Shopelishop

Har shoppat lite nödvändigheter. Om man nu kan kalla det så när man köper plagg, skor och accessoarer att komplettera garderoben med. Vad jag menar är att jag har en hel massa kläder men det känns ändå alltid som att jag inte har något att ta på mig. Och det är en jobbiog känsla som återkommer varje morgon då jag skall välja vad jag skall ha på mig till jobbet. Det brukar bli bra tycker jag själv. Det senaste tillskottet är en enkel svart, tunn kappa som passar så här i början av hösten innan det blir alltför kallt. Sedan blev det en bastopp och ett par vita tygskor. De andra tygskorna slet jag på hela sommaren så jag var tvungen att slänga dem. Det går ju att använda dessa nya ett tag till innan det blir för kallt. Nog om detta. Nu har jag varit lite ytlig och berättat om min senaste shopping och struntat i alla världens problem. Eller nej, det har jag inte. Det beror ju på vad syftet med inlägget var. Och det var inte att berätta om en världskatastrof.


Lovely - lite shopping skadar inte

Skriverier

Just nu har jag inte haft någon vidare lust att skriva. I bland får man helt enkelt inte till det. Så kan det vara. I morgon börjar min favvomånad. Det känns stabilt. Annat som känns bra är att jag snart skall ha semester igen. Kan inte bli bättre. Mycket bra. Ska bli jättekul att få träffa min vän Annika igen och se hur de har det i Luxemburg som är deras nya land. Ett pytteland som jag inte tidigare besökt. Vi ska åka på utflykter och se oss om men mest bara softa antar jag. Det är ju nämligen en liten Lukas med i bilden nu som kräver uppmärlsamhet. Och det skall han få massor av. I morgon ska jag köpa en liten söt bebispresent till honom. Undrar vad det kan bli? Ja, ni gissade rätt! Det blir en lite out-fit bestrånde av små söta bebbekläder.


Lovely - skriver igen

Bloggande

En blogg är ett öppet forum för alla och allas åsikter. Jag finner vissa intressanta och andra mindre intressanta. Så gissar jag att det är för de flesta. Och tydligen stavar jag fel i bland när jag skriver för fort. Och den som vill ha en enorm blå dunjacka får ha det. Och foppatofflor också. Det handlar om tycke och smak. Var och en har rätt att gå klädd hur man vill. Jag använder mig av en del ironi när jag skriver. Jag gillar att överdriva lite. Och jag gillar att ha åsikter i bland. Så är det i mitt liv. Det blir lite roligare då. Kanske någon tycker att jag har mindre snygga kläder eller sminkar mig konstigt. Det gör inte mig någonting för jag trivs med hur jag går klädd. Nu ska jag kika in på H:s blogg och se om det kommit någon bebbe.

Kram på er!

Lovely - nyfiken på det mesta 

Alex S

Det är många som har åsikter om Alex Schulman. En del älskar honom och en del hatar honom. Jag håller mig till gruppen som älskar honom. Även om jag är sparsam med dessa ord som hata och älska. Allt han skriver är verkligt bra. Han är fräck och rolig och ironisk och mycket mera. Han skriver bra och ordrikt. Saknar hans blogg mycket , mycket. Då den fanns på Aftonbladets nätversion läste jag den vbarje morgon till frukost. Och skrattade lika mycket varje gång. Bra underhållning och ett sanningens ord. Det finns ju ett gäng ointressanta bloggar men som ändå håller hög popularitet. I bland kan man undra varför. Bloggar som inte står för något särskilt alls utan bara skriver vardagstrams om vad de äter och ser på TV. Sånt kan man ju vara utan. Om det inte är så att det tar en speciell skruv med någon anekdot i slutet. Sedan detta med sär skrivningar (ja, det syns ju lång väg att det är fel....) och stavfel och syftningsfel och ofullständiga meningar. Jag klarar bara inte av det. Själv hade jag en femma i svenska i grundskolan. 


Lovely - länge leve Alex Schulman 

Favvojeansen

Shoppade två par nya jeans häromdagen på Weekday på söder. Frågade en säljare om hjälp och hon plockade fram några olika färger och tvättar av den modell jag gillar. Hon gissade efter ungefär tre sekunders synande av mig exkat rätt på min storlek. Detvar till och med ett nöje att prova för deras provrum är helt ok. Ljuset är normalt eller låt mig säga : humant. Man får alltså inte panik och ångest av att prova kläder på Weekday. Annars provar jag aldrig kläder utan chansar och provar hemma i lugn och ro. Och det fungerar i 98% av fallen. Men just jeans är det ju lite speciellt med. Man måste tyvärr prova. Hittade ett par grå och ett par vanliga blå med normal midja, inte för låg (usch!!) och inte för hög, som satt perfa. Nästa månad när det verkligen är höst blir det till att införskaffa ett par svarta också. Jag diggar verkligen deras jeans. De är så sköna och sitter perfekt och kostar typ ingenting.


Lovely - nya jeans är topp

Premiär för höststövlarna

I går hade jag ett par av mina stövlar. De har fått stå i garderoben längst in för förvaring och väntan på att få användas igen. Det kändes skönt att ha stövlar till tajta jeans men det blev ganska varmt att jobba i. Så jag använde dem halva dagen och sedan blev det skobyte. I dag blir det svarta Converse istället. Känner att stövlarna får vänta några veckor. Kommer ändå att tröttna på dem eftersom det är det enda att ha under den kalla säsongen. egentligen skulle jag behöva ett par riktigt bra och foträta skor som sitter bra på forten när jag jobbar. Men varför ska de vara så fula? Jag klarar inte riktigt av det. Därför har jag bra skor som dessutom är ganska snygga. Ett bar mintgröna Birkenstock med silvriga spännen. De är lite stiligare och annorlunda än klassikerna som går i svart och brunt. Dessa köpte jag till superpris i Geneve sist jag var där. 


Lovely - skor är kul  

Lite skrupplig och så

Nu är det sannerligen dags att börja träna igen. Har ont lite överallt just nu. Det började efter semestern igen. Då satte det igång att värka i ryggen med mera. Så nu blir det till att ta sig till en simhall och köpa ett simkort. Jag har ju alltid tränat i hela mitt liv men inte ordentligt sedan ett år tillbaka då jag började journalistkursen på Poppius. Det fans inte tid helt enkelt att bår jobba och plugga och träna. Nu finns inga ursäkter. Simhallen nästa! Kan ju inte gå runt och känna mig som att jag har åldrats trettio år på bara en vecka. Det går ju att göra något åt saken. Simma och basta och stretcha kan vara min grej. Speciellt i höst och vinter då det är kallt ute. Då blir det mysigt att basta.


Lovely - blivande motionär 

Konstigt

Det är verkligen inte lätt i detta land att veta vad man skall ha på sig. I morse när jag gick till jobbet så var det ganska kallt och ruskigt väder. Så jag tog på mig höga skinnstövlar för att jag tänkte att nu är det höst på riktigt. När jag kommer ut från jobbet så skiner solen och fötterna känns genast alldeles för varma instoppade i stövlarna. Mötte upp Ange vid medis och vi gick till ett café med uteservering. Passade ju så bra att dricka sitt kaffe utomhus så här i slutet av sommaren. Men sedan ändrades vädret igen och molnen hopade sig på himlen och blev mörkare. Det började spöregna så vi och resten av sällskapet fick byta plats och ta oss inomhus istället. Allt detta bök på grund av ett väder. Har man inget paraply blir det regn och har man inga sollasögon blir det stark sol. Tar man med sig jacka blir det varmt och lämnar man jackan hemma blir det kallt. SUCK!


Lovely - trött på Sveriges knepiga väder 

Söndagsmorgon

Dricker min första kopp kaffe för dagen och bläddrar i en bostadsannonstidning som slängts ner i min brevlåda. Det är alltid kul att bläddra i dem och kolla in hur andra har inrett och vad priserna ligger på. Eftersom jag själv gjorde ett riktigt kap när det kommer till min egen lägenhet så följer jag med spänning prisutvecklingen och hur mycket jag cirkus skulle kunna tjäna den dagen jag ska sälja. Annars är ju hemnet roligare för där ser man ju bilderna mycket tydligare. Där kan man verkligen få idéer på färgval och möblering och inredning. Skulle vara kul att måla om och fixa lite här hemma. Byta färger på väggarna. Lite förändring piggar upp. Nu ska jag ta ut det nybakta brödet ur ugnen.


Lovely - långfrulle är fantastiskt

Alla rara och söta små bebbar

Snart ska jag få träffa lille Vincent, som till Tess och pappa P. Han har redan blivit två månader gammal och kanske inte så pluttig längre. Hittills har jag endast sett en MMS bild på honom då han va precis nyfödd. Nästa helg då jag åker till Bonnebro kommer jag få se honom IRL. Kan knappt vänta! Sedan väntar Lukas nere i Luxemburg på mitt besök i nästa månad. Den som spar han har. Semester kvar. Ska bli jättekul att resa bort igen. Kan knappt vänta på det heller. Ska bli jättetrevligt att få träffa Annika med familj men även att få se ett land jag inte varit i förrut. Mitt mål är att ha varit i alla Europas länder inom snar framtid så snart kan jag beta av ännu ett land på min lista. Just nu är det verkligen bebbar överallt i min vänskapskrets. Både nya och gamla. Och det lär komma fler inom de närmsta åren också. Då är ju alla inne på varv nummer två. Dags för syskon. Jag har fullt skå att hålla reda på alla födelsedagar och presentinköp. Men det är ju hur kul som helst. 


Lovely - kanske får ta och organisera en bebbeagenda 

Jag och Robyn

Jag har tyvärr haft så mycket bekymmer med min hy under våren. Helt plötsligt så reagerade den på något konstigt som jag ännu inte vet vad det är och blev röd med utslag etc. Det är inte det minsta roligt alls. Gick till Åhléns City för att göra en facemapping hos Dermalogica. Det var hur bra som helst. En trevlig och duktig hudterapeut tog sig an mig och rekommenderade produkter för just min hy. Nu har jag använt dem i drygt en månad och jag tycker faktiskt att det blivit bättre. När jag var där hörde jag en pipig röst bakom min rygg och vände mig automatiskt om. Där stod vår sångfågel och musikexport Robyn. Hon gillar tydligen Dermaligicas produkter också. Som vanligt upptäcker man att en kändis man tidigare bara sett på TV är mycket mindre och kortare IRL. Inte för att det gör mig något att Robyn är både liten och kort och har en väldigt ljus och späd röst när hon inte sjunger. Det är bara en intressant iakttagelse. Det är alltså jag och Robyn. Som kan förespråka märket Dermalogica. Dryga och skonsamma produkter som inte är förgiftade med en massa parfym och andra konstigheter. 


Lovely - Dermalogica i mitt hjärta  

I bland har man flyt

Under hela dagen har det hänt positiva små saker. Egentligen inga speciella men ändå betydelsefulla. I morse vakande jag av spöregnet mot mitt fönster. Det höll i sig i flera timmar men slutade lagom tills jag skulle bege mig till jobbet. Tur för mig att det blev så med tanke på att jag som vanligt tappat bort mitt paraply. Vi fick goda tårtor på jobbet och allt flöt på bra. Om ett par veckor kommer det bli en förändring för mig och allt är bara till det bättre. Blev bjuden på en kräftskiva och tackade ja. Känns stabilt. Det är så trevligt med dagar som känns speciella och då allt bara går på räls. Och detta höstrusk gör mig glad. Det är så mysigt att bara slappa hemma om kvällen med ett gäng tända ljus. I morgon blir det heltäckande svarta strumpbyxor.


Lovely - ser fram emot att kunna börja använda höstkläderna 

080808

Ett magiskt datum minsann! Tänk de bäbisar som föds i dag och får ett så speciellt personnummer. Det är säkert många som förlovar sig eller gifter sig i dag också. Verkligen lätt att komma i håg datumet. Inget att skylla på att man skulle ha glömt. Det går ju liksom inte. Här i Sthlm har det varit firande hela dagen lång och det fortsätter långt in på natten. själv är jag för trött för några nattliga eskapader så jag har en lugn hemmakväll med mig själv. Men imorrn blir det kräftskiva hos H.
 
Lovely - en nollåtta

BBB

Denna förkortning står för Bonnebrobabes och inkluderar förutom mig, Örten, Sally och Ange. Vi fyra utgör en kvartett som hängt i hop i många år och en efter en tagit oss från Bonnebro till Sthlm och storstadslivet. I går blev det ett kärt återseende då vi alla fyra träffades för att umgås och redogöra vad vi alla gjort under sommaren. Vi kom fram till att vi inte setts alla tillsammans på hela två månader. Det är ju helt galet! Så det blev mycket snack och skratt och flams över ett par öl på söder. Det var resor som skulle återberättas, bröllop, midsommar och andra upptåg som hänt. En hel massa så klart. Mycket hinner hända och ske under en så lång period som två månader. Sedan försökte vi komma fram till ett datum då vi ala kan ses igen men det var som vanligt relativt svårt eftersom vi jobbar på olika tider och dagar och inte alls matchar varandras scheman så ofta. Sad but true. Men om cirkus tre veckor ska ses igen. Det ser jag fram emot.


Lovely - gillar kärt återseende

Hög myshetsfaktor

I dag regnar det igen. Och jag klagar inte det minsta. Semestern är över och jag jobbar varje dag så jag kan ändå inte ta del av livet utanför min arbetsplats om dagarna. Det är bara skönt att det regnar. Så länge man befinner sig på rätt sida av regnet det vill säga. Det är ju inte det minsta kul att hamna mitt i ett skyfall när ,man är på väg till en date till expempel. Men så här på morgonen då jag bara ska ta mig till jobbet funkar det utmärkt. För första gången på i hela sommaren har jag mina tajta stuprörs jeans och det känns stabilt. Sommarkjolarna får ge vika för nya höstjeansen och sommarskorna packas i hop för att ge plats åt nyinköpta skinnstövlar. Jag myser. Det är absolut underbart med värme och sol men då vill jag befinna mig vid en playa i ett annat land och inte här hemma i Sverige. Turisterna börjar nu åka hem och det är mera stockholmare i tuben för att de flesta är tillbaka på jobet. Allt börjar bli som vanligt igen. Hur skönt som helst. Det är så mycket roligare att vshoppa höstkläder och få ta på sig en varm kofta och skinnjacka igen. Sommarkläder är förvisso sköna och svala men inte alls lika kuliga. 


Lovely - höstdiggare 

Regn

Söndgaskväll med regn. Jag myser i min soffa och lyssnar till regnet och mullrandet från åskan utanför. Balkongdörren är vidöppen så all fräsch luft kan komma in i mitt vardagsrum. Jag är nöjd och har inget att klaga på i dag. Mig gör det inte så mycket att det regnar. Det blir så bra luft efteråt. Så mycket lättare att andas. Och så är jag inte en typisk sommarmänniska. Gillar inte ens juli något vidare just för att allt blir så uppsplittrat och konstigt i vänskapskretsen. Alla är bortresta till olika ställen i olika perioder så vissa hinner man inte träffa på så länge som ett par månader. Nej, jag vill ha höst och att allt ska bli som vanligt igen. Det blir så mycket trevligare och roligare då. Under juli fylls ju hela Sthlm av turister och alla andra drar härifrån. Många ställen är stängda och livet står liksom lite stilla i storstaden. Och det gillar jag inte. Vill att alla ska vara tillbaka i stan och att vädret blir lite svalare så jag kan ha mina jeans igen. Saknar dem. Hela kroppen sväller av värmen så det är bara kjol som gäller just nu.


Lovely - regnet gör underverk