bara att det sker när det väl drabbar en. Alltså, ett flow innebär en kortare period, oftast några veckor eller kanske en dryg månad, då positiva upplevelser och händelser och möten med intressanta personer avlöser varandra. Det kan vara så att man får ett nytt jobb, träffar en ny kärlek eller kanske vinner pengar eller hittar sin drömresa till ett kanonpris. Alla dessa exempel kan inträffa i en period av flow. När denna härliga period väl kommer så är det bara att passa på och njuta av livet och ta dagen som den kommer för att riktigt insupa atmosfären. För ett flow kommer plötsligt och sedan kan det försvinna hastigt. För flowet stannar inte för alltid. Om så var fallet skulle det kännas konstigt eftersom man då inte skulle märka av några toppar och dalar i livet. Det skulle antagligen bli väldigt trist och tråkigt. Allt bra och positivt skulle bli så vardagligt och inte komma att överraska. Tänk så bortskämd man skulle bli av ständigt flow. Mitt flow just nu består av E, mycket bra stämning på jobbet, härliga vänner och en liten nyfödd bebbe som heter Alva.


Lovely - mitt i ett flow

Åter till det normala

I går var ju solen framme som sagt. Jag blev på jättebra humör och gick till jobbet med ett leende på läpparna. I dag verkar det vara tillbaka på det normala igen. Jag syftar på vädret. För det normala vädret verkar ju va mörker, brist på sol, halvkallt men ingen snö. Ständigt. Varje dag. Tur att vi alla fall fick en dag med sol. Annars hade vi väl alla gått under. Man blir ju så påverkad av vädret. Det går inte att komma ifrån. Tyvärr. Och lika tråkigt som vädret blev detta inlägg. Vädret smittar verkligen av sig och antingen bidrar med energi eller tar energi. Men inte på mig idag. För jag har mycket annat att glädjas åt. En anledning kan vi kalla E.


Lovely - glad mest hela tiden    

Snart kommer min bebbe

Kanske inte min men nästan. Det kommer ju bli lite som min eftersom jag har blivit utnämnd förste barnvakt. Har redan provkört barnvagnen och det känns stabilt. Jag var med när Lindis skulle beställa den. En gigantisk butik full med vagnar och andra tillbehör som leksaker och åkpåsar och kläder. Vagnen är svart och stilig med röd klädsel i. Jag kommer att va stolt barnvakt och skrida fram längs trottoaren i vårt hood med världens finaste bebbe i världens stiligaste vagn. Kan det bli bättre? Nej knappast. Nu går mina tankar till Lindis och hennes man som just nu befinner sig på sjukhuset och väntar på att deras första barn skall komma till världen. Ni kommer att bli världen bästa föräldrar! Jag håller tummarna i dag.

Lovely - stolt blivande barnvakt  

Tack till solguden

Drog upp rullgardinen som vanligt i morse då det var dags att gå upp. Och jag blev förvånad och bländad av solen. Förvånad just för att solen ens visade sig och jag va inte det minsta förvarnad. Så det är väl bara att tacka solguden för att den tillåtit oss stackare här i Sthlm att få dagsljus för en gång skull. Tack solguden! Nu är det bara på med träningskläder, svepa en kaffe och plugga in den nyladdade mp3:n och köra hårt. Årets första pw kommer strax att ta sin form. Trevligt, underbart, fantastiskt! Äntligen får jag träna ute i det fria och friska vintervädret. 

Lovely - förvånad och glad 

Shopaholic dreams

Så trevligt det skulle va att boka resa (och åka) till varmare breddgrader och få sig inte bara sol utan också lite shopping och kultur. En plats långt borta. Byta miljö för några dagar. En weekendresa någonstans i Europa. Kanske Barcelona eller Prag. Kanske någon annanstans. Bara jag kommer bort ett tag så blir jag mer än glad. Shoppa nya vårkläder och skor. En ny kappa och en väska. Lite smått och gott att shapa upp garderoben med. Inför våren. Något nytt och kul. Något annorlunda. Köpte ett ceriserosa nagellack från Mavala (bästa märket!:)) häromdagen för att ge mina bleka vinterhänder lite färg i form av lackerade naglar. Det känndes lite bättre. Ganska snyggt med blek hud och en relat5ivt chockande färg på naglarna. Lite vårigt sådär. Men när kommer våren? Kanske snart eftersom vintern aldrig verkar sätta fart. Kanske våren kommer tidigt då och sommaren redan i maj. Det vore ju alldeles underbart.


Lovely - vårkänslorna kommer strax

Mörkret kryper inpå

Det är inte så kul att tjata om vädret men nu gör jag det ändå. Mitt humör beror väldigt mycket på vilken typ av väder det är. Det är ett faktum. Nu har vi haft samma typ av väder i detta nordliga land i cirkus tre månader och det verkar inte vilja ändra sig heller. Inte än. men när kan man ju verkligen undra. Tänk om solen gett upp? Här ovanför vårt land tycks den ju aldrig vilja visa sig. Jag är inget stort fan av vinter och snö och kyla. Absolut inte. Men. Det vore ju trevliigt med en riktig årstid och inte som det är nu, alltså ett mellanting av höst och vinter. Det är bisarrt. Det är jobbigt. Det är vedervärdigt. Punkt slut. Jag vill ha sol och jag vill ha kyla och snö. Jag vill gå lång vinterpromenad för att sedan ta sig in på ett mysigt café och dricka en stor kopp varm choklad och tycka att det är en fantastisk årstid. Men nej. Det verkar inte väderguden vilja bjuda på i år. En sak som är bra i misären är att man nu kan fynda en massa snygga vinterstövlar till kanonpris eftersom skoförsäljningen inte gått så bra under hösten på grund av vädret. Så jag hoppas stövlarna som jag spanat in finns kvar vid lön - med rabatt! Tur i oturen liksom.


Lovely - diggar inte mörkret


Ett grå strå

Ok, att jag fyller år om en vecka. Ok, att jag blir ett år åldre och att det inte längre är tio år kvar till 40 utan bara nio. Men ändå. Kan jag inte få slippa de grå hårstråna på mitt huvud? Jag känner mig inte så gammal och grå. Men det var bara två. Min förra födelsedag upptäckte jag ett strå mitt på huvudet som skiftade i färg. Och det var inte brunt som resten utan just precis: grått. Så kontentan av det hela är då att mina grå strån ökar med 100 % varje år. Det låter skrämmande men det är ju sant. Måste alltså fråga efter färg som täcker grå strån nästa gång jag tar mig till en frisör. Och det får bli illa kvickt. Har inte klippt mig sedan i juni. Håret har blivit ganska långt nu och är i stort behov av både toppning och färg. Nää, detta går inte alls. Verkligen dags att boka tid så jag blir snygg i kaluffsen till våren. 


Lovely - grå strån står för vishet? 

En ljuvlig start

Vi är fortfarande i början av året och mycket kan hända och ske härnäst. Jag känner att det börjat riktigt bra och humöret är på topp! Hoppas att det fortsätter i samma anda. Hela året. Jag sätter alltid namn på åren och detta år får bli Sthlms år. Passar ju bra eftersom det slutar på 08. Alltså är år 2008 tillägnat Sthlm. Med råge. Förra året var det karriärens år och året innan det Babyns för då kom det många små knattar till jorden. Och innan dess var det kärlekens år. Sedan har jag inga fler på min lista. Kanske borde börja anteckna åren så att jag kommer ihåg dem när det är dags att hitta på ett nytt namn. Nu upptäckte jag att jag har väldigt bråttom till jobbet....Oooppss! Mina tankar fladdrar lite just nu därför drabbas jag då och då av en viss dos dagdrömmeri och disträhet.



Lovely - uppe i det blå 

Jaha, det va de

Nu är jul och nyår över  och vi är framme i januari, den lugna månaden. Det tackar jag för! Jag är så förbannat less på all hysteri och köpfest som många ägnar sig åt i denna stad!!Jag blir verkligen lesss på alla som är ute iu sista minuten och suckar och klagar och knyffas och är allmänt sura och ilskna. alla dessa uppjagade ansikten vars klotformade ögon står ut och stirrar av skräck som en följd av deeas stressade fläng runt stan i ett försök att klara av alla ärenden. Vart man än är bildas det köer. Jag är så trött på köer! I går var det dock lugnare. var inne på Åhléns en sväng efter jobbet och köpte en parfym för julklappspresentkortet. Efter en del doftande blev det Versaces Broght Crystal. Den doftar ljuvligt och kvinnligt och flaskan är rosa och såååå jag. Den blev perfekt. Och det var ingen kö. Detta va kölösande shoppande gjorde mig på underebart bra humör.


Lovely - nybliven parfymägare