Resumé av helgen som gått

Fredags: hemmakväll i min valda ensamhet. Mycket skön avkoppling efter en som vanligt relativt hektisk vecka. Alla veckor i mitt liv är oftast fullbokade av aktivitet av olika slag, både nytta och nöje. Dock varierar intensiteten något vilket är skönt. Slängde ihop några olika vegetariska röror och åt lantchips till dessert. Gött! TV:n på i bakgrunden men det va inte mycket att se när jag för en gångs skull ville slappa i soffan. Så det blev chttande och surfande istället vilket alltid är kul.

Lördag: Anländer till Bonnebro. Lång fika med avhandling av livets gåtor tillsammans med kära Fröken S som jag inte sett till på ett tag. Mycket angenämt samtal och vi kom fram till en hel del. Dock lyckades vi inte lösa alla planeten Tellus problem.
Snabbvisit hos mina färäldrar som också de skulle på fest och hade inte mycket tid att umgås. Liten dispyt med pappa om vilket badrum jag skall använda.
Trevlig kväll hos Tess. Härligt med villafest! Alla var glada och pigga. Mingel och frossande i snacksbordet som bestod av  små läckerheter av olika slag. Fram på småtimmarna blev det en del dans i vardagsrummet och jag önskade "All night long" med Lionel Richie som jag ha en viss förkärlek till. Om jag en dag gifter mig vill jag ha den som bröllopsvals. Den är så härlig. Den glöder. När det var dags att tänka på refrängen fanns ingen taxi att få. Alla nummer var upptagna. Så det blev till att pulsa hem i den nyanlända snön som låg vit och vacker på marken. Inte en människa i sikte och alldeles tyst. Lite magiskt. 

Söndag: har skrivit på min inlämningsuppgift som har deadline typ nu. Eller alla fall dagens datum.Så det är några timmar kvar. Snabb söndagsmiddag innan det va dags att åka till tågstationen. God fisk- och skaldjursgryta, left over från i fredags som jag hittade i mina föräldrars stora och intressanta kyl. Känner viss ångest över att jag använt huset till hotell och inte hunnit träffa familjen men snart är det jul och då har vi en massa kvalitetstid att se fram emot. 

Nu: Sitter på tåget och prisar mig själv över att ha varit så smart och skaffat mobilt bredband. Det är en fantastisk uppfinning. Tänk så mycket jag kan  få gjort under dessa två timmar istället för att bara slumra in som jag brukar göra. 


Lovely - snart hemma igen 

Partydags

Sitter på bussen på väg till Bonnebro. Gillar inte att åka buss i vanliga fall men i dag är det faktiskt ok. Jag har till och med ett dubbelsäte för mig själv så jag och datorn får plats. Dock är det lite svårare 'n vanligt att skriva på grund av platsutrymmet som inte ger några centrimetrar till övers i onödan. Tess har sin 30-års fest ikväll med tema agent. Jag hoppas verkligen att alla uppfyller hennes önskan och klär ut sig. Själv ska jag vara Modesty Blaise och har inhandlat svart eyeliner och lösögonfranser för bästa 60-talslook. Till detta ska jag ha svart minikjol och kavaj, förhoppningsvis med en pistol innanför slaget. Måste bara hitta en pistol och kanske en svart gubbhatt att ha snett ner i pannan. Det ska bli en sexig look. Minsann. Ska få hjälp att fixa håret också så resultatet blir nog strålande. Jag är riktigt laddad. Återkommer med bildbevis senare.


Lovely - party, party

Livet som förvirrad människa

Häromdagen skulle jag till Skanstull. Jag var helt inne i mina egna tankar och funderingar och glömde helt bort att gå av...Så helt plötsligt upptäckte jag att jag åkte över en lång bro och det visade sig att nästa station var Gullmarsplan. Det var bara att gå av och upp och runt och ner till nästa perrong för att åka tillbaka en station. Suck!! Men det var ingen idé att bli sur och irriterad. Gjort är ju gjort. Jag blev snarare lite rädd för mig själv, över min förvirring. Jag har nämligen gjort detta tidigare några gånger fast inte på samma ställe. Det blir nya ställen varje gång. Detta kan vara ett tecken på att jag helt enkelt behöver sova ut lite mera eller sluta grubbla så mycket. Just nu har jag inte mycket att grubbla över så det ska nog gå bra. Ser fram emot jul då jag ska ta det väldigt lugnt och umgås med familjen och ha det riktigt mysigt. För julen hos oss är kanoners. Ingenting att klaga över. Ingen stress. Bara äkta julefrid. Och då kanske jag också slipper ta på mig fel stövlar. Det hände nu för ett par dagar sedan. Upptäckte när jag var på väg ut från porten där jag bor att ena stövelklacken kändes skev. Kollade under klacken för att se vad det var. Klacken var det dock inget fel på men däremot hade jag tagit på mig två olika sorters stövlar.....Båda är svarta med höga skaft men den ena har kilklack och snörning bak och är vida i skaften och den andre har låg klack och är av en mer tajt modell. Ja, så kan det gå när sömnbristen och bristen på dagsljus slår in och gör sig påmind. Dags att gå på den där ljusterapin jag läste om i Metro. Det är verkligen dags.



Lovely - det e mycket nu

Varför ta det roliga till sist?

Jag har nu snart producerat tre inlägg på min blogg på cirka fem minuter men däremot har jag dragit ut på att skriva rent protokollet från senaste styrelsemötet som var för mera än två veckor sedan. Hur går nu detta ihop? Jo, jag anser att man ibland får ta det roliga först istället för den klassiska ordningen. Alltså tvärtom, att börja med det tråkiga först. Så nu gör jag just detta. Jag tar det roliga först och sedan får jag lite lätt ångest och tar tag i det tråkiga och efteråt känns det hur bra som helst. Så nu är det sannerligen dags för att skriva protokollet. Bläää...


Lovely - lite tvärtom ibland

Varför ska det vara så svårt?

En sak jag inte fattar är varför det är så svårt för en del människor att fatta vissa saker. Det kan egentligen handla om vad som helst när som helst. Olika situationer och olika ämnen. Varför är det så svårt att förstå skillnaden mellan en strumbyxa och ett par leggins? Detta har nu vart på modet i en evighet och klär var och varannan flicka och kvinnas ben i detta avlånga land. Ändå förstår ganska många inte vad det är för skillnad. Detta kan tydas som ett gigantiskt i-landsproblem och det är det också. Detta handlar inte om något väsentligt eller något allvarligt problem. Nejdå, jag har ett liv och jag har slutat att störa mig på en massa konstiga saker i världen omkring mig. Men detta lilla vill jag skriva ur mig. Jag orkar inte med den typen av frågor. Om något som är så uppenbart. de flesta förpackningar har ju till och med en bild för att visa vad innehållet består av. En gång för alla gott folk : Tights är en strumpbyxa fast det står på engelska för att det är ett internationellt gångbart ord som de flesta fattar. leggins är som en strumbyxa utan fot. Punkt.


Lovely - lite smått irriterad

Ett steg närmre

Fick reda på precis att jag klarade provet förra veckan.Yiiippiiieee! Det är vad jag kan ge för kommentar till detta. Jag anade att jag skulle ha klarat det och det var heller inte ett svårt prov men det är ju så trevligt att vara ett steg närmre diplomet. Det är så skönt att ha ännu en uppgift avklarad. Nu är det bara en endaste kvar. En uppgift. Okej, det är inte så bara men det är ingenting i jämförelse med hur det var i terminens början då alla uppgifter fanns framför mig. Nu är det alla bakom mig förrutom den sista som jag ska ta tag i alldeles strax. Ska bara samla lite kraft först och få lite mera inspiration.

Lovely - snart är det dags för ett diplom

Festfin fredag

Efter en god natts sömn känner jag mig nästan pigg denna morgon, denna fredag. Gårdagen var innehållsrik minst sagt och mycket blev avklarat både på jobb och kurs. Känns fantastiskt idag att ha så saker avbetade som det så käkt heter.Nu är det inte långt kvar på kursen.Jag är nära ett diplom från Poppius! Jag har all rätt att känna mig stolt över mig själv.

Under helgen har vi tema party på jobbet och alla ska i möjligaste mån vara lite extra fina i sina nyinhandlade partyplagg.Själv har jag hittat en söt liten top/tunika i mörkgrått med stenpaljetter längs urringningen. Det blir mitt bidrag till att vara festfin. Syrran kommer på besök och det ska bli underbart att få umgås lite extra med henne i helgen. Och dessutom kommer jag att få soooova i hela två dagar.Inte ställa någon klocka och inte gå upp i onödan utan bara sova ut och ha det gött. 

På återseende!

Lovely - på g idag 

Snart så e det...

Jaha, sitter o kollar lite på gamla inlägg och konstaterar att tiden går fort, fort.Hinner inte med själv. Snart är det december. Snart är detta år slut. Snart är det 2008...Snart, snart, snart...
Jag försöker just nu göra allt utom att plugga till provet ikväll. Det är inte så kul att plugga till prov tycker jag. Och just därför undviker jag det och allt annat är helt plötsligt mycket intressant. Som att hänga upp tvätt och ursäkter till att jag måste tvätta just idag. Jag inbillar mig också att provet kommer att va relativt lätt eftersom vi dessutom ska hinna med att redovisa ett grupparbete.Kom minuterna innan detta inlägg på att jag kan möblera om lite i mitt vardagsrum. Det är ju så otroligt viktigt just nu att matbordet och de tillhörande fyra stolarna står i en annan vinkel. Suck! Jag orkar inte med mig själv just nu.

Lovely - pluggtrött och vill inte plugga alls

Världens bästa päron

Jag har bott i min lght i 1 år och 7 månader och inte haft några gardiner. Nu efter att mina kära föräldrar vart här : Pappa P och Mamma L, så är det fixat och klart. Jag har gardiner!Hittade faktiskt på IKEA, det trodde jag aldrig skulle hända. Nu hänger de där snygga och fina längder i brunt. De matchar min chokladbruna soffa. De är inte helt bruna utan gardinerna är tvärrandiga i brunt sammet och brunt transparent tyg. Cool. Så det blev två dagar av inredning och restaurangbesök. Pappa har förälskat sig i den lokala puben som är mycket mysig och välbesökt. Vi fick vänta på bord i hela 30 minuter i lördags trots tidig kväll. De har bra mat och hög servicegrad.Alltid lika trevliga trots stressen. Varje dag när jag går förbi har de fullt med folk både som äter och som tar ett glas. Så vi lär väl hamna där igen kan tro. Fick lite sorg i hjärtat när päronen åkte hem till sitt i Bonnebro men så är det ju när man bor en lång sträcka ifrån varandra. Det är ett faktum. Men det blir ju desto roligare att ses när vi väl gör det. Snart skall jag till Bonnebro så det dröjer inte så lång stund innan vi ses nästa gång.

Lovely - har världens bästa föräldrar

Helg, kära helg du är välkommen

Jaha, så var det fredag igen ....tiden går verkligen fort och det är inte långt kvar på året.Snart får vi vänja oss vid att skriva och uttala 2008, tvåtusenåtta. Jag behöver en ny agenda till det nya året och den kommer att inhandlas på Ordning&Reda så klart för de har de snyggaste av bästa kvalitet. Det är ett litet nöje att gå dit varje november och  titta och känna och bläddra i alla snygga agendor i olika färger och storlekar. Jag som ofta lider av beslutsångest kan bli kvar i butiken ett tag och nära på lära känna personalen. Det är snart dags för ett nytt besök och jag ser fram emot det. Men först ska det bli helg och ikväll blir det middag med mina kära föräldrar som komer på storstadsbesök. Mamma skall shoppa och pappa skall jobba och sedan blior det middag för oss alla tre. Troligtvist något italienskt på söder. Mamma diggar söder och har kollat ut några alternativ på nätet som skulle kunna bli bra. Efter att ha jobbat två helger i rad nu så skall det bli skönt med hela fyra lediga helger. Fantastiskt!
Jag är trött men glad och dagen kommer att gå fort förbi. Jag är helt säker.


Lovely - längtar efter helg

Sömn, sömn , sömn

Tänk om man fick sova en hel dag utan någon press att behöva gå upp alls. Det är vad jag kan sätta högst upp på önskelistan inför jul - en dagssömn. Precis vad jag behöver just nu i dessa mörka och stressiga tider. Gårdagens lediga dag spenderades med Lindis. Det blev inte så mycket till sovmorgon eftersom hon hämtade upp mig med vår hyrbil 9.30. Med sovmorgon menar jag att kunna slappa kvar i sängen till fram emot 11 alla fall. Nåväl, vi tog oss iväg på vårt lilla dagsäventyr vilket resulterade i mera kakelshopping ( svart mosaik denna gång till bänkskivorna som är så horibelt fula ) och efter mycket betänketid även en beställning av fondtapet till köksväggen. Lindis som vaggar fram som en anka pga graviditet hejade på mig emellanåt så jag var tvungen att bestämma mig vilket var bra annars hade jag nog övernattat på butiken. Som vanligt roade vi all personal vart vi en kom med vår humor och charm. Lindis och jag är lite som ett gamalt par som tjafsar på ett kärleksfullt sätt. Men så har vi ju också varit "ihop" i 15 år så det kanske inte är så konstigt. Kanske någon helt enkelt tror att vi är ett lesbiskt par som väntar barn med ett bögpar? Nej, det ska vi väl inte tro att folk tror. Själv fick jag testa på att fika ensam på en Shellmack med trist kaffe, god bulle och en ganska intressant Aftonbladet eftersom jag inte fick plats i bilen då Lindis envisades med att löpa en alldeles för lång bänkskiva. Så det var bara att vänta på närmsta mack tills hon skjutsat hem skivan i bilen och sedan hämtade upp mig igen. Så kan det gå. Det var jag och ett gäng knegargubbar. Intressant att se hur det går till på en mack i lunchtid. Kanske skulle kunna skriva ett reportage om detta? Blev lite tjenis med tjejen som jobbade i kassan. Trevlig personal det finns på Shell vid Arenavägen, Globen. Skickar här en hälsning till dom.

Lovely - ständigt trött 

En playasemester por favor!

Nu så här i mörka tider längtar jag verkligen bort, långt bort. Jag vill ligga på en playa och steka min bleka kropp i solen och lyssna till havets brus och sippa på en färskpressad jos. Kan det va för mycket begärt? Hittills i november har ingen i min närhet gått in i väggen/hamnat i livskris/gjort slut med sin respektive eller liknande. Alla är som de ska vara och inget speciellt har inträffat de första dagarna på månaden. Däremot åker många på semester och det gör de ju helt rätt i. Det skulle jag också göra om jag hade mer än tre semesterdagar kvar. En playaresa får helt enkelt vänta tills i vår då de nya dagarna kommer in. Då åker å andra sidan inte de andra på semester så då kanske jag är ensam om detta och alla blir avsi på mig istället. Vem vet? Emmis och jag hade middag i lördags och drack ngra glas rosé vilket resulterade i att vi löst alla världsproblem men även prelbokade en resa i just april. Var som helst bara vi får en playa.Då blir man utvilad och fräsch till sommaren och våren går fortare. Jag är ju inget stort fan av den årstiden så det vore ju skönt att missa ett par veckor eller tre och istället spendera dem på sydligare breddgrader.Jag längtar redan!Känner riktigt känslan av att somna in för en siesta efter en dag i solen. Sedan ta en dusch och käka en god middag förljt av en drink i strandbaren och sedan ett nattdopp i havet.Lovely!

Lovely - semesterplanerare

Mitt härliga lilla kök

Snart kommer mitt kök att vara i toppform. Minsann. Kaklet är nu borta och ersatt av vit och stilren mosaik och det blev så fint. När jag tittar in i köket från hallen så ser köket jättefint ut. Om jag däremot går in i köket och tittar åt vänster så ser det ut som att en bomb släppts ner i hörnet bakom kylskåpet. En mindre krigszon. Men det kommer att bli fint, mycket fint. När det en dag är klart. Och det blir det snart. Imorgon skall Lindis och jag dra iväg i en hyrbil till Kungens kurva och shoppa inredningsmaterial. Färg, tapet och spackel. Allt som behövs. Lindis och Lovely på äventyr. Det kan bli intressant. Lindis får köra bilen och får uppgiften att bära allt. På kvällen vankas styrelsemöte. Det är jag verkligen inte upplagd för. Men det blir säkert bra när vi väl är där på plats i vårt minimala mötesrum.


Lovely - fullt upp som vanligt

En slackerkväll på soffan

Efter en kort men väl intensiv arbetsdag så anser jag mig vara värd en slackerkväll i soffan. Softa ner och låta TV:n va enda sällskapet är mycket uppskattat idag. Förhoppningsvis erbjuder televisionen en någorlunda bra film att softa till lite senare. Annars har jag ju internet att surfa runt på. Vilket aldrig är fel. Jag har ju som sagt utvecklat ett starkt beroende för internet som jag inte tror kommer att gå att bota. Någonsin. Sedan väntar en bunt med magasin som skall bli lästa allt från ELLE till Habit skall tas om hand.Dessa magasin gör mej ibland lite stressad när ett nytt nummer plötsligt dyker upp innan det första inte hunnit bli genomläst. Oj! Har det redan gått en månad?tänker jag och känner mig allmänt förvirrad. Kvällkurs och byte till ny tjänst i all ära men lite mycket blev det denna höst. Fast kul och innehållsrikt har det vart. Minsann.Jag klagar inte. Det var mitt eget val. Som jag tog. 
Vad gör man mer en slackerkväll?Jo, man äter.Glass. Glass i stora lass. Glass av märket Sia med smak Lemoncurd. det är den bästa glassen just nu. Överlägset. Även fast det är kallt och mörkt och trist ute så passar lite glass som snacks här inne i värmen. Mums! 


Lovely - glass ska det va

November rain

Jaha, då är det november. Ett stort gratis till lillebror D som fyller 24 jordsnurr idag! Annars har det mest vart en vanlig, trist vardag med blåst och regn och mörker.Jag är konstant trött och tänker bara på att få sova ut men den dagen då jag kan göra detta verkar aldrig dyka upp tyvärr. Vet att början av nästa år kommer att bli betydligt lugnare än vad det är just nu och det känns som en tröst. Dock en klen sådan eftersom det är många dagar kvar till januari och det mycket som skall göras inna dess. Men jag tar en vecka i taget. Det brukar funka ypperligt. Det är förresten mitt nya favvo-ord: ypperligt. Jag använder det hela tiden. Flera gånger per dag.Jag skall försöka att inte vara så negativ gällande den månad som befinner oss i nu men det är tyvärr lätt hänt att det blir så när jag tänker på de erfarenheter jag har av mörka och regniga november. Förra året var det flesta runt om mej inne i en deppig period eller i en orolig fas av något slag.Och det va ju inte alls kul.Tyr att man kan drömma sig bort genom att kolla på en film eller läsa en bra bok. Ska försöka ta mig till ett ljuscafé inom snar framtid så att jag kan förhoppningsvis få smaka på lite mera energi. För det behövs. Verkligen.

Lovely - trättare än tröttast